Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Moje iskustva od malo pre u A1, ubeđuju me da ne moze da se postpaid prebaci na prepaid kod njih, tj da oni to zahtevaju, nego moram do Yettel-a, prvo tamo da prebacim na prepaid i nakon 2 dana da dodjem do njih u A1 i tek onda tražim prebacivanje sa prepaid na prepaid?!? To nigde nisam pročitao ovde u temi, tj. niko nije ni spominjao da mora da bude na prepaidu kod Yettela?
Da li ste vi prebacivali postpaid na prepaid u A1 direkt kod njih ili ovako kako me ubeđuju da mora?
Ali na postpaid moze direkt, pa sam prebacio na Neo 30. Nadam se da ce zvati iz Yettela i dati 12 za dinar 12 po 50%, ako ne, nisam baš zadovoljan ucinkom, tj u odnosu na sada što plaćam je isto praktično, net je sličan, 30 naspram 40GB, jedino što neću imati onda premijum aplikacije tipa Hbo Max, Deezer... koje koristim.
To su gluposti, ja sam sa postpaida u Yettelu preneo na prepaid… jedino da je u pitanju novo pravilo, u šta sumnjam…

Verujem ti.
Ja bih ih pitao po kom osnovu vi znate na kakvom sam ja ugovoru sa drugim operaterom. (pod uslovom da im ti sam nisi rekao da prelaziš sa postpaid, a i da jesi, to njih ne treba da interesuje.. nego, moja pretpostavka, da imaju više "poena" ako potpišu post-paid... fore i forice... )
Nisu direktno pitale, ispalo je indirektno, jer kada je krenula da popunjava, na glas je govorila, prebacivanje prepaid na prepaid, gde sam ja odreagovao i rekao da je postpaid u pitanju, nisam video to kao podatak koji ne bih smeo da kažem. Ali da, verovatno si u pravu da se ne vrednuje isto prepaid i postpaid prelaz, pa pokušavaju na sve načine da potpisu postpaid. I ako sam rekao u par navrata da sam prilično 100% siguran da moze i da znam primere da su mogli, terali su i dalje svoju pricu da moze prepaid na prepad, ali da sam prvo prebacim i da u tom slučaju ne moram da čekam 2 meseca, već samo 2 dana. Kako god, uradjeno je kako je uradjeno, ostaje da čekam poziv za ostanak 😁.

Nisu direktno pitale, ispalo je indirektno, jer kada je krenula da popunjava, na glas je govorila, prebacivanje prepaid na prepaid, gde sam ja odreagovao i rekao da je postpaid u pitanju, nisam video to kao podatak koji ne bih smeo da kažem. Ali da, verovatno si u pravu da se ne vrednuje isto prepaid i postpaid prelaz, pa pokušavaju na sve načine da potpisu postpaid. I ako sam rekao u par navrata da sam prilično 100% siguran da moze i da znam primere da su mogli, terali su i dalje svoju pricu da moze prepaid na prepad, ali da sam prvo prebacim i da u tom slučaju ne moram da čekam 2 meseca, već samo 2 dana. Kako god, uradjeno je kako je uradjeno, ostaje da čekam poziv za ostanak 😁.
Da nisi rekao da sa postpejda , nego sa pripejda prelazis kod njih. Automatski bi bio odbijen prenos zbog netacnog podatka.
Zasto je bitan podatak jel prelazis u drugu mrezu sa pripejda ili postpejda nije mi jasno ali tako je..

Moguće da je zbog mehanizma blokade broja nakon prenosa ako ne izmiriš preostale račune u roku kod starog operatera. Kod prepaida to ne postoji.

Moguće da je zbog mehanizma blokade broja nakon prenosa ako ne izmiriš preostale račune u roku kod starog operatera. Kod prepaida to ne postoji.
To je glupost.
Trenutni domaćin operater će da odbije dozvolu prenosa broja u slučaju bilo kakvog duga...
Da ponovim, ukoliko to ratel nema u dokumentima/pravilnicima, onda je samo fora za navlačenje

To je glupost.
Trenutni domaćin operater će da odbije dozvolu prenosa broja u slučaju bilo kakvog duga...
Da ponovim, ukoliko to ratel nema u dokumentima/pravilnicima, onda je samo fora za navlačenje

Nije glupost. U trenutku prenosa možeš da nemaš dug, ali ti ostaje da platiš račun za mesec u kojem si preneo broj. Tebi stari operater ispostavlja račun u sledećem mesecu za prethodni mesec, a ti si već preneo broj kod novog operatera. U slučaju da ne platiš račun kod starog operatera, novi operater će ti blokirati broj.

Bez problema se prenosi ove nedelje dva sa postpaida na prepaid A1 bez ikakvih problema. Samo sto su zbog dogovora sa yettelom ostali na postpaidu u yettelu

U slučaju da ne platiš račun kod starog operatera, novi operater će ti blokirati broj.
Netačno! Neće ti novi operater blokirati broj. Odakle ti to?
Samo će te stari operater ganjati za neplaćeni račun kao i bilo koji pružalac usluga kad se ne plati račun. Znači opomena, izvšitelji itd.

Netačno! Neće ti novi operater blokirati broj. Odakle ti to?
Samo će te stari operater ganjati za neplaćeni račun kao i bilo koji pružalac usluga kad se ne plati račun. Znači opomena, izvšitelji itd.
Netačno sem za opomene, izvšitelji itd!

Prilozi

• Screenshot_20260309_012551_com.microsoft.emmx.jpg
    Screenshot_20260309_012551_com.microsoft.emmx.jpg
    150.4 KB · Pregleda: 92
@Grga Pitić
Pričam iz iskustva. Broj prenesen u drugu mrežu, zaboravljno da se plati taj jedan zaostali račun. Samo je nakon par meseci izvršitelj skinuo sa računa određenu sumu (koja je naravno mnogo viša od duga zbog njegovog harača), čak ni opomena nije stigla. Broj nije isključen, nastavio normalno da radi u novoj mreži.
E sad, u pitanju je bilo pravno lice pa možda i to ima veze

Bez problema se prenosi ove nedelje dva sa postpaida na prepaid A1 bez ikakvih problema. Samo sto su zbog dogovora sa yettelom ostali na postpaidu u yettelu
Kazi mi jel dogovor 12m za 1 din i 12 meseci 50%? I koji paketi su u pitanju, posto očekujem poziv sutra. Ovde sam pročitao da to daju minimalno od Yettel 100 a za Yettel 30 max 9m, a nekom i za Yettel 30 su dali?!? Što će reći da svi operateri imaju ne dvostruke, nego pun kofer aršina, pa koji te zahvati 😵‍💫.

Očekujem zemljotres koliko će ponuda da bude dobra bez ikakvog podnešenog zahteva za prenos još uvek 😂
1000051298.jpg

Novi operator ima pravo da blokira broj koji je prenešen u njegovu mrežu po osnovu duga kod prethodnog operatora. Piše u pravilniku na sajtu ratela.
Ali operater nema nikakvu osnovu da nameće post-paid ugovor prilikom prenosa broja. To je lični izbor korisnika.
Obaveza korisnika je da novom operatoru da tačne podatke o broju koji prenosi (između ostalog i da li je pre ili post-paid : član 5 pravilnika) jer je takav obrazac propisan od strane ratela. Link do pravilnika
- dakle, kod našeg kolege forumaša je dotična operaterka A1 mreže koristila foricu da namakne sebi koji poen... Ukoliko vam se ovo desi, tražite napismeno takav zahtev..

Evo da odgovorim na pitanje koje sam postavio sinoć. Usledio poziv malo pre, juče podneo za prelazak u A1, šta sam već opisao. Krenula gospođa sa klasičnom ponudom, vas paket Total 40 više ne postoji, možemo da vam ponudimo Yettel 100 sa popustom za oko 2000 din. Nisam zainteresovan za tu ponudu. Reko da skratimo pricu, ako moze 12m za 1 din i 12m x 50% sto znam da imate kao poslednju ponudu, ok, ako ne, pustite broj u A1. Kao znate to je stara ponuda, više nije aktuelna, sada možemo da vam damo 12m za 1din i 12m 40% popusta. Reko ok, ako je to najbolje, pustite broj, pa posle 28 godina da se pozdravimo. Odmah promena da proveri još jednom dal može da dobije trazenu ponudu, da ostanem na vezi, reko ok. Posle 30 sekundi, zahvaljuje se na čekanju i kaže odobreno je.
Uzeo sam Yettel 100 ne zbog neta, nego zbog 2 premijum aplikacije, u Total 40 ih imao 3 😵‍💫. Da sam uzeo Yettel 30, imao bih samo jednu, tako da nisam ni pitao za Yettel 30 dal mogu isti uslovi ili kao neko sto je rekao da za taj daju 9m za 1 din, dok su drugom kolegi forumasu dali isto 12m za dinar.

Jel moze neko da pogleda aneks ugovora ko je dobio 12m za dinar i 12m 50% dal mu se negde spominje tih 12m za 1 din? Meni samo stoji 12m 50% cene, dok se tih 12m za dinar nigde ne spominje, pročitao sam sve?!?
Mada, u Yettel apk već je zaduženje promenjeno na 1 din, pa kontam da će to ispoštovati.
Što se tiče ugovora koji su poslali, čini mi se da i podvucen deo crvenim nije ok?!? To bi trebalo da bude cena bez elektronskog računa, jer lepo u opisu paketa stoji na punu cenu paketa od 4099 se obračunava dodatnih 100 din popusta za el.racun.
Od novina, sad sam tek video da se u ovim novim paketima nepotroseni GB ne prenose 3 meseca. Dok sam bio na Total 40, imao sam uvek bar 150GB u šteku 😁.

Prilozi

• Screenshot_20260309_132238_One UI Home.jpg
    Screenshot_20260309_132238_One UI Home.jpg
    30.2 KB · Pregleda: 41
  • Screenshot_20260309_131347_Google PDF Viewer.jpg
    Screenshot_20260309_131347_Google PDF Viewer.jpg
    118 KB · Pregleda: 46
Kazi mi jel dogovor 12m za 1 din i 12 meseci 50%? I koji paketi su u pitanju, posto očekujem poziv sutra. Ovde sam pročitao da to daju minimalno od Yettel 100 a za Yettel 30 max 9m, a nekom i za Yettel 30 su dali?!? Što će reći da svi operateri imaju ne dvostruke, nego pun kofer aršina, pa koji te zahvati 😵‍💫.
Surf je bio paket. 9 meseci po dinar. Mislim da za ove jace daju 12 meseci po dinar.

To niko nije ni rekao.
Napisao kolega u postu #41335

"Moje iskustva od malo pre u A1, ubeđuju me da ne moze da se postpaid prebaci na prepaid kod njih, tj da oni to zahtevaju,..."

Zato sam se ja zainteresovao za ovu temu...

Slagale su te. Upravo je zvala žena na sveže prebačen broj iz jetel postpejda na a1 pripejd da nudi postpejd ugovor bez bilo kakvog popusta i ubeđuje se da mega plan ističe početkom aprila i da ne može da se produži besplatno još 5 meseci koliko je ostalo. Ko ne zna da čita ili nije obavešten možda i nasedne na foru. Znači počeli su legalno da lažu..

Beše poziv, nude samo 40%x24m na bilo koji paket. Uredno saslušao, izneo šta me jedino interesuje i tu se razgovor završio.
Mene nisu još, obožavam 😂, i ja ću im ponuditi 12m po 1din i 12 upola cene za Yettel 30 ako hoće, ako ne svakako u toku popodneva ili ujutru idem u A1 da podnesem zahtev pa će da vide kako će da može. Rado bih stvarno u A1, ali će mi nedostajati Deezer, tako da...

Jel nebitno da li podnesem za prenos na pripejd ili postpejd, ako podnesem za prenos na pripejd možda ne daju 12x1 + 12x -50?

Ja i zena smo samo predali zahtev za pripejd nismo cak ni isli u a1 i nju su odma zvali i nudili bas lose uslove,ona im je rekla da zna da daju svima i da ce samo da prihvati 12 dinar 12 50%,naravno odma prica da to je bilo pre sada ne moze mora da proveri bla bla,posle dva dana su je zvali kao odobrili su to,dok mene evo niko ne zove vec 4 dana 🤣

Mene nisu još, obožavam 😂, i ja ću im ponuditi 12m po 1din i 12 upola cene za Yettel 30 ako hoće, ako ne svakako u toku popodneva ili ujutru idem u A1 da podnesem zahtev pa će da vide kako će da može. Rado bih stvarno u A1, ali će mi nedostajati Deezer, tako da...

Jel nebitno da li podnesem za prenos na pripejd ili postpejd, ako podnesem za prenos na pripejd možda ne daju 12x1 + 12x -50?
Da reci da ti agent A1 nudi istu ponudu i da pristajes samo na te uslove da ostaneš.

A ako stvarno ocu da predjem u a1,sta je najbolja opcija,tih 6 meseci mega plan dzabe sto daju?Tomje pripejd kolko sam ukapirao nisam vezan nikakvim ugovorom?

Poslednja izmena:
A ako stvarno ocu da predjem u a1,sta je najbolja opcija,tih 6 meseci mega plan dzabe sto daju?Tomje pripejd kolko sam ukapirao nisam vezan nikakvim ugovorom?
Upravo. I onda ako podneses zahtev za prelazak nakon šest meseci dobijas 6 meseci besplatno i 18 50 posto na tarife. Tako da ispadne godinu dana da imas za dzabe i 18 meseci 50 posto. Ja sam tek drugi mesec na mega planu ali kontam da cu to da uzmem osim ako mts ili yettel ne budu davali neku extra ponudu u sta sumnjam...

Evo zvali su i mene sad i ja samo rekao dobio sam od agenta a1 ponudu 12m po dinar i 12m upola cene, on je rekao samo ja ću to pribeležiti, a vi ste svakako uvek dobrodošli kod nas 😂, nisam dao čoveku ni prilike da mi kaže svoju ponudu, mada s obzirom da nisam pokrenuo prenos verovatno ponuda nije nešto.

Upravo. I onda ako podneses zahtev za prelazak nakon šest meseci dobijas 6 meseci besplatno i 18 50 posto na tarife. Tako da ispadne godinu dana da imas za dzabe i 18 meseci 50 posto. Ja sam tek drugi mesec na mega planu ali kontam da cu to da uzmem osim ako mts ili yettel ne budu davali neku extra ponudu u sta sumnjam...
Tako cu i da uradim,jer gle cuda zeni dali 12-dinar 12-50% popusta na yetel 30 a mene malopre zvali i prebacise me na pripejd,neverovatno 🤣🤣

Tako cu i da uradim,jer gle cuda zeni dali 12-dinar 12-50% popusta na yetel 30 a mene malopre zvali i prebacise me na pripejd,neverovatno 🤣🤣
Imaju neki pik na nas muškarce. 😀
Pisao sam prošle godine da je moja žena dobila izgleda najjaču ponudu od A1, koliko čitam ovde, za ostanak u mreži.

Nazad
Vrh Dno