Pedalu svesno vučeš gore samo u sprintu. Inače, gledaj da manje gaziš a više okrećeš. Mada, ni to ne moraš toliko da gledaš, pre pokušaj da povećaš kadencu, onda će to okretanje umesto gaženja da dođe prirodno.Prvi put gledam ove vrednosti, pa razmišljam gde su ti opsezi koji bi bili efikasniji. Onda malo guglam, pa shvatim da mi je 190 i 56 zapravo nedovoljno efikasno. Ili koliko je ova metrika zapravo precizna i korisna?
Gde vam počinje arc i koliko je stepeni?
Tek učim i da vučem pedalu na gore, ne samo da gazim.
Pogledajte prilog 528408
Ja nešto ne gledam Cycling dynamics brojke previše. Mislim, shvatio sam da mi je leva noga dominantna, u proseku mi je odnos leva/desna 53/47, nekad 54/46, a poneki put i 51/49 (to ne vidiš na Uno). Ali, izgleda da to nije zato što je jača, nego zato što lepše vrtim (duži su mi lukovi na levoj). U prvim danima sam nešto i razmišljao "da to popravim", ali sam davno odustao, neprirodno mi da forsiram desnu nogu i to je to.
Inače, na web-u je to prikazano lepše grafički, ali se ne vide brojke dok ne uradiš hover mišem. Takođe, na webu možeš i da biraš da li ćeš da gledaš vrednosti za neke intervale, pa evo kačim istu vožnju za 10sec interval (vidi se povlačenje gore) i za 20 minuta (ne povlačim nagore, samo okrećem). Zakačim i par sa telefona, da imaš brojke za poređenje (za minut). Generalno, čini se da ne okrećeš baš lepo pedale, više pritiskaš.
Edit: pre neki dan sam iščupao sprintericu iz pedale potezanjem na gore. Nauk: proveri cleats pre nego jako potežeš na gore, mnogo lako se padne (malo mi je falilo)
Prilozi
-
CyclingDynamicsWeb20m.PNG22 KB · Pregleda: 86 -
CyclingDynamicsWebSprint.PNG24.3 KB · Pregleda: 36 -
Screenshot_2026-02-16-16-53-45-075_com.garmin.android.apps.connectmobile.jpg61.7 KB · Pregleda: 22 -
Screenshot_2026-02-16-16-53-10-767_com.garmin.android.apps.connectmobile.jpg59.7 KB · Pregleda: 17 -
Screenshot_2026-02-16-16-52-40-356_com.garmin.android.apps.connectmobile.jpg60.6 KB · Pregleda: 11