scylla
Slavan
- Učlanjen(a)
- 27.03.2013
- Poena
- 475
Evo.Meni se ovo desavalo sa statickim IP-em. Cak su slali i servisera da mi menja ruter ja rekoh da ne gubi vreme da nije do njega 🙂
Evo.Meni se ovo desavalo sa statickim IP-em. Cak su slali i servisera da mi menja ruter ja rekoh da ne gubi vreme da nije do njega 🙂
Probaj da promeniš DNS.Neotvaranje slika i videa sa drustvenih mreza tesko da je do CGNATa i tesko da ce resiti problem staticka IP (inace je jedan clan i napisao da ima iste probleme sa statickom).
Jednostavno nema veze s CG NATom.
Za problem sa Instagramom da li možete da otvorite u browseru http://www.speedguide.net:8080/ i da vidite šta piše za MTU (prva brojka)?
Ako ne piše 1500, problem može da bude ako njihova mreža blokira ICMP Fragmentation Needed poruke...
Imalo bi smisla da nije činjenice da njihov TV Box koji tera Xplore aplikaciju radi na bilo kojoj internet vezi, a kad isto instaliran na Android TV, onda neće, a oba na istoj vezi.Moja predpostavka za A1 je da se svi njihovi servisi nalaze u njihovoj internoj mreži i da koriste paralelno javne IPv4 adrese - kada se njihovim sistemima pristupa sa drugog provajdera i privatne IPv4 adrese - adrese koje nisu na internetu kada se njihovim servisima pristupa kroz njihovu mrežu... Takođe, predpostavljam iz razloga smanjenja opterećenja njihovog CGNAT sistema ne dozvoljavaju pristup internim servisima kroz javne adrese kada se pristupa iz njihove mreže.
Način na koji oni to rade je Split Horizon DNS - DNS za njihove korisnike daje privatne adrese za njihove servise, a DNS za korisnike drugih mreža daje javne IPv4 adrese.
To bi značilo da Xplore TV, Moj A1, A1 Cloud i slični ne rade kada se koristi tuđi DNS jer on kao rezultat na upit dobije javne adrese.
Nista mi vise nije jasno, a momci mi dolaze 27og da mi ugrade optiku a1 600/300, na sta treba da obratimn paznju kad mi setuju router ? Imacu 3 tv za sada u oipticaju u stanu, plus 4ti za jedno 6 meseci!Imalo bi smisla da nije činjenice da njihov TV Box koji tera Xplore aplikaciju radi na bilo kojoj internet vezi, a kad isto instaliran na Android TV, onda neće, a oba na istoj vezi.
Ako koristiš njihov ruter i bez diranja DNS, ne bi trebalo da imaš probleme.Nista mi vise nije jasno, a momci mi dolaze 27og da mi ugrade optiku a1 600/300, na sta treba da obratimn paznju kad mi setuju router ? Imacu 3 tv za sada u oipticaju u stanu, plus 4ti za jedno 6 meseci!
Meni ne baguje. Gori je bio Iris 100 putaJa sam oko 5m kod njih i realno sa netom nemam problema ili retko, ali zato XPlore platforma baguje za sve pare.
Tako je.Kazu da A1 dize cene od marta, da nece vise biti stara ponuda. Valjda ide sa 3500 na 4500 za duo plus
Poskupljenje se odnosi samo na nove korisnike od 1.3.Poskupljenje će da bude prema svim korisnicima ili samo novim korisnicima koji dolaze u A1 SRB mrežu?
A za onaj manji paket od 2500?Kazu da A1 dize cene od marta, da nece vise biti stara ponuda. Valjda ide sa 3500 na 4500 za duo plus
2500 je i sad cena samo ako se uzima bez grejs perioda i pogodnosti. Sad taj paket od 1.3 će biti 3500A za onaj manji paket od 2500?
Meni je rekao agent iz A1, da od marta podizu cene paketa za 1000 din. za buduce korisnike.Odakle stižu te informacije (deluje ispravno pošto je već nekoliko vas potvrdilo)? To je sve nezvanično, jel?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari