Ma ja vec imam beton, nego on kaze da na mestu gde ce biti kotao mora da se napravi jos deblji beton da ne bi pukao pod tezinom. 🙂Pa moras ga staviti na beton. Ne moze na zemlji biti
Lozi te.Ma ja vec imam beton, nego on kaze da na mestu gde ce biti kotao mora da se napravi jos deblji beton da ne bi pukao pod tezinom. 🙂
K'o pelet. 🙂Lozi te.
ja imam celu kucu pokrivenu klimama.Zamisli skenja tim ljudima ako za koju godinu skontaju da su mogli skinuti tonu-dvije potrošnje, da su samo drzali klimu koju već imaju u dnevnoj stalno upaljenu da potrosi nesto sitno mjesečno?
Prvo odredi prioritetne zone - nema smisla da spavace grijes/dogrijavas klimom, ako se i inace samo malo navece dogriju pred koristenje.ja imam celu kucu pokrivenu klimama.
uvece da gasim pelet, da rade klime? a preko dana pelet?
Nemoj da te čuju Švabe ili Norvežani 😂Ja ne znam kako vama odgovara da vam pada temperatura bilo kada pa i noću? Valjda suština dobrog grejanja je stalna temperatura bez oscilacija, ok je da padne pola stepena kad se luftira i to je to. Ok, ja jesam 99% vremena kući pa mi tako odgovara ali smanjivanjem pa posle pojačavanjem da se nadoknadi izgubljena energija će uvek više potrošiti od održavanja stalne temperature. Ok je ako nisi kući neko vreme, odeš na odmor 7-10 dana pa smanji ali ako si svaki dan tu onda nema puno smisla. Postoji neka mera komfora zbog koje ne vredi štedeti. Ja kad pročitam da neko gasi grejanje noću i da mu padne na 18-19C, to za mene nije grejanje.
Ništa od keksa u spavaćoj sobi ako moramo da se pokrivamo sa dva teška jorgana. Ovako na 23°C žena se sama razgaći 😁Sve toplane u Srbiji greju od 06 do 22 casa, osim kada su niske temperature, ne vidim svrhu da tokom noci temperatura bude preko 18-19 stepeni, cak temperatura koja se preporucuje tokom spavanja je izmedju 16 i 19 stepeni.
To što je tako neko odredio ne znači da tako to treba. Drugo, to i može za zgrade i stanove gde je ukupna masa objekta velika pa svi zajedno manje izgube nego u kući na primer.Sve toplane u Srbiji greju od 06 do 22 casa, osim kada su niske temperature, ne vidim svrhu da tokom noci temperatura bude preko 18-19 stepeni, cak temperatura koja se preporucuje tokom spavanja je izmedju 16 i 19 stepeni.
Ovako sam i ja razmisljao, onda stavimo izolaciju, jedino mi ostala ploca tavanska i krov neizolovani. kod mene je od 25,5 prosecne temperatura temperatura na 22 minimum bez lozenja nocu. Kada smo na poslu a deca u vrtiv radi inverter, lozimo najkasnije do 22h onda opet inverter, meni jutros oko 4 bese frisko(***a na celavu glavu se gubi toplota) pa sam sa 22 pojacao na 24C klimu. Ja se pokrivam najtanjim cebetom spavam u majci i tankim pidzamama dole, zena spava sa decom pa se tamo ne zna ko se cime pokriva, deca uglavnom se otkrivaju, ona ih juri da pokriva leze na nju pa se medjusobno greju.Ja ne znam kako vama odgovara da vam pada temperatura bilo kada pa i noću? Valjda suština dobrog grejanja je stalna temperatura bez oscilacija, ok je da padne pola stepena kad se luftira i to je to. Ok, ja jesam 99% vremena kući pa mi tako odgovara ali smanjivanjem pa posle pojačavanjem da se nadoknadi izgubljena energija će uvek više potrošiti od održavanja stalne temperature. Ok je ako nisi kući neko vreme, odeš na odmor 7-10 dana pa smanji ali ako si svaki dan tu onda nema puno smisla. Postoji neka mera komfora zbog koje ne vredi štedeti. Ja kad pročitam da neko gasi grejanje noću i da mu padne na 18-19C, to za mene nije grejanje.
Upravo se još danas grejem da jednom takvom varijantom. Brat mi proda 5 džakova po 600 dinKupio danas 15 dzaka Bioenergy pointa po 600 dinara po dzaku, sto izadje 40hiljada po toni. Nije losa cena u odnosu na to koliko kostaju neke home made varijante peleta 🙂
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari