Šta je novo?

Yettel Kucni net - ex. Telenor Home

Situacija je drasticno bolja nego sa B311

B528S zaista kida kako radi

Nasao sam neke sacuvaj boze stranice, pola teksta mora google translate, uglavnom objasnjava neki covek kako dosta zavisi od glavnog chipa a ne samo LTE chipa na samom ruteru, i da je, kad je vec Cat6 kategorija, B5828s jedan od boljih u toj prici

U praksi mi deluje tako. Bez obzira na deo dana, konacno mogu da pustim 720p video i da eventualno zasecka na samom pocetku dok pusti bafer, sve ostalo ide, nemam po 2 minuta zastoj portoka kao sa B311

Pozdrav imam yetel kucni net od 400 gb i max brzinom dawnload a imam ovaj njihov ruter i vučem mac brzinu od nekih 40 MB/S a na mojoj lokaciji u mobilnom telefonu brzina ide i do 110/30 MB/S takođe imam onaj ZTE od A1 nekadašnji VIP međutim i na njemu ista brzina kao na yetel ruteru. Jel postoji neka opcija da dobijem veću brzinu neta?

1000757715.jpg

Uzeh danas, sad daju Huawei B530 koji je Cat7. Gde da nadjem info jel ima 3CA itd? I jel opet vredno dati za neki bolji tipa Cat12?

Ne.
Cat7 ako ti radi dobro, cat12 ce ti raditi maltene isto.
Ali opet sve zavisi od pozicije...

Kakva ponuda se može dobiti uz obnovu ugovora? Kakve pogodnosti / benefiti se mogu dobiti ako podnesem zahtev za prenos broja u A1 SRB mrežu?

Ugovor ističe 02.02.2026.

+1

I mene zanima, ali ako je suditi prema ranijim godinama, nikad Jetel nije davao neke pogodnosti za kućni net, koliko ja znam

Može li se kod Yettela dobiti 5G ruter na probu 15 dana , kao kod A1.... ?

Pozdrav imam yetel kucni net od 400 gb i max brzinom dawnload a imam ovaj njihov ruter i vučem mac brzinu od nekih 40 MB/S a na mojoj lokaciji u mobilnom telefonu brzina ide i do 110/30 MB/S takođe imam onaj ZTE od A1 nekadašnji VIP međutim i na njemu ista brzina kao na yetel ruteru. Jel postoji neka opcija da dobijem veću brzinu neta?

Pogledajte prilog 487885
@Manian89 takav isti imam i ja,to je onaj B311...inace koristim paket Mobilni Internet Max koji ne postoji vise,ali mi UO traje do Decembra 2026g. placam 2900d.
Tu ide cela SIM kartica u Decembru planiram da raskinem i uzmem na primer 200 ili 400Gb,uz ruter Huawei B530-336 to trenutno najbolje sto nude.Evo sa ovim B311
malopre izmereno
Screenshot.png

Planiramo da uzmemo opet kućni internet ( duga priča ), vidim da Yettel nudi trenutno dva 4G(+?) rutera? Pa koja od ta dva izabrati? Pošto u našem mestu / kraju, nema 5G mreže / signal, ne znam da li možemo uzeti 5G ruter i 5G njihov najveći ( i verovatno najjači ) paket, iskreno, ne bi me čudilo i da može ali ako za svaki slučaj ne može, koja od ta dva da izaberem/izaberemo (4G((+?)) rutera)?

Trenutni ruteri i modem u Yettel ponudi :

1. ZTE G5B 5G(+?) Ruter
2. Huawei B530-336 4G(+?) Ruter
3. Huawei B320-323 4G(+?) Ruter
4. Huawei E5576-325 Mi-Fi 4G(+?) Modem

U slučaju da ne može 1. opcija što će biti ( vrlo ) verovatno, a nikad se ne zna, možda nam dozvole opciju 1, koja opcija je : povoljnija, izdržljivija, snažnija, daje najveću i najbržu mogući protok interneta u datome trenutku ,... ? ( opcija = ruter / modem ).

Treba nam ( ((ali)) bukvalno najveći paket, zato što mi trošimo mesečno preko 1TB interneta,...

Ako sam nešto zaboravio napisati, napisaću, i još jedno pitanje, 2. opcija i 3. opcija, koja od ta dva podržavaju Wifi6/Wifi6e/Wifi7?

Poslednja izmena:
Broj 1. I prilično sam siguran da će dozvoliti. Možeš im naglasiti da baš želiš tu ponudu.
I future proof je, tako da kada dođe 5G, makar i na 700 Mhz, radiće. A napredni dual band wifi 6 na 3600 Mbit/s je ogroman plus.

Ostale ne bih mnogo ni uzimao u obzir, jer su tanki.

Broj 1. I prilično sam siguran da će dozvoliti. Možeš im naglasiti da baš želiš tu ponudu.
I future proof je, tako da kada dođe 5G, makar i na 700 Mhz, radiće. A napredni dual band wifi 6 na 3600 Mbit/s je ogroman plus.

Ostale ne bih mnogo ni uzimao u obzir, jer su tanki.
Mislim da i hoće da dozvole opciju broj 1 ( 5G ruter + 5G pretplata ), zato što kada smo trebali obnavljati ugovorenu obavezu, nešto sam ih ili pitao ili rekao kao da neće da može ili da radi ta pretplata sve što je 5G jer kod nas nema 5G mreže / signala, međutim druga radnica koja je radila sa drugim klijentom je rekla da nema veze da li naše mesto podržava 5G mrežu / signal ili ne kada je u pitanju Mobilni Kućni Internet. Verovatno je i ( to ) slično rekao radnik ispred nas kada smo pričali u vezi obnavljanja ugovorene obaveze ( kada nas je uslužio ), nažalost se ne sećam šta nam je rekao ili rekla, samo se sećam tog dela gde je ta druga radnica nam nabacila / rekla za to što sam ja mislio da ne može zato što naše mesto ne podržava 5G signal / mrežu.

U prevodu, treba nam najveći, najjači i najpovoljniji mobilni kućni internet paket i ruter, to je to.

Da, ako ima 4G siguran sam da će odobriti ovu ponudu. Jer Yettel brzo i širi 5G.

Da, ako ima 4G siguran sam da će odobriti ovu ponudu. Jer Yettel brzo i širi 5G.
I to čak ako se ne varam stabilan / stabilna 4G+ mreža, ovde u našem mestu, pošto smo mi udaljeni oko nekih minimalnih 15km-20km do maksimalnih 30km-50km od drugoga grada ( ili centra grada ).

Tako da i ja mislim da će odobriti ( tu ) najveću, najjaču i najpovoljniju opciju koju trenutno imaju, to je to.

Hvala!

Nema na čemu!
Ako sve prođe ok, podeli ovde sa nama kako radi. 🙂

Kakva su Vam iskustva sa Yettel 5G kucnim intrnetom?
Vidim da daju neograniceno 5G za 3200 mesecno, da li je to stvarno neograniceno ili nakon potrosenih recimo 200gb smanjiti brzinu ili zaracunati dodatni saobracaj?

Posle 1000 GB ide smanjenje brzine a ako koristis i njohov tv ne skida ti saobracaj za to

Pa jedino taj novi ako je od skora znam da pre nije bilo tj bio limit na 1000GB

Novi paket od 3200 din mesečno nema limit saobraćaja.
Tačno, i ja ga koristim.

Pa jedino taj novi ako je od skora znam da pre nije bilo tj bio limit na 1000GB
Da, pre nove godine najveći paket je bio 1000 gb po max brzini za tvoje područje, s tim da kad potrošiš smanje ti brzinu na 2 mbs, čisto da možeš da pošalješ mejl i otvoriš po neku stranicu itd, uglavnom nisi morao da dokupljuješ.

Nema na čemu!
Ako sve prođe ok, podeli ovde sa nama kako radi. 🙂
Sklopili ugovor, za najjaču tarifu smo dobili broj 063/20xyzx, ruter : Huawei B530-336.

Do kraja nedelje ili od sledeće nedelje, pišem svima kako radi usluga.

Signal je konstantno uvek na maksimumu i 4G+ je ikonica, brzine variraju, testirao sam preko 10 puta, na jednom telefonu izvucem 30mbps na drugom 80mbps na trecem izmedju 50+mbps i 60+mbps DOWNLOAD ( samo od jednih primera, roman bih morao napisati za ostalih 9 pokušaja ali je sve pozitivno zato što vuče najjače brzine u datome trenutku i trenutno je internet stabilan ). 🙂

Za sada nemamo primerki u vezi korisćenja usluge Mobilnog Kućnoga Interneta Yettel mreže, paketa Mobilni Net Max.

Sklopili ugovor, za najjaču tarifu smo dobili broj 063/20xyzx, ruter : Huawei B530-336.

Do kraja nedelje ili od sledeće nedelje, pišem svima kako radi usluga.

Signal je konstantno uvek na maksimumu i 4G+ je ikonica, brzine variraju, testirao sam preko 10 puta, na jednom telefonu izvucem 30mbps na drugom 80mbps na trecem izmedju 50+mbps i 60+mbps DOWNLOAD ( samo od jednih primera, roman bih morao napisati za ostalih 9 pokušaja ali je sve pozitivno zato što vuče najjače brzine u datome trenutku i trenutno je internet stabilan ). 🙂

Za sada nemamo primerki u vezi korisćenja usluge Mobilnog Kućnoga Interneta Yettel mreže, paketa Mobilni Net Max.
Taj Huawei B530-336 (ako ne pogresih) daju za 1 dinar,uz bilo koji paket.Ne znam kakav je ovaj sto i naplacuju,a ovaj ukucas na Google B530-336 ruter specifikacije.I Google AI pretraga kaze da podrzava 4G kako na bese 2,5,i na 5Mhz i spada u klasu CAT7...dobar je.Kada sam napisao 5Mhz mislio sam,na 4G mrezu ne 5G.Takav na Ali Expresu bese Google kaze,kosta oko 60ak dolara bese (ako sam lepo upamtio).Jedini koji podrzava i 5G mrezu trenutno,im je onaj sto daju pise cifra ali nisam upamtio,ili uz doplatu...ne znam da li moze na rate,ali ovaj B530-336 je dobar 👍

Koja je fora kod yettela da za iste pare daju 5G i 4G?
Zar nebi trebalo da 4G bude manja cena?

Koja je fora kod yettela da za iste pare daju 5G i 4G?
Zar nebi trebalo da 4G bude manja cena?
Zato što su razlike između tehnologija sve manje. 4G je u sve više slučajeva brz kao 5G, negde probija i brzine od 500 Mbit/s, i sve je više važno koliku brzinu dobijaš zaključanu u tarifi, kao što je slučaj kod fiksnog interneta, gde se plaća brzina.

Zato što su razlike između tehnologija sve manje. 4G je u sve više slučajeva brz kao 5G, negde probija i brzine od 500 Mbit/s, i sve je više važno koliku brzinu dobijaš zaključanu u tarifi, kao što je slučaj kod fiksnog interneta, gde se plaća brzina.
ADSL i optika kostaju isto. Zašto ne bi 5G i 4G kostali isto.

Koristim Huawei B530-336 ali na 4G+imam 2/5 crte signala. Dok nisam instalirao huaCtrl Pro i blokirao band.20 nisam ni imao 4g+.
Da li se isplati kupovina jednog od ova dva rutera ili kupovina spoljasne antene (kojih ima na k.p.)

Asus 4G AC86U ili MIKROTIK D53G-5HACD2HND-TC&EG120K-EA Chateau LTE12​

trebalo bi da možeš besplatno raskinuti ako će ovu promenu uslova da forsiraju i na vas koji ste potpisali ugovor sa drugačijim opisom paketa, pogledaj detaljno ugovor i opis paketa

Nazad
Vrh Dno