simmke
Slavan
- Učlanjen(a)
- 03.08.2014
- Poena
- 335
Zurka,nego sta.Dve jedinice su sa moje strane a treca sa suprotne.😄Znaci gore je zurka od klima
Zurka,nego sta.Dve jedinice su sa moje strane a treca sa suprotne.😄Znaci gore je zurka od klima
Sto manje a sto kvalitetnije, ubaci bilo koje grijanje, sporet, bilo sta... Vidis da imas blize 1000 strana nezadovoljstva... P.S ja sam trenutno u ispomoci dobrom prijatelju koji je kupio svabsku kucu, kad smo digli podove dole je zemlja... Zidovi su svakj na svoj nacin, sa jedne nekakav cudan zid, druga strana drvena itd... Takodje je planirano grijanje na klimu a zime nisu ni malo jednostavne...Imam svapsku kucu sa visokim plafonima od 3.7m i dve vece sobe od po 35m2. Serviser u mom gradu mi je preporucio za pocetak jednu 18 mideu extreme pa posle mozda jos jednu 12. Chatgpt mi savetuje jednu 24 i jednu 18 😂Meni se iskreno vise dopada ova soltice ili mozda breezeless s po specifikacijama. Ili bi mozda bilo pametnije dve jeftinije neke 12 odma da uzmem posto nemam bas nesto puno para trenutno... Sta kazete malo iskusniji?
Kod postojecih objekata koji su se koristili duze vreme cesto mozes da iz prethodnih iskustava potrosnje energenta da vidis "koliko ti kuca trosi". Uz zdravu sumnju i pametno koriscenje mozes da postavis to pitanje AI sistemima, pa da dobijes neku procenu. Cak, pre toga, malo igranja sa kalkulatorima toplotnih gubitaka mnogo znaci.Imam svapsku kucu sa visokim plafonima od 3.7m i dve vece sobe od po 35m2. Serviser u mom gradu mi je preporucio za pocetak jednu 18 mideu extreme pa posle mozda jos jednu 12. Chatgpt mi savetuje jednu 24 i jednu 18 😂Meni se iskreno vise dopada ova soltice ili mozda breezeless s po specifikacijama. Ili bi mozda bilo pametnije dve jeftinije neke 12 odma da uzmem posto nemam bas nesto puno para trenutno... Sta kazete malo iskusniji?
Brat ugradio Daikin FTXC35E prošlog leta, planirao samo za hlađenje jer planira toplotnu pumpu ali se ove zime i grejao samo na nju, kuća oko 55m². Prezadovoljan je. Izolacija 10cm stiropor. Plafoni vuna 10cm. Ja imam Daikin FTXF35D i već treću zimu grejem 45m² kuca, izolacija 10cm stiropor. Zadovoljan sam.U neki uži izbor su mi došle Daikin Sensira Ftxc35e /rxc35e, LG S12eq i Gree Clivia 12.
To se zove dvojni defrost i moze se desiti u neki ekstremni uslovi kad ima snazni vetar sa bocne strane koji hladi izmenjivac pa on nemoze da dostigne tu zadatu temperaturu.
Daikin preporucuje da se klima zastiti sa stranicni vetar kad se ugradzuje u nordiske zemlje. Oznaceno sa strelice b.
![]()

Ovo izgleda top.Goksi je postavio
Imali smo takve uslove juče i tokom ove zime, vejavica i ledena kiša uz jak vetar.
Gemini mi je ovako nešto predložio, konstrukcija čelična ili drvena, a gore i sa strane leksan.
Ja imam problematiku kako sigurno da postavim na 2.5m preko 10cm stiropora
Pogledajte prilog 528482
Idu dugački tiplovi pa se konstrukcija šrafi u zid, isto kao za klime.Goksi je postavio
Imali smo takve uslove juče i tokom ove zime, vejavica i ledena kiša uz jak vetar.
Gemini mi je ovako nešto predložio, konstrukcija čelična ili drvena, a gore i sa strane leksan.
Pogledajte prilog 528482
Ako je blizu trotoara, onda je najjednostavnije napraviti samostojeću konstrukciju i ne zezati se sa stiroporom u fasadiGoksi je postavio
Pogledajte prilog 528482
Ja imam amber pro 12 za povrsinu od 23 kvadrata dnevne sobe. Kuca ima izolaciju i pvc stolariju. Iz mog iskustva je jaka za tu povrsinu. Duva toplo za sve pare. Radila je kao on/off dok nisam ukljucio ifell i auto fan. Potrosnja oko 750 wati.Mislim da sam blizu donošenja konačne odluke za obe klime. Dole u sobu od 21m2 će definitivno ići Gree Amber Pro 12,a gore u manju sobu ili isto Amber Pro 12 ili Clivia 12.Gore ću često držati otvorena vrata pa ne verujem da će se stalno gasiti, a pogotovo jer ne planiram da podešavam klimu na iznad 22 stepena u režimu grejanja. Leti su mi uvek širom otvorena vrata na svim sobama.
Ako je blizu trotoara, onda je najjednostavnije napraviti samostojeću konstrukciju i ne zezati se sa stiroporom u fasadi

Pedja da li bi mogao da slikaš Amber pro 12?Voleo bih da vidim kako izgleda, nisam nigde video uživo. A vizuealan sam tip i to mi je takođe bitno.Ja imam amber pro 12 za povrsinu od 23 kvadrata dnevne sobe. Kuca ima izolaciju i pvc stolariju. Iz mog iskustva je jaka za tu povrsinu. Duva toplo za sve pare. Radila je kao on/off dok nisam ukljucio ifell i auto fan. Potrosnja oko 750 wati.
Ako imas mogucnost da otvoris vrata od jos jedne prostorije da povecas povrsinu grejanja , to bi ti bilo idealno. Bar jos 7-8 kvadrata.
Nije problem. Sllikam za nekih sat vremena. Trenutno nisam tuPedja da li bi mogao da slikaš Amber pro 12?Voleo bih da vidim kako izgleda, nisam nigde video uživo. A vizuealan sam tip i to mi je takođe bitno.
Ja sam razmisljao jer mi je monter loše premestio, a i nosač se iskrivio zbog lošeg premeštanja i loše ugradnje. Bilo je i dosta kondenza u njoj zbog creva pa nije grijala najbolje (negdje sam postavljao post) počela je da grije skroz ok ali mi potrošnja ovih dana na temperaturama 0-10* prelazi 10kw po xiaomi smart 2 utičnici. Hisense nordic 12ka. Ako nadjes način javi.Da li je neko u prethodnom periodu zahtevao i ostvario zamenu Hisense klime i koja je procedura?
Pedja da li bi mogao da slikaš Amber pro 12?Voleo bih da vidim kako izgleda, nisam nigde video uživo. A vizuealan sam tip i to mi je takođe bitno.
Jel' ovo AI?
NaravnoJel' ovo AI?
Nije ali je zato nenadmašna inspiracija upravo za ovakve stvari 🙄AI video na fejsu ali se setih naše džezve, e ona nije AI 😁
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari