Šta je novo?

EON Smart Box (2024-2026) [nije tema za EON aplikacije]

1) Nije odgovarajuća tema.
2) Nije moguće. Nego posle reinstall operativnog sistema prosto se loguješ na https://sbb.rs/account i obrišeš staru browser registraciju da oslobodiš "slot" i zatim se loguješ na Eon sajt ponovo.

Pre neki dan dobio EON SDSTB02 kao zamenu za stari D3 cisco 4682, instalater povazao koax i Lan kabl, medjutim vidim da kada je modem iskljucen nema nikakvih kanala. Ranije je bilo da koax ide za Live TV a internet za vracanje i VOD, na ovom modelu sad sve ide preko Lana, kao kod modela za Eon van SBB mreze.

Jel ovo prihvatljivo ili je ipak bolje da Live TV ide preko koax-a?

Bolje je ovo drugo ali te zapalo ovo. Mislim da je neko rekao da mozes traziti da taj box ide iz hibridnog u onaj drugi mod,(ne mogu se setiti imena). Ne znaci da ce ti izaci u susret ali ti trazi pa vidi.

• Like
Reagovanja: Vuk
Znam da je nesto.😁😁

Treba da piše HYBRID da bi za live TV koristio coax signal.

Pozdrav, desio mi se sinoc problem da mi na eon boxu izbacuje da ima problem sa signalom i ne radi tv kanali(moguce je samo vracanje unazad)
kontaktirao sam podrsku i rekli su da im pokazuje problem u antenskom kablu koji ide u box te da probam da ga ukljucim i iskljucim sto sam i uradio medjutim nije dalo rezultate.
otvorili su reklamaciju i neko ce me kontaktirati.
instalirao sam eon na hisense tv i koristim tako za sada medjutim ne svidja mi se slika,ali kada sam posle proveravao odjednom je proradilo .
medjutim jutros opet ista stvar..
jel imao neko slicanu situaciju da zna u cemu bi mogao da bude problem i da li moze da se resi bez njih.

Eon Box SDSTB02 + ADBAppControl
- Original EON App je "disabled" i ne pojavljuje se nakon boot-a.

Sljedeci korak je instaliranje "klon" Eon app?
Da li postoji i neka klon ver. za Google Play Sore?

ADBPic1.jpgADBPic2.jpg

Pozdrav, desio mi se sinoc problem da mi na eon boxu izbacuje da ima problem sa signalom i ne radi tv kanali(moguce je samo vracanje unazad)
kontaktirao sam podrsku i rekli su da im pokazuje problem u antenskom kablu koji ide u box te da probam da ga ukljucim i iskljucim sto sam i uradio medjutim nije dalo rezultate.
otvorili su reklamaciju i neko ce me kontaktirati.
instalirao sam eon na hisense tv i koristim tako za sada medjutim ne svidja mi se slika,ali kada sam posle proveravao odjednom je proradilo .
medjutim jutros opet ista stvar..
jel imao neko slicanu situaciju da zna u cemu bi mogao da bude problem i da li moze da se resi bez njih.
@milos88nbg
Ako si u mogucnosti, provjeri konektore na obe strane koaksijalnog kabla.
Ukoliko konektori nisu krimpovani (montirani uz pomoc alata tj. posebnih klijesta za montazu konektora) dobro provjeri masu (pleteni dio) kao i pin koji ulazi u zenski konekror.
Slaba masa, kao slomljen ili kratak pin su obicno uzrocnici gubljenja signala.
Takodje, obrati paznju da kabal nije negdje prignjecen, jer i to moze napraviti takvu vrstu prekidanja jacine signala. Ako imas i neke razdjelnike na toj instalaciji, i oni mogu biti uzrocnik. Meni licno su razdjelnici bili problem 2x. Nakon postavljanja varnicara na pocetku koaksijalnog kabla to mi se prestalo desavati...

Drustvo, jedno pitanje, da li ovaj model Changhong CHSTB02 moze da pusti 4k u F1 aplikaciji? Ne znam gde mogu da nadjem takav podatak , a ne bih da platim 4k paket , a da ga nemam..

Drustvo, jedno pitanje, da li ovaj model Changhong CHSTB02 moze da pusti 4k u F1 aplikaciji? Ne znam gde mogu da nadjem takav podatak , a ne bih da platim 4k paket , a da ga nemam..

Najbolje bi bilo da ti neko od kolega odgovori ako ima instalirano konkretno na ovom uređaju.
Baci oko na F1TV temu

99% može, nemam F1 app da testiram 🙂
Amlogic S905X4, 2GB RAM-a poznata kombinacija hardvera koja je godinama sve puštala...

99% може, али 100% НЕ МОЖЕ.
Не пуштају ни:
  • onn 4k pro (s905x4)
  • onn 4k plus (s905x5m)
  • rocktek gx1 (rtd1325)
Сва 3 бокса су сертификовани, тако да до тога није 100%. За сада једино проверено ради на гугл стримеру (боксу наследнику гугл хромкаста) и кажу да ради на амазоновим уређајима. За ово чекам потврду.

F1: dobili ste link za odgovarajuću temu

U poslednjih dan dva primetih da je wifi lapmica na eon boxu SDSTB02 bele boje , a ranije ako se dobro secam bila je plava.
U cemu je fora?

Pa bela da je box na wifi a plava da je na lan kablu ( odakle dobija internet ) ako nije i obrnuto 😉😂 , ako je samo na wifi onda se samo zbunio i pomislio da si mu ubacio lan 🤣😂 meni se desilo da na jednom kaonu uopste vise i ne svetli (plava) da je povezan na lan

Poslednja izmena:
Vazi li ovo i za SDOTT0202?
Sto se tice otvaranja i lemilice, to ne bi bio problem.

Bolje da i "ubijem" box i nesto da sam da probam, uradim i naucim, nego da stoji neupotrebljiv sa aktivacionim ekranom 😛
Ako je verzija SDOTT0202 sa napajanjem 12V, onda imam nepotpumo rešenje, a to je flešovanje Mecool KM3 roma na kome ne radi WiFi niti BT. Problem je AP6398 WiFi čip za koji nisam pronašao android driver. Osim ovoga, box radi odlično i glatko. Bolje i to nego kanta.

pozdrav, jel imao neko problem na Eon-u da mu slika na svakih 3-5 sec. kao zatreperi? Jel to do stb-a ili moram da prijavim problem call centru?

Da li EON box moze da se odnese u vikendicu? Na TV-u koristim app pa mi taj box praktično skuplja prašinu, gledam da ga uposlim nekako

Da li EON box moze da se odnese u vikendicu? Na TV-u koristim app pa mi taj box praktično skuplja prašinu, gledam da ga uposlim nekako
Moze, ja sam moj koristio na vise razlicitih lokacija, a otkad je SBB prodat ne vidim ni ogranicenja u vidu internet providera.

Pozdrav,

Skoro sam uveo optiku i jako sam zadovoljan , ali zamisli glupost nisu hteli da mi daju drugi EON android box koji mi sleduje po ugovoru osim ako nemam "drugi TV prisutan u stanu" ... U svakom slucaju dovucem ja drugi TV da bih dobio box pa me sad interesuje:

Da li eon smart box-evi rade i na MTS-ovom / Supernovinom internetu ? Jedan mi je suvisan posto koristim EON preko aplikacije, imam chrome streamer i radi mnogo brze od box-a koji se dobije od SBB-a, pa bih ovaj drugi dao mozda caletu da koristi.

Dešava li vam se na ovom hibridnom eon boxu (DVBC+OTT) da se izgubi zvuk na live programu?
Meni se to dešava često,uglavnom ako koristim neku drugu aplikaciju pa se vratim na EON. Tada nema zvuka na live programu (DVB-C) ali ima na premotavanju (OTT). Jedino rešenje je restart boxa.

Pozdrav,

Skoro sam uveo optiku i jako sam zadovoljan ,
Da li eon smart box-evi rade i na MTS-ovom / Supernovinom internetu ? Jedan mi je suvisan posto koristim EON preko aplikacije, imam chrome streamer i radi mnogo brze od box-a koji se dobije od SBB-a, pa bih ovaj drugi dao mozda caletu da koristi.
Budući da imaš optiku verovatno su ti dali box koji radi bez coax kabla. U tom slučaju će ti raditi preko bilo kog interneta u Srbiji

Sestri zamenili stari d3 stb i isto tako stari crni ruter sa novijim uredjajima, obzirom da je potpisala nov ugovor. Stavili su joj Eon stb uz koji je dosao eon daljinac bez numeracijskog dela (nisam ni znao da takve isporucuju). Monter joj rekao u fazonu da koristi stari D3 daljinac ako joj trebaju brojevi na daljnskom 😀 Takodje monter nije razvukao kabal od rutera do stb-a , iako se ruter i stb nalaze u istoj prostoriji (trebalo nekih 4m kabla) vec povezao bezicno. Kakva je praksa u ovoj situaciji ? Moze li da trazi klasican EON daljinac i moze li da insistira na povezivanju rutera kablom sa EON stb-om ? Svakako se mogu pritisnuti pretnjom raskida (pravo na raskid ugovora u roku od 14 dna itd), al da vidim po defaultu sta rade, tj. da li je montera samo mrzelo da odradi voj posao ili je to prosto praksa firme koju on sledi. Ja bih svakako izdejstvovao sve sto je potrebno jos dok je monter bio prisutan, ali nisam bio u stanu kad je monter dolazio, a i ne zivim tu 😀

Sestri zamenili stari d3 stb i isto tako stari crni ruter sa novijim uredjajima, obzirom da je potpisala nov ugovor. Stavili su joj Eon stb uz koji je dosao eon daljinac bez numeracijskog dela (nisam ni znao da takve isporucuju). Monter joj rekao u fazonu da koristi stari D3 daljinac ako joj trebaju brojevi na daljnskom 😀 Takodje monter nije razvukao kabal od rutera do stb-a , iako se ruter i stb nalaze u istoj prostoriji (trebalo nekih 4m kabla) vec povezao bezicno. Kakva je praksa u ovoj situaciji ? Moze li da trazi klasican EON daljinac i moze li da insistira na povezivanju rutera kablom sa EON stb-om ? Svakako se mogu pritisnuti pretnjom raskida (pravo na raskid ugovora u roku od 14 dna itd), al da vidim po defaultu sta rade, tj. da li je montera samo mrzelo da odradi voj posao ili je to prosto praksa firme koju on sledi. Ja bih svakako izdejstvovao sve sto je potrebno jos dok je monter bio prisutan, ali nisam bio u stanu kad je monter dolazio, a i ne zivim tu 😀
Prva poslovnica i kaže da joj crkao daljinski dobiće drugi.

I mojima su zamenili stari D3 mini box novim EON boxom koji je OTT kada su produžavali ugovor, tako da mislim da je deo standardne prakse. Samo što su dobili i normalan EON daljinski.

Nazad
Vrh Dno