Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

Uglavnom ne, ali Yettel javlja, eventualno još Inteza, a možda i UniCredit. Druge su mahom liberalnije pa ne blokiraju tekuće račune ni posle par meseci i pri prvoj poseti šalteru radi se ažuriranje podataka. Yettel prihvata pdf očitane iz Čelika.

RF isto šalje podsetnik da ističe lični dokument. Ne znam da li blokiraju račune/kartice, nisam hteo da testiram.
Pozdrav

Malo mi to glupo blokiranje rqcuna zbog isteka,al ovo je jos smesnije sada sam pogledao licnu i meni uopste i ne istice posto sam ja u medjuvremenu polomio staru pa izvadio novu,verovatno je stara koja je polomljena isticala za mesec dana😂

Banke imaju u bazi podataka LK sa kojom si otvorio račun. Banka ne zna da si ti u međuvremenu zamenio LK. Imao sam sličan problem sa računom pravnog lica u Erste pošto sam zamenio LK pre isteka, s tim što me oni nisu obavestili niti o tome da treba da dostavim novu LK, niti o tome da je račun blokiran.

Banke imaju u bazi podataka LK sa kojom si otvorio račun. Banka ne zna da si ti u međuvremenu zamenio LK. Imao sam sličan problem sa računom pravnog lica u Erste pošto sam zamenio LK pre isteka, s tim što me oni nisu obavestili niti o tome da treba da dostavim novu LK, niti o tome da je račun blokiran.
Pa da rqcun je otvoren jos 2017,jos ja se razmisljam kad pre prodje 10 godina kad pogledam 2023 izvadjena😂

Uglavnom ne, ali Yettel javlja, eventualno još Inteza, a možda i UniCredit. Druge su mahom liberalnije pa ne blokiraju tekuće račune ni posle par meseci i pri prvoj poseti šalteru radi se ažuriranje podataka. Yettel prihvata pdf očitane iz Čelika.

Nlb komercijalna salje sms, a zatim mail. Ako se ne dostavi dokument ide blokada racuna.

Htedoh da postanem 200k korisnik bank max racuna. Krenuh u proces otvaranja, kaže korisnik već postoji, stvarno je postojao nekad ali očigledno postoji i dalje 🙂

Probam da se ulogujem i lagano udje u aplikaciju. Račun sam zatvorio pre 6 godina. Poslednje logovanje februar 2020

yet.png

Pa da rqcun je otvoren jos 2017,jos ja se razmisljam kad pre prodje 10 godina kad pogledam 2023 izvadjena😂
Svakako im je odmah pošalji, ne bi trebalo da prave problem što šalješ sa zakašnjenjem. Ako ne pošalješ, blokiraće ti račun odmah, kod njih nema grejs perioda.

Probam da se ulogujem i lagano udje u aplikaciju.
A ima li računa? Ako nema, čudna je situacija, ispada da ne možeš da otvoriš novi. Doduše, verovatno bi to mogli da reše u poslovnici.

Ja sam gasio račune u Intezi i RB, pa sam posle nekoliko godina ponovo otvarao i uvek mi je ostajao aktivan nalog. Računi su bili ukinuti/obrisani iz naloga. Tako da je to neka uobičajena praksa po mom iskustvu.

Kako ovo utiče na online otvaranje novog računa u YB?

Zato i pitam da li kod njega ima računa. Yettel isto ima kredencijale u vidu korisničkog imena i lozinke, tako da nalozi postoje (makar ih stari klijenti imaju), ali sa njima je moglo da se pristupi samo starom (Mobijevom) vebu. Za novi je potrebna mobilna aplikacija, koja se aktivira (personalizuje) preko pomoću poslednjih cifara JMBG i broja telefona.

Imam kreditnu karticu, a zeleo bih povecati limit (primam platu u yettel banci, max racun), kakva je procedura za to i da li trebam izmirti sve obaveze sa kreditne kartice kako bih podneo zahtev za povrcanje limita?

Imam kreditnu karticu, a zeleo bih povecati limit (primam platu u yettel banci, max racun), kakva je procedura za to i da li trebam izmirti sve obaveze sa kreditne kartice kako bih podneo zahtev za povrcanje limita?
Moje iskustvo je da je procedura komplikovana, pa sam odustao. Onda su mi oni u jednom trenutku poslali ponudu za povećanje limita i ja prihvatio.

Koji je najmanji iznos evra koje treba da kupim da bi mi Yettel banka ponudila povoljniji (stimulativni) kurs?

Naplacena mi naknada za Bank MAX za mjesec februar iako je iznos potrosnje bio oko 33-34k dinara. Istina je da su 2-3 transakcije proknjizene tek 2. marta, ali ako se gleda datum knjizenja za kompletan kalendarski mjesec, opet je iznos preko 33k dinara, posto su neke transakcije "proklizale" i iz januara... Tako da mi nije jasno po kom osnovu su mi napalatili mjesecnu naknadu?!
Skoro sva placanja su kroz Google Wallet, samo su dvije transakcije online (MTS racuni), ali njih je counter vec bio uracunao i oduzeo od pocetnih 30k, tako da to sigurno nije razlog.

Napisao sam prigovor, pa cemo vidjeti.

Naplacena mi naknada za Bank MAX za mjesec februar iako je iznos potrosnje bio oko 33-34k dinara. Istina je da su 2-3 transakcije proknjizene tek 2. marta, ali ako se gleda datum knjizenja za kompletan kalendarski mjesec, opet je iznos preko 33k dinara, posto su neke transakcije "proklizale" i iz januara... Tako da mi nije jasno po kom osnovu su mi napalatili mjesecnu naknadu?!
Skoro sva placanja su kroz Google Wallet, samo su dvije transakcije online (MTS racuni), ali njih je counter vec bio uracunao i oduzeo od pocetnih 30k, tako da to sigurno nije razlog.

Napisao sam prigovor, pa cemo vidjeti.
Ovo se desilo i mojoj majci. Kasnije su stornirali nakdnadu.

Pretpostavljam da ste takodje pisali prigovor? Ili su sami skontali pa stornirali?

Nevjerovatno mi je da u doba kad softver moze skoro sve, njima "sistem zakaze" u najobicnijim operacijama sabiranja i oduzimanja. Namjerno ili slucajno, masti na volju! 😡

Pretpostavljam da ste takodje pisali prigovor? Ili su sami skontali pa stornirali?

Nevjerovatno mi je da u doba kad softver moze skoro sve, njima "sistem zakaze" u najobicnijim operacijama sabiranja i oduzimanja. Namjerno ili slucajno, masti na volju! 😡
I meni je to bilo neverovatno,na kraju sam se prebacio na lajt i cao.

Nismo pisali. Ona je pozvala kontakt centar. Pretpostavljam da su oni prosledili žalbu nadležnim kolegama.

Jasno, vjerovatno su proslijedili tako onda, sto je slicno prigovoru. Vjerovatno ko ne odreaguje, ne odrade ni refund/ispravku.

Obavestavamo Vas da moze doci do kasnjenja u isporuci platnih kartica, ali instant kartice mozete odmah aktivirati - sve detalje dostavili smo Vam na mejl.

Stiže poruka a ja čekam karticu od 13. znači li da ću čekati još ko zna koliko 🤔
Mada imam je u walletu i browseru pa mi tehnički ni ne treba al opet, možda sad na putu ne budem imao net konstantno i onda prc.

@No_LiMiT
Ja koliko znam ne treba ti internet da bi koristio karticu iz Wallet-a tj. tako je bar za Apple Pay možeš da koristiš karticu bez neta određen broj puta/neko vreme pre nego što ćeš morati da se povežaš na net kako bi se refresh-ovao valjda taj sigurnosni token (mislim da moraš bar jednom u 24 sata da se povežeš na net)

@No_LiMiT
Ja koliko znam ne treba ti internet da bi koristio karticu iz Wallet-a tj. tako je bar za Apple Pay možeš da koristiš karticu bez neta određen broj puta/neko vreme pre nego što ćeš morati da se povežaš na net kako bi se refresh-ovao valjda taj sigurnosni token (mislim da moraš bar jednom u 24 sata da se povežeš na net)
Za Apple Pay nikad ne treba prisustvo interneta, token je na secure elementu tako da ne ističe kao na Androidu npr.

Hvala. Android je i evo vidim da može x puta ili neki period offline da se koristi, dobro je onda. No opet, volio bih znati kad će doći otprilike haha, koliko ste čekali do sad? Ja se ne sjećam prošla kartica kad je stigla, ovo je nova kreditna pa nije zamjena postojeće.

Yettel još uvek koristi sms kod za online plaćanja?

Mislio sam da sada sve banke moraju koristiti onu autentifikaciju kroz aplikaciju.

Nazad
Vrh Dno