Tomiprunet
Slavan
- Učlanjen(a)
- 10.04.2020
- Poena
- 315
Hvala potražit ću, baš da vidim.
Nema jer im je to sad bazična konfiguracija.Da min je 512. Mislim da ni nema manje za m5
Najblizi sam 14” mb pro 24/512 ili 1tb. Valjda je dosta to Ram-a
Narucih iz gigatrona M5 24/1tb za oko 2186 eur a na kp je 2100. Ali nesto mi je trebao hitno , mislio da preuzmem isti dan ali to se oduzilo. Jel normalno da ne stize sa punjacem, a ovi sa kp koji su EU edition dolaze SA punjacem.
U iStyle je bez punjača.Puno ljudi preporučuje MBA M1, ali za današnje uslove to je ipak spora mašina stara više od 5 godina. Verovatno bolje radi od PC Win11 mašina, ali radi i dosta sporije od M3/M4 modela.
MacOS 26 ga je dodatno usporio, a juriti neki sa 16GB nema previše smisla. Bolje odmah gledati M2/M3 ili novi koji su već od 800-900 eur
U EU dolazi bez punjača, zbog EU nekih EU regulativa. USA - sa punjačem.
Najbolje pozovi iStyle pa proveri sa njima da li i oni prodaju bez punjača.
KP stižu ko zna odakle, ne bih im verovao previše.
Ja stalno branim M1 😁 Ali za velicinu 13" mislim da je to sve priblizno, pitanje za koju lovu nadjes nesto. Imao sam uporedo sva tri M1/M2/M3 u 13" izvedbi, osnovni modeli. Nema tu neke razlike, CPU je 30tak% brzi kod M3 vs M1. Nista posebno.Puno ljudi preporučuje MBA M1, ali za današnje uslove to je ipak spora mašina stara više od 5 godina. Verovatno bolje radi od PC Win11 mašina, ali radi i dosta sporije od M3/M4 modela.
Ako je battery health preko 96/97%, ne vidim problem sa takvim potezom. Lako proveris settings/battery/pa pored battery health kliknes na ono "i" (info)Jedno pitanje,da li se isplati uzimati ove primerke sto su bili izlozeni u radnjama,daju na njih garanciju od 1 godine,a i popust koji nije mali?
Sta se tu desava sa baterijom?
Da, možda ga sutra predstave, juče su predstavili 17e i novi iPad Air, danas M5 macbook-ove, sutra možda bude taj najjeftiniji A18 macbook.Bile su neke glasine da ce biti neki jeftini Mackbook sa A18 cipom?
Biće OLED krajem godine ili početkom sledeće.Predstavljeni novi M5, M5 Pro i M5 Max MacBook Pro.
Oled ni u najavi. 🙁
Znaci MBA M5 13" ce imati isti osnovni M5 10-core CPU. Ne znam kako ce to termalno biti.
Zanimljiv detalj, osnovni M5 10-core CPU je prvi M naslednik koji je dostigao pocetni M1 (4+4) po "performance per watt" merenju, i obisao za nekih 5%. (Geekbench 6 Multi/Passmark CPU Mark). Naravno daleko jace apsolutne performanse ima.
Mislim da Apple-u fali neki ekonomicniji M5 i bolje hladjenje za MBA zbog komfora i baterije ili bar upotrebljivi low power mode. Pa cak i za 14" MBP koji lako dostize 99c/throttle kod jaceg opterecenja sa onim jednim ventilatorom, a kuciste sve vrelije i vrelije.
Ja sam prošle godine među prvima uzeo M4 Pro 24/512, konkretno čekao sam ga nekih 7-10 dana i cena je bila koliko me sećanje služi oko 2300€ preko KP.Verujem da neko od vas već ima iskustva sa ovim.
Novi MBP M5 Pro biće dostupan za poručivanje od 11.03, pa me zanima sledeće:
- Kada izađe novi model MacBook Pro (od dana kada postane zvanično dostupan za kupovinu),
koliko ste čekali da vam stigne uređaj ako ste ga naručili preko KP prodavca?
- Koliko se u proseku ugrađuju KP prodavci za potpuno nove modele?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari