Šta je novo?

[A1] Kucni net

Sve zavisi od lokacije i opterećenosti. Ako drugom uglavnom radi dobro (ili obrnuto), tebi ta informacija apsolutno ništa ne znači. Jedino ako ste u istom kraju.
Da shvatam to apsolutno ali 5G antene A1 su mi na nekih 300-400 m pa pretpostavljam da će ovaj 4G paket raditi zadovoljavajuće zbog blizine. Fon na 5G ladno piči 1000 mbit...Svakako oni napominju da za većinu korisnika će biti 25 mbit za taj najjeftiniji paket i to mi je sasvim fer i pošteno da kažu a ne da se očekuje stalnih 50 a bude 25 ili 15...Test brzine člana @Alltrack je sasvim u okviru normalnog a još je mereno u 7 uveče kad je špic..

Da li se meni čini ili A1 više ne postoji u speedtest app , probao na više telefona , ne vidim ga više , ostali domaći serveri su tu kao pre ali A1 kao da je nestao , a vidim i da su i brzine otišle dole u odnosu na pre mesec dana , ima li neko sličnu situaciju

Misli na A1 kao odrediste. Nema naseg A1, ostali su tu.
Parametri za ogranicene, manje pakete su standardni kod mene.

Misli na A1 kao odrediste. Nema naseg A1, ostali su tu.
Parametri za ogranicene, manje pakete su standardni kod mene.
Da , A1 domaci speedtest server nisam merio zadnjih 20ak dana i sad pogledam vidim nestao , ukinuli ne kapiram o čemu se radi svi ostali provajderi su tu i ostali lokalni

Test server nije A1 , iskreno ne razumem sliku vidim da je test server BAU Networks , A1 test server njega nema više koliko vidim.

Da , A1 domaci speedtest server nisam merio zadnjih 20ak dana i sad pogledam vidim nestao , ukinuli ne kapiram o čemu se radi svi ostali provajderi su tu i ostali lokalni

Test server nije A1 , iskreno ne razumem sliku vidim da je test server BAU Networks , A1 test server njega nema više koliko vidim.
Pitanje što su ga ukinuli to mi nije jasno , tu bar vidiš na kućnom netu koja je prava brzina kakva je mreža.

Ima li neko problem sa ocitavanjem sadrzaja na instagramu sa wifija A1 neta?
Isti problem imam i ja. Prijavio korisnickom da ne radi kako treba i da reelsevi, story i feed baguju sa ocitavanjem ili ne ocitavaju uopste. Javili mi da su uradili neke izmene i konfiguracije kod mene ali evo idalje se desava isto. Prijavio ponovo i sad cekam da vidim hoce li se resiti.

Ps. na njihovom 5G radi kako treba, samo preko optickog wifi zeza. Vidim da je za kucni net tema, al evo i ja na optici isto vidim problem.

I na KN ne radi kako treba, mislio sam da me MyInsta zeza jer su promenili nesto a bajata je instalacija ali na Yettel mobilnoj mrezi radi normalno, dakle do njih je

Da, na KN nešto štuca, kad se prebacim na telefonu na mobilne podatke (isto A1) radi normalno. Probao sam da podesim drugi DNS, ali isto štuca, dakle nije do toga.

Da li je A1 TV Box što se dobija uz Kućni Net Android? I da li na A1 TV Boxu može da se instalira VPN?

Istice mi ugovor za A1 4g koji koristim. Sad razmisljam da li je bolja opcija da uvedem mts optiku ili da obnovim ugovor sa 5g na A1 🤔
Verujem da je optika bolja, ali da li se isplati cimanje oko uvodjenja kablova i slicno, 5g je elegantniji po tom pitanju.

Rado bih cuo savete.

Istice mi ugovor za A1 4g koji koristim. Sad razmisljam da li je bolja opcija da uvedem mts optiku ili da obnovim ugovor sa 5g na A1 🤔
Verujem da je optika bolja, ali da li se isplati cimanje oko uvodjenja kablova i slicno, 5g je elegantniji po tom pitanju.

Rado bih cuo savete.
Proveri ponudu MTS sta nude za koje pare i da li je 0 dinara sama instalacija optike. To moze da zavisi od paketa i trajanja ugovorne obaveze. Ukoliko hoces i TV i fiksni, a imas vec broj u MTS, pakovace ga na box. Tj najmanje BOX 3 ako se ne varam.

Sto se tice A1, najlakse je da proveris brzinu kod tebe kuci ili u stanu sa njihovom karticom i 5G telefonom. Uradis nekoliko speed testova na razlicitim mestima i vidis brzinu. Ukoliko je zadovoljavajuca, bice i 5G KN dobar. Neki kazu da agenti daju popuste za 5G KN.

Moje licno misljenje je da proveris uslove za 5G u A1 ili cak i A1 optiku. Moje iskustvo sa MTS je katastrofa i zaista ga ne preporucujem nikome. Samoinicijativno i jednostrano menjanje uslova ugovora tj poskupljenje je jako bezobrazno i izmedju ostalog protiv zakonito, ali u MTS to prolazi. Njihovo resenje je bilo ili nas tuzite ili otkupite ugovor za neke bezobrazno ogromne novce. To za mene, nije korektan saradnik i jedva cekam da se od njih skroz otkacim.

Trenutno vec imam BOX4 adsl 10/1 (fiksni, iptv, mobilni), a posto do pre par meseci nisam imao mogucnosti za optiku uzeo sam A1 kucni net. Tako da trenutno imam oba, pa bih sad da otkacim jedan.
Inace delim internet sa roditeljima, tako da imamo 2 televizora, par racunara, mobilnih uredjaja i slicno. Sto se tice mts-a, do sada nisam imao nikakvih probelma sa njima, osim nemogucnosti da imam bolji internet od 10/1 i povecanja cene.

Ako ti je dobar 5G na lokaciji, stari kućni net raskini i bolje ugovori preko agenta skroz nov 5G kućni net 300/50 za 1637 din, pa onda preneseš i fiksni broj ako ti treba za 200 din mesečno.
Za mobilne linije uzmeš 50-60% a za ta dva televizora vidi od nekog da uzmeš iris ili eon naloge

Otkači mts i ne okreći se za sobom. 😄 To je moj savet.

Ja bih lično izabrao A1 5G.

Msm da ćeš biti i više nego zadovoljan sa A1. Ja godinama koristim njihov kućni net (4G) i nikad nisam imao nikakav problem. A preći ću i na njihovu tv uslugu vrv čim budem mogao.

a ta dva televizora vidi od nekog da uzmeš iris ili eon naloge
Ne bih nista da se grbavim, a i roditeljima hocu da namestim nesto sto radi bez problema i sto je jednostavno. Mada sad sam se setio da placam i sbb eon 🤦‍♂️ Totalno neoptimizovani troskovi.

Sad vidim da A1 ima paket internet i tv za 2500, to bi mi mozda isto radilo posao. Jedino sto sam bio ubedjen da je optika za klasu iznad 5g. Posto se sad vezujem opet na 2 godine sa nekim, hocu da napravim sto bolji izbor.

Da li je A1 TV Box što se dobija uz Kućni Net Android? I da li na A1 TV Boxu može da se instalira VPN?

Да + да.

Sad vidim da A1 ima paket internet i tv za 2500, to bi mi mozda isto radilo posao. Jedino sto sam bio ubedjen da je optika za klasu iznad 5g. Posto se sad vezujem opet na 2 godine sa nekim, hocu da napravim sto bolji izbor.

5г Кућни нет дуо 300/50 преко агента 1861.75дин уз ерачун.

Najvažnije je da proveriš kakvu pokrivenost ima tvoja lokacija.
Moja lokacija (Zlatibor) nije imala punu 5 g pokrivenost, bila je na ivici između stabilnog i jakog 4g+, a 5 g se pojavljivao stidljivo.
Pre nego što sam definitivno potvrdio da uzimam 5g duo, telefonom sa a1 prepaid karticom sam testirao mrežu (prva slika), brzine su bile više nego dobre (pogotovo ako ih uporedim sa šugavih 20/4 MTS Box 3)
Insistirao sam kod agenta na 5g opciji kućnog net-a, dodatni argument je bio njgova najava da će signal biti još jači uskoro.
Kada sam podesio Tp-link NX520, on se zakačio na 5g odmah, odlično radi internet, tv takođe, Zte android tv box uređaji su sasvim ok.
Jedan box ide uz paket , drugi plaćam 300 din mesečno, može da se vrati ako ne treba,

Prilozi

• Screenshot_20260218-172459.WiFiman.png
    Screenshot_20260218-172459.WiFiman.png
    134.5 KB · Pregleda: 112
  • IMG_20260210_172046526.jpg
    IMG_20260210_172046526.jpg
    271.9 KB · Pregleda: 108
  • Screenshot_20260218-181746.WiFiman.png
    Screenshot_20260218-181746.WiFiman.png
    177.5 KB · Pregleda: 101
  • Screenshot_20260218-182240.Aginet.png
    Screenshot_20260218-182240.Aginet.png