Da li i za nju vazi ona nelogicnost koju imaju Gree klime, da kad je temperatura u plusu klima ima višu modulaciju, 500w i preko, a kad temperatura padne ispod nule modulacija ide nize od 500w, znaci obrnuto od logike.
Airy i Clivia idu u nisku modulaciju odokativno između +5C i -1/-2C. Ispod/iznad -> visoka (~450w+) i on/off.
Potencijalna logika bi bila da niskom modulacijom izbegavaju DF kada je inače i najčešći, pod uslovom da mogu da održe zadatu, što kod mene sve četiri za sad ispunjavaju (dva Airy-a i dve Clivije (12-ice)).
Airy npr. siđe na 190w pa drdna "ravnom linijom" 4-8h u cugu, i za to vreme podigne polako sobnu za 0.3-0.5C pre gašenja (u 37 odlično izolovanih kvadrata).
Clivia sa druge strane ne drži "ravnu liniju", već sa početnih 280 ili 360w postepeno podiže potrošnju narednih ~1-1.5h dok ne digne ukupno za ~80-100w, pa se onda iseva sa 500-600w narednih 10-25min i ugasi ili ode u DF - pa sve iz početka (grafik od noćas/danas 👇 ).
Drugačije rečeno, nijednu nisam uhvatio da je sišla nisko a da je pritom sobna padala. Ili je drže zakucanom (u 0.1C) negde na polovini opsega, ili (polako) raste, što je nadam se pravilo a ne slučajnost/"sreća" kod mene.
I još jedna opaska usput, što je sobna T veća to niska modulacija manje smeta, tj. izduv
subjektivno deluje manje hladno, i to značajno.
Pomenuti Airy, dok je jesenas bio setovan na 23C i držao 22.3-22.8C sobnu, mi je svaki put došlo da gađam čime stignem kad prođem ispred dok "pirka" sa 190-250w.
Kako je zahladnilo i kako je dignut na 24C, što je 23.2-24C sobne, drastično je manje niska modulacija irititantna/osetna (ključna reč "subjektivno" naravno, koliko god logika bila na mestu).
🙂