Trosi manje, provereno - konstatna hladjenja/dogrevanja tokom dana drasticno povecavaju potrosnjuNeće ti bojler potrošiti manje struje ako radi samo noću. Samo će ta struja biti u nižoj tarifi.
Neka realna potrošnja bojlera za četvoročlanu porodicu je oko 150-200 kWh mesečno. Osim ako nemaš tinejdžere u kući koji mogu po komadu da potroše toliko.
Trosi manje, provereno - konstatna hladjenja/dogrevanja tokom dana drasticno povecavaju potrosnju
Sama cinjenica da sto se veca temp vode konstantno odrzava u bojleru - to su veci gubici. Kada se greje samo nocu, on se postepeno hladi tokom dana, i sto je niza temp vode to manji gubici, cak i da ga jednom dogrejes u toku dana (ako si recimo koristio ga) - bice manja potrosnja, nego da ga 24/7 drzis ukljucen.

Ako ne laže sa datumima, onda proporcionalno broju dana=razlici datuma očitavanja.U selu tek juče bio lik da očita brojilo. Kako će sad odvaliti cifru, s obzirom da je skoro pola marta prošlo?
Meni su morali da pošalju normalan račun, već sam pisao ovde.Nastavak ovoga od gore. Uložio prigovor putem emaila i u prilogu zakačio slike gde se jasno vidi datum i potrošnja, dakle nedelju dana nakon njihovog navodnog očitavanja, da ima 168 kWh manje na brojilu za VT. Odbili prigovor sa ovim odgovorom:
Фактурисање рачуна за електричну енергију врши се на основу података које Снабдевачу доставља Оператор дистрибутивног система Електродистрибуција Србије д.о.о. Београд (у даљем тексту Оператор), у складу са важећом законском регулативом.
Сходно Вашем захтеву и наведеном, дана 17.03.2026. године Оператору је прослеђен захтев за проверу очитаних стања и контролу мерног места.
На основу извршене контроле мерног места од стране Оператора, констатовано је да надлежне службе за очитавање у својој бази података поседују фотографије мерног уређаја са стањима, која су коришћена при обрачуну и да није дошло до грешке, односно да су Ваши рачуни исправно фактурисани.
У складу са напред наведеним, Ваш приговор је одбијен.
У ситуацијама, када се очитавање мерних уређаја изврши после датума шестог у месецу, на основу очитане потрошње на дан очитавања, врши се прорачун просечне потрошње и свођење стања на дан, у овом случају 06.03.2026.године.
Pošto niko od ukućana nije video nikoga iz EPSa da je dolazio, osim ako se nisu krišom ušunjali u dvorište, takođe su i ovo slagali da su odradili kontrolu mernog mesta, zanima me da li je neko imao ovakav slučaj i da li je uspeo da ga reši? Odnosno da dobije "normalan" račun, koji nije uvećan? Linkovali su https://vansudsko.must.gov.rs/adrbodies ali nisam nikada išao tim putem, pa ne znam koliko može da se otegne i da li uopšte ima smisla.
Da sam bio tu i ja bih slikao odmah nakon, ovako im rekoh da slikaju čim su mi spomenuli. Slikano je sutradan i svakako ima 168kWh manje, plus juče je ponovo slikano, nedelju dana nakon očitavanja i stanje na brojilu je i dalje manje nego ono na računu.Meni su morali da pošalju normalan račun, već sam pisao ovde.
Samo što sam ja u prigovoru poslao slike strujomera koje sam napravio par sati posle dolaska njihovog čitača strujomera, kao i sliku kada je on dolazio ( kamera koja je ispred stana pokriva i orman sa strujomerima).
Dva puta su mi prihvatali reklamaciju i slali ispravan račun.
A kolektivne tužbe zaboravite - baš ovih dana se pojavila informacija o sličnim tužbama protiv banaka. Tužbe prihvaćene, sporovi dobijeni, banke vratile novac a onda vrhovni kasacioni sud poništio sve i sada građani ponovo duguju bankama...
Da li ti je stigao racun na 0kw potrosnje i oko 900 rsd za fiksne troskove?Šta se radi kada u celoj zgradi nisu očitana brojila?
Saznao sam tek kad je stigao račun na email, poslao sam prigovor preko portala i sad čekam.
Očigledno je problem sa konkretnom osobom koja je odgovarala na mail.Da sam bio tu i ja bih slikao odmah nakon, ovako im rekoh da slikaju čim su mi spomenuli. Slikano je sutradan i svakako ima 168kWh manje, plus juče je ponovo slikano, nedelju dana nakon očitavanja i stanje na brojilu je i dalje manje nego ono na računu.
Da li ti je stigao racun na 0kw potrosnje i oko 900 rsd za fiksne troskove?
Rezime je standardno za naše državne ustanove. Otišao lično, videli da sam baš "raspoložen" za dijalog, tako da su ispravili na brzinu. Stigao račun 50% manji.Da sam bio tu i ja bih slikao odmah nakon, ovako im rekoh da slikaju čim su mi spomenuli. Slikano je sutradan i svakako ima 168kWh manje, plus juče je ponovo slikano, nedelju dana nakon očitavanja i stanje na brojilu je i dalje manje nego ono na računu.
Meni stiglo tako 0Kw sada za februar, a da platim oko 1117 dinara RTS i sta jos ne znam. Jos zivim u centru grada * Beograd*. Ne vredi, lepo kazem mojima da treba to da radim preko aplikacije. Slika i napisem i to im posaljem, sad ce veselje da bude kad stignu dva racuna.Da li ti je stigao racun na 0kw potrosnje i oko 900 rsd za fiksne troskove?
Ono sto se meni desavalo za neocitavanje je da naredni mesec dobijem 3 koverte. 1. storno proslog racuna, 2. novi prosli racun, 3. novi racun za ovaj mesec.
Na kraju moras da platis svoje kilovate, samo sto su dovoljno fer da ih podele na dva meseca da ne prebacim u vecu zonu. Meni obicno nije bilo bitno da podelim novac na manje svote pa se nisam ni zalio, otplatim u cugu tu razliku.
Dobra stvar je da samoinicijativno oni podele te racune (barem meni, da ne bude da sam nekoga uvalio u problem) pa ne ide u crvenu tarifu.Meni stiglo tako 0Kw sada za februar, a da platim oko 1117 dinara RTS i sta jos ne znam. Jos zivim u centru grada * Beograd*. Ne vredi, lepo kazem mojima da treba to da radim preko aplikacije. Slika i napisem i to im posaljem, sad ce veselje da bude kad stignu dva racuna.
To je 4200din godišnje bačeno, meni je nekad to grejanje za ceo mesec (solar i klime).Ljudi pisete o RTS taksi koja je do 400din a ovde sam pitao zbog moguce ustede od 20-30.000din...
nije problem toliko instalacija, bolje da se ulozi onda u 100.000 dinara ali ce nas sve manje kostati i bolje cemo proci za samo par meseci..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari