Šta je novo?

LG inverteri

monstrum

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
705
Navode da su svi modeli dual-rotary

Je li ovo neka njihova fora i tehnologija, pošto se pune krivulje kapaciteta i potrošnje na grijanju i hlađenju ne mogu naći?

Eurovent kaže Pdesing 3.9 kW za 18000 btu model, dok se za masu spoljnje navodi 34,4 kg i litru gasa u njoj.

https://comfortklimaat.nl/wp-content/uploads/2022/02/products-LG-S-ET-airconditioner.pdf

Ako je sve tako, bogme sa svojih 850 eura u BIH baš ok kupovina.

Niti je njihova fora niti njihova tehnologija. Twin rotary kompresore imaju i drugi proizvođači, mada ih LG gura u 95 % modela.

Ma znam to, nego mislim je li to standardni twin rotary, ili su oni nešto malo modifikovali, patentirali, pa sada kažu "dual-rotary" što bi se onda moglo podvesti pod zaštićenu i jedinstvenu tehnologiju koju samo LG koristi.

Pa to je jako lijepo ako guraju svugdje, nije to nimalo naivno, mada ne uspjevam nigdje naći one fine precizne krivulje kapaciteta/potrošnje.

Koliko znam, radi se o standardnom twin rotary kompresoru, samo pod njihovim brendom dual inverter.
Imam s12eq i veoma je tiha spoljna jedinica. Lepo modulira i ima sasvim dovoljno snage. Kod LG, tol=Tbiv tako da koliko deklarišu, toliko i dobiješ.
Nema vibracija, a nemam ni gumene podloške na tom modelu iako se isporučuju u pakovanju.

Lijepo "iznenađenje" iz ove kompanije.
Uređaj koji košta svega 550 eura.
Spoljnja jedinica mase 26,9 kg sa 700 g plina.
Na minus 10 daje 2.5 kW svoje toplote, alal vera!
Grijanje standardno na +7 4 kW.

S12EC UA3S / S12EC.NSJS

Mislim da je neto masa sj 25 kg.

Mislim da u konačnim performansama nema razlike između P12EN, S12EQ, S12ET i S12EC modela. Prvi nema twin rotary. Preostala tri su varijacija na temu (mislim da je spoljna jedinica ista), s tim što poslednji ima wifi. Prvi model ima lošiju modulaciju, tj. neće ispod 400 W, dok ostali hoće i na ispod 200 na grejanju.

S12EC mali apdejt najjeftinije serije, raspon rada povećan u grijanju sa +40 na +48, dizajn grijanja pri minus 7 je sa 2.25 podignut na 2.5 kW te je potpuno wifi opremljena i ima finu i jednostavnu aplikaciju i jonizator protiv gljivica i bakterija u unutrašnjoj jednici. Unutrašnja prometuje sada 780 m3 vazduha po satu, spoljjna 200 grama teža od prijašnje EQ to jest 25,2 kg modela.

Koga zanima, ima veoma detaljne specifikacije njihovih Twin Rotary kompresora iz najjeftinijih serija, koji su 900 W snage i oko 6,5 kg mase.

I o seriji raznih invertera LG tačni tehnički podaci:

Poslednja izmena:
Našao sam i za Nordic zvanične tabele.
Prijatno sam šokiran 🙂
Za cca 1300 eura nije da je jeftino, ali je sjajno u omjeru dobijeno za novac!

Unutrašnja promet vazduha 852 m3/h, masa 12,7 kg.
Spoljnja 43.8 kg neto i vrti 1.15 kg R32 gasa 😱 , promet 2.940 m3/h, raspon rada do -35 😱
SCOP 5.1
Mislim, za ove novce, totalni ubica od uređaja!

Kažu da garantuju puni kapacitet od 4 kW u -25, no vjerovatno je i COP tada u totalnoj banani, nemam pristup inžinjerskom prirucniku pa da vidim koliko je i šta je za očekivait, mada i nije realno da ćemo imati često (ili ikada) -25 i niže.

Našao sam i za Nordic zvanične tabele.
Prijatno sam šokiran 🙂
Za cca 1300 eura nije da je jeftino, ali je sjajno u omjeru dobijeno za novac!

Unutrašnja promet vazduha 852 m3/h, masa 12,7 kg.
Spoljnja 43.8 kg neto i vrti 1.15 kg R32 gasa 😱 , promet 2.940 m3/h, raspon rada do -35 😱
SCOP 5.1
Mislim, za ove novce, totalni ubica od uređaja!

Kažu da garantuju puni kapacitet od 4 kW u -25, no vjerovatno je i COP tada u totalnoj banani, nemam pristup inžinjerskom prirucniku pa da vidim koliko je i šta je za očekivait, mada i nije realno da ćemo imati često (ili ikada) -25 i niže.
1850 do 2200eur u Sloveniji

Bogme provjerih opet, ovdje je od 2480 do 2600 KM, što, ako je zaista ovakva mrcina, zaista nije mnogo skupo.

Vredi tih 1300eur, po hardveru je stvarno namenjena za ozbiljno grejanje.

Samo da se osvrnem na pitanje o niskoj modulaciji.
Puno vas, trazi klimu koja moze nisko da modulira...i sam sam to hteo, makar jednu takvu u kuci da imam. Zato kupih prosle god. Daikin FTXC35 montirana je u dnevnu, da ne kazem glavnu prostoriju... Evo sada je premestam u spavacu, a na njeno mesto kupujem Amber pro, kao sto vec imam u kuhinji.
Razlog- koliko god mi prijalo kada vidim 200-300w tokom odrzavanja temp. toliko mi ne prija taj prohladni vazduh koji osetim, dok radi u tom rezimu. Jeste, Gree Amber pro ne ide ispod 500w npr. pali se i gasi, ali kada duva, duva TOPLO.
Nama to u kuci jednostavno vise prija. Sto se tice celokupne dnevne/mesecne potrosnje, dodje mu skoro na isto. Ova sa konstantnih 200-300w ili ona 500w pa pauza...mizerna razlika na kraju.
Cisto da imate to u vidu, ako niste osetili rad klime na niskoj modulaciji.
Naravno da ne rade sve isto, ne moze se porediti Hitachi od 1,5k eur niske modulacije i Vox od 350e sa visokom modulacijom.
Smatram da ja imam dva modela slicnih performansi, cene i iskoristivosti, ali totalno drugacijeg nacina rada tj. modulacije.

Ima i još par iskustava na temi

Nazad
Vrh Dno