Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Sony is considering delaying the launch of its next PlayStation console to 2028 or even 2029

The sector is facing what has been described as a structural shortage driven by rising demand from artificial intelligence data centers.

Ništa što već nismo pretpostavili.

Dobro bi bilo i remake da prave sa grafikom za PS5 koja izvlači maksimum iz njega. Da premoste do 2029

Društvo,imam jedan problema koji se ne desi tako često. O cemu se radi, normalno radi konzola,ugasim standard,da bi se ona nakon 4-5min sama upalila? wtf?🥺
Dešavalo se to i ranije,da vidim da je na standby,mislio sam djeca ili supruga da su DS slucajno pritisnuli i nisam obracao paznju.
Desava li se nekome?
Jedino mi pada na pamet,da DS koji je bio na servis,da nije dobro sastavljen i da dugme ne funkcioniše (i ako izgleda zavrseno)da se ono poremetilo i sam pali ps5.
Ima li neko savjet sta bi moglo biti?

Sony will offset soaring RAM prices by further monetising PS5 players

Sony plans to offset surging costs by focusing on “monetising the installed base”. This means it wants to extract more dollars from the wallets of existing PS5 owners.
We could be looking at anything from price increases to PS Plus to more aggressive efforts to get people spending more money.

Ludo neko vreme došlo, luđe tek dolazi.

A dosta smo i igrali igrcice 🤣. Više se isplati kupiti drugu konzolu i breakovati i lagano ima toliko toga da ne mora ni jedna konzola da se kupi. Mad bih najviše voleo S2 da hakuju.

Jos od BF se razmisljam da napakujem nekoliko godina na TR nalogu. To mu ispadne oko 70e godisnje sto mi je sasvim prihvatljivo.

Sad kad cujem ovakve price, jos vise padam u iskusenje da dokupim do fazon 2030. 😅

Je l' mogu još uvek da se uzmu gift kartice preko indijskog amazona? Meni stoji da su unavailable...

Mota mi se luda ideja po glavi, da uzmem PS5, razlozi su prvenstvo da dočekam GTA6 spreman, mislim da je sad momenat jer će zbog istog + nestašice memorija cena verovatno ići na gore.

Išao bih na slim običan, ovaj najnoviji iskasapljen na 600 giga, ima ih kod mađara trenutno za 390 evra.

Imam i PS nalog odavno, podešen na USA i par igara koje sam tokom godina pokupio, tipa Uncharted kolekcija itd...

Skoro sam uzeo i TCLov mini led 55 inča i zbog toga se otvorio prostor za gaming konzolu.

U suštini tražim savete od igrača koji su prvenstveno PC gameri a onda su uzeli konzolu i recimo cenio bih njihov input ovde...

Ako želiš da budeš spreman za GTA VI - mislim da je pro možda jedini izbor. Glasine su, ali za sada kruži priča da 60fpsa možemo samo na pro da očekujemo.

Ja video glasine da i na PRO ide u 30fps...no nebitno, gta je gta, san adreas sam pikao sa slinama u nosu i u 15fps na mx440

ta opcija svakako otpada jer ne želim toliko para da dajem.

S geminijem sam ćaskao i u fazonu kao prednost/pogodnost mi nudi ne znam, ps extra godinu dana za 130 evra i nabraja igre koje dobijam u tom katalogu. Pogledam malo bolje, bukvalno sam sve to odigrao već na PC-ju (bloodborne me npr ne zanima, jedino eto Stellar Blade, a i on će na PC uskoro)...

Kapiram da mnoooogim ljudima konzola skuplja prašinu, plašim se toga, ali ovo je već nešto što moram sam da odlučim...

Ne treba tebi PS5, drži se PC-a.

Ne znam šta da ti kažem konkretno, ja sam uzeo pro zato što mi je upala dobra kombinacija za black friday, ali ima i taj momenat što sam ubeđivao sebe da mora da bude GTA6 ready 😎 Takođe, u najavi je bilo da će PS6 biti odložen zbog Ai situacije pa sam bio u gasu da bude futureproof.

Realno, jedina evidentna razlika u odnosu na base ps5 je fps i to samo u pojedinim igrama koje su pro enhanced. Ako ti je to bitno onda uzmi u obzir, u suprotnom slim će završiti posao. Sve ostalo što jutjuberi i redit hajpuju je gimmick - kao ima razlika, ali jedva primetnih.

Stiže i taj PSSR 2.0 pa ako još nisi odlučio sačekaj još ~mesec dana pa da vidimo dal' će da odradi neku magiju kao što hajpuju.

Poslednja izmena:
Ja video glasine da i na PRO ide u 30fps...no nebitno, gta je gta, san adreas sam pikao sa slinama u nosu i u 15fps na mx440

S geminijem sam ćaskao i u fazonu kao prednost/pogodnost mi nudi ne znam, ps extra godinu dana za 130 evra i nabraja igre koje dobijam u tom katalogu. Pogledam malo bolje, bukvalno sam sve to odigrao već na PC-ju (bloodborne me npr ne zanima, jedino eto Stellar Blade, a i on će na PC uskoro)...

Kapiram da mnoooogim ljudima konzola skuplja prašinu, plašim se toga, ali ovo je već nešto što moram sam da odlučim...
stellar blade je stigao na pc, sledeceg meseca stize ds2, yotei ce verovatno sledece godine, tako da ako zelis da igras samo gta 6 onda kupi ps5. ako pro bude radio na 60fps onda ce i obican posto imaju isti cpu, jedino ce rezolucija biti veca na pro

Ne trebaš se toga plašiti, odlično drže cijenu i lako se prodaju.

Postovani, hocu da kupim Ps5 ier klinac zeli, ja sam potpuno indiferwntan... gledao sam svasta nesto i video slim modele koji su oko 400e ali sam isto tako video klasican fat digital model za 500e ali sa dve godine premium ps naloga. Pitanje, da li mi je to uopste potrebno ili nalog je znaci nista sobzirom da cemo preko kartice kupovati igrice? Sta biste mi preporucili? Unapred hvala na odgovoru

Postovani, hocu da kupim Ps5 ier klinac zeli, ja sam potpuno indiferwntan... gledao sam svasta nesto i video slim modele koji su oko 400e ali sam isto tako video klasican fat digital model za 500e ali sa dve godine premium ps naloga. Pitanje, da li mi je to uopste potrebno ili nalog je znaci nista sobzirom da cemo preko kartice kupovati igrice? Sta biste mi preporucili? Unapred hvala na odgovoru
Ako si siguran da nikada neces kupiti ni jednu igru na disku (ili pozajmiti), onda digital varijanta.

Primamljivo zvuci 500e fat digital sa cak 2 godine premium ps plus, samo se treba raspitati ciji je nalog da ne "dobije krila" posle nekog vremena i koliko je to pouzdano.

Sto se tice performansi oba modela, tu nema neke razlike, sta god uzmete necete pogresiti

Ako si siguran da nikada neces kupiti ni jednu igru na disku (ili pozajmiti), onda digital varijanta.

Primamljivo zvuci 500e fat digital sa cak 2 godine premium ps plus, samo se treba raspitati ciji je nalog da ne "dobije krila" posle nekog vremena i koliko je to pouzdano.

Sto se tice performansi oba modela, tu nema neke razlike, sta god uzmete necete pogresiti
Ponuda je od likova iz Subotice koji rade iz Madjarske, zvanicna je stvar nije neka kombinacija i sl,

Ponuda je od likova iz Subotice koji rade iz Madjarske, zvanicna je stvar nije neka kombinacija i sl,

Prilozi

• Screenshot_20260224-142823_KupujemProdajem.jpg
    Screenshot_20260224-142823_KupujemProdajem.jpg
    74.3 KB · Pregleda: 67
Ps5 fat se vise ne pravi i ne prodaje sigurno godinu dana ako ne i vise, to su sve zaostale konzole..

Ja bih išao na Slim verziju jer ima više prostora na SSD-u, primetno manja konzola i gamepad verzija se pokazala nešto boljom da evo ne znam nikoga da se žalio na drift sa njima.

Ako imaš regulare garanciju i slično, meni je ovo top ponuda. Npr. ne bi škodilo da se malo "iscimaš" da vidiš da li Ištvan nudi isti paket, onda je no brainer.
Dve godine ćeš uzimati minimalno ili ništa igara, imaš ogroman katalog da se igrate...

nova slim verzija ima 825gb, ne verujem da ima jos sa 1tb
Mislio sam na prethodnu verziju, jer sam naletao po oglasima.

Mada sada vidim da je @milos.djurdjevic.1986 mislio da uzme za klinca, što onda i nije loša opcija taj Fat ako dolazi sa pretplatom pa je miran dve godine i da kupuje jedino neke koje nema na katalogu.

Nazad
Vrh Dno