Šta je novo?

TWS slušalice

Nema šta tu da se sumnja, to je to 🙂

Xiaomi REDMI Buds 8 Pro
7a1d6423bf42e30fe6cafa0b54ad9d2c.png

70€

Ne razumemo se, ove koje si ti kupio Xiaomi Buds 5 Pro su skuplja varijanta od ovih što u nazivu imaju REDMI. Nisu ni predviđene da budu iste niti da koštaju isto.
Ove redmi su popularne zbog cene i poklona, a za cenu tih koje su ti kupio ima već i drugih modela...

Kacim Xiaomi Buds 5 White na Win11, kapiram da mi treba nesto tipa Fiio BT11 - ima li nesto bolje od ovoga ?

FiiO Air Link.
BT11 važi za malo problematičan, ne znam da li su te neke bubice rešili/ublažili novijim firmware-ima.

Meni treba za pozive, VOIP - Messenger, Viber, Watsup itd....

Da li neko mozda koristi FiiO AirLink na Win 11, konkretno me interesuje hoce li biti mozda problema ako koristim tp link bt za kacenje gamepadova i drugih uredjaja i ako ubodem FiiO AirLink za sluske hoce li biti da tako kazem "sukoba" izmedju dva bt adaptera?

Zar može win da ima 2 usb adaptera? Mislim da je tu potreban jedan koji može više paralelnih veza bez problema. Možda je to baš taj FiiO.

Treba proveriti da li radi mikrofon preko FiiO... Za voice conferecing ne treba audiofilski adapter, već A2DP profil preko računara. Takođe, ukoliko slušalice ne podržavaju codec-e koje podržava FiiO AirLink neće ih videti - samo AptX ili LDAC.

Npr. ako je isključen LDAC, Sony XM5 ne može da se poveže dok se ne uključi, jer ne podržava AptX.

Pošto se spominju gamepad-ovi, audio konferencije - FiiO verovatno nije za to. FiiO gura veliki protok i može da bude latencije kada se gleda npr. video i sl.

1772343719354.png

Poslednja izmena:
Da li adapter radi skroz odvojeno od Windows BT sličice gde su uređaji, ili je zajedno? Ako je priča za sebe, to će možda i da šljaka.

Na Mac-u radi odvojeno... Tastatura je npr. povezana na Mac-ov Bluetooth. Zapravo, FiiO adapter se ne vidi kao Bluetooth adapter nego kao žičane USB-C slušalice. Sve ovo što je upareno sa njim pamti u svojoj memoriji. Tako da ga povezuješ kao žičane slušalice na bilo koji uređaj posle toga, ne mora da se uparuje svaki put sa slušalicama kada se poveže na novi uređaj, jer ga uređaj ne vidi kao Bluetooth.

Mogu da biram audio output, zvučnike preko DAC-a (Musical Fidelity stavka) ili slušalice (FiiO), kao da su u pitanju fizički povezani audio uređaji.

Mislim da mikrofon ne radi, pošto mi je u Input prazno, niti detektuje glas preko Sony XM5 koje su mi sada povezane.

1772344356526.png

Poslednja izmena:
Stigli ulošci od silikona sa prstenom od memorijske pene unutra. Jedno uho jedva, drugo ne može. Izvadio penu ubacio u manji silikon, leglo normalno, međutim isto loše. Bolje bez njih i veći i srednji uložak.

Zatim probao samo silikon na Engine4, čini mi se da se pojačali visoki, ali nisam to dugo testirao, glavni je H3. Na H3 kako naizgled silikon vrlo sličan, nestali visoki i stejdž. Potpuno drugi EQ bi trebalo.

Imam i onaj lateks, to više ne testiram, svrbe me uši od njih.

Sve u svemu, baš mnogo zavisi od nastavka. Naizgled isti, a zvuk skoro neuporediv. Moguće da H3 izbacuje visoke negde sa strane takođe, ima mrežica i sa strane vrha slušalice. Možda prolazi kroz fabrički nastavak, a kroz ovaj ne.

Zato nam niđe veze EQ verovatno.

Možeš da probaš naš poslednji EQ sa fabričkim silikonom.

Razlicit je zvuk pomalo u zavisnosti od silikona. Ove sam uzeo posto ih i proizvodjac deklarise da pojacavaju visoke tonove i daju bolji "voice clarity". Nije drasticna razlika, ali svako bi primetio. Zbog toga ti treba EQ adjustement.

Na XM5 takodje nekada stavim silikonske nastavke umesto originalnih, jer kada treniram imam problem sa upalama usiju. Originalne Sony hermeticki zatvore i skuplja se vlaga i kasnija upala uha. Sa slikonima XM5 ima dosta tanji bas i NR je slabiji.

Naletelo mi ovo malopre, oko 42$ uz KOLA5P20 kod i jos par popusta kroz novcice i mozda neki kuponcic, mozda nekome bude zanimljivo posto na Scarbir-u stoji da su dobre ali je baterija slabija strana

I just found this on AliExpress:
SOUNDPEATS Air5 Pro+ XMEMS Bluetooth Earphones 55dB Hybrid Adaptive ANC Earbuds, Hi-Res Wireless, LDAC/aptX Lossless headphones

Top, deluje kao kapsula sa AptX, ono što sam priželjkivao.

Edit: 110$ - 20 sa kuponom. Gde si video 42?

Pa što se tiče zvuka ne znam baš, na nižim i umerenim nivoima glasnoće je previše warm/bassy.

Za Nemacku ni nema ponude ovih sluski (AE gleda drzavu kupca i na osnovu toga odredjuje cenu i dostupnost)

meanwhile:

1772869572604.png

Doterao sam do kraja juce kad sam kacio i napravio SS, pogledao i malopre i isto mi stoji.

Prebaci drzavu na Hrvatsku i vidi imas li dovoljno novcica

Prilozi

• Screenshot_20260307_091519_Gallery.jpg
    Screenshot_20260307_091519_Gallery.jpg
    77 KB · Pregleda: 33
Naravno da bi stiglo, kad je finalna adresa vidljiva stize uvek, nije ovo prva narudzbina na ovaj fazon.

Pitanje da li bi ti to stiglo.

Stiglo bi, to je isto kao kada setuješ Severnu Makedoniju... Veći problem je šta će pisati na carinskoj deklaraciji i šta će, po novim pravilima, carina reći na to 🙂
20% PDV ne gine, pitanje je da li će biti i >30%.

Prošlo vreme kada Soundpeats H3 za 70$ na BF akciji prođu bez ikakvih dodatnih troškova.

Meni izlazi 36% sa novčićima, bez kupona oko 70$. NMK mi je setovan.

Stiglo bi, to je isto kao kada setuješ Severnu Makedoniju... Veći problem je šta će pisati na carinskoj deklaraciji i šta će, po novim pravilima, carina reći na to 🙂
20% PDV ne gine, pitanje je da li će biti i >30%.

Prošlo vreme kada Soundpeats H3 za 70$ na BF akciji prođu bez ikakvih dodatnih troškova.

Meni izlazi 36% sa novčićima, bez kupona oko 70$. NMK mi je setovan.
13CD99 aliexpress kupon i KOLA5P20 kupon radnje pa prepolovi cenu

13CD99 - nije više dostupan (first come, first serve)
KOLA5P20 - radi i sa njime cena ode na 50.98$.

Kada se ode na coins, piše da je popust 7.5%, ali kada se klikne "Buy Now" umanji za oko 40%.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno