Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2026) - FAQ u prvoj poruci

Update vezano za pošiljku koju su pustili sa carine sinoć: Stigla mi je poruka na Viber da mogu da preuzmem pošiljku na šalteru pošte + PDV za naplatu, ali mi nije bilo teško da urlam na telefon 15 minuta pa su našli kurira i zadužili za dostavu i ipak će mi doneti pošiljku na kućnu adresu.

Slucajno cekam bateriju tom kombinacijom , prosle godine mi jedna stigla za 31 dan, sad sam na 21 dan puta ima sanse da stigne u slicnom roku.
Interesantno. Jel neko možda probao nešto da naručuje sa eBay-a? Dvoumio sam se ali na kraju sam izabrao bio AE. Ima li neke razlike u pogledu pošiljki i ovog sada što se dešava?

Drugari boli njih uvo odakle ste narucili, ovo vazi za SVE posiljke.

Ovo se nama pod GPC Nis desava vec duze vreme

Na Vajber mi je stigla poruka Pošte da neki paket mogu da preusmerim na paketomat. Direct4Me app mi uopšte ne prikazuje taj paket.

Šta može da bude problem? Samo jednom mi je stigla poruka na Direct4Me, pre godinu i po dana, otad nijedna jedina, a imao sam mnogo paketa. Broj telefona mi je uredno podešen u aplikaciji.

Pa kada ga preusmeris dobićeš kasnije mogućnost da vidiš pošiljku Direct4.me, zbog toga i šalju poruku da recimo do 17h možeš da proslediš pošiljku u paketomat.

Tri pošiljke sa AE, porudžbine od 20. dec i 02. jan. Sve su UB...HU ili UC....HU. Svaka ima status Package arrived at local carrier facility, još re 15. januara. Na sajtu naše pošte nema ni jedne.
Ne mogu ništa, osim da čekam, jel tako? AE će svakako automatski zatvoriti narudžbu, koliko razumem.
Do tvog poštara je.
Meni je tek danas doneo UC...HU poručen krajem Novembra, ja ga pitam šta se to dešava, a on kao ja nisam radio nekoliko nedelja a oni su to tamo držali u pošti, nije dugi nosio. A inače kad sam pre par sedmica bio u lokalnoj pošti i zamolio službenicu da malo potraži fizički po pošiljkama i pogleda da li ima nešto za mene - ona se iscepala od smeha kako mi je tako nešto uopšte palo napamet da pitam nju tetoviranu gusku.

Svakako bi trebalo da je vidiš i prije preusmjeravanja, jer postoji mogućnost da se preusmjeri direktno iz Direct4.me aplikacije. Nešto drugo je kod tebe problem.

Do tvog poštara je.
Meni je tek danas doneo UC...HU poručen krajem Novembra, ja ga pitam šta se to dešava, a on kao ja nisam radio nekoliko nedelja a oni su to tamo držali u pošti, nije dugi nosio. A inače kad sam pre par sedmica bio u lokalnoj pošti i zamolio službenicu da malo potraži fizički po pošiljkama i pogleda da li ima nešto za mene - ona se iscepala od smeha kako mi je tako nešto uopšte palo napamet da pitam nju tetoviranu gusku.
Pa ***....
Poštara ne srećem (menjalo se njih više), otići ću u poštu, hvala ti.

Ma bre poštari neće da nose ništa teže od pisma (i ovi što rade u pošti to kažu), gužve u poštama uvek ogromne i svi znaju šta se događa, ali su "nemoćni".

Jednu (PX domaća) pošiljku sam nakon poruke preusmerio na najbliži paketomat i nakon par sati stiže poruka da se pošiljka može preuzeti u pošti 😀

Poslednja izmena:
Final update: Poštar je doneo paket. Gospodin Kinez je napisao 5$ i tako sam i platio PDV. 🥹

Interesantno. Jel neko možda probao nešto da naručuje sa eBay-a? Dvoumio sam se ali na kraju sam izabrao bio AE. Ima li neke razlike u pogledu pošiljki i ovog sada što se dešava?
Ja sam porucio sa ebuy, ceka se isto i naravno imas pdv na posiljku.

Final update: Poštar je doneo paket. Gospodin Kinez je napisao 5$ i tako sam i platio PDV. 🥹
Kolko 100 din? Za neverovati sta rade ovi naši.

360 dinara, 100 je PDV koliko piše na sajtu carine, 260 je koliko čitam na forumu otvaranje paketa koji je stigao neotvoren. Poštar nije ostavio nikakav papir.

Da im napišem da ne moraju zbog mene da otvaraju, umem ja i sam da otvorim paket, možda uštedim 260 dinara na kaiš za sat koji košta 0,99$
@Darko95 promenio mi se status sinoć na svim pošiljkama i nema više one poruke. Sada piše ovo...

In transit
Package arrived at local carrier facility
Mar 2, 11:30 (GMT+1)
Isto se desilo i kod mene, samo što je moja pošiljka stigla u local carrier facility u 11:29 😀
Na sajtu naše pošte i dalje stoji status prijem od 26.2.

Isto sr... LP koji od 10.02 stoji na BEX sajtu kao 'Preuzeto' i svaki dan samo ažuriraju kako će biti isporučena 'narednog radnog dana do 16h'.
Juče je, čak, navodno pokušana dostava u 15:11 a niti me je ko zvao niti je zvonio, bio kod kuće do 18:30... klasični BEX slepci...
Da dopišem razrešenje situacije - 27.02. zovem call centar BEX-a gde me nadrndana operaterka ubeđuje da su oni 2x 'pokušali dostavu', ali da nije ispravan broj telefona (Kinez stavio +386 6343... umesto +381 6343...) te da zato nisu mogli da me kontaktiraju u vezi isporuke.

Na moju opasku kako ne treba oni mene da kontaktiraju već da isporuče paket, a da to niko nije ni pokušao da uradi, osoba je nadrndano odgovorila kako 'ne može mene dostavljač da traži po zgradama'.
Opet ponovih da ne treba niko 'da me traži po zgradama', već da dođe na adresu koja mu piše na paketu i da pokuša da izvrši dostavu, a ako nema nikoga, onda možemo dalje da pričamo o načinima obaveštavanja/kontaktiranja.
Niko nije dolazio, nemam šta dalje da se objašnjavam, bilo je 2+ lica u stanu svakog dana od 10.02. pa na dalje.

Uz opasku kako je broj telefona 'civilizacijska tekovina u 21. veku', tražila je da joj izdiktiram (isti onaj 063 435... broj sa paketa, bez pozivnog za zemlju) tačan kontakt telefon i da će se javiti kurir kada bude dolazio. 😆
Pošto sam uredno izgoreo od razgovora sa call centrom, setim se da su naveli opciju 4 za prigovore i reklamacije pa pozovem opet, naravno, čim se pritisne 4, samo prekine vezu.

E tu već nisam hteo da ostanem dužan, pa pribavih kontakt inspekcije za poštanske usluge Ministarstva informisanja i telekomunikacija za primedbe na rad poštanskih operatera i sastavim mail u kojem detaljno opisah ceo slučaj.
Danas u isto vreme manje više (oko 14-15h) stiže i paket, doneo kurir na vrata i naplatio 200,00 RSD za nemamo pojma šta (OK, vrv PDV na 8,51€ vrednost naznačenu na paketu), ali i odgovor nadležnog inspektora koji je pokrenuo inspekcijski nadzor u vezi celog slučaja.

Ponovih detaljno sve sa slikama kada sam ih sve kontaktirao, kako su/nisu odgovarali i kako im 'praćenje' samo ponavlja najavu isporuke za sledeći radni dan.
Poseban osvrt stavljen na nedolazak kurira na adresu kada treba izvršiti isporuku, javljam rezultate.

ovo su izgleda neki novi momenti...videh da je neko pisao skoro o ovome...ja ovo prvi put vidim iskreno za moje posiljke...u pitanju je LX....NL to jest Post NL...sta bi sa 11000 IZMENICNA POSTA ? jel to neka shatro modernizacija pala ? isprobavaju nesto ? sta je uopste 10250 ?

Prilozi

• 3.jpg
    3.jpg
    39.4 KB · Pregleda: 50
Данас поштар рекао да нема више пакетомата, све доноси на адресу и наплаћују се дажбине.

@gvlada jel me zezaš? Pa. čemu onda služi paketomat? Meni je za prethodni paket stiglo da mogu da ga preusmerim na paketomrat i da imam par dana da to uradim ako želim.

Lupa gluposti taj postar, preusmeris na paketomat pa platis u posti ako ima neceg, malopre mi je za CN posiljku bila dostupna ta opcija.

Za ono sto nema troskova opet ce da ide u paketomat.

Uz to paketomati ne sluze samo za ovaj tip saobracaja vec i za unutrasnji saobracaj.

Jel nekome jos i dalje zaglavnjen paket na kao Delivery centre koraku. .. Takodje naravno na sajtu poste ista glupost kao status prijem.. Kazem od 5 tog februara narudzba jos a status isti od 16-18 februara. Deadline je 14 mart. Ako dotad ne donesu vidim vec da cu morati Kineze da peglam da mi urade Refund.

Vidim dosta ljudi je odbilo svoje pakete jer im veca dazdbina lopinama od Drzave, ali u mom slucaju 54-55 dolara paket samo kad bi stigao prihvatio bi stagod.

Cekam nekoliko paketa sa AE. Naruceni oko 20. feb.
Danas mi stize poruka za paket od poste, da ako zelim, mogu da preusmerim na paketomat... paket je od Feiliks logistics.
broj krece sa PJxxxxxxxxxRS

Nista drugo ne ocekujem. Da li ej ovo uopste AE paket ili ne? Mnogo je to brzo da stigne za 15 dana?
na AE, tracking brojevi su LAxxxHU ili APxxx koji su dobili CNxxxx ili LAxxxHU broj.

Ovo su poslednji statusi:
Package arrived at local carrier facility
Mar 2, 11:43 (GMT+1)

Package arrived at regional carrier facility
Feb 24, 13:05 (GMT+1)

Leaving customs, awaiting transfer
Your package will soon be handed over to the domestic courier company.
Feb 24, 08:53 (GMT+1)

Your package arrived at local airport

Da li je realno da su tako brzo stigli?

Jeste Aliexpress, PJxxxxxxxxxRS su ti Šimanovci, ide naplata 20% PDV da znaš, Post Express donosi.

Ali kako da znam koji je to paket od ovih 6 koje imam?

Ispod zadnje PJ nalepnice je CN broj pa po tome ćeš znati ili po vrednosti koja je iskazana.

@gvlada jel me zezaš? Pa. čemu onda služi paketomat? Meni je za prethodni paket stiglo da mogu da ga preusmerim na paketomrat i da imam par dana da to uradim ako želim.
Данас сам питао поштара за пошиљку која касни, рекао је да не бринем, неће нестати, чак више нема преусмеравања на пакетомат већ све доноси лично јер се наплаћују. Шта је истина или није...

Nazad
Vrh Dno