Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Onda čekam 20 dana, pa odšteta od Temua.

Onda čekam 20 dana, pa odšteta od Temua.
Piši Temu-u i traži od njih da ti proslede info u kom parcel shopu je tvoj paket.
Dužni su da to urade na tvoj zahtev ako im objasniš da nemaš načina da stupiš u kontakt sa City-jem.
Druga opcija ti je da direktno zoveš Transferu, i njih je teško dobiti ali se za razliku od City-ja ponekad desi da se i jave na telefon.

Како да се пише Тему, јел има неко мејл или само виртуелни асистент?

Мислим да свакако треба покренути неку петицију да се Сити избаци из Тему.

Како да се пише Тему, јел има неко мејл или само виртуелни асистент?
Klikni na slušalice iz aplikacije i objasni sve lepo na engleskom, iskoristi ako ti bude potreban i Google AI za formiranje teksta.
Мислим да свакако треба покренути неку петицију да се Сити избаци из Тему.
Nije realno pošto su Transfera i City previše povezani, a Kinezi se ne gade previše da se povezuju sa lokalnim šerifima, da nije tako ne bi im bilo ni dopušteno da se ponašaju tako kako se ponašaju. U bilo kojoj drugoj jurisdikciji odavno bi im bila oduzeta licenca za lokalni poštanski saobraćaj.

1000028948.jpg

Ovaj status za ParcelShop je naravno bio lažan, tamo sam dobio i ja tu priču kako menjaju softver, pa zato to piše, a ustvari je u centralnom magacinu. Ali me je zbog tog statusa TEMU svaki dan smarao da preuzmem paket ASAP, a Transfera je uredno svaka 3 dana ažurirala svoj status tačno u ponoć, kako ne bih mogao da ostvarim povrat za 15 dana bez novog statusa.

1000028950.jpg

Temu "senior special" podrška mi je kroz tiket odgovorila da su proverili sa kurirskom službom i da me paket čeka u ParcelShopu. Tako da su svi u ovom logističkom haosu prikazali sve svoje vrline.

Poslednja izmena:
Ne razumem tu priču sa zamenom softvera. Šta bi to trebalo da znači? Softver zameniš za max sat vremena i ideš dalje ili ako je nešto puklo pri migraciji onda ostaneš na starom dok ne rešiš neočekivane probleme.

Ne razumem tu priču sa zamenom softvera. Šta bi to trebalo da znači? Softver zameniš za max sat vremena i ideš dalje ili ako je nešto puklo pri migraciji onda ostaneš na starom dok ne rešiš neočekivane probleme.
Kada preusmeriš na paketomat kuriri to ne vide, a ne vide ni u parcel šopovima, navodno sve je to zbog novog softvera.
Nekada je to bila izlazna strategija sa njima da se izbegne javašluk njihovih kurira koji često na zovu i ne dostavljaju već da se u nekom trenutku elegantno podigne pošiljka sa paketomata.
Sad čovek nije više pametan kako se postaviti, možda je najbolje ništa ne dirati ni preusmeravati već samo čekati poziv kurira kad god to bilo pa mu onda ako nisi kod kuće direktno reći u koji parcel shop da ti ostavi. Zato što su ljudi na redditu prijavljivali da nisu dobijali kredencijale za otvaranje paketomata iako su neki dobili poruku o izvršenoj isporuci na isti, sve opet navodno zbog novog softvera.

City express jedino mailom da se kontaktiraju i onda će vam reći u kom tačno paket Shop-u vam je paket. Odgovaraju za 24 u obično. Može da se desi da likovi iz paket Shop-a ni ne znaju da je paket kod njih jer ga nemaju na papirima ali je paket sigurno tamo kod njih samo neka ga potraže, ako na mail dobijete potvrdu da je u tom parcel Shop-u.

Bex je počeo da se kvari polako vrte pakete bez potrebe pisao im 2 reklamacije. E ovako da bi se izbegao svaki mogući konflikt kada su pošiljke sa Temua sačekajte da vas kurir pozove i kažite da vam ostavi u paket šopu da ne bi ste dugo čekali.

Danas mi je stigao paket sa temu-a, koji je isao preko transfere. Preusmeren je na jedan paketomat, a stigao je na drugi, udaljen oko 20min peske od izabranog.

Standardna procedura ako na izabranom paketomatu nema mesta.

Još gore je kada ga prebace u neku levu poštu, pa em moraš da se iscimaš do iste em moraš da čekaš u redu 🙂 To mi se u poslednje vreme redovno dešava na Zvezdari...

Kolege, nov sam na ovoj temi, pa izvinjavam se ako nisam citao temu od pocetka.

Da lii u Srbiji imamo toliko problem sa kurirskim sluzbama ili su postali toliko bahati?!

Prvo sa City expresom, paket sa SHEIN-a, nedelju ipo dana je bio kod njih u magacinu i na kraju sam morao licno da idem, prigovori nisu pomogli.
Drugo sa Bexom, paket se nalazi na carini, oni zovu da ga preusmerim na neki paketomat, a svi su udaljeni od mene minimum 15km.
Trece post expres samo ostavi paket u posti bez obavestenja ili poziva.

Bahati jesu, ocigledno pored toga i ne stizu da odrade veliki broj paketa...

Neka biznis ideja gratis je da se otvori kurirska sluzba i da se rese problemi, usput i obogati 😀

• Like
Reagovanja: PJ
Bahati jesu, ocigledno pored toga i ne stizu da odrade veliki broj paketa...

Neka biznis ideja gratis je da se otvori kurirska sluzba i da se rese problemi, usput i obogati 😀
Evo ide nova X kurirska, videcemo kakvi ce oni biti 😀

• Like
Reagovanja: M J
Ja ne vidim svetlo na kraju tunela ovde. Glavni razlog je nedostatak kvalitetne radne snage, koji je velikim delom nastao zbog mizernih zarada. I tako imamo što imamo, zaposleni u velikoj većini, čast izuzecima, rade sa takvim bolom u preponama da je čudo da ovo uopšte funkciniše.

Da li se nekome desilo da dobije obavestenje od Temu-a da je paket u paket shopu, a od kurirske sluzbe da ne dobije nikakvo obavestenje?
Meni se to danas desilo i u opste mi nije jasno odakle Temu-u informacija pre obavesenja kurirske sluzbe koja paket vozi.
U pitanju je kurirska sluzba M-One.

Ja sam dobio još prošle nedelje od City da je paket u parcel Shop-u, ali ne i u kojem, izuglao sam najbliži mojoj adresi i nije tamo, a radnik kaže da navodno treba da dobijem još jednu poruku na Viber gde stoji u kojem je šopu.
Pisao sam sitiju kroz kontakt formu i naravno bez odgovora.

Piši Temu-u i traži od njih da ti proslede info u kom parcel shopu je tvoj paket.
Dužni su da to urade na tvoj zahtev ako im objasniš da nemaš načina da stupiš u kontakt sa City-jem.
Druga opcija ti je da direktno zoveš Transferu, i njih je teško dobiti ali se za razliku od City-ja ponekad desi da se i jave na telefon.
Pisao sam svima, za sada sam dobio samo 200 din od Temua, a brojim sitno do 45 dana od pošiljke, mada ne znam koliko će da refundiraju, jer je bilo i 1000 din gratis na QQQQ.

M-One kurirska sluzba nije normalna, samo ostavlja pakete u paket shopovima, paket shopove izgleda svaki put menja, prosli put sam isao u menjacnicu po paket, sad sam isao u knjizaru po paket, kontam nesto da ce sledeci paket shop biti obucar ili mozda neka apoteka.
Znaci ludilo, a sto je najgore nista mi nije blizu.
Pisao sam Temu i pitao ih da li postoji mogucnost da mi vise ne salju pakete preko M-One, njih naravno bas briga, samo kazu skrenucemo paznju kompaniji za dostavu.

Nisam dugo slao pakete preko DExpressa pa me interesuje posle koliko vremena otkupni paket uplate meni na racun? Znam da sam ranije cekao po 3-4 dana. Bex se nesto pokvario pa bih da ih menjam.

Koji su ti M-One, el oni voze sve ili neko domaći preuzima?

Jesam, pise da je na linijskom vozilu, to me i buni.

To, uglavnom, znači da je spremno za put ili je na putu izmedju glavnog magacina i lokalnog paket shop, odakle će ga ili preuzeti lokalni kurir za isporuku ili te obaveste da preuzimaš u shopu.

Jedna firma mi poslala paket Transferom , nakon 5 dana lik me zove udaljen nekih 20km da ce da dodje i kad je doso ono kombi neobelezen , reko je da je neki Zoran i da tera smrznutu robu u lokalnom marketu 🤣Viidi se da nije klasican kurir , morao sam da mu objasnjavam gde da dodje za razliku od kurirskih sluzbi..Nista mi nije jasno..Nisam ja bio kuci inace bih ga pitao za koga radi 🤔Na paketu pise Transfera ali ja koliko znam to je špedicija i oni proslede pakete kurirskim sluzbama za dostavu?

BEX

Paket poslat 6. Februara iz Kikinde za Beograd.
7. Februara prispeo u magacin u Beogradu koji je četiri kilometra od adrese za dostavu.

20. Februar pošiljka još nije dostavljena. Otišao u magacin, da nisam stajalo bi još danima.

Malopre mi je Temu javio da mi je poslao paket, ice preko M-One spedicije ali ovaj put sam dobio kod za pracenje PL xxx xxx xxx RS, skoro isto kao kod Post Express-a, sto prethodna dva puta nisam dobio.
Jel zna neko koja kurirska sluzba razvozi pakete sa takvom oznakom za pracenje, jel Post Express, M-One ili neko treci?

I to je PostExpress, istrošili su PT i prešli na PL

Nazad
Vrh Dno