Itekako se cuje.Brundanje ventilatora SJ ili mozda neceg drugog se cuje u sobi.Znaci,sa deuge strane zida gde je UJ.Sada kad je toplo napolju ne,ali kad zahladni oko 0 i nize,bas se cuje.Ne cuje se ventilator SJ u sobi vec napolju...
Nije nista nenormalno.Kao neka mesavina zujanja i blagog brundanja.Nekome ko ima dobar sluh kao ja,smeta.Dok nekima sa slabijim sluhom i ne.Roditelji stariji ljudi,pa slabije cuju,tako da njima i ne smeta.Evo slusam i ovu Beko.Pa to se na metar od nje vise ne cuje SJ.Blizu nje se cuje samo strujanje vazduha i nista vise.Skoro nisam cuo toliko tihu SJ.UJ skoro da se i necuje na srednjoj brzini ventilatora.Za ovo vreme koliko vidim,bolja je kupovina i od Vivax Aeri+ modela.Jel zvrnda nenormalno ili je normalan zvuk, klasicno ono zujanje
🤔Koji model je ta Beko klima?
Ne vidim na internetu da imaju neku saradnju sa Midea
Uzeo badza(na moju preporuku😉😃)
BEKO BEEPGE 125/ BEEPGE 126
Juce montirana na lokalu 25m2.4 spoljna zida,bez izolacije.Ovo su zapazanja kako radi sada na nekih +10°C.Pretiha i UJ i SJ.Odrzava dobro zadatu temperaturu i na senzoru UJ i na senzoru daljinca.Koliko vidim ne gasi se vec lagano radi ventilator na SJ.Jos joj nisam postavio pametnu uticnicu da vidimo koliko nisko ide.Daljinac odlican.Ima dosta funkcija.Ima ogranicavanje snage kompresora,iFeel,WiFi td.SJ ima grejac tacne i kompresora.Meni licno UJ jedna od najlepsih.Onaj detalj sa plavom plastikom preko displeja je prelep.Brojevi i oznake svetle u plavoj boji i veoma su krupni.Premaz na isparivacima je Gold fin.UJ teska 9kg.SJ teska 25.5kg.Uz klimu ide sva prateca oprema za montazu.Bakarne cevi od 3m,kablovi,antivibracione gume za SJ,i jos neke stvari.Zbog cevi koje idu fabricki monter je smanjio cenu ugradnje za 4000 din.Za ovo kratko vreme radi bas lepo.Jos da vidimo kako ce se ponasati na minusima.Necu vise preporucivati nikome sta da uzima i hvaliti.Ovo je ono sto ja vidim i zapazim.Na kutiji pise da je proizvod iz Midea fabrike.Ovo su prva zapazanja.Javljam kako radi kad ode temperatura ispod 0.
To je AERI SJ
Pogledajte prilog 526350
Uputstvo i katalog: https://api.tehnoteka.rs/uploads/20...r-klima-bevpg-125-bevpg-126-67cee4c8dc244.pdf
Pise na kutiji da je proizvod iz Midea fabrike.Nije SJ kao kod Vivax Aeri+ modela.
Ajde evo vam.😃Na toj maloj nalepnici pise druga oznaka.Pitao sam ih sto je tako.Kazu,nema to veze.Svi Beko modeli noviji koriste Midea delove.Na drugoj slici se lepo vidi.Evo koliko vidim identicna SJ kao na Midea modelu.Eh, pa znas kakvi smo mi na forumu nepoverljivi. 🤣
Daj da vidimo sliku gde to pise na kutiji...
Izgleda da je kao ova na Aeri+.Model jeAko je BEHPGE onda je SJ MOX130, kao AEFI/AEGI/AEMI/AEQI/AEXI. Ako je BEEPGE onda je SJ MOX230, kao AERI/AEHI.
Nije maska bitna vec dimenzije i komponente, ima Midea veliki asortiman maski.
Pogledajte prilog 527993Pogledajte prilog 527994Pogledajte prilog 527995Pogledajte prilog 527996
Procitaj opet moj post sa slikama.Pitao sam ih sto tako pise.Rekli,nema veze.Greska u nazivu samo na toj maloj nalepnici.Pise i na kutiji koji je model.Vidi se na slici.Sve su Beko novije klime sa Midea delovima.Razlikuju se UJ i dr.Na nalepnici sa kutije piše BEHPG...
Ova koju je badza uzeo je🤔
Nije mi baš jasno sa tim oznakama, ali nema veze.
Vidim da je razlika nekih desetak hiljade dinara, pa će biti kao i one varijante sa Vivaxom, sve neke AE...
A samo jedna je AERY... 😁
Ne ispada, vec postuju zakone termodinamike. Sa 300W izbacuje preko 1KW toplote.Meni samo nije jasno ako klima ide u modulaciju na 300-400W na 0 ili npr -3 stao na radi? Kojom snagom greje 300W ? Ispada da inverter klime ukinuše zakone termodinamike.
Velika je to priča. Od same prostorije do pravih 1kW struje od 300W. Ista priča o stk kolu u pojačalima i famoznih 100w ... No dobroNe ispada, vec postuju zakone termodinamike. Sa 300W izbacuje preko 1KW toplote.
DaJel to TCL home aplikacija? Ja vise u njoj nemam opciju za pracenje potrosnje, kao da je neki update malo skratio broj opcija.
Da . Ug11v3ah mislim da sam imao sreće pri izboru jer je ovaj model napredniji od tpg31 jer ima baš dosta boljih rešenja , od softvera pa same izrade same spoljne jedinice od boljih komponenti pa do aplikacije. Bukvalno sve je bolje. Evo ima ovde koji se žale na tpg31 a falilo je za dlaku da nju kupim. Ima je još da se kupi za manje od 50000.00 ima za 37000.00Jel to beše ug11 klima? Na koliko minimalno modulira kad je temperatura u minusu? Ona je jako slična ovoj tpg31, a baš me zanima koje su razlike u odnosu na nju
I meni se isto desilo, da posle pranja ostaje to obaveštenje, ali posle otprilike jednog dana nakon pranja ga ipak ugasi. Tako mi je bilo na obe klime.Ajde pitanje za one koji koriste TCL app. Izbacuje mi obaveštenje da su filteri na klimu prljavi ,a nisu jer su operani pre 3 dana 😄
Da li si ispratio rad nakon defrosta, odnosno do koliko se zaleće nakon njega? Takođe me zanima i minimalna modulacija kada je u minusu. Drži li upaljen grejač stalno kad je minus, ili samo kad radi ili samo kad radi defrost?Da . Ug11v3ah mislim da sam imao sreće pri izboru jer je ovaj model napredniji od tpg31 jer ima baš dosta boljih rešenja , od softvera pa same izrade same spoljne jedinice od boljih komponenti pa do aplikacije. Bukvalno sve je bolje. Evo ima ovde koji se žale na tpg31 a falilo je za dlaku da nju kupim. Ima je još da se kupi za manje od 50000.00 ima za 37000.00
Prošle nedelje mi potrošila 11,5 kw dnevno u proseku , ja sam prezadovoljan.Kolike kod da su bile napolju temperature ona je gurala 24 ili 25 stepeni zavisi koliko kad zadam.Znamo mi svi da su fujitsu i mitsubishi bolji ali njihov bolji model ne može da se kupi za 300 evra.Trenutno je ova ug11 best buy kupovina.
Ne znam kako da merim modulaciju jer nemam nikakve merne sprave.Kod mene na recimo 7 metara dalje je postavljena klima midea 18 i ona se zaleće kao da poleće avion i posle nekog vremena samo stane. Ova moja kao da radi stalno ali kad je napolju recimo sunčano ona sporo vrti ventilator.Ovde se vodi polemika o modulaciji jer pretpostavljam da to odmah znači manja potrošnja ali ja ne znam šta bi manje ja mogao tražiti jer da sam kupio japansku klimu dao bi još 1000 evra više i kada bi mi se to isplatilo taman i da troši po 300 w trebale bi godine da se to poravna. Pričam uopšteno koliko god da smanje modulaciju ja mislim da bismo opet gledali može li niže. Treba biti realan. Ova klima koštala i manje od 300 evra a troši baš malo energije.Nije prehladna zima ali 500 do 600 w na sat da ti drži temperaturu u sobi 24 i čak stavim i 25 stepeni pa kolika god bila modulacija ukupna potrošnja je merilo i meni se čini da je više nego dobro. Neke klime ne mogu ni da zagreju prostoriju a ova baš šuri i gura topao vazduh unutra. Kome treba solidna klima od ovih srednje - niže klase a nema love za japance ,onda mu je moja preporuka da je kupi dok je ima i dok je ne odguraju na 500 evra.Da li si ispratio rad nakon defrosta, odnosno do koliko se zaleće nakon njega? Takođe me zanima i minimalna modulacija kada je u minusu. Drži li upaljen grejač stalno kad je minus, ili samo kad radi ili samo kad radi defrost?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari