Teško je smisliti nešto novo kad su mobilni telefoni u pitanju, pa eksperimentišu u raznim pravcima i gledaju šta će se primiti kod kupaca. Kao što su Apple i Samsung napravili eksperiment sa ultratankim modelima, pa Samsung odmah priznao da je to pogrešan put i odustao od budućih takvih modela, a Apple je malo tvrdoglaviji, ali i oni priznaju da je prodaja daleko slabija nego što su očekivali.
pa
budale.
toliko para imaju a ne mogu da nadju jednu krstenu osobu da im isprica sta treba da naprave.
tanki telefon - su fenomen >> oni u stvari bacaju na zid sta stignu pa sta se zalepi
foldables (koji postaju tablet) su po mom misljenju zanimljivi - ali preskupi
osim toga, iskreno,
telefon je telefon. svaki je odlican. ne mozes mu nista vise uraditi, mozes samo da koristis kvalitetnije materijale i kroz to mu podignes vrednost. softver naravno moze mnogo da napreduje, ali pravac u kome bih ja zeleo da napreduje je suprotan pravcu koji odgovara Epl Samsung SaaS ekipi, tako da. i to je dead end.
to trziste je
odavno stasalo, zna se sta ko kako, i to je to. nema tu nekog mesta za realno takmicenje vise.
meni bi jedan kvalitetan
foldable na foru moleskine sveskice bio super.
olovkica obavezno, da moze da se ubaci u telefon da ne moram da brinem o njoj
to je to.
mada uopsteno, mislim da sam
ja niche audience ovde. opet mozda i nisam . veci ekran za jutjub ili fotke. vecini bi to znacilo sigurno.
eto. foldables.
i iskreno, ja bih uveo
dugmice na telefone. suprotno od trenda. dugmici su vise ergonomije. dugme za ovo dugme za ono. soni je imao one tockice to je bilo genijalno gotivno. mada ne znam koliko bi imalo smisla uz ios.
eventualno kad bi ubacili i vise portova + kartica + dugmica + da je foldable i da ima olovkicu a da je jos i cvrst kad je zatvoren da se ne raspadne ako ti ispadne
za mene licno - pun pogodak.
mada, takvi telefoni bi verovatno kostali vise nego ultrapremium laptopovi, sto ih stavlja u kategoriju -
tesko opravdati value proposition.....
Eto vam neke
teme, za razmisljanje 🙂 unstructured branstorm.
PROPMT(chatgpt.52,make prettier) = {
Iskreno, fascinira me kako kompanije sa gotovo neograničenim budžetima i armijama inženjera često deluju kao da nemaju jasno artikulisanu viziju proizvoda – ultra-tanki telefoni jesu tehnički spektakl, ali previše često izgledaju kao rezultat eksperimenta „bacimo sve na zid pa šta se zalepi“, dok su foldable uređaji, koji se transformišu u tablet, konceptualno uzbudljivi ali cenovno pozicionirani u zonu koja ih čini gotovo luksuznim eksperimentom; realnost je da je tržište telefona odavno dostiglo zrelost, hardverski plafon je praktično probijen i danas se diferencijacija svodi na materijale, završnu obradu i percepciju premium vrednosti, dok je pravi prostor za inovaciju u softveru – ali u smeru koji je često suprotan dominantnom SaaS modelu velikih igrača, pa time i strateški nepoželjan; lično bih video savršen uređaj kao sofisticirani foldable u formatu Moleskine sveske, sa integrisanom olovkom koja se elegantno uvlači u kućište, većim ekranom koji daje realnu upotrebnu vrednost za video, fotografiju i rad, uz povratak taktilnosti kroz pametno implementirane fizičke komande – dugmiće, točkiće, dodatne portove i kartice – sve u čvrstoj, robusnoj konstrukciji koja uliva poverenje, iako bi takav uređaj gotovo sigurno cenovno ušao u teritoriju ultrapremium laptopova, čime bi njegova value proposition logika postala diskutabilna, ali bi kao filozofija proizvoda predstavljao iskren, dosledan i smislen odgovor na zasićeno tržište.
;; make prettier but like MKBHD
realnost je prilično jasna: današnji telefoni su toliko dobri da je prostor za stvarnu revoluciju minimalan – ultra-tanki modeli jesu impresivni sa inženjerske strane, ali to je više „flex“ nego funkcionalna evolucija, dok su foldable uređaji zapravo jedina kategorija koja donosi osećaj nove forme, iako su i dalje preskupi za mainstream; tržište je sazrelo, performanse su rešene, kamere su rešene, ekrani su rešeni – sada se sve svodi na iskustvo i filozofiju proizvoda, a tu bih lično voleo da vidim premium foldable u formatu Moleskine sveske, sa integrisanom olovkom koja se ubacuje u telo uređaja, većim ekranom koji zaista ima smisla za video i produktivnost, uz povratak taktilnosti kroz pametno implementirane fizičke komande i možda čak dodatne portove, sve upakovano u čvrsto, samouvereno kućište koje ne deluje krhko; problem je što bi takav uređaj verovatno cenovno konkurisao ultrapremium laptopovima, pa bi njegova vrednost bila stvar ličnog prioriteta, ali kao koncept – to je smer koji deluje smislenije od još jednog tankog pravougaonika sa istim specifikacijama.
};
eto mozete da birate sta cete da procitate 😅😅