Tad mi radi kao on/off jer dnevna soba je 23 kvadrata i ona je jaka za tu prostoriju.Kazes da ti klima radi sa ukljucenim i-feel funkcijom na 23! Kako se ponasa kad se isljuci i-feel, mislim na preciznost odrzavanja temperarure, oscilacine itd..
Odgovorio ti je @style53 i sa grafikonom. Pogledaj stranicu iza.Pitanje za one koji imaju Gree Amper Pro 12-18, svejedno, znaci ovaj novi model. Da li i za nju vazi ona nelogicnost koju imaju Gree klime, da kad je temperatura u plusu klima ima višu modulaciju, 500w i preko, a kad temperatura padne ispod nule modulacija ide nize od 500w, znaci obrnuto od logike. Interesuje me konkretno Amber Pro 18 tica.
Airy i Clivia idu u nisku modulaciju odokativno između +5C i -1/-2C. Ispod/iznad -> visoka (~450w+) i on/off.Da li i za nju vazi ona nelogicnost koju imaju Gree klime, da kad je temperatura u plusu klima ima višu modulaciju, 500w i preko, a kad temperatura padne ispod nule modulacija ide nize od 500w, znaci obrnuto od logike.
Klasika stalno se vrte ista pitanja...Odgovorio ti je @style53 i sa grafikonom.

Kako se vrte ista pitanja? Ko je i kada objasnio da i za Amber Pro vazi ista stvar u vezi obrnute modulacije kao kod drugih Gree klima? Bilo je reci za Cliviu AI da radi tako nelogicno i za ne znam koju jos, ali niko nije spomenuo da i Amber Pro ima tu nelogicnu modulaciju da kad je spoljna temperatura u plusu modulira visoko, a kad je u minusu modulira nize, ili bar ja to nisam video 🤔Klasika stalno se vrte ista pitanja...
Poznato je vec od dezembar 2024 da Amber Pro ne ide ispod 500w!
--->
Pogledajte prilog 528801
Ja sam moju samo jednom uhvatio na 470-480w od novembra, sto mu isto dodje kao 500w!
Pogledajte prilog 528804
Pogledajte prilog 528806
Mozda to nekome znaci 20-30w! Isti djavo kao pitanja oko grejaca ---> kad se pali, kad se gasi, zasto uopste radi kad klima ne radi na minusu itd. kao da ce se bankrotirati zbog 70w! Ali ima i za to resenje ---> Svaba-style cupajne iz struje = 0w 💪
Airy i Clivia idu provereno nize od 500w, mislim i Pular! Zato imaju jaci kontra-efekat na minusu!Kako se vrte ista pitanja? Ko je i kada objasnio da i za Amber Pro vazi ista stvar u vezi obrnute modulacije kao kod drugih Gree klima? Bilo je reci za Cliviu AI da radi tako nelogicno i za ne znam koju jos, ali niko nije spomenuo da i Amber Pro ima tu nelogicnu modulaciju da kad je spoljna temperatura u plusu modulira visoko, a kad je u minusu modulira nize, ili bar ja to nisam video 🤔

Da li ovako kao sto radi Amber Pro 12 radi i Amber pro 18, posto me 18 tica interesuje da kupim?
Niko ovde nema Amber Pro 18btu ali ja bi rekao da je sigurno sve isto kao kod 12btu! Sto se tice DF, 500w itd. Jedino sto ima naravno vise snage + spoljasna je 42kg
12btu zna nekad da ide i malo ispod 500w
Pogledajte prilog 527539
Pogledajte prilog 527540
Evo sta si propustio.Kako se vrte ista pitanja? Ko je i kada objasnio da i za Amber Pro vazi ista stvar u vezi obrnute modulacije kao kod drugih Gree klima? Bilo je reci za Cliviu AI da radi tako nelogicno i za ne znam koju jos, ali niko nije spomenuo da i Amber Pro ima tu nelogicnu modulaciju da kad je spoljna temperatura u plusu modulira visoko, a kad je u minusu modulira nize, ili bar ja to nisam video 🤔
Kad vec gleda Amber Pro 18 onda sigurne ne za 20-30m2 nego za +50m2Evo sta si propustio.
Clivia moze da se ponasa kao Amber pro t.j. da ne pirka hladno, samo treba da se prebaci u AUTO mod.
Tako da ako ti smeta niska modulacija i prohladan vazduh, a skupa ti amber pro, imas resenje.
Isto ako spustis max snagu na klimi, opet imas isti efekat da ne ide nize od 400w, a samim tim i nikad nema prohladan vazduh.
@pedja1980 Sta bi sa kolegom i clivijom? Jel mu bolje na AUTO modu?
Da. Za 45 kvm dnevna soba, plus 8 kvm kuhinja. Vox 18 koju sad imam uspevala je da greje kako treba, ali kad temp ode na -5 znala je dobro da se cuje i da ide u deftost na svakih sat i po, do dva. Imam utisak da je na granici da greje tu kvadraturu, jer jos nemam spoljnu izolaciju, samo je uradjena malteracija spolja. Ovu Vox 18 ticu bih prodao jednom drugaru upola cene, ipak je odradila tri sezone grejanja, bez ijednog kvara i problema, osim sto nije bas dorasla izazovima koje ima kod mene. Zato trazim neku zamenu za nju, neku jaku 18 ticu, Amber Pro ili mozda bolje Haier Pearl Premium, ne znam ni ja, zato i pitam, sta drugo ima bolje za tu kvadraturu bez izolacije a da je oko 1.000 evra bez ugradnje..nisam pametan vise. Pitao sam u EnergyNet, Amber Pro 18 bi bez ugradnje izasla 115.000 din, i sad ne znam dal nju ili nesto bolje ako ima za slican iznos, eto..Kad vec gleda Amber Pro 18 onda sigurne ne za 20-30m2 nego za +50m2
Kao sto je pisao (2024)
--->
Jeste bolje na auto modu. I kod mene je amber pro., ali mala kvadratura za njuEvo sta si propustio.
Clivia moze da se ponasa kao Amber pro t.j. da ne pirka hladno, samo treba da se prebaci u AUTO mod.
Tako da ako ti smeta niska modulacija i prohladan vazduh, a skupa ti amber pro, imas resenje.
Isto ako spustis max snagu na klimi, opet imas isti efekat da ne ide nize od 400w, a samim tim i nikad nema prohladan vazduh.
@pedja1980 Sta bi sa kolegom i clivijom? Jel mu bolje na AUTO modu?
23 kvadrata bi bilo malo i za cliviju, a kamoli za amber pro.Jeste bolje na auto modu. I kod mene je amber pro., ali mala kvadratura za nju
Ja sam u 45 m2 stavio Amber Ultra 12, jedan deo stana. U drugi deo od 35m2, Amber Pro 12.Da. Za 45 kvm dnevna soba, plus 8 kvm kuhinja. Vox 18 koju sad imam uspevala je da greje kako treba, ali kad temp ode na -5 znala je dobro da se cuje i da ide u deftost na svakih sat i po, do dva. Imam utisak da je na granici da greje tu kvadraturu, jer jos nemam spoljnu izolaciju, samo je uradjena malteracija spolja. Ovu Vox 18 ticu bih prodao jednom drugaru upola cene, ipak je odradila tri sezone grejanja, bez ijednog kvara i problema, osim sto nije bas dorasla izazovima koje ima kod mene. Zato trazim neku zamenu za nju, neku jaku 18 ticu, Amber Pro ili mozda bolje Haier Pearl Premium, ne znam ni ja, zato i pitam, sta drugo ima bolje za tu kvadraturu bez izolacije a da je oko 1.000 evra bez ugradnje..nisam pametan vise. Pitao sam u EnergyNet, Amber Pro 18 bi bez ugradnje izasla 115.000 din, i sad ne znam dal nju ili nesto bolje ako ima za slican iznos, eto..
Po tom tvom, ispada da je Amber Pro 18 sto ja hocu da stavim kod mene malo, ipak su to 53 kvm kuća bez izolacije, treba dve klime da se ubace u tom prostoru, recimo dve Amber Pro 12 ili..Ja sam u 45 m2 stavio Amber Ultra 12, jedan deo stana. U drugi deo od 35m2, Amber Pro 12.
12BTU:A koja je razlika u radu i ponasanju izmedju Airy i Amber Pro, mislim na modulaciju i snagu?
Ja sam u 45 m2 stavio Amber Ultra 12, jedan deo stana. U drugi deo od 35m2, Amber Pro 12.Da. Za 45 kvm dnevna soba, plus 8 kvm kuhinja. Vox 18 koju sad imam uspevala je da greje kako treba, ali kad temp ode na -5 znala je dobro da se cuje i da ide u deftost na svakih sat i po, do dva. Imam utisak da je na granici da greje tu kvadraturu, jer jos nemam spoljnu izolaciju, samo je uradjena malteracija spolja. Ovu Vox 18 ticu bih prodao jednom drugaru upola cene, ipak je odradila tri sezone grejanja, bez ijednog kvara i problema, osim sto nije bas dorasla izazovima koje ima kod mene. Zato trazim neku zamenu za nju, neku jaku 18 ticu, Amber Pro ili mozda bolje Haier Pearl Premium, ne znam ni ja, zato i pitam, sta drugo ima bolje za tu kvadraturu bez izolacije a da je oko 1.000 evra bez ugradnje..nisam pametan vise. Pitao sam u EnergyNet, Amber Pro 18 bi bez ugradnje izasla 115.000 din, i sad ne znam dal nju ili nesto bolje ako ima za slican iznos, eto..
Možda bi ti jedna Amber ultra 12 bila dovoljna. A ako ideš na 2 klime, možda jedna Amber pro ( ili Airy----ja sam zamalo uzeo 2 Airy ali bile tad 86000) i jedna Civila? Ne znam kakve su ti navike i potrebe. Meni su preporučili 2 Amber pro. I verovatno bi bile dovoljne. Ali ja sam hteo sigurnost i sirovu snagu: da duva vruće (volim taj osećaj) i da zagreje (i ohladi) brzo. To me koštalo 50K više ali merak i komfor nema cenu. Meni se ne sviđa kad klima duvko hladnjikavo. Nije mi to to. Znam da će isto da zagreje a da potroši čak i manje struje ali...ma sve je to lični doživljaj.Po tom tvom, ispada da je Amber Pro 18 sto ja hocu da stavim kod mene malo, ipak su to 53 kvm kuća bez izolacije, treba dve klime da se ubace u tom prostoru, recimo dve Amber Pro 12 ili..
Sve si u pravu a ja bi tu razmotrio Amber Ultra 12 umesto Pro 18cu. Ona je po kapacitetu skoro kao Pro 18. Ultra ima 46kg spoljnu, 2 redni izmenjivač, Tvin rotary kompresor. Stari provereni model. Zver! Ali nema samočišćenje i svakakve novotarije kao Amber Pro, a tek Airy koja ima AI. Ali zato je neumoljiva kad krene da radi. Nema štucanja, glupih defrosta, nema zbunjivanja...uključiš i ona odradi posao bez komplikacija. A ako hoćete finese, razne novotarije onda Airy. Ni to nije loše...I Amber Pro je proverena ali je i ona grubijanka ko Ultra.😀Ja iskreno bi isao na Amber Pro 18
Ipak su to +50m2 i tesko da ce mu neka nisko modulirati (bez izolacije), A sto se tice on/off takodje retko ce da ide u rezim on/off ---> bas zbog +50m2 i nedostatka izolacije
E sad kao sto je @cofi89 pisao ako planira uskoro izolaciju onda 2x 12btu (Airy ili Clivia) ali ipak bi dao prednost Airy zbog:
--->
30kg(Airy) prema 25.5kg (Clivia)
Dvoredni izmenjivac (Airy) prema jednoredni (Clivia)
Amber Ultra 12 je po svemu jaca od Amber Pro 18Ona je po kapacitetu skoro kao Pro 18.
Dvo i po redni 😉2 redni izmenjivač,
Ja sam iskreno skeptican sto se tice te nove UltreStari provereni model. Zver!
I gledaj da imaš 5 godina garancije. To uopšte nije loša stvar. Za Gree ima 2+3 a za Haier mislim da nema bar Nike bilo kad sam ja kupovao klime...I ja sam negde procitao da Amber Ultra ume da ide prilicno u defrostove, cak vise od Pro, Airy i Clivie, zato mi se i ne mili nesto, kao da su preterali u softveru sto se tice toga. Svakako bi isao na dve osrednje klime nego na jednu jaku, sto rece kolega, da ako jedna nesto zabode da druga preuzme posao, dok strucne sluzbe ne dodju i ne krenu da razmisljaju sta bi moglo biti itd.
Samo ne znam kome se carstvu prikloniti, da li Gree ili Haier. S jedne strane imamo Amber i Airy, a sa druge Pearl Premium, eventualno Flexis Plus koji je mozda i najskuplji od ovde navedenih.
Ostaje pitanje pouzdanosti samih uredjaja, efikasnosti, servisa i postprodajne usluge koja zna kod nas da bude presudna u odlucivanju sta kupiti. Dzaba neka klima moze i da usisava i pere ves ako kad imamo problem ne znamo kako da ga resimo, zbog uvoznika i servisera. Ja sam konkretno iz Paracina, i kad recimo pomenem Fujitsu majstorima, imam utisak da sam im trazio pare na zajam, tako me gledaju..tako da, cik pogodi sta uraditi 😆
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari