Šta je novo?

Prečistač vazduha

• Začetnik teme Začetnik teme alter
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Danas narucih Xiaomi 4 Lite, bio na popustu (mislim da je do kraja meseca) na Ananasu pa cemo videti ucinak kada stigne, mislim da nisam pogresio u izboru.

Ovo je moj sa ananasa.
2026-01-22 22_43_07-All CPU Meter.png

Pozdrav, i ja sam se ponovio sa Xiaomi Elite, imam veliki prostor koji treba da pokrije pa me interesuje da li gasite prečistače ili rade stalno na auto?

U ovo doba godine teško da ima razloga da bude isključen, a uglavnom ni auto nije dovoljan. Osim ako si na nekoj mikrolokaciji koja ima bolji vazduh nego 95% naše zemlje.

Kod mene već godinama je situacija da tamo negde od oktobra pa do aprila/maja radi muški… preko leta ide na zasluženi odmor.
Osim kad gori deponija🥹

Pozdrav svima,
Planiram kupovinu prečišćivača vazduha i dvoumim se između Xiaomi Mijia Air Purifier 6 i Xiaomi 4 obične jer je mijia 6 malo skuplja kp.
Ako neko ima iskustva sa Mijia 6, voleo bih da čujem utiske
Takođe, zanima me da li je model mija 6 realno bolji od Xiaomi 4 i da li se razlika u ceni isplati, ili je četvorka i dalje sasvim dovoljan izbor za stan (oko 40–50 m²).
Svaki savet mi je dobrodošao.
Hvala unapred!

Pozdrav svima,
Planiram kupovinu prečišćivača vazduha i dvoumim se između Xiaomi Mijia Air Purifier 6 i Xiaomi 4 obične jer je mijia 6 malo skuplja kp.
Ako neko ima iskustva sa Mijia 6, voleo bih da čujem utiske
Takođe, zanima me da li je model mija 6 realno bolji od Xiaomi 4 i da li se razlika u ceni isplati, ili je četvorka i dalje sasvim dovoljan izbor za stan (oko 40–50 m²).
Svaki savet mi je dobrodošao.
Hvala unapred!
veličina sobe?
svakako bih tu šesticu izbacio iz izbora. Mi 4 lite ili mi 4 pro

Da li je neko cistio ventilator na Xiaomi Lite 4? Koliko je tesko da se pristupi samom gornjem delu da bi se ocistio?

Pozdrav, i ja sam se ponovio sa Xiaomi Elite, imam veliki prostor koji treba da pokrije pa me interesuje da li gasite prečistače ili rade stalno na auto?
isto sam uzeo elite, nema potrebe da je stalno on - zavisi od prostora naravno - kod mene 60tak m2 za par minuta ocisti

Da li je neko cistio ventilator na Xiaomi Lite 4? Koliko je tesko da se pristupi samom gornjem delu da bi se ocistio?
Evo da odgovorim samom sebi ako jos neko hoce da otvara i cisti.

Nakon skidanja gornjeg dela precistaca, odozdo se nalaze cetiri srafa koja treba odsrafiti. Precistac polozite tako da resetka bude okrenuta na dole, blago pritisnite centralni deo i povucite kuciste na gore. Pazite na kablove samo da ih ne pokidate. Resetku sam skidao pomocu plasticne spatule.

Sve u svemu najvise 10 minuta posla da se otvori, prebrise i zatvori.

Da li moze savet, posto nemam nikakvog iskustava sa ovim uredjajima? Dvoumim se izmedju Xiaomi 4 i Xiaomi 4 PRO. Zivim u gradu gde je preko zime ekstremno zagadjenje zbog individualnih lozista. Prostor, dnevna soba 20m2+hodnik 9m2 (spojeni). Ne znam da li bi pravilo problem i sto su ostale 2 sobe skoro uvek ovorene ali se u njima redje boravi pa zasada njih ne uzimam u obzir (mozda kasnije kupim jos neki)

Ako je neko kupovao sa Ananasa True Hepa filtere za Xiaomi prečišćivače, da li i oni imaju u sebi RFID čip? Treba mi za Purifier 4, samo True hepa nalazim na Ananasu, i to je baš dobra i cena.

Ako je neko kupovao sa Ananasa True Hepa filtere za Xiaomi prečišćivače, da li i oni imaju u sebi RFID čip? Treba mi za Purifier 4, samo True hepa nalazim na Ananasu, i to je baš dobra i cena.
Da. Imaju čip. I prepoznaje ga uredjaj najnormalnije. Samo imam subjektivni osećaj kao da ga malo brže troši(skida procente) od originalnog filtera.

Bez ikakvog razloga samo odjednom poludi
Zbog čega se ovo dešava?

Prilozi

• Screenshot_20260304_191731_Xiaomi Home.jpg
    Screenshot_20260304_191731_Xiaomi Home.jpg
    43.8 KB · Pregleda: 43
Ovaras li prozor ili neko pusi u prostoriji i slicno...

Probaj ocistiti mali senzor,mozda je ili verovatno zaprljan.

Mene malo buni ovaj pokazivac vlaznosti u prostoriji, pokazuje vise u odnosu na odvlazivac i jos jedan analogni merac vlage, ova zadnja dva pokazuju priblizno isto u odnosu na Xiaomi 4 Lite.

Kod mene na 4 lite je slično kao i na aqara temp & hum senzoru u sobi

Prilozi

• Screenshot_20260304-230917.png
    Screenshot_20260304-230917.png
    83.5 KB · Pregleda: 34
Porucih ovo

Screenshot xiaomi.jpg

A stiglo mi je ovo

Media (4).jpg

Da li je ovo uopste originalni filter, meni deluje da ipak nije? Da li da ga vratim ili je neko koristio, radi li posao isto, ima li cip?

Dobra im je fora, nazoveš brend "Original HEPA".

Original filter za Xiaomi 4 Lite narednih mesec dana 3200 din tako da razlika u novcu nije neka da bi rizikovao sa 3rd party filterima.

^
Svi filteri za Xiaomi prečišćivaće vazduha na MI store sajtu i verovatno i u radnji su na sniženju do 15.04.2026.

Ja porucio 2, sebi i bratu
Moj je na 60% imam jos sigurno pola godine do menjanja, nek stoji dobra je cena za oridjidji

Nazad
Vrh Dno