Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nema, gasi se. Yettel ima novu platformu koju interno hvale kao da je bolja od stare i od EON-a (malo verovatno ali ajde da vidimo kad je puste)
Imam yettel i ta nova aplikacija je za sada samo na box uređajima koji se dobijaju na korišćenje, odmah da odgovorim ne valja ništa, sve su dobre opcije pogasili, jedino što je ostalo gledanje unazad, nema pretragu, nema snimi, što korisnici koji skidaju na svojim uređajima sa play prodavnice imaju, nema ni jedne radio stanice, nema opcije omiljene emisije, skoro pa čista klot aplikacija i šta tu ima da se pohvali, ništa. Ne dao bog da dugogodišnji korisnici SBB-a vide tu aplikaciju, to bi za njih bilo ubistvo. Ali bukvalno.

Sbb ugovor je na odredjeno vreme koji automatski prelazi na neodredjeno.
A da nemaju možda više tipova ugovora? Za moj i druge meni poznate tvrde da je od samog početka na neodređeno, a to i piše u samom ugovoru, kako sam već naveo.

Kakvo nepoklapanje teorije i prakse? Kakav raskid ugovora u sitiuciji kada isti istice? Daju se pogresne informacije na ovom forumu. Istice ugovor a ne neka ugovorna obaveza, (ugovor se zakljucuje, menja, produzava, raskida, otkazuje, prerasta...) dovoljno je samo obavestenje da ne postoji saglasnost za njegov produzetak
Pa to je teorija, a ja kažem da je u praksi drugačije, makar po meni poznatim iskustvima. Osim toga, u samom ugovoru piše da je na neodređeno vreme (uopšte ne smatraju da je na određeno i da prerasta, kako je po teoriji), dok je minimalni period važenja ili vezivanja ili famozna ugovorna obaveza propisana tek u prilogu ugovora, uz spisak pogodnosti koje se moraju platiti kroz penale u slučaju prevremenog raskida. Mogu kasnije i da priložim ceo ugovor, ako nije jasno o čemu pričam.

Uostalom za 2 ugovora nisam dozvolio prerastanje a obavestenje su primili 5-10 dana pre isteka ugovora.
Ovo je već značajna informacija, ukoliko se odnosi baš na SBB. Dosad mi nije bila poznata, a poznate su mi isključivo suprotne, kako sam već više puta naveo. Koliko god unapred da su korisnici dolazili, dozvoljeno im je samo da podnesu zahtev za raskid koji se realizuje tačno 30 dana kasnije. A ukoliko su dolazili 30 dana pre isteka minimalnog perioda važenja, po pravilu su vraćani kući, tj. ubeđivani da tad nemaju pravo ni na šta (edit: osim prevremenog raskida, naravno). Šta god da su pokušali da kažu, nije pomoglo.

Poslednje iskustvo koje znam pritom je bilo u decembru, prilično sveže. Neko je otišao baš da bi najavio da ne želi da nastavi saradnju nakon isteka UO, nekih 40 dana pre tog datuma, i to čak nije bio blef niti išta slično, nego iseljenje iz iznajmljenog stana, tako da je želja za raskidom bila čvrsta. Rečeno mu je da to nikako nije moguće, da najranije može doći tačno 30 dana pred istek UO, da podnese zahtev za raskid ugovora, te da će svakako uslugu imati (i morati da je plati) punih 30 dana nakon te najave, kao upozorenje da tačno dođe 30 dana unapred ako ne želi ništa dodatno da plati, a ne nekad kasnije.

Takva su iskustva većine, deljena su uostalom i ovde na temi, i zato i preporučujemo da se ode 30 dana ranije, iz čisto praktičnih razloga.

Poslednja izmena:
pretpostavka ili info od nekog proverenog izvora?

To nije United Media koja posluje u Srbiji, ima kanale i ostali digital kod sebe - čisto da ne bude zabune.
zamršeno je
kada se na APR potraži United Media, u podacima za obe firme (United Media Production, United Media Digital) vidi se da je jedini član tj. vlasnik strano pravno lice United media S.à.r.l. iz Luksemburga
i jeste i nije taj United Media

Poslednja izmena:
A da nemaju možda više tipova ugovora? Za moj i druge meni poznate tvrde da je od samog početka na neodređeno, a to i piše u samom ugovoru, kako sam već naveo.
Sadasnji ZEK je od 2023. godine, ranije zasnovani ugovori mozda i imaju drugaciju formulaciju. Poenta je da ako je ugovor na 24 meseca, to mora biti ugovor na odredjeno. Ako nije onda moze biti na neodradjeno, ali onda nema pogodnosti. Oni u praksi svima nude samo ugovor na 24 meseca sa pogodnostima, a ovaj drugi moras sam da trazis prilikom zasnivanja, i onda se placa prikljucna taksa, renta opreme i tome slicno (skuplja pretplata), sto vecini logicno ne odgovara.

Poslednja izmena:
Mislim da su oni uradili sve kako i treba, signal se gasi kada istekne tih 30 dana otkaznog roka. Sad da li će korisnik svojevoljno da počupa kablove ranije, njih to ne zanima. Zato je preporuka svima kad im ističe obaveza da nakon 23. meseca podnesu zahtev za raskid da ne bi plaćali bespotrebno još jedan mesec. Isto je i za vraćanje opreme, dokle god signal ne isključe, oprema im se ne nosi.

Nisu sve uradili kako treba.Pre 2 godine su me zvali da potpisem ugovor koji mi nisu nikad poslali nigde.Pregledao sam svuda sve.Od fioka(u slucaju da sam odstampao) do telefona do laptopa i ugovora nema nigde.Secam se samo da su mi poslali SMS i da napisem DA.Ali ugovor mi nisu poslali nikad elektronski.Sto znaci da sam ja trebao da kopam po starim fiokama i da trazim preplatnicki ugovor da bi znao da taj otkazni rok postoji uopste.Znaci poenta price je da su namerno poslali samo SMS da ne bi video sta pise u tom ugovoru da u slucaju otkaza mogu da se pozovu na taj clan koji vecina ljudi i ne zna da postoji.Imaju prava tacno.Ali nemoj mi pricati kako su super i posteni jer nisu ispali fer i iza toga stojim i dalje.

PS: Dok sam trazio ugovor od SBB nasao sam ugovor i od MTS optike i mobilnog.Znaci ja sam temeljan i takve stvari niti brisem niti bacam.Tvrdim da mi ugovor nisu nikad poslali u elektronskoj formi nego samo dal se slazem preko SMS-a.

Kako izgleda ugovor i svi opšti uslovi i dopune imate na njihovom sajtu u dokumentaciji. I svi ostali van mreže na daljinu obrasci za odustajanje sve vam je tu.

Ја данас поднео захтев за раскид уговора. Све регуларно, 30 дана пре истека УО. Нису питали ни зашто, нити нудили нешто. Мада, претпостављам да ће ускоро да зазвони телефон са понудом.
Далеко им лепа кућа.

ПС - гледам како хватају старије људе (а ја сам као млад 😁) на уговоре са јетелом. Свашта нешто нуде.

Poenta je da ako je ugovor na 24 meseca, to mora biti ugovor na odredjeno.
To je opet priča iz teorije. Sam ugovor je u praksi formulisan drugačije, i to sve vreme pokušavam da objasnim, a ne sećam se da je dosad neko pokušao da ospori njihove ugovore kao nezakonite. Evo šablona ovde, hvala članu @DareA što je skrenuo pažnju na to da postoji na sajtu, nije mi samom palo na pamet da pogledam. Ugovor se predstavlja kao da je sve vreme na neodređeno (član 10), uz eventualne pogodnosti iz priloga, koje uključuju besplatnu instalaciju. Da ponovim, isto formuliše i MTS, mada oni nemaju otkazni rok.

Taj sablon je mator, vec je bilo u javnosti price (efektiva 2020. godine) da su ugovori na neodredjeno sa minimalnom ugovornom obavezom od N meseci, ustvari prikriveni ugovori na odredjeno vreme. U medjuvremenu se pojavljuje ZEK iz 2023. koji to definise kao ugovor na odredjeno koji automatski prelazi na neodredjeno. Znaci drugacije formulisano.

Da pojasnim, ne odredjuje ti taj sablon ugovor koji imas. I to ti je sve iz prakse, na osnovu mojih ugovora sa sbb-om.

Poslednja izmena:
Nije mator, aktuelan je. Jesu ga stavili u direktorijum iz 2020, ali i u samom naslovu stoji da je verzija iz 2025, a doslovno je takav i moj ugovor potpisan prošle godine. Ima očigledno tu pravnih nedoumica, ali glavno je da oni traže da im se raskid najavi 30 dana unapred, i da zato to mi na temi i predlažemo ljudima kada pitaju šta da rade.

Naravno, ko ima suprotnih iskustava, treba da ih navede. Šta tačno korisnik može da uradi i šta treba da kaže ako dođe u poslovnicu npr. pet dana pred istek UO i kažu mu da mora da podnese zahtev za raskid i da čeka 30 dana, tj. plati dodatnih 25 van UO? Kako da ih ubedi da nije tako i da moraju da mu omoguće raskid na dan isteka UO?

O tome je drugi clan pisao, ne ja (spreciti produzenje sa odredjenog na neodredjeno i tako izbeci otkazni rok). Njegova se tvrdnja moze isprobati kad bude prilika.

Poslednja izmena:
Danas su me zvali iz SBB posto sam podneo zahtev za raskid. Moja obaveza na dve godine istice 8 marta. Ponudila mi je 12 meseci za dinar, sto mene ne zanima, ali mi je rekla da ako danas podnesem zahtev za raskid onda imam obavezu placanja otkaznog roka do u mom slucaju tamo negde 25 mart. Ja sam rekao da je ugovor bio na odredjeno, ona je rekla da ugovor koji sam potpisao je na neodredjemo ( na odredjeno je bio aneks ili tako nesto ). Dakle odem danas u poslovnicu, potpisem raskid , oni mi to isto ponove... I sta ja da radim, odnesem opremu 8 marta i ? Oni ce opet da me duze do 25-og. Sto rece kolega neki post ranije, sta ja sada da radim ( da dovedem advokata u poslovnicu 😀 ) ?

Čak neće hteti ni opremu da prime nazad, već će da insistiraju da je doneseš kada ti isključe signal. U nekom trenutku narednih 30 dana.

Ja sam im teatralno ostavio opremu i rekao da nemam nameru da dolazim opet.
Signal su isključili za, recimo, 3-4 dana, ne sećam se tačno. Nisu me prebacili u sledeći obračunski period. Mada ja nisam imao nikakvu UO, pa nisam imao neki poseban dan preseka.

Ugovori su na neodredjeno sa ili bez minimalnog trajanja od 0/12/24 meseci - sa ili bez nekih popusta.

Nakon isteka minimalnog trajanja, nastavljate dalje normalno da koristite i placate uslugu. Ne kapiram sta je tu tesko da se razume.

Raskid morate da najavite 30 dana unapred... ili cete svakako da koristite i platite tih 30 dana, pa i sve da vratite opremu. To sigurno pise u opstim uslovima ili u samom ugovoru.

Ako podnesemo zahtev za raskid, ne pozovu, mozemo da se predomislimo nakon 29 dana? 🙂

Jesu oni drski i bezobrazni ali opet polazim i od sebe većina smo dugogodišnji članovi ovog foruma neko manje više aktivan. Ali to sa otkaznim rokom je jedna od stvari koju bar 1 ako ne i više puta mesečno pominje i uvek neko iznova po 1000 put podeli savet da ako neće te da plaćate dodatni mesec podnese se zahtev 30 dana pre isteka UO za raskid iste i da ti od tad teče taj otkazni rok. I onda imamo vremena da saslušamo njihove ponude i da ih i sam ganjamo i pregovaramo i da na kraju odlučimo šta je za svakog od nas najbolje.
Ako podnesemo zahtev za raskid, ne pozovu, mozemo da se predomislimo nakon 29 dana? 🙂
Mislim da može i nakon tih 30 dana pošto imaš fore još 7 dana da vratiš opremu ili da dođeš sa onim papirom za raskid UO i da odustaneš od raskida. Takođe ako ne vratite opremu u roku od tih 7 dana istu vam posle neće prihvatiti i moraćete i nju da platite.

Ugovori su na neodredjeno sa ili bez minimalnog trajanja od 0/12/24 meseci - sa ili bez nekih popusta.

Nakon isteka minimalnog trajanja, nastavljate dalje normalno da koristite i placate uslugu. Ne kapiram sta je tu tesko da se razume.

Raskid morate da najavite 30 dana unapred... ili cete svakako da koristite i platite tih 30 dana, pa i sve da vratite opremu. To sigurno pise u opstim uslovima ili u samom ugovoru.
Navedi zakonsku odredbu koja ovlascuje operatora da zakljuci ugovor na neodredjeno vreme.

Danas su me zvali iz SBB posto sam podneo zahtev za raskid. Moja obaveza na dve godine istice 8 marta. Ponudila mi je 12 meseci za dinar, sto mene ne zanima, ali mi je rekla da ako danas podnesem zahtev za raskid onda imam obavezu placanja otkaznog roka do u mom slucaju tamo negde 25 mart. Ja sam rekao da je ugovor bio na odredjeno, ona je rekla da ugovor koji sam potpisao je na neodredjemo ( na odredjeno je bio aneks ili tako nesto ). Dakle odem danas u poslovnicu, potpisem raskid , oni mi to isto ponove... I sta ja da radim, odnesem opremu 8 marta i ? Oni ce opet da me duze do 25-og. Sto rece kolega neki post ranije, sta ja sada da radim ( da dovedem advokata u poslovnicu 😀 ) ?
Pa angazuj advokata ukoliko nisi u mogucnosti da ostvaris prava koja ti garantuje zakon.

Pa koliko vas ima na ovom forumu sa identicnim problemom, bez problema mozete da skupite novac ne za jednog, vec za deset advokata, a dovoljno vam je samo jedna ''presuda''. U suprotnom cutite i trpite, i kukajte kako nema zakona. Treba gledati malo dalje od nosa.

Preselio sam se iz jednog grada u drugi, poneo sa sobom opremu, samostalno je povezao i usluga radi. Treba li da idem u SBB da menjaju adresu u sistemu ili je ok da ostane ovako? Računi su naravno elektronski.

Čisto da okačim obaveštenje koje sam dobio. UO mi traje do 20.6. ove godine, DIGITALNI EON PREMIUM DUO.

Stiže dobra vest za sve ljubitelje sporta.

Dodatni ARENA kanali koje već pratite – Arena Premium 4, Arena Premium 5, Arena Tenis i Adrenalin - ostaju vam otključani sve do kraja 2026. godine!

Čeka vas još vrhunskih utakmica, teniskih okršaja, adrenalinskih prenosa i sportskih priča koje ne želite da propustite.

I sve to bez ikakvih dodatnih troškova, u okviru vašeg postojećeg paketa.

Uživajte u sportu!

Vaš SBB

Makar nisam uskraćen za F1 i dalje.

Prilozi

• Screenshot_20260224-190926.png
    Screenshot_20260224-190926.png
    472.5 KB · Pregleda: 89
  • Screenshot_20260224-191041.png
    Screenshot_20260224-191041.png
    77.3 KB · Pregleda: 89
Jesu oni drski i bezobrazni ali opet polazim i od sebe većina smo dugogodišnji članovi ovog foruma neko manje više aktivan. Ali to sa otkaznim rokom je jedna od stvari koju bar 1 ako ne i više puta mesečno pominje i uvek neko iznova po 1000 put podeli savet da ako neće te da plaćate dodatni mesec podnese se zahtev 30 dana pre isteka UO za raskid iste i da ti od tad teče taj otkazni rok. I onda imamo vremena da saslušamo njihove ponude i da ih i sam ganjamo i pregovaramo i da na kraju odlučimo šta je za svakog od nas najbolje.

Mislim da može i nakon tih 30 dana pošto imaš fore još 7 dana da vratiš opremu ili da dođeš sa onim papirom za raskid UO i da odustaneš od raskida. Takođe ako ne vratite opremu u roku od tih 7 dana istu vam posle neće prihvatiti i moraćete i nju da platite.
Nisam ja duzan da im vracam,posto je nisam ni doneo ni instalirao. Uz raskid im napismeno dodam papir sa izjavom da se ne razumem u struju i kablove, te da iste nisam ni uneo u moj stan niti nakacio...pa nek sami dodju i skidaju ..u suprotnom nek me tuze.

Nesto vrteh kanale na d3 mini koji inace jako retko koristim i vidim da ne radi Adrenalin i Arena Tenis. Pise gledanje ovog kanala nije moguce iako normalno rade na EON boxu, eon tv i mobilnim slotovima. EON premium paket.

Nisam ja duzan da im vracam,posto je nisam ni doneo ni instalirao. Uz raskid im napismeno dodam papir sa izjavom da se ne razumem u struju i kablove, te da iste nisam ni uneo u moj stan niti nakacio...pa nek sami dodju i skidaju ..u suprotnom nek me tuze.
U stvarnosti u zemlji Srbiji David ne pobeđuje Golijata sve je na njihovoj strani nema suđenja računi idu izvršitelju i izvršitelji donesu rešenje o izvršenju. Pa ti onda podnosi prigovor o kom opet isto odlučuje isti taj izvršitelj da li ima osnova,a to ne odlaže izvršenje i onda platiš i njima i troškove izvršitelja.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno