Šta je novo?

Xiaomi based usisivači Mi Mop Pro/Essential, Roborock...

• Začetnik teme Začetnik teme PJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam poručila ipak Robot Vacuum 5. Trebalo bi da stigne za koji dan.

Moj s20+ radi svakog dana kao crnac, oko 150m2 tepiha, parketa i pločica, i koliko god da ga čistim prepun je dlaka i prašine oko usisa i točkova. Jednom nedeljno ga detaljno prebrišem vlažnim maramicama i kad ga čistim bukvalno mi bude muka šta vidim, ali i dalje radi kao prvog dana. Mislim da nije trebalo da ga izduvavaš, možda je deo prašine otišao gde ne treba.

Pozdrav narode, pre par dana sam kupio Xiaomi Robot Vacuum S40 i pri povezivanju preko WiFi (telekom ruter vdsl cpe zxhn h168n) na (otprilike 53%) samo prekine povezivanje i kaže da ne može da se poveže. Posle jedno 2h povezivanja pustio sam hotspot sa telefona i uspeo da se konektujem sa robotom preko drugog telefona, odradio mapiranje prostorije, jedno usisavanje i otišao je na bazu. Sutradan ujutru sam opet hteo da ga pokrenem da usisava, ali se konekcija izgubila i nije hteo ponovo da se poveže ni preko telefona ni preko telekom interneta. Dan kasnije sam robota odneo kod sestre u stan gde se povezao bez problema i ostao konektovan, a njen S10 sam doneo kod mene i on se konektovao bez problema preko telekom interneta.
Da li je neko imao slična iskustva i možda zna rešenje problema?

P.S. Izvinite što je dugačak post. 🙂

Prvo mi pada na pamet da imas samo 5GHz wifi mrežu, ali ako si uspeo S10 da povežeš onda moja teorija pada u vodu. Probaj da ga hard resetuješ, nakon toga poveži ga na hotspot od telefona, preko aplikacije vidi da li ima dostupan firmware update, ako ima odradi update.

EDIT: ako si kupio online, imaš zakonski rok nekoliko dana (mislim 14) da ga vratiš i da ti vrate novac bez pitanja.

Problem je do rutera,probaj da ga resetuješ

U upustvu samog usisivača piše da se sme sipati samo destilovana voda. Međutim sama voda neće dezinfikovati pod. Na netu vidim da ljudi koriste neka sredstva koja ne pene i usisivači rade kako treba. Iskreno me baš briga da li će korišćenjem hemije da se životni vek usisivača skrati sa tipa 4 na 3 godine. Da li koristite neko sredstvo i imate preporuku za isto?

Ja u s20+ koristim neko sredstvo za parkete iz dm-a

Kod nas je veliki problem tvrda voda, i konstantni problemi sa kamencom. Žena otkrila neko ultrajeftino sredstvo za čišćenje u DM kojim efikasno čisti sanitarije od kamenca, a počeli smo ga sipati i u "Roćka" (Mop 2 pro +). Sipamo samo malo, više kao preventivu da ne bi kamenac zapušio kanale, jer koristimo česmovaču. Ali i pločice fino očisti. Za sada nikakvih problema, sad će 4 godine od kada ga imamo...

Nisam neko vreme pratio modele. Iskočila mi reklama za model Xiaomi Robot usisivač Mop H40, sa baznom stanicom, ~200€.
Šta sam propustio?

Za te pare bih ga uzeo samo da ne nosim ovaj moj, 5 godina star, Mop Pro gore/dole po kući.

Robot usisivači baš malo vode koriste, stvarno nema potrebe sipati česmovaču. Ne znam da li za mesec dana potrosim jedan ceo balon od 6l.

Robot usisivači baš malo vode koriste, stvarno nema potrebe sipati česmovaču. Ne znam da li za mesec dana potrosim jedan ceo balon od 6l.
ne baš, moj aqua 10u potroši 4 litre za dva mopiranje stana 🤣 meni destilovana baš i nije isplativa.

Pa, kako može toliko, nemoj zezati shvatiće te ozbiljno ovde neko 😀

U s10+ je zapremina 200 ml. To je na high water level podešavanju tačno 60m2 kod mene, dnevna i kuhinja.
Hodnik i ostale prostorije puštam duplo ređe, a ove dve otprilike na 2 ili 3 dana.

Nek bude 3x nedeljno po 200ml, i jos jednom za ostale prostorije još 60m2 to je 800ml, da zaokružimo 1l.
Mesečno onda 4l.

Kako ti potrošiš 4 litre za dva mopiranja stana koji je sigurno manji od 120m2?

Pa, kako može toliko, nemoj zezati shvatiće te ozbiljno ovde neko 😀

U s10+ je zapremina 200 ml. To je na high water level podešavanju tačno 60m2 kod mene, dnevna i kuhinja.
Hodnik i ostale prostorije puštam duplo ređe, a ove dve otprilike na 2 ili 3 dana.

Nek bude 3x nedeljno po 200ml, i jos jednom za ostale prostorije još 60m2 to je 800ml, da zaokružimo 1l.
Mesečno onda 4l.

Kako ti potrošiš 4 litre za dva mopiranja stana koji je sigurno manji od 120m2?
bogme roler trosi.

wetness na max, za oko 50 kvadrata ode jednom ili dva puta da opere roler i da dopuni, kad zavrsi opet pere. posuda za cistu vodu ima 4.5L cini mi se, da kazemo da ne sipam nikad do vrha, nego oko 4 litre. posle dva komplet mopiranja mi trazi da sipam cistu vodu jer nece da radi, ostane mu nekih 200-300, ajde neka bude do 500ml u posudi.

I pod bude suv nedugo nakon njegovog prolaska? Negde tolika voda mora da završi

U stvari, onda ti sva ta voda ode na pranje rolera, nema gde drugde.

@psychofedex
Kako se pokazao nakon mesec dana rada?
Za koliko vremena ti zavrsi stan?
Naisao sam na par slucajeva gde korisnici kazu da im je nakon mesec dana procureo na bazi a to se desava tokom samociscenja. Da li si imao ovakvu situaciju?

Poceo S20+ ozbiljno da mi se zaglupljuje, izbacuje laser sensor error - please check if the bumper at the front of the robot vacuum can rebound properly. Zanimljivo je sto se ovo desava uvek na istom mestu u kupatilu. Ceo stan prodje i tu zabode.
Ne znam sta da mu radim, ocistio sam ga vec, probao sam da resetujem mapu da izmapira iz pocetka, opet isto..
Ne vredi, u 2/3 situacije se zaglavljuje konstantno na istom mestu. Bas me nervira.
Problem je cist softver, dakle ceo stan predje bez ikakvih problema, cim dodje do te jedne tacke u kupatilu pored wc solje samo se zabode i izbacuje laser sensor error. Zanimljivo da i ako ga rucno premestim nakon toga bilo gde i pustim, posle 2s izbaci laser sensor error opet. Dakle cist software problem.

Sumnjam da ce uopste izbacivati firmware update za njega jos, tako da cu vrv da stavim virtual wall da ne ide u taj deo kupatila uopste.
Stari Mop 2 Pro Plus nije imao ovakvih problema.

Можда му рефлексије од керамике праве сметње.

@psychofedex
Kako se pokazao nakon mesec dana rada?
Za koliko vremena ti zavrsi stan?
Naisao sam na par slucajeva gde korisnici kazu da im je nakon mesec dana procureo na bazi a to se desava tokom samociscenja. Da li si imao ovakvu situaciju?
meni je procureo, tačno posle mesec dana ali je jako glupa stvar.

postoji mali filter ispod rolera koji se bukvalno ni ne vidi, tipa veličine nokta, i u aplikaciji stoji da treba da se čisti na 30 radnih sati.

a pošto je roler nov, sva ta tkanina koja spadne sa njega ide u filter, a i po neka mačija dlaka.
tako da se zapušio posle nekih 24-25 sati mopiranja i ispuštao vodu prilikom pražnjenja.

malo sam se nervirao dok sam provalio šta je i poslao im feedback da je 30 sati previše optimistično za taj filter i da treba da izbace notifikaciju na nekih 20 sati recimo.

kako sam očistio filter, nikakvih problema nema.

robot je super, super usisava, odlično mopira, navigacija predobra, jedino je baterija malo slabija ali koliko sam ispratio, ni jedan robot da rolerom nema ne znam koliko bolju bateriju, svi su tu negde, oko 1-1.5% baterije po kvadratnom metru.

u svakom slučaju za preporuku, nerealan robot.

Gde kupujete HEPA filtere za S20+ npr (ili uopste).

Misrbija kaze da ih nemaju.

Sa aliexpressa i sl. su fus i samo vracaju cestice u vazduh, kaze mi AI.

Ako ga ne pereš nego usisavaš sa "pravim" usisivačem povremeno, trajaće večno i uvek će biti bolji od bilo kog "fuš" filtera sa AE ili Temu. Isto važi ua glavnu pa i bočni četku.
To je neko moje iskustvo nakon nekih godina korišćenja robot usisivača, ovaj je treći po redu i za svaki važi isto.

I pod bude suv nedugo nakon njegovog prolaska? Negde tolika voda mora da završi

U stvari, onda ti sva ta voda ode na pranje rolera, nema gde drugde.
Da, osuši se sve posle minut, dva, i da, dosta vode ode na pranje rolera.

Ovoliko vode ostane nakon dva mapiranja i izbaci notifikaciju da sipam vodu pre mopiranja.

posuda ima 4.5l, da kažemo da sipam 4, ne više.
znači posle nekih 80-100 kvadrata ostane manje od litre
23312.jpg

Interesantno, čudan dizajn da troši toliko ali šta je tu je. Bar radi posao

Ja već nekih 6 meseci imam S20+ iza sada sam zadovoljna mašinom. Međutim, kad bih sada kupovala usisivač verovatno bih se opredelila za s40 pro jer po specifikacijama deluje da je jači od S20+, ima neke mogućnosti koje S20+ nema a u ovom trenutku cena imje praktično ista.

Zamenio sam Roborock S5 koji radi savrseno od 2018, i dao ga roditeljima, a uzeli smo Robot 5. Znaci dugo me jedan uredjaj nije nervirao kao on.

Hoce da brise ispod kauca, nece da brise ispod kauca, hoce da ide do ivice, nece da ide ivice. Izgubi se ako ga pas ili dete slucajno zakace u prolazi, pa se onda pronalazi 5 minuta pa krene da cisti drugu sobu (random izabranu). Jedan dan hoce na tepih, drugi dan nece na tepih. O putanji koju pravi da ne pricamo, S5 iz 2018te u svakom smislu se 5 puta bolje snalazi po kuci. Da usisava dobro, usisva dobro, da brise pod savrseno, brise pod savrseno. Al sve drugo je blaga katastrofa.

Ovo bez nekog dobrog firmware upgrada treba bas zaobici do daljnjeg.

Ja sam zamenio Roborock S5 max sa Qrevo slim ( bio kod “Madjara “ na nekoj akciji pre NG za 750 eura)..Bas sam zadovoljan promenom. Bolje usisava, mopira i mapira😀.

• Like
Reagovanja: s16
Da, to sam trebao i ja da uradim ali sam odlučio da "uštedim" 😔

Nekih 1.5 mjesec koristimo X20 Pro, prvi utisak - SVE PREPORUKE!

Uređaj sa stanicom je solidnih dimenzija, ali se nađe kutak da ga se smjesti.
Rezervoar je oko 4l vode... sa 2 posude, čista i prljava voda. Automatski čisti mopove i suši ih.

Ono što mi se ne sviđa jeste relativno sporo čišćenje prostora, još su nama sve keramika i laminat bez vidljivih prepreka i ide u prosjeku 1m2/1min. Stan oko 120m2 čisti oko 100min jer imaš prepreke u vidu kreveta, ormara i sl.

Dobra stvar je što ima brdo stvarih za podesiti, čišćenje mopa na 5m2 - 8m2 - 10m2... onda tri nivoa vlaženja površine, 3 nivoa snage usisa, podešavanja da li želiš samo usisati, samo mopirati, usisati a istovremno mopirati ili prvo sve usisati pa sve mopirati.

Takođe, korisno je i to što možeš odabrati određene prostorije koje želiš čistiti... kapacitet od 4l sa "jakim" podešavanjem mopiranja, može trajati 2x sigurno.

Ono što mi se ne sviđa - čudno je podešavanje mape, on je prvi put skenirao komplet stan i ti više nemaš mogućnost to da biraš, slučajno sam ostavio jedna vrata u predulazu zatvorena i on tu prostoriju nije vidio, poslije kada čisti stan on to prostoriju primjeti ako su vrata otvorena, pa je ti možeš dodati. Uglavnom, podešavanje mape nije baš zgodno. Takođe, od odsjaja stakla, zna da "vidi" još jednu prostoriju, ali to se može riješiti fiktivnom granicom gdje mu zabraniš da ide u prostoriju koja ustvari ne postoji. Aplikacija je prilično lagana za korištenje i mislim da niko neće imati problema.

Nisam još uvijek mijenjao rezervne dijelove, međutim vidim da na Temuu to ima po smiješnim cijenama (set lupam 10 mopova, 10 vreća, 2 glavne rotirajuće četke, četke sa strane itd. - 10€). Takođe vidim da su ljudi zadovoljni tim dijelovima.

U Bosni sam X20 Pro platio 405€.

Za sada samo kuckuc i da traje. Ukoliko nekome bude trebala neka informacija, neka slobodno piše.

Ja već nekih 6 meseci imam S20+ iza sada sam zadovoljna mašinom. Međutim, kad bih sada kupovala usisivač verovatno bih se opredelila za s40 pro jer po specifikacijama deluje da je jači od S20+, ima neke mogućnosti koje S20+ nema a u ovom trenutku cena imje praktično ista.
Kupljen S40 pro, hvala na pomoći u odlučivanju...
Prvi utisak, prezadovoljni smo...

Pozdrav svima, razmisljam da kupim neki robot usisivac, iscitah 10ak strana unazad i vidim da se najcesce pominje s20+. Moja ideja je bila da uzmem s20, vidim da ima za nekih 15ak hiljada, ali vidim da ga ovde niko ne pominje. Sta je vasa preporuka, dodati jos para pa uzeti s20+ / mozda s40, ili i ovaj moze da zavrsi posao? Stan 50kvm, polocice i parket, ima samo jedan manji tepih kratkodlaki. Macaka i slicnih zivuljki nema 😀 Inace, krenuo sam od ideje da uzmem stapni usisivac da ima za svakodnevno odrzavanje ali sam skontao da bolje za iste pare da neko to radi umesto mene 😀

Nazad
Vrh Dno