Da li je, beše, ranije funkcionisala pretraga kartičnih plaćanja po nazivu trgovca? Čini mi se da nije, tj. da su se mogli pretraživati samo nalozi za prenos. Sad slučajno pretražih ključnu reč koja se nalazi i u nazivu jednog trgovca i prikazaše mi se i kartična plaćanja prema njemu, što me je iznenadilo. Može čak da se pretraži i nešto tipa
GooglePay, jer je ta reč deo svih proknjiženih plaćanja izvršenih Guglovim novčanikom, i ona se lepo prikažu. Nažalost, i dalje nije moguća pretraga naloga za prenos prema opisu/svrsi plaćanja.
Nevezano za to, videh da je u toku nova zanimljiva promocija. Detalji su
ovde. Ukratko, ko postane dvesta hiljaditi korisnik Bank MAX paketa, dobija iPhone 17 Pro Max, a tu je i šest satova Apple Watch Series 11 za tri nova klijenta pre dvesta hiljaditog i isto toliko posle njega. Naravno, pravila su takva da su automatski isključeni svi koji su već imali taj paket u toku promotivnog perioda, tj. ne računa se kao novi klijent neko ko sad spusti paket sa MAX na neki niži, pa ga vrati, ili pak ugasi račun i otvori novi. Ko osvoji, mora prihvatiti snimanje, intervjuisanje i slično prilikom dodele. U skladu sa postojanjem promocije, sakrili su brojač MAX klijenata sa sajta, a
ova arhiva kaže da nas je 14. januara bilo preko 188k.
Naravno, budući da je reč o Yettelu, ne čudi što postoji i više loše definisanih stvari. Glavna:
U trenutku kada sistem Banke registruje dvesta hiljaditi korisnika Bank MAX računa, promotivna aktivnost Banke se automatski završava. Aj što su napisali
hiljaditi umesto
hiljaditog, ali ako bi promocija stala baš u tom trenutku, tri sata bi ostala nedodeljena. Problem je što je i telefon prenosiv, tj. ako ga dvesta hiljaditi klijent odbije, nudi se sledećem umesto sata. Meša se i datum, na jednom mestu je 12. februar početak, a na drugom 11. februar, dan ranije. Jedna rečenica je nedovršena, a nema ni objašnjenja šta se dešava sa satovima ako dobitnici odbiju da ih preuzmu.