Šta je novo?

yt kanal o AI slikama, video i muzici

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
Nije edukativni primarno, više je demonstrativni, kako je moguće spojiti ai slike i ai muziku sa zanimljivim video efektima i uz pomoć video editinga napraviti zanimljive klipove koji su u suštini novi vid kompjuterske muzike i umetnosti, neki kažu i budućnosti.

Uostalom pogledajte i sami. Ako je sve u redu sa tematikom koja ima dodirnih tačaka sa IT, nastaviću sa objavama novih klipova uključujući naravno i diskusiju:

reklamni klip kanala, možda je ovako bolje.. Ako imate neka pitanja, slobodno
heavy (power) metal verzija... slike su rađene u dalle3, muzika je suno ai, ostalo je wondershare filmora mada je moguće slično i u drugim, malo boljim video editing programima koji imaju tranzicione i ostale efekte. Potrebno je samo biti maštovit i tako. Još uvek se učim, ako neko ima ideje za dobre efekte ili drugačiji video koncept, samo napred :)

moj najnoviji video
Ako neko želi mogu objasniti i kako je nastao.
Imate li neke muzičke žanrove ili teme koje bi želeli da odradim u muzičkom fazonu?
Nešto popularno a i nešto što vam se više sviđa?

Neka Bajagina pesma u west coast classic izvedbi a video da bude iz nekog stereotipnog africko-americkog komsiluka 👌

Neka Bajagina pesma u west coast classic izvedbi a video da bude iz nekog stereotipnog africko-americkog komsiluka 👌
daj nemojmo preterivati. Uostalom, SUNO AI ne može tako otvoreno da plagira pevače i grupe, moraš mu opisati stil muzike, ne možeš prosto napisati "hoću pesmu kao Bajagine ili iron maiden" :) Dajte nešto realistično sa naglaskom na instrumentalne ili žanrove koji dobro zvuče kad nema pevača i pevačica da kvare opšti utisak, hahaha :)

Interesantan je Suno, igrao sam se malo :) mozes da ispises jedan upit za neku pesmu i da linkuje rezultat tog upita.

Interesantan je Suno, igrao sam se malo :) mozes da ispises jedan upit za neku pesmu i da linkuje rezultat tog upita.
razni ljudi ga koriste za razne stvari.. Nije sva poenta u rokanju pesmica i slušanju kako je ispalo

• Like
Reagovanja: uji
A pesme se inače snimaju da se kače na zid ?

Mogu da posluže i kao inspiracija muizičarima kojima nedostaje sopstvena. Mnogi podmeću ai pesme kao svoje, namerno propustivši da napomenu da je pesmu stvorila AI
Ja uz svaku napišem da je AI i kroz naziv se vidi i kroz opis, ko ga pročita. Čak mislim da je to zanimljivo, dokle je tehnologija odmakla.. Zašto kriti.
Inače suno pravi pesme do max 4 minuta... a meni je interesantnije da napravim 20ak instrumentala u istom žandru pa da ih posle spojim/izmiksujem

Pa lepo sam ti napisao, napisi ovde jedan upit koji das Suno AI-u i linkuj rezultat koji dobijes. Ja sam nesto slicno radio, ali se nisam udubljivao mnogo, interesuje me na koji nacin ti recimo das upit za neku muziku, kako opisujes to sto dobijes kao krajnji rezultat.

Pa lepo sam ti napisao, napisi ovde jedan upit koji das Suno AI-u i linkuj rezultat koji dobijes. Ja sam nesto slicno radio, ali se nisam udubljivao mnogo, interesuje me na koji nacin ti recimo das upit za neku muziku, kako opisujes to sto dobijes kao krajnji rezultat.

Jao nisam te razumeo.. evo primera, trenutno pravim flamenco instrumentale:

flamenco test
Flamenco, Virtuoso duet of 2 Spanish guitars as main instruments, castanets, clapping, cajón, fast tempo, passion, sorrow, joy

rezultat: https://suno.com/song/e9f0b3f2-c5c2-4dfc-92ed-6c9fefa64814

dok čekamo flamenco mix da bude gotovo evo nešto što sam uspeo da "sklepam".. Možda se nekome i svidi:

ime klipa govori sve :)

Malo francuskog šarma, nadam se da je dobro ispalo

• Interesting
Reagovanja: uji

pomenuo sam flamenco pre neki dan pa evo ga, konačno gotov...

Koliko energije se potrosi za jedan ovakav test i odakle ta energija dolazi? U poslednje vreme me zanima ova tema ali ima svakakvih informacija. S jedne strane AI treba da bude dostupan svima naravno, sa druge ima li sve ovo smisla ovako ako trosimo ne znam koje kolicine prljave energije da se 98% ljudi igra... Samo na glas razmisljam, nit imam odgovore, nit ne daj boze nesto tebi pisem. I sam koristim Ai u poslu koliko mi treba i probam nesto... Problem je naravno sto se dosta toga placa, iako imam premium Chat GPT nesto mi i nisu neke opcije. Treba mi nesto ozbiljno za kreiranje Google slides npr. Probao neke al je to jako jadno ili ja ne znam.

Koliko energije se potrosi za jedan ovakav test i odakle ta energija dolazi? U poslednje vreme me zanima ova tema ali ima svakakvih informacija. S jedne strane AI treba da bude dostupan svima naravno, sa druge ima li sve ovo smisla ovako ako trosimo ne znam koje kolicine prljave energije da se 98% ljudi igra... Samo na glas razmisljam, nit imam odgovore, nit ne daj boze nesto tebi pisem. I sam koristim Ai u poslu koliko mi treba i probam nesto... Problem je naravno sto se dosta toga placa, iako imam premium Chat GPT nesto mi i nisu neke opcije. Treba mi nesto ozbiljno za kreiranje Google slides npr. Probao neke al je to jako jadno ili ja ne znam.

Pa ono, potroši se par sati (max 4) za taj klip od 60 minuta ali to samo zato što sam se uvežbao pa ide brzo jer već znam redosled radnji. Kako kad, nekad utrošim 2 dana da sakupim dovoljno kvalitetnih ai pesama ali u više žanrova za više budućih klipova, posle ih za 1 dan proberem i izmiksujem. Pravljenje ai slika i video editing ide brže.
Još uvek je zabavno jer i inače volim slušanje muzike, obradu fotografija, video editing, odskora i privlačenje pažnje ljudi na youtube...
Neki plan je da obezbedim bazu pratilaca koja će mi omogućiti fine prihode od youtube monetizacije u budućnosti a da pritom ne moram da se snimam direktno i pričam glu**sti u kameru, da glumim klovna, mafijaša i sl. Isto tako me nerviraju ovi klonovi koji kopiraju uspešan model koji su videli od drugih pa zato svaki podcast mora da bude sa onim radijskim mikrofonima koji ti zaklone pola face ili samo smetaju. Ajde, to je druga tema pa ću ovde da stanem.
Interesantna je tema, AI i jeste dostupan svima samo je pitanje šta ljudi s tim planiraju da urade? Pojedini traže novac ali to nisu veliki iznosi čak i za srpski standard. KO je spreman da kupi patike od 200 evra ili da menja svake godine telefon i to uvek najskuplji taj nema pravo da kaže da su pretplate od 10-20 evra mnogo! Neko uz pomoć chatgpt uči da programira, neko se informiše brzo i lako dobijajući prečišćene i jasne odgovore i objašnjenja za koncepte za koje je ranije morao da utroši mnogo više vremena na google, neko uči jezike...
Eto ti google slides, ako sam razumeo to je nešto slično microsoft powerpointu i tim stvarima. Napraviš prezentaciju koju posle neko gleda preko video projektora na platnu ili na velikim TV? Verovatno potpuno automatizovan proces dobijanja tih prezentacija i ne postoji (samo kažeš šta hoćeš i ispadne gotova prezentacija) ali možeš dobiti prilično dobre rezultate ako raščlaniš proces i napraviš slike, pozadine, tekst uz pomoć AI pa onda to sve spojiš u novu celinu. Pa ni ovo što ja pravim nije samo one-click-show. Jeste one-man-show ali osnovnu ideju, koncept, temu na slikama, vrstu umetničkog stila, vrstu muzike, finalni video editing ipak mora čovek da smisli i uradi. AI će da napravi slike, iskomponuje muziku, osmisli privlačan zanimljiv naziv i opis video klipa.

Ljudi zamišljaju da je AI ono, trebaju ti kola, kažeš koji dizajn i boja i ispadnu gotova kola? Ne funkcioniše to baš tako. AI je još uvek helper, final touch ipak daje čovek!

Trenutno pravim 2 youtube video klipa, tematski je u pitanju fuzija NU metal i tribal muzike a osnovna ideja je "When Our Ancestors Met the Heavy Metal God". Ima li ljubitelja metala ovde? :)
5773888488255637279.jpg5773888488255637280.jpg5773888488255637277.jpg5773888488255637278.jpg

moj novi eksperiment, mudre izreke na 3 jezika. Slike i Muzika su AI, naravno...

evo obećanog heavy metal klipa ali neću slati ništa novo dok malo ne zaživi diskusija u ovoj youtube grupi. Opšte mrtvilo, zar je moguće da od svih ljudi na ovom čuvenom forumu kojeg sam i ja član već 22 godine, samo trojica imaju svoje youtube kanale oko kojih se nešto trude a ostali ne osećaju potrebu da se uključe?

moj najnoviji rad, nadam se da će neko pogledati...

Prekršio sam svoje obećanje da neću više postavljati nove yt klipove dok se zaživi diskusija ali eto, za slučaj da se nekome svidi. Ovo je malo drugačije od dosadašnjih radova

Nije edukativni primarno, više je demonstrativni, kako je moguće spojiti ai slike i ai muziku sa zanimljivim video efektima i uz pomoć video editinga napraviti zanimljive klipove koji su u suštini novi vid kompjuterske muzike i umetnosti, neki kažu i budućnosti.

Uostalom pogledajte i sami. Ako je sve u redu sa tematikom koja ima dodirnih tačaka sa IT, nastaviću sa objavama novih klipova uključujući naravno i diskusiju:
Gledam okolo, ali ne vidim postupak spajanja i malo edukacije?! :) Gde editujes muzilu i FOTO, kako i sl.

Pa vidiš da skoro da i nema priče, jedva je par ljudi komentarisalo nešto. Izgleda da većinu interesuje samo da gledaju youtube klipove i to još džabe (da ne plate premium i da nemaju dosadne reklame) a nikog ne interesuje da podrži content creatore ili da, ne daj bože, počnu sami da prave video klipove i nešto uploaduju.

Za početak, osnovna znanja u nekom video editing programu su sasvim dovoljna. Ja sam za dalji rad odabrao Filmora od firme Wondershare zbog gomile interesantnih efekata (tranzicije efekti na samoj slici i sl.) što se verovatno pomalo i vidi u mojim kreacijama.. Pitaj šta te zanima?

Gledao sam ove mudre izreke.. Ukratko...trazis od AI odredjen tekst (posle i AUDIO) na slici da pise i nakon toga sastavis sve u npr CAPCUT koji mi eto instaliran?

Gledao sam ove mudre izreke.. Ukratko...trazis od AI odredjen tekst (posle i AUDIO) na slici da pise i nakon toga sastavis sve u npr CAPCUT koji mi eto instaliran?
ako želiš da praviš "shorts" onda postavi vertikalnu rezoluciju za finalni rendering.. Nije u pitanju isti AI.. Za uverljivo izgovaranje teksta koristim elevenlabs rešenje, za slike uglavnom dalle3 kome možeš pristupiti i preko chatgpt a za muzičku pozadinu suno ai. Mudre izreke naravno ne izmišljam već potražim po netu koji je mudrac, filozof ili intelektualac šta rekao pa izaberem šta mi se sviđa ili pogledam na facebook po onim grupama koje to masovno šeruju... Posle sve to sklopim u wondershare filmora ali možeš verovatno isto ako ne i bolje i capcutu.

Mozda kombinacija youtube shorts, ali bih takodje VIDEO svaki POSTovao na FB - jer tamo imam pratilaca dosta..Ako FB algoritam nema nista protiv YT objava - a pritom bih i kanal YT tako privukao ka publici...Jer on jeste napravljen pre 15 godina, ali je "prazan" :unsure:

A koju grupu imaš na fb? (ako je uopšte grupa). Možda si popularan na svom ličnom profilu, ne znam? Prosvetli me? FB algoritam zvanično nema ništa protiv yt objava ali su ljudi provalili da ipak muljaju. Naime, ne vole kad neko šalje u facebook porukama youtube linkove, pogotovo javnim porukama. Ti znaš da kad nešto pošalješ na svoj zid, napišeš javnu poruku, svi koji te prate ili su ti prijatelji dobiju obaveštenje da si nešto novo objavio. Kad postuješ na facebook youtube link, imaš shadow ban. Tvoji prijatelji ne dobiju obaveštenje o takvoj poruci ali mogu da vide tvoju poruku ako slučajno ili iz navike provere tvoj zid, ili im ti privatnom porukom ukažeš na to.. Veliki su muljatori, negde sam pročitao da su uslovi za fejsbuk monetizaciju mnogo strožiji nego ovi na youtube i da bi mogao da sklopiš sličan dogovor sa fejsbuk (procenat od reklama), moraš mnoooogooo više da se potrudiš..

Ispunio sam 2\3 kriterijuma na FB, a to je 10k+ ljudi i ne znam koliko VIDEA u biblioteci...E sad ako se secam, treci uslov za monetizaciju je 60k+ minuta pregleda za mesec ili vise dana. Jedino se postavlja pitanje jel treba LIVE minuta ili tu spada i pregled minuta koji nisu LIVE ili repriza istog... FB je portal...Ima oko 50 - 60.000 ljudi...ne mnogo. Pa sam mislio vise tako da izreklamiram kanal YT nego sto cu zaraditi od FB monetizacije... Ne znam jos gde cu POSTovati, za sada da usavrsim montazu ;) P.S. kako si odradio da ti se "krecu" fotografije u snimku?

Poslednja izmena:
Ispunio sam 2\3 kriterijuma na FB, a to je 10k+ ljudi i ne znam koliko VIDEA u biblioteci...E sad ako se secam, treci uslov za monetizaciju je 60k+ minuta pregleda za mesec ili vise dana. Jedino se postavlja pitanje jel treba LIVE minuta ili tu spada i pregled minuta koji nisu LIVE ili repriza istog... FB je portal...Ima oko 50 - 60.000 ljudi...ne mnogo. Pa sam mislio vise tako da izreklamiram kanal YT nego sto cu zaraditi od FB monetizacije... Ne znam jos gde cu POSTovati, za sada da usavrsim montazu ;) P.S. kako si odradio da ti se "krecu" fotografije u snimku?
Ne znam za capcut ali u wondershare filmora ima effect koji se zove "mild".. Mislim, ima ih još ali ja ovaj volim jer meša slika i po x i po y i po z koordinati, zavisi kako postaviš. Meni odgovara jer AI generatori slika mahom generišu "square" format slika razmere 1:1 (1024x1024) pa da ne bi sekao slike ili ih umanjivao (to sam radio na početku, videćeš ako pogledaš moje starije klipove) dosetio sam se da ih u "mild" efektu uvećam i pomeram gore dole plus još neki efekti koji su, nadam se, vidljivi i interesantni.
nego, nadam se da si me zapratio na youtube. Nema veze ako ti je mali kanal, računa se podrška u subscriberima. Na osnovu nje youtube algoritam posle bolje vrednuje content kad ga treba pokazivati i preporučivati drugima.

Nazad
Vrh Dno