Šta je novo?

yt kanal o AI slikama, video i muzici

• Začetnik teme Začetnik teme xWoLf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Malo brejkdensa!!
možda se neko nađe

U duhu Halloween, sa par dana zakašnjenja. Nadam se da ćete bar lyrics ispoštovati, lično sam se potrudio tu najmanje AI ima! Pozz

In the Halloween Night(s) (Dark Gothic Metal)
FULL VIDEO

drugi deo (kompletna priča)
Tale of the Halloween Witch (Dark Gothic Metal)
FULL VIDEO
🎧 YouTube channel: https://www.youtube.com/@momirkoo
#gothic #heavymetal #halloween #youtube #suno #riffusion #udio #AIart #ai

kako vam se sviđa ova patriotska obrada? 🙂

Meni su tvoji radovi zanimljivi.
Verujem da je tebi proces pravljenja od početka do krajnjeg rezultata još i zanimljiviji.
Kreativnost i umetnost umeju da ispune život na način, osećaj i iskustvo kako verovatno ništa drugo ne može.
To je upleteno u samu srž našeg bića, rekao bih.

Ok, ono AI nije "ovozemaljsko" i možemo diskutovati u nedogled šta je od toga naša kreacija a šta nije, nego..
.. nije to sada ni bitno.

Bitno da su tvoji rezultati recimo meni zanimljivi.

Verovatno zato što sam nekada, početkom (čuvenih) osamdesetih,
snimao na audio kasete muziku iz igara za Commodore 64 i to slušao.
Toliko, da bih pored disco muzike (snimane sa radio emisije "Disko susreti"), punk i heavy metal koje smo u društvu međusobno presnimavali i razmenjivali, za kasetofon u kući i walkman van kuće, uvek imao i po jednu od tih kaseta.

Kada tome dodamo i uvek prisutan neki od SF romana - bilo je to za mene neverovatno vreme života u iščekivanju budućnosti koju će nam računari doneti.

Danas živimo u toj budućnosti. Koja doduše, nije baš onakva kakvom smo je tada zamišljali, ali..
.. meni su zanimljivi tvoji radovi.

Danas, lično - samo se Radio Beograd 2 sluša u kući tokom celoga dana.

Muzika je toliko dostupna, raznovrsna.. toliko je imamo u izobilju, da je meni to previše.
Nekada je bio jedan Iron Maiden, jedan Ramones ili Billy Idol.

Danas ih ima verovatno na desetine. Plus, AI može u tom stilu da generiše muziku koja će trajati danima, ne samo minutima, kao nekada.

I onda, takva muzika postaje samo pozadina.

Što opet, ništa ne umanjuje zanimljivost tvojih kreacija.
Kao što rekoh - meni jeste zanimljivo videti i čuti čime se neko bavi i kako to danas izgleda.

Tebe ispunjava i to je ustvari najbitnije.
Umetnost se stvara iz i za onoga ko je stvara.

Kasnije je plus ako i drugima privuče pažnju i izazove emocije slične onima koje je autor osećao. Ili prenese poruku koju je autor imao nameru preneti i sl.

Lepo je pronaći svoj "niche",
iako to mesto nije svima jednako poznato i blisko.

Poslednja izmena:
Meni su tvoji radovi zanimljivi.
Verujem da je tebi proces pravljenja od početka do krajnjeg rezultata još i zanimljiviji.
Kreativnost i umetnost umeju da ispune život na način, osećaj i iskustvo kako verovatno ništa drugo ne može.
To je upleteno u samu srž našeg bića, rekao bih.

Ok, ono AI nije "ovozemaljsko" i možemo diskutovati u nedogled šta je od toga naša kreacija a šta nije, nego..
.. nije to sada ni bitno.

Bitno da su tvoji rezultati recimo meni zanimljivi.

Verovatno zato što sam nekada, početkom (čuvenih) osamdesetih,
snimao na audio kasete muziku iz igara za Commodore 64 i to slušao.
Toliko, da bih pored disco muzike (snimane sa radio emisije "Disko susreti"), punk i heavy metal koje smo u društvu međusobno presnimavali i razmenjivali, za kasetofon u kući i walkman van kuće, uvek imao i po jednu od tih kaseta.

Kada tome dodamo i uvek prisutan neki od SF romana - bilo je to za mene neverovatno vreme života u iščekivanju budućnosti koju će nam računari doneti.

Danas živimo u toj budućnosti. Koja doduše, nije baš onakva kakvom smo je tada zamišljali, ali..
.. meni su zanimljivi tvoji radovi.

Danas, lično - samo se Radio Beograd 2 sluša u kući tokom celoga dana.

Muzika je toliko dostupna, raznovrsna.. toliko je imamo u izobilju, da je meni to previše.
Nekada je bio jedan Iron Maiden, jedan Ramones ili Billy Idol.

Danas ih ima verovatno na desetine. Plus, AI može u tom stilu da generiše muziku koja će trajati danima, ne samo minutima, kao nekada.

I onda, takva muzika postaje samo pozadina.

Što opet, ništa ne umanjuje zanimljivost tvojih kreacija.
Kao što rekoh - meni jeste zanimljivo videti i čuti čime se neko bavi i kako to danas izgleda.

Tebe ispunjava i to je ustvari najbitnije.
Umetnost se stvara iz i za onoga ko je stvara.

Kasnije je plus ako i drugima privuče pažnju i izazove emocije slične onima koje je autor osećao. Ili prenese poruku koju je autor imao nameru preneti i sl.

Lepo je pronaći svoj "niche",
iako to mesto nije svima jednako poznato i blisko.

Hvala na detaljnom i kvalitetnom odgovoru... Šta da ti kažem, izgleda da smo se pronašli. Ja baš nisam snimao na kasete ali sam, što se komodora64 tiče mnoge igre igrao samo zbog predobre muzike koja ih je krasila. Ili učitam igricu i ostavim je da svira na title screenu zbog muzike. Slično sam radio i kad je Amiga u pitanju, imala je mnogo bolje zvukove i melodije zbog semplera u zvučnom čipu ali opet, nekako mi je c64 bio draži zbog tog sintetičkog vibe-a koji amiga nije imala iako je bila tehnološki superiornija. Današnja tehnologija omogućava muziku u rangu profesionalnih snimaka iz studija ali to me ne privlači toliko jer smo sve nekako prihvatili kao, ok - to je to.. nema ushićenja iz prošlosti.
Što se tiče youtube video klipova koje pravim, dobro si primetio. Hobi i kreativni zanos su glavni lepak, da je sve do zarade (koja je jako mala kad nema puno pregleda) odavno bih prestao. Dok mi je zanimljivo, praviću nove klipove. Kad prestane da bude, prestaću i to je to..

Nisam ovde slao ovo što sada postavljam ali pošto pominješ commodore64, da naglasim da sam uradio 6 AI Music covera c64 melodija koje sam upamtio iz mladosti. Svi su u ovoj playlisti pa pogledaj:

Da, video sam tu kolekciju.
Ja ne znam. Ali, meni deluje da je tvoja ideja i realizacija jedinstvena.

Naravno da ima gomila soundtrack playlists sa C64 i verovatno svih ostalih računara.. ali, ne znam da li je još neko uradio to što si ti.
Spojio te melodije i heavy metal stil.
AI kolko pratim, toliko i ne pratim.. to je neka moja "borba" za i protiv.

Haha, trenutno sam u pretećoj fazi, jer očekujem dublju integraciju Google operativnih sistema i Gemini. Pa, da budem informisan kojim putem idemo, pošto koristim takve sisteme i računare.

Muziku kao muziku ne pratim.
Kao što rekoh - FM radio je moj izbor.
TV je takođe izbačen iz upotrebe pre više od deset godina.
Zato i ne znam da li i koliko neko drugi radi stvari koje ti radiš.

Svakako, budi dosledan i kao što reče - ako je hobi, neka bude hobi dokle god zadovoljstvo i ispunjenje čini.

Hobi se radi iz ljubavi.
Nažalost, trend je da hobi treba doneti i zaradu, a i ume da košta više nego što je zaista potrebno.

Ko zna. Možda i tebi donese neki ozbiljniji dinar sutra.

Mada, tada prelazi u biznis.. a biznis ne može biti hobi. I tako - od slobode prelazimo u ropstvo.

Razmišljam još nešto.
U to se ništa ne razumem.
YouTube Music koristim za podcast.

Naravno, vidim i znam da je prvenstveno namenjen muzici.
Da li je YouTube i YouTube Music isto? U smislu - sve što je na YouTube, to je i na YouTube Music?

Ili ima više ili manje na jednom u odnosu na drugo?

Ako nije 1:1 isto, ima li te na YouTube Music?

Možda bi tamo imao više "pregleda".

Razmišljam i pitam se samo.
Možda i pričam bezveze, jer me YouTube Music uopšte ne zanima za muziku, pa i ne znam kako funkcioniše.
Da Google nije "ubio" svoju podcast aplikaciju, YouTube Music ne bih ni instalirao.

Iskreno, ne znam kako to tačno ide.. primetio sam da su mnogi youtube klipovi samo preslikani na youtube music ali bez videa ali ne znam tačno kako to funkcioniše. Planiram da proučim...
Evo, nađoh i sebe: https://music.youtube.com/channel/UC5QQTmJ3JYJx9f21T6qThtw ali u suštini - sve je isto

Moj najnoviji video, u suštini sam iskoristio scene pevanja iz tv serije "Tvrđava", pronašao tekst krajiške pesme o zavičaju, sve to spakovao i napravio kompletnu pesmu u tom stilu, hor i klavir, klasična muzika.. Izgleda da se ljudima sviđa, nadam se da nije samo zbog trenutne velike popularnosti dotične serije:

Ja imam par pesama odradjenih preko suno aplikacije, suno koristim za vokal i muziku.

Ubacim svoj tekst i suno odradi sve ostalo sa tim što nije samo klikneš i to je to. Ja sam perfekcionista pa idem na reuse, davanje novih smernica i idem do granice dok ne budem zadovoljan, odnosno da bude približno onome što sam zamislio, ponekad i menjam sam tekst da bi se uklopio u muziku koju je suno napravio.

Ja imam par pesama odradjenih preko suno aplikacije, suno koristim za vokal i muziku.

Ubacim svoj tekst i suno odradi sve ostalo sa tim što nije samo klikneš i to je to. Ja sam perfekcionista pa idem na reuse, davanje novih smernica i idem do granice dok ne budem zadovoljan, odnosno da bude približno onome što sam zamislio, ponekad i menjam sam tekst da bi se uklopio u muziku koju je suno napravio.
Tako i treba, svaka čast!

Da li je YouTube i YouTube Music isto? U smislu - sve što je na YouTube, to je i na YouTube Music?
Kratak odgovor: jeste. Ponekad se i spot/audio emituje na YT Music, ali fokus je na zvanična izdanja sa Izvođač/Release/Various Artists - Topic kanala, jer je prvenstveno zamišljen kao streaming platforma nastala utapanjem Google Play Music u YouTube, koji je objavljivao Art track kao prvobitnu formu koja je rekonverzijom zamenjena u kockaste videe sa omotima.

Moj najnoviji video sa interesantnim heavy metal obradama ruskih pesama.. Izvolte pogledajte

Ako se nekom sviđa ovaj koncept, nek ostavi neko mišljenje. Prihvatam i ako mu se ne sviđa!
U suštini, bugarska muzika za igru, hora i račenice, u heavy metal ruhu

evo kompletne liste sa 6 instrumentalnih mikseva, u pitanju su hevi metal obrade narodnih igara Srbije, Vlaške manjine, Rumunije, Bugarske i Albanije.
Ako vam se sviđa, znate šta vam je činiti

Evo moje poslednje suno/chatgpt/youtube kreacije. Kako vam se čini. Ja mislim neskromno da bi pesma bili ubitačan hit na plejlistima i top listama koje preferiraju ovakvu vrstu muzike, samo kad bih znao ili imao priliku da je pravilno ispromovišem. Ili kad bi neka prava soul pevačica uzela i otpevala u ovom stilu.

Nazad
Vrh Dno