Šta je novo?

[A1] Kucni net

Da li stvarno zakljucavaju do 100mbps protok ili? Tipa uzeo sam danas kucni net plus i imam tacno 100mbps, prilikom aktiviranja skripte za zte mf296r stoji mi da je uspesan CA tj da se nakacio na oba (B1+B3)

Pitam zato sto ako stvarno rade lock na 100mbps da ne uzimam dzaba yagi antene od 11dBi i bacam pare ako necu dobiti niposto "bolje" rezultate.
Nisam uopste razocaran, samo me interesuje da li mogu da iscedim jos makar 10-20mbps iz njega, sa obzirom da DL test preko 16 plusa mi je uvek 140-150mbps-a.
ja imam A1 KN 100/10 i nisam primetio da zakljucavaju DL, ali definitivno zakljucavaju UL (11-12). E sad, antene su dobre da ti podignu kvalitet signala, dozvole ti da se mozda zakacis i na neke udaljenije BS, a posebno da ti omoguce kad je zagusenje da izvuces maksimum. Tu neces imati 100Mbps, nego umesto 25 imaces 35, jer ti je cistiji signal, na primer. To takodje vazi i za kupovinu boljeg rutera u odnosu na ovaj koji ti daju. Moje licno misljenje - ako zelis da ulozis pare, bolje je da potrosis na mocniji ruter nego da drzis stari ruter i ulozis u antene. Ali opet, to je kompleksna odluka i svaki slucaj je poseban, pa ne smem da generalizujem.

Itekako zaključavaju jer onda paket ograničenja ne bi imala smisla. Speedtest ka A1 i nekim drugim domaćim serverima nije ograničen.

ja imam A1 KN 100/10 i nisam primetio da zakljucavaju DL, ali definitivno zakljucavaju UL (11-12). E sad, antene su dobre da ti podignu kvalitet signala, dozvole ti da se mozda zakacis i na neke udaljenije BS, a posebno da ti omoguce kad je zagusenje da izvuces maksimum. Tu neces imati 100Mbps, nego umesto 25 imaces 35, jer ti je cistiji signal, na primer. To takodje vazi i za kupovinu boljeg rutera u odnosu na ovaj koji ti daju. Moje licno misljenje - ako zelis da ulozis pare, bolje je da potrosis na mocniji ruter nego da drzis stari ruter i ulozis u antene. Ali opet, to je kompleksna odluka i svaki slucaj je poseban, pa ne smem da generalizujem.
Znas kako razmisljam nije jos kasno, ne znam da li se dobija 25% i na 5g pakete, posto je ugovor odradjen na daljinu/terenski, imam 14 dana fore da bez penala raskinem ugovor, uzmem lepo 5g (posto citajuci jedno 50 strana ovde, ruter koji dobijas te ne ogranicava na 5g i moze da radi na 4g ako ne moze da uhvati 5g signal) tako da cu imati full 150mbps sto mi je skroz korektno i ujedno cu dobiti daleko bolji ruter.

PS: Znam da se ruter za 5g ne dobija za dinar, ali ne znam koliko se on mesecno doplacuje.

Znas kako razmisljam nije jos kasno, ne znam da li se dobija 25% i na 5g pakete, posto je ugovor odradjen na daljinu/terenski, imam 14 dana fore da bez penala raskinem ugovor, uzmem lepo 5g (posto citajuci jedno 50 strana ovde, ruter koji dobijas te ne ogranicava na 5g i moze da radi na 4g ako ne moze da uhvati 5g signal) tako da cu imati full 150mbps sto mi je skroz korektno i ujedno cu dobiti daleko bolji ruter.

PS: Znam da se ruter za 5g ne dobija za dinar, ali ne znam koliko se on mesecno doplacuje.
Onda raskidaj bez problema ako hoćeš. 5g ruter se vraća po isteku ugovora, ne ostaje kod tebe uopšte. Jedino ako platiš kaznenu punu cenu rutera ili tako nešto. Počeli su terenci davati 25% i za 5g pakete.

Onda raskidaj bez problema ako hoćeš. 5g ruter se vraća po isteku ugovora, ne ostaje kod tebe uopšte. Jedino ako platiš kaznenu punu cenu rutera ili tako nešto. Počeli su terenci davati 25% i za 5g pakete.
Stvarno sam glup nekad do zla boga, ne znam koji mi bio u glavi pa nisam odmah uzeo 5g. Hvala.

Samo, ako nemaš 5G na lokaciji, ostaje pitanje da li će ti dati 5G paket. Bolje se prvo raspitaj za lokaciju da li nude 5G, pa tek onda raskidaj.

Ko se bolje razume, valja li ovaj modem, tačnije da li je bolji od ZTE MF296R. Da li vredi da se mlatim ili ne. Danas sam ga pronašao u ormaru.

Prilozi

• 1000034300.jpg
    1000034300.jpg
    94.4 KB · Pregleda: 125
  • 1000034299.jpg
    1000034299.jpg
    66.2 KB · Pregleda: 36
  • 1000034298.jpg
    1000034298.jpg
    73.2 KB · Pregleda: 39
  • 1000034304.jpg
    1000034304.jpg
    127.1 KB · Pregleda: 136
Tesko... Ali ce da radi dok ne uzmeš neki 5g...

Da. U paketu 100/10 je ograničeno na 100/10. Ako sa njihovom krš ruterom postižiš zaista tu brzinu znači da imaš mnogo dobar signal, a to znači i da nećeš imati mnogo benefita od antena.
Ne dal je dobar, toliko je dobar da kad na stimu krenem da skidam prvo skoci na 150mbps, pa polako se vrati na 100mbps.

Znaci ne stigne ni limiter da udari kolko je dobar signal 🙂

A1 Je jedini koji se trudio po selima da stavi B1+B3 celija dok su ostali klosari samo B3+B20 stavljali

… kod mojih na selu, SiNR je konstantno 24dB i više, brzina u opsegu 50-70Mbps…

Da li A1 mreza trazi nazad 5G rutere nakon isteka ugovorne obaveze ili ruter ostaje vas? Jel gledao neko sta pise u ugovoru?

Da li neko ko koristi neograničeni 4G kućni net 50/10 može da okači speedtest i ukratko tokom dana i vikenom šta se tu realno može očekivati što se brzine i stabilnosti tiče..
Takođe kako i gde nahvatati agenta prodaje da bi dao eventualno popust? Hvala

Da li neko ko koristi neograničeni 4G kućni net 50/10 može da okači speedtest i ukratko tokom dana i vikenom šta se tu realno može očekivati što se brzine i stabilnosti tiče..
Takođe kako i gde nahvatati agenta prodaje da bi dao eventualno popust? Hvala
50/10

Prilozi

• Screenshot_2026-02-14-19-04-54-887_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2026-02-14-19-04-54-887_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    48.4 KB · Pregleda: 103
Sve zavisi od lokacije i opterećenosti. Ako drugom uglavnom radi dobro (ili obrnuto), tebi ta informacija apsolutno ništa ne znači. Jedino ako ste u istom kraju.

Sve zavisi od lokacije i opterećenosti. Ako drugom uglavnom radi dobro (ili obrnuto), tebi ta informacija apsolutno ništa ne znači. Jedino ako ste u istom kraju.
Bogme zavisi, preko dana je perfektan, noću kako su pisali članovi gase BS, te brzina padne bude jedva 5/4 i poveže se na B20

Šta znači to da gase BS? Da li ga gase svuda ili samo u Beogradu? Da li to znači da je internet noću neupotrebljiv?

… gase odredjene bandove BS - onda se ruter nakači na neki band susedne ili udaljeni B20, ko zna odakle…

Bogme zavisi, preko dana je perfektan, noću kako su pisali članovi gase BS, te brzina padne bude jedva 5/4 i poveže se na B20
Za gašenje noću se odavno zna. Kome je tada glavna upotreba neta, A1 obično nije dobra opcija (bar ne 4g verzija). Nego ja mislim na slučajeve što je ljudima neupotrebljiv i tokom dana tako da zavisi gde si.

Najbolje nahvatati terenca pa se ima 14 dana proba pošto se vodi kao ugovor na daljinu.

n78 na 5G se ne gasi noću. Funkcioniše sa 4G sidrom sa dalje bazne stanice putem E-UTRA-NR Dual Connectivity tehnologije.

Kod mene nocu radi normalno, tj ima dobre brzine. Neka i preko 60mb, a najslabije 28Mb.

Ja imam bas dosta BS-a u okolini i ako je danju 100-200mbps, nocu je uvek polovina od dnevne =50-100mbps na 4G. To je na vikendnet (paket nema ogranicenje brzine), nisam jos nabavio 5G ruter da vidim kako je u tom slucaju

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno