Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

• Апсолутно је исти чипсет за сва тржишта.
  • И у Русији су L1.
  • Бабл нигде у видеу није тврдио да је другачије окренуто. Спомиње се разлика у фонту броја 3.
  • Према редиту, дивљаци су се појавили на амазону у Дубаиу
Опет понављам - све док се бокс не повеже на ТВ и не провери путем АИДА64 шта је у питању обичан купац нема појма шта ће добити. То око димензија кутије са разликом у 1-2 мм је смешно. Носиће неко метар/лењир да провери које су димензије кутије? Исто и за фонт броја 3. То знају само они који су упознати са лажним примерцима.

• Према редиту, дивљаци су се појавили на амазону у Дубаиу
da, da ovaj sto sam ja pomenuo je kupljen bas na Amazonu u Dubaiu.

ne treba ni aida samo instaliras netflix.

ali boxove najcesce kupujemo online, nemas pojma sta mozes da dobijes.

da li je neko kupio sa aliexpresa fejk?

Ostaje samo kupovina od ovlascenih prodavaca.
Cak i na Amazonu imate razne sellere, ne znaci sve sto je na Amazonu da to sam Amazon prodaje. Mada ste tamo zasticeni od koga god da kupite.
Znaci kupovina bilo gde gde dobijate neki fiskalni i gde mozete da vratite uredjaj.
Inace se opasno igrate i rizikujete da ostanete sa fake uredjajem.

Која је разлика у цени па се људи одлучују да купују са амазона из Дубаиа?

И да ли је неко ко је узео лажњак расположен да га пошаље да снимим осврт на лажњаке. Наравно, враћам после дан-два.

ne treba ni aida samo instaliras netflix.

ali boxove najcesce kupujemo online, nemas pojma sta mozes da dobijes.

da li je neko kupio sa aliexpresa fejk?
Ja narucio pre neki dan jedan primerak 3rd gen ali sa Temu-a. Citajuci komentare kazu da je original. Videcemo. Javljam utiske kada stigne.

Mozda ljudi zive u Dubaiu. 😀
Ili idu cesto tamo.

Sto se tice Temua, i da je laznjak, mozes lagano da vratis.
Jel si bese ti ga uzeo za tipa 10EUR (sa kreditom ili kuponima i slicno)? @mwsavko

bass booster meni baš korisna za aplikacija za mi box...imam soundbar i baš mi je falilo malo bassa u dijalozima i uopšte...

@Salac UE

hvala još jednom za shortcut za play store...zaboravih prošli put da pitam ima li načina da se neke prečice uklone sa home ekrana?

На гугл ТВ - не. Можеш само померати.

Izvinjavam se ako je ovo vec postalo smor pitanje ali nisam ispratio celu temu pa s toga, moze li se na MiBox S instalirati neka novija verzija androida na kojoj ce raditi stabilno?
Trenutno je kod mene 9
Security patch level Jul 2021
Kernel version 4.9.113

Ima verzija 12, koja je bila objavljena pa povucena jer je bilo zalbi korisnika, medjutim kod mene sljaka ta nova verzija bez problema godinama. Xiaomi se nije cinao da je ponovo pusti svima over-the-air, i pretpostavljam da nece pa moras sam sa usb-a da azuriras. Ako ti treba v12 iz nekog razloga.

Ja juce narucio Mi Box S (3rd Gen) sa Temu-a. 😂 😅 😅 😅
Imao zaostale kredite pa me na kraju kostao samo 10e.
Jes da je official Xiaomi store ali videcemo kada stigne da li je original. Naisao sam i cenovno povoljniji store na Temu-u ali cim sam tamo procitao u komentarima da u kutiji salju (2nd Gen) pa cak i neke no name x96 pobegao sam kao 👿 od ✝️.
Stigao Mi Box S (3rd gen) narucen sa Temu-a. Na prvi pogled vidi se da pakovanje nije otvarano. Jos na kutiji, a i na poledjini boksa se po broju 3 (3rd) vidi da je original, zatim power na daljinskom je jarko narandzaste boje (original) a ne braon (fake).
IMG_20260303_114515.jpg
IMG_20260303_114538.jpg
IMG_20260303_120330.jpg
Da bih bio 100% siguran i Aida64 pokazuje da je hardware amlogic, pravi procesor, 3840x2160 screen resolution, android 14, ima sve codece...
IMG_20260303_121758.jpgIMG_20260303_121808.jpg
IMG_20260303_121816.jpg
IMG_20260303_121825.jpg

Uspeo sam da instaliram poslednji firmware, sa laptopa sam pokrenuo recovery pa sam instalirao update sa usb-a. Sad vise uopste nemam podesavanja slike, isti slucaj kao Altru sto je pisao. Vidim da ima manje opcija generalno, i utisak mi je da za nijansu sporije radi. Za vikend cu uporediti kvalitet slike sa Move boxom..ruku na srce deluje mi da je sad slika za nijansu bolja.

Ima li jos neko problem da box neće da se upali sa originalnim daljincem?

Imao ja nekad na Mi Box S 2nd gen, resio sam problem kad sam sa A11 azurirao na A14.

Ako mozes da se snadjes, preflesuj poslednji firmware jer drugo nista nece da pomogne.

Da li je koristio neko od vas bluetooth daljinac za Mi TV (smart tv) na Mi Box S, da se upari preko BT na box?
To je npr. ovaj XMRM-19 model. U osnovi treba mi BT daljinac da ima Channel Up/Down, Vol + -, Mute, ali da nema sijajuce tastere kao Eon daljinac.

Poslednja izmena:
Nemam vise Eon box, a ako uzmem daljinac samo, koliko se secam ne moze svetlo bez Eon softvera da se gasi?

@e6111 Ne može bez "fabričke" Eon app na Eon boxu.
Prošetaj kod nekog SBB komšije pa ugasi 😅

zašto je problem da se uključi cec i da se pali /gasi sa tv-om?

Verovatno zato što box nije jedina stvar koja se koristi na tv-u
👍

zašto je problem da se uključi cec i da se pali /gasi sa tv-om?
Nije problem da se to podesi, ali mi ne odgovara taj način. Podesio sam da se box nikad ne gasi pa ne moram ni da ga uključujem. Problem je što je daljinski popriličan krš (a ni box nije baš sjajan) i što svako malo dolazi do rasparivanja daljinskih.

Meni se onaj daljinski sa aliexpresa sa numeričkom tastaturom nikad nije raspario sam od sebe.
Samo u jednom slučaju a to je ovo dole.
Sad sam probao i original,nije se koristio jedno mesec dana.Radi.
Ali mi je ta akcija rasparila numerički aliexpres.

I onda nastaje *******cija jer daljinski sa alija neće lako da se upari.
Neće nikako.
Uspeo sam tako što sam upario original a box je automatski prihvatio i " ali daljinski".

Naravoučenije,kad nešto radi ne diraj.
Svima koji kažu da box nije dobar,ne valja ovo- ono ,il očekuju previše il imaju feler na boxu.
Meni box radi bez greške već 4 meseca.
Iris go ne secka,stremio ,xbo ,sky, you tube fluidno i bez greške.
Nije do boxa,do vas je.

Poslednja izmena:
Meni se onaj daljinski sa aliexpresa sa numeričkom tastaturom nikad nije raspario sam od sebe.
Samo u jednom slučaju a to je ovo dole.
Sad sam probao i original,nije se koristio jedno mesec dana.Radi.
Ali mi je ta akcija rasparila numerički aliexpres.

I onda nastaje *******cija jer daljinski sa alija neće lako da se upari.
Neće nikako.
Uspeo sam tako što sam upario original a box je automatski prihvatio i " ali daljinski".

Naravoučenije,kad nešto radi ne diraj.
Svima koji kažu da box nije dobar,ne valja ovo- ono ,il očekuju previše il imaju feler na boxu.
Meni box radi bez greške već 4 meseca.
Iris go ne secka,stremio ,xbo ,sky, you tube fluidno i bez greške.
Nije do boxa,do vas je.
Koji je to daljinski sa Alija?

Nazad
Vrh Dno