Šta je novo?

Tcl inverter TAC-12CHSD/TPG31I3AH

Jel zvrnda nenormalno ili je normalan zvuk, klasicno ono zujanje

Ne cuje se ventilator SJ u sobi vec napolju...
Itekako se cuje.Brundanje ventilatora SJ ili mozda neceg drugog se cuje u sobi.Znaci,sa deuge strane zida gde je UJ.Sada kad je toplo napolju ne,ali kad zahladni oko 0 i nize,bas se cuje.

Jel zvrnda nenormalno ili je normalan zvuk, klasicno ono zujanje
Nije nista nenormalno.Kao neka mesavina zujanja i blagog brundanja.Nekome ko ima dobar sluh kao ja,smeta.Dok nekima sa slabijim sluhom i ne.Roditelji stariji ljudi,pa slabije cuju,tako da njima i ne smeta.Evo slusam i ovu Beko.Pa to se na metar od nje vise ne cuje SJ.Blizu nje se cuje samo strujanje vazduha i nista vise.Skoro nisam cuo toliko tihu SJ.UJ skoro da se i necuje na srednjoj brzini ventilatora.Za ovo vreme koliko vidim,bolja je kupovina i od Vivax Aeri+ modela.

Poslednja izmena:
Pisao je covek
Uzeo badza(na moju preporuku😉😃)
BEKO BEEPGE 125/ BEEPGE 126
Juce montirana na lokalu 25m2.4 spoljna zida,bez izolacije.Ovo su zapazanja kako radi sada na nekih +10°C.Pretiha i UJ i SJ.Odrzava dobro zadatu temperaturu i na senzoru UJ i na senzoru daljinca.Koliko vidim ne gasi se vec lagano radi ventilator na SJ.Jos joj nisam postavio pametnu uticnicu da vidimo koliko nisko ide.Daljinac odlican.Ima dosta funkcija.Ima ogranicavanje snage kompresora,iFeel,WiFi td.SJ ima grejac tacne i kompresora.Meni licno UJ jedna od najlepsih.Onaj detalj sa plavom plastikom preko displeja je prelep.Brojevi i oznake svetle u plavoj boji i veoma su krupni.Premaz na isparivacima je Gold fin.UJ teska 9kg.SJ teska 25.5kg.Uz klimu ide sva prateca oprema za montazu.Bakarne cevi od 3m,kablovi,antivibracione gume za SJ,i jos neke stvari.Zbog cevi koje idu fabricki monter je smanjio cenu ugradnje za 4000 din.Za ovo kratko vreme radi bas lepo.Jos da vidimo kako ce se ponasati na minusima.Necu vise preporucivati nikome sta da uzima i hvaliti.Ovo je ono sto ja vidim i zapazim.Na kutiji pise da je proizvod iz Midea fabrike.Ovo su prva zapazanja.Javljam kako radi kad ode temperatura ispod 0.

Eh, pa znas kakvi smo mi na forumu nepoverljivi. 🤣
Daj da vidimo sliku gde to pise na kutiji...

TCL stanje potrošnje u 7.00 h 2.85 kw prosek 400 W ,trenutna temperatura 4 stepena a pretpostavljam da je noćas bila i niža temperatura od tih sadašnjih 4
Klima radi pristojno , nije bučna na brzini 4 a može biti i tiša kad se smanji brzina ali mislim da se smanjenjem brzine na ovoj temperaturi onda povećava temperatura na senzoru i bude mnogo više od zadate i onda kreće u defroste i zaustavljanje rada. Nisam stručan ali logički i jeste bolje da ventilator bude u balansu sa temperaturom i da bude brzina taman tolika da oduva toplotu koja je tu jer ako je manja brzina onda senzor daje neki drugi mod jer mu je prevruće a opet ako stavim na brzinu ventilatira na 7 onda prebrzo oduva i sigurno je bučniji na 7 nego na 4 Možda grešim ali stekao sam takav zaključak iz prethodnih iskustava.Još uvek ne čujem defrost a dok sam eksperimentisao bio je malo malo. Ako nekom pomognem da mu bolje radi klima ok a iskreno i sam sam na forumu nešto slično pročitao i pošto mi imalo logike rešio da probam i evo sad pokušavam da podelim iskustva.
Kod mene zasad ova klima sasvim pristojno radi i moja je preporuka za kupovinu a još mi monter nije ni odradio vakumiranje a kad sam ga pitao za montažu rekao mi da to ide obavezno.I bez toga radi više nego dobro.

Prilozi

• 6C2FA4C2-B013-43BA-B89B-AE30C23F435E.png
    6C2FA4C2-B013-43BA-B89B-AE30C23F435E.png
    266 KB · Pregleda: 65
  • 1A64997B-2F6E-4E23-BB63-B8BD4B88C89B.png
    1A64997B-2F6E-4E23-BB63-B8BD4B88C89B.png
    214.7 KB · Pregleda: 56
Jel to beše ug11 klima? Na koliko minimalno modulira kad je temperatura u minusu? Ona je jako slična ovoj tpg31, a baš me zanima koje su razlike u odnosu na nju

UG11 je serija posle TPG31.Ima vise opcija na klimi i u aplikaciji.Gold fin premaz.Grejac kompresora,hladjenje elekteonike itd.Oba modela su iz TCL fabrike,ali nisu istih oznaka i nemaju isti softver.Mozda je na UG11 malo bolji.Na TPG31 je sve super dok ne dodje oko 0 i nize.Onda kod mene ode potrosnja na 20KW za 24h.

Poslednja izmena:
Eh, pa znas kakvi smo mi na forumu nepoverljivi. 🤣
Daj da vidimo sliku gde to pise na kutiji...
Ajde evo vam.😃Na toj maloj nalepnici pise druga oznaka.Pitao sam ih sto je tako.Kazu,nema to veze.Svi Beko modeli noviji koriste Midea delove.Na drugoj slici se lepo vidi.Evo koliko vidim identicna SJ kao na Midea modelu.

Prilozi

• IMG_20260213_131723.jpg
    IMG_20260213_131723.jpg
    162.5 KB · Pregleda: 58
  • IMG_20260213_131716.jpg
    IMG_20260213_131716.jpg
    190.5 KB · Pregleda: 57
  • IMG_20260213_132249.jpg
    IMG_20260213_132249.jpg
    314.1 KB · Pregleda: 54
  • IMG_20260213_131310.jpg
    IMG_20260213_131310.jpg
    214.5 KB · Pregleda: 52
  • Screenshot_2026-02-13-13-30-42-595_com.opera.browser.jpg
    Screenshot_2026-02-13-13-30-42-595_com.opera.browser.jpg
    43.2 KB · Pregleda: 53
Ako je BEHPGE onda je SJ MOX130, kao AEFI/AEGI/AEMI/AEQI/AEXI. Ako je BEEPGE onda je SJ MOX230, kao AERI/AEHI.
Pise na kutiji da je proizvod iz Midea fabrike.Nije SJ kao kod Vivax Aeri+ modela.
Nije maska bitna vec dimenzije i komponente, ima Midea veliki asortiman maski.
Midea 1.pngMidea 2.pngMidea 4.jpgMidea 3.jpg

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Na nalepnici sa kutije piše BEHPG...
Procitaj opet moj post sa slikama.Pitao sam ih sto tako pise.Rekli,nema veze.Greska u nazivu samo na toj maloj nalepnici.Pise i na kutiji koji je model.Vidi se na slici.Sve su Beko novije klime sa Midea delovima.Razlikuju se UJ i dr.
BEHPG levo.BEEPGE desno.

Prilozi

• original.png
    original.png
    268.8 KB · Pregleda: 24
  • 119296_huge2_0_cached.jpg
    119296_huge2_0_cached.jpg
    8 KB · Pregleda: 30
Poslednja izmena:
🤔
Nije mi baš jasno sa tim oznakama, ali nema veze.
Vidim da je razlika nekih desetak hiljade dinara, pa će biti kao i one varijante sa Vivaxom, sve neke AE...
A samo jedna je AERY... 😁

Prilozi

• Screenshot_20260215-141335.Chrome.png
    Screenshot_20260215-141335.Chrome.png
    83.5 KB · Pregleda: 33
🤔
Nije mi baš jasno sa tim oznakama, ali nema veze.
Vidim da je razlika nekih desetak hiljade dinara, pa će biti kao i one varijante sa Vivaxom, sve neke AE...
A samo jedna je AERY... 😁
Ova koju je badza uzeo je

BEKO BEEPGE 125/ BEEPGE 126​

Trenutno najjaci model koji Beko nudi kod nas.Za mene licno bolja kupovina od Vivax Aeri+.Ovaj model BEHPGE isto izgleda kao i BEEPGE,ali je slabiji za grejanje.

BEKO BEEPGE 125/ BEEPGE 126 na temperaturi od 7-10°C,za 15h potrosila 2kW.Ovih 25m2 lako pregreje.Izgleda da ne ide ispod 200W modulacija i onda stane.Videcu,sada najavljuju opet neke minuse.Zadnji put -4°C,kao da nije ni osetila.I TCL sada super radi kad je 10°C.Evo lagano na nekih 230W modulira.Ali kad bude oko 0 i nize,tada Beko pokaze koliko ima bolji softver.​

Poslednja izmena:
Meni samo nije jasno ako klima ide u modulaciju na 300-400W na 0 ili npr -3 stao na radi? Kojom snagom greje 300W ? Ispada da inverter klime ukinuše zakone termodinamike.

Pa klima dostigla zadatu temperaturu i onda je odrzava.Nije joj potrebno toliko snage za odrzavanje temperature.U tome i jeste poenta niske modulacije.Da spusti sto nize potrosnju kada dostigne zadatu temperaturu.E,sad to zavisi od modela do modela.Kvalitet hardvera i softvera.Zato i imamo klimu za 200,ali i za 2000 evra.Kompleksno je to oko klima uredjaja i odabira kod nas.Preplavljeno trziste raznim imenima,podaci netacni,nepotpuni.Narod ima svest da je klima sto i kvarcna grejalica.Svaka radi isto,bez obzira na cenu,hardver,softver.A i ako resis da kupis,tek ces saznati kako ustvari radi kada je okacis.I sto nas covek ocekuje da to radi kako je on zamislio i o tome koliko je vazna izolacija na objektu za klimu,pogotovu u rezimu grejanja,suvisno je vise i pricati.

Ajde pitanje za one koji koriste TCL app. Izbacuje mi obaveštenje da su filteri na klimu prljavi ,a nisu jer su operani pre 3 dana 😄

Prilozi

• Screenshot_2026-02-17-08-35-40-576_com.tcl.tclhome-edit.jpg
    Screenshot_2026-02-17-08-35-40-576_com.tcl.tclhome-edit.jpg
    48.9 KB · Pregleda: 26
Isti problem... 😁

Prilozi

• Screenshot_20260215-105921.TCL Home.png
    Screenshot_20260215-105921.TCL Home.png
    85.7 KB · Pregleda: 25
Isto i kod mene.Znamo da im je peglanje softvera i aplikacije jaca strana.Ne zamaraju se izgleda toliko oko bagova u softveru i aplikaciji.Ali se zamaraju sa reklamom.Pa imao ovo,pa ima ono,pa gle ovo,pa gle ono.A u realnosti...

Jel to TCL home aplikacija? Ja vise u njoj nemam opciju za pracenje potrosnje, kao da je neki update malo skratio broj opcija.

Jel to beše ug11 klima? Na koliko minimalno modulira kad je temperatura u minusu? Ona je jako slična ovoj tpg31, a baš me zanima koje su razlike u odnosu na nju
Da . Ug11v3ah mislim da sam imao sreće pri izboru jer je ovaj model napredniji od tpg31 jer ima baš dosta boljih rešenja , od softvera pa same izrade same spoljne jedinice od boljih komponenti pa do aplikacije. Bukvalno sve je bolje. Evo ima ovde koji se žale na tpg31 a falilo je za dlaku da nju kupim. Ima je još da se kupi za manje od 50000.00 ima za 37000.00
Prošle nedelje mi potrošila 11,5 kw dnevno u proseku , ja sam prezadovoljan.Kolike kod da su bile napolju temperature ona je gurala 24 ili 25 stepeni zavisi koliko kad zadam.Znamo mi svi da su fujitsu i mitsubishi bolji ali njihov bolji model ne može da se kupi za 300 evra.Trenutno je ova ug11 best buy kupovina.

Ajde pitanje za one koji koriste TCL app. Izbacuje mi obaveštenje da su filteri na klimu prljavi ,a nisu jer su operani pre 3 dana 😄
I meni se isto desilo, da posle pranja ostaje to obaveštenje, ali posle otprilike jednog dana nakon pranja ga ipak ugasi. Tako mi je bilo na obe klime.

Da . Ug11v3ah mislim da sam imao sreće pri izboru jer je ovaj model napredniji od tpg31 jer ima baš dosta boljih rešenja , od softvera pa same izrade same spoljne jedinice od boljih komponenti pa do aplikacije. Bukvalno sve je bolje. Evo ima ovde koji se žale na tpg31 a falilo je za dlaku da nju kupim. Ima je još da se kupi za manje od 50000.00 ima za 37000.00
Prošle nedelje mi potrošila 11,5 kw dnevno u proseku , ja sam prezadovoljan.Kolike kod da su bile napolju temperature ona je gurala 24 ili 25 stepeni zavisi koliko kad zadam.Znamo mi svi da su fujitsu i mitsubishi bolji ali njihov bolji model ne može da se kupi za 300 evra.Trenutno je ova ug11 best buy kupovina.
Da li si ispratio rad nakon defrosta, odnosno do koliko se zaleće nakon njega? Takođe me zanima i minimalna modulacija kada je u minusu. Drži li upaljen grejač stalno kad je minus, ili samo kad radi ili samo kad radi defrost?

Da li si ispratio rad nakon defrosta, odnosno do koliko se zaleće nakon njega? Takođe me zanima i minimalna modulacija kada je u minusu. Drži li upaljen grejač stalno kad je minus, ili samo kad radi ili samo kad radi defrost?
Ne znam kako da merim modulaciju jer nemam nikakve merne sprave.Kod mene na recimo 7 metara dalje je postavljena klima midea 18 i ona se zaleće kao da poleće avion i posle nekog vremena samo stane. Ova moja kao da radi stalno ali kad je napolju recimo sunčano ona sporo vrti ventilator.Ovde se vodi polemika o modulaciji jer pretpostavljam da to odmah znači manja potrošnja ali ja ne znam šta bi manje ja mogao tražiti jer da sam kupio japansku klimu dao bi još 1000 evra više i kada bi mi se to isplatilo taman i da troši po 300 w trebale bi godine da se to poravna. Pričam uopšteno koliko god da smanje modulaciju ja mislim da bismo opet gledali može li niže. Treba biti realan. Ova klima koštala i manje od 300 evra a troši baš malo energije.Nije prehladna zima ali 500 do 600 w na sat da ti drži temperaturu u sobi 24 i čak stavim i 25 stepeni pa kolika god bila modulacija ukupna potrošnja je merilo i meni se čini da je više nego dobro. Neke klime ne mogu ni da zagreju prostoriju a ova baš šuri i gura topao vazduh unutra. Kome treba solidna klima od ovih srednje - niže klase a nema love za japance ,onda mu je moja preporuka da je kupi dok je ima i dok je ne odguraju na 500 evra.

Nazad
Vrh Dno