Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024 / 2025 / 2026)

Pisao sam mail 03.02.2026 na [email protected] u vezi istekle Dina kartice, odgovor sam dobio 04.02.2026 da je nova Dina kartica u poslovnici i da me čeka, nikakav sms nisam dobio kao obaveštenje.
Dina mi je važila 01/26, nova koju sam jutros preuzeo važi do 11/32.

Noćas imaju neke radove na sistemu, ako ujutru ne bude ništa radilo, da se ne iznenadimo.

Da li mogu da se menjaju limiti za plaćanje preko mbankinga ili ebankinga pošto sam limite našao samo za kartice ali ne i plaćanje generalno. Da li možda neko zna koji su limiti ?

Jel vam radi placanje online visa i mc karticama? Hteo nesto da narucim na Woltu odbija i jednu i drugu, probao aliexpress cisto da testiram nece.

Da li mogu da se menjaju limiti za plaćanje preko mbankinga ili ebankinga pošto sam limite našao samo za kartice ali ne i plaćanje generalno. Da li možda neko zna koji su limiti ?
Pa limiti i jesu za kartice, a ne za račun. Što bi račun imao limit?

Bankomat pošte ne radi, isplatni terminali takođe, može samo na šalteru. Podizanje gotovine je bilo moguće na Moneyget bankomatu.

Plaćanje putem elektronskog i mobilnog bankarstva sa računa banaka u Srbiji ima limite, najčešće predefinisane. Različite banke imaju različite limite. Različite banke imaju različit način promene limita. Kod nekih banaka možeš direktno kroz aplikaciju sam promeniti limit, dok kod drugih moraš poslati zahtev za promenu limita.

Jedino sto sam nasao su limiti za kartice, za standardna placanja, mbank, ebank, valjda vazi koliko imas para na racunu (plus dozvoljeni minus)..E ima i onaj limit za placanje na rate, ali to oni odredjuju.
sshot-2026-02-10-[1].jpg

Jel vam radi placanje online visa i mc karticama? Hteo nesto da narucim na Woltu odbija i jednu i drugu, probao aliexpress cisto da testiram nece.
Meni su se skinule pare noćas za google drive, visa kartica...mada su možda u međuvremenu i popravili.

Jedino sto sam nasao su limiti za kartice, za standardna placanja, mbank, ebank, valjda vazi koliko imas para na racunu (plus dozvoljeni minus)..E ima i onaj limit za placanje na rate, ali to oni odredjuju.
Pogledajte prilog 527631
Ma za kartice je ok ali za račun ne mogu nigde da nađem da li ima limiti i ako ima koliki je...možda ga i nema...ali kao što je gore kolega rekao razne banke imaju razne pristupe tome na kraju ću morati da pitam njih direktno.

Данас сам преузео Dinu UPI и MasterCard, није ми стигла порука ни за једну од картица да су у пословници банке.

Иначе, дизајн картица им је криминалан, стварно би могли да се више потруде око сведености изгледа картице. Изгледају им као покретна реклама, све пренатрпано логотипима, бројеви прелазе преко њих… неуредно изгледа баш, барем мени (поготово Dina UPI). Знам да је функционалност најважнија, али није на одмет посветити се мало и самом изгледу производа. 🙂

Aljkavi su dozlaboga. To što mi nije reizdata Visa internet pravdaju nedostatkom sredstava. Svakako, očekivao sam da sistem povuče naknade tek po uručenju reizdate kartice i nameravao sam da uplatim novac kada budem išao da preuzmem novu.
Poštovani,

Visa internet kartica se radi po automatizmu.

U mometu reizdavanja nije bilo sredstava na računu i to je razlog zašto nije urađena nova.

S poštovanjem,
Pošto imam fore 6 meseci da podnesem pritužbu, a trenutno mi kartica nije potrebna, sačekaću da prođe neko vreme pa tek onda reagovati, jer mi se ne prolazi ponovo kroz proces otvaranja i ugovor je svakako važeći.

@uji Čudno da ti koji imaš račune u milion banaka, ne znaš da se skida naknada odmah kada krene reizdavanje kartice.
@Tilek Još jedan odličan i koristan komentar. Kurs otišao dođavola? Misliš sa 117,6 na 118,5.

@slaksm u AIK je važilo da kada su uveli naplatu za PayPass stiker (poručio ga dok je bio besplatan), prilikom uručenja mi je saopšteno da je počelo da se naplaćuje i da će mi skinuti sa računa ako budem hteo, odbio sam i tag je poslat na uništenje. Isto važi i za Vizu Virtuon u Rajfajzenu, tek po preuzimanju se plaća članarina unapred. Poenta: ne može da mi se naplati proizvod koji mi nije dostavljen ili neisporučena usluga i to imam pravo kod koga god da osporim, tako je po zakonu o zaštiti potrošača. Uostalom, naplaćuje se naknada za izdavanje plastike pa samim tim je i logično da naplata ne može da nastupi pre uručenja.

Poslednja izmena:
@uji Ovo je tema o BPŠ, i mešaš pojmove pored tih silnih banaka, tebi se naplaćuje reizdavanje (izrada) kartice, a ne članarina ili šta već spominješ...

Jel imao neko ovakvu stavku u izvodu kreditne kartice "Prenos sa potencijane rate na osnovni trans.iz migracije" šta god to znacilo. Stavili su mi tu 3000din iako nemam nigde u transakcijama tu cifru. Išao do banke ali je gužva pa sam odustao za danas

Jel imao neko ovakvu stavku u izvodu kreditne kartice "Prenos sa potencijane rate na osnovni trans.iz migracije" šta god to znacilo. Stavili su mi tu 3000din iako nemam nigde u transakcijama tu cifru. Išao do banke ali je gužva pa sam odustao za danas
Ja sam imao 30335 dinara. Prilikom migracije iz MTS banke u BPŠ ostala su mi neproknjižena 2 plaćanja kreditnom karticom koja su se pojavila u poslednjem izvodu. Prerano sam se obradovao misleći da su zaboravili. 🙁

Imao sam aplikaciju koja je obrisana kad sam radio fabrički reset. Instalirao sam novu koja pri pokretanju traži korisničko ime i pasvord. Kako da odredim korisničko ime. Pasvord imam od pre.

Ako si se logovao ili se logujes na web BPS tu ti je korisničko.

Imao sam aplikaciju koja je obrisana kad sam radio fabrički reset. Instalirao sam novu koja pri pokretanju traži korisničko ime i pasvord. Kako da odredim korisničko ime. Pasvord imam od pre.
Korisničko ime i lozinka su ti oni kojima se prijavljuješ na svoj nalog preko web ebankinga.

Da li je neko uspeo da zadrzi DinaCard Discover koja je izdata sa rokom vazenja do 2030.? Vec par meseci odlazem preuzimanje nove UnionPay i stara kartica i dalje funkcionise. Posto mi je pocetkom godine istekao MC, trebalo bi da posetim poslovnicu banke, pa me zanima da li je moguce odbiti preuzimanje UnionPay kartice i uzeti samo novi MasterCard. Kakva su iskustva klijenata migriranih sa 360 racuna?

Što bi odbio? Ako kupuješ preko Alija ili nekog drugog sajta u USD koji prima UnionPay to je nabolja opcija zbog srednjeg kursa USD koji računa.

Da li je neko uspeo da zadrzi DinaCard Discover koja je izdata sa rokom vazenja do 2030.? Vec par meseci odlazem preuzimanje nove UnionPay i stara kartica i dalje funkcionise. Posto mi je pocetkom godine istekao MC, trebalo bi da posetim poslovnicu banke, pa me zanima da li je moguce odbiti preuzimanje UnionPay kartice i uzeti samo novi MasterCard. Kakva su iskustva klijenata migriranih sa 360 racuna?
Ja sam preuzeo Dinu UnionPay ali i dalje koristim i Dinu Discover. Za sada jos uvek radi uprkos najavama da je rok tih kartica istekao. Do kada ce tako raditi, jos uvek se ne zna. 😊

Juce ujutru imao na dina kreditnoj kartici 130000,pazario pre posla za 900 kad stize sms da je stanje oko 84000. Obrni okreni nedostaje oko 45000. Zvao njih da bi mi rekli kako su to neke transakcije od pre godinu dana kada su prelazili na nov sistem i kao nisu mi tada skinuli pare vec juce?!? Da je 4,5000 pa i da poverujem u tu pricu ali 45000 ne prastam. Pisao sam im pa ako mi danas ne odgovore moram ici sutra do poslovnice da se i zvanicno zalim.😭 Pri tom u mojim transakcijama nema nikakvih transakcija osim te juce i jedna je bila 06.02.

Juce ujutru imao na dina kreditnoj kartici 130000,pazario pre posla za 900 kad stize sms da je stanje oko 84000. Obrni okreni nedostaje oko 45000. Zvao njih da bi mi rekli kako su to neke transakcije od pre godinu dana kada su prelazili na nov sistem i kao nisu mi tada skinuli pare vec juce?!? Da je 4,5000 pa i da poverujem u tu pricu ali 45000 ne prastam. Pisao sam im pa ako mi danas ne odgovore moram ici sutra do poslovnice da se i zvanicno zalim.😭 Pri tom u mojim transakcijama nema nikakvih transakcija osim te juce i jedna je bila 06.02.
To jeste čudno i moraju zvanično da ti odgovore moj savet ti je da se odmah žališ...možda je stvarno neki glitch ali moraju to da ti dokumentuju.

Nazad
Vrh Dno