Šta je novo?

Firebat T8 Pro Plus (recenzija)

Ili jednostavno ne koristi USB za backup podataka. Tužno je što je najgori interfejs ikada napravljen, najpopularniji na svetu zato što je "zgodan".

Instaliran win 11 ltsc (dosad je bio win 10 22h2) na Firebat i očekivano sve je sporije. Dosta sporije se instalirao, osetno sporije butuje, na sreću se osnovne aplikacije tek neznatno sporije pokreću tako da ostaviću ga iako me nervira neoptimizovano smeće.
Firebat kao takav još uvek lepo služi, za prvu godišnjicu ću ga počastiti sa čišćenjem i zamenom paste, ako je dočeka.

Evo kod mene još radi, do skoro je bio kontejner homelab platforma, od pre mesec dana je unapređen u OpnSense ruter.
To mu je doduše lakši workload, tako da lepo radi i dalje, osim što jedan od Ethernet portova zabada svakih nekoliko dana, tako da ću mu dodati neki usb Ethernet ovih dana

@Poolmaker drago mi je, iako je kod mene od starta u pogonu 24/7, nadam se da će potrajati još koju godinu.
N100 i 8GB rama nisu još za bacanje a pokazao se dosta stabilno do sada, čak nisam bio u pravu što sam pisao da je riknuo usb port, nije.
Jedino što mislim da bi mogao da ode ventilator, pa ću pokušati preventivno da nabavim rezervni.
Stigao mi je i ethernet NIC, (TP-link UE306), pa ću da vidim da li sa njim neće ispadati iz mreže u narednom periodu.

Kod mene radi, tj. kod moje majke kojoj sam ovo stavio kao računar, evo već skoro dve godine.
I dalje je onaj SSD od 512GB što je stigao uz njega, ne pravi probleme, iako sam bio sumnjičav, doduše i nema previše upisa pošto ona nije zahtevan korisnik.
Onaj Intel AX210NGW WiFi adapter se pokazao kao lep i jeftin upgrade, wifi radi odlično, ništa ne štuca.

BTW, i stari Topton N100 računar radi kao homelab Proxmox server evo već treću godinu 24/7. Izgleda da je onaj mod za stranicu i ubacivanje ventilatora u startu bilo pun pogodak.

Nazad
Vrh Dno