Šta je novo?

Mašine za sušenje veša - sušare, sušilice - sa toplotnom pumpom

Pozdrav.Sestra bi htjela da kupi mašinu za pranje i sušenje veša kao jedan uređaj.Zanima je nešto jeftinije sa što većom garancijom.Zahvalan sam za sve predloge.

Pozdrav.Sestra bi htjela da kupi mašinu za pranje i sušenje veša kao jedan uređaj.Zanima je nešto jeftinije sa što većom garancijom.Zahvalan sam za sve predloge.
Dobro se raspitaj o tim kombinovanim masinama. To mora biti vrhunski i proveren model.
Ja sam kupio neki Indesit kombinovan, pre 10-15god. Ajd sto je crkla elektronika posle 2 god, a motor posle 3.
Za pranje moze da se koristi. Za susenje upotrebicu adekvatnu rec - smece. Uzas neupotrebljiv.
Ves smrdi i izguzvan. To je bilo jos dok je bila nova. Koristili smo je za susenje 5-6x i odustali. Mogu da zamislim kako bi smredelo sada.

Ako bas moras kombinovanu moras da pazis sta kupujes. Iskreno preporuka posebno. Sad imam posebno masinu za susenje Beko TP.
Nemerljiva razlika.

Skroz se slažem sa dj13 i komentarom na temu kombinovane mašine.
I ja sam imao gomilu problema sa sušenjem, nikada to nije bilo to. Ubrzo je otakazala poslušnost, te sam na kraju koristio isključivo za pranje veša.
Preporuka: ukoliko imaš prostora, uvek izaberi 2 odvojene mašine.

Hvala na predlozima žvijeli mi

Zdravo svima,

Konsultovao sam se i ovde sa više ljudi u PP i dvoumim se između Elektrolux i Bosh sušilice sa TP.

Bosh je, jelte, ipak ime i veliki brend, ali ne znam kako se Elektrolux kotira kod nas pa me interesuju vaša mišljenja i iskustva.

Hvala unapred.

Pozdrav

Ovu Bosch WTH83255BY ja imam, pazario pre nekih mesec dana, ima post par stranica niže. Za sad sam zadovoljan, nije mnogo bučna (stoji mi u kuhinji na veš mašini). Lako se isprazni posuda sa vodom, lako se isprazni ona posuda u kojoj se tkanina nakuplja. Deluje kvalitetna. Što se sušenja tiče, dobro osuši, nekad ako imam previše veša upalim još jednom na quick program ali to je do mene, u upustvu lepo piše koliko KG veša je max za koji program. Da li vredi te pare, nemam pojma, ovo mi je prva mašina za sušenje. Inače imaš je na Ananasu kod drugog prodavca za 62199 i danas imaš "a3000" kod za 3000din popusta.

Ovu Bosch WTH83255BY ja imam, pazario pre nekih mesec dana, ima post par stranica niže. Za sad sam zadovoljan, nije mnogo bučna (stoji mi u kuhinji na veš mašini). Lako se isprazni posuda sa vodom, lako se isprazni ona posuda u kojoj se tkanina nakuplja. Deluje kvalitetna. Što se sušenja tiče, dobro osuši, nekad ako imam previše veša upalim još jednom na quick program ali to je do mene, u upustvu lepo piše koliko KG veša je max za koji program. Da li vredi te pare, nemam pojma, ovo mi je prva mašina za sušenje. Inače imaš je na Ananasu kod drugog prodavca za 62199 i danas imaš "a3000" kod za 3000din popusta.
Hvala puno na info i na dojavi. 🙂

Zdravo svima,

Konsultovao sam se i ovde sa više ljudi u PP i dvoumim se između Elektrolux i Bosh sušilice sa TP.

Bosh je, jelte, ipak ime i veliki brend, ali ne znam kako se Elektrolux kotira kod nas pa me interesuju vaša mišljenja i iskustva.

Hvala unapred.

Pozdrav
Ja bas imam ovaj model,Elektrolux kupljen 14.01 i mogu ti reci da je izvanredna mašina, suši perfektno a malo troši. Potrošnja joj je za sušenje od 3.5 sata od 1.2 do 1.3kWh,veoma stedljiva Mašina, mi sušimo sve na "mix care", ne skuplja veš, poseduje svetlo u bubnju, tiha je i mi je držimo na zatvorenoj terasi. Sve u svemu odlična mašina koja je okačena na akciji 57.000.

Poslednja izmena:
Ja bas imam ovaj model, kupljen 14.01 i mogu ti reci da je izvanredna mašina, suši perfektno a malo troši. Potrošnja joj je za sušenje od 3.5 sata od 1.2 do 1.3kWh,veoma stedljiva Mašina, mi sušimo sve na "mix care", ne skuplja veš, poseduje svetlo u bubnju, tiha je i mi je držimo na zatvorenoj terasi. Sve u svemu odlična mašina koja je okačena na akciji 57.000.
Koji od ova dva modela imas? 🙂
I daj link ka toj akciji. 🙂

Hvala.

Pozdrav

Zaboravih da napišem, ELECTROLUX EW6D384AE je u pitanju. Ispravio u predhodnom postu. Akcija je bila pred novu godinu ali su me uhvatili praznici pa sam je dobio tek 14.01.

Zaboravih da napišem, ELECTROLUX EW6D384AE je u pitanju. Ispravio u predhodnom postu. Akcija je bila pred novu godinu ali su me uhvatili praznici pa sam je dobio tek 14.01.
Hvala puno na info.

Malo me brinulo to poređenje Elektrolux - Bosch, u smislu kao Bosch je Bosch, ali vidim da je dosta ljudi zadovoljno Elektroluxom generalno.

A šta je to Boš je Boš?

😀

A šta je to Boš je Boš?

😀
Pazi, ja se ne razumem posebno u belu tehniku, zato i pitam ovde.
Neki ljudi sa kojim sam pričao su u fazonu, Bosh je kao premium marka i sa njima nema greške i ako naletim nešto što je Bosh i bilo šta drugo u istom cenovnom rangu, uvek da uzmem Bosh.
Ja volim da čujem više mišljenja pre odluke, zato i pitam ovde. 🙂

Bosch je precenjen u pojedinim stvarima.Daleko je od premium klase, ali to je srednja-visa klasa.

Pre bi se moglo reći da Boš ima uređaje koji spadaju u gornji segment, ali to svakako nije svaki Boš uređaj.
Sa nekim Boš uređajima sam zadovoljan, a sa nekim nisam... Tako da Boš ne bih uzimao apriori kao garanciju kvaliteta.

Ja sam pretprosle godine renovirao kucu i uzeo skoro pa sve od Bosch-a. Usisivac, aspirator, ugradna ploca, ugradna rerna, sudomasina, frizider. Prezadovoljan sam sa svime osima sa friziderom, super radi ali se cuje neko zujanje, srecom se nalazi u spajzu pa mi ne pravi toliki problem. 🙂 Ovde godine verovatno uzimam i masinu za susenje.

Kratak je to period za donošenje konačnog zaključka.
Suština kvaliteta brenda kao što je Boš bi trebala biti visoka pouzdanost i dug životni vek, ono što kupac želi je odnos uloženo - dobijeno. Ovo je tema gde neka zvučna imena padaju.

Upravo zbog ovakvih komentara i pišem ovde.
Svestan sam da nema nekog zlatnog pravila, ali iskustvo ljudi je prosto nešto što najviše doprinosi odluci.
Barem u mom slučaju, naravno.
Bosch jeste poznato ime i svestan sam da sigurno ima svoje mane, ali isto tako nakon čitanja ovog foruma postajem svestan da ima brendova koji su možda (barem meni) manje zvučniji a opet su ljudi prezadovoljni i pre bi se odlučili za takve neke brendove (kao npr. Elektrolux) nego za , uslovno rečeno, jače ime.

Kratak je to period za donošenje konačnog zaključka.
Suština kvaliteta brenda kao što je Boš bi trebala biti visoka pouzdanost i dug životni vek, ono što kupac želi je odnos uloženo - dobijeno. Ovo je tema gde neka zvučna imena padaju.
Apsolutno se slazem, ja sam samo hteo da prenesem da su proizvodi kvalitetni i da rade kako treba, posebno sudomasina koja vrhunski pere, za konacno misljenje mora da prodje mnogo, mnogo godina.

Upravo zbog ovakvih komentara i pišem ovde.
Svestan sam da nema nekog zlatnog pravila, ali iskustvo ljudi je prosto nešto što najviše doprinosi odluci.
Barem u mom slučaju, naravno.
Bosch jeste poznato ime i svestan sam da sigurno ima svoje mane, ali isto tako nakon čitanja ovog foruma postajem svestan da ima brendova koji su možda (barem meni) manje zvučniji a opet su ljudi prezadovoljni i pre bi se odlučili za takve neke brendove (kao npr. Elektrolux) nego za , uslovno rečeno, jače ime.
Tako je. Gledaj gde ćeš za minimalno ulaganje dobiti maksimalno, tj. biraš model sa dobrim iskustvima i naravno dugačkom garancijom. Inače, Boš je jako skup za održavanje (rezervni i zamenski delovi).

@HEJZI

Odlična je, nemam zamerke. Kupio bih je sutra opet bez razmišljanja.
Tiha je, filter se lako čisti, odlično suši veš, ne gužva previše.
Manje-više koristim jedan do dva programa i dodatno po potrebi funkciju da samo izvrti veš na pola sata ako prethodno veš bude pola dana u mašini.
Jedina "mana" je što nekad hoće da zabode dečija čarapa kod vrata od mašine ali je osuši lepo i ne nakupi se "prašina" po njoj.

Ovde ima puno posla. A i prljavstine ako je tacno ovo sa klipova Ja tesko da bi se navatao da cistim ovo.
Slobodno, svaki sklop pre rasturanja slikaš, i sve je na šraf. Kreneš od elektronike pa na dalje.

Nije nista unisteno, odpocetka teme pricam o ovome, a ni snimak ovoga je ko zna koji po redu...

tako otprilike i izgleda svaka masina TP posle 7 godina redovnog koriscenja, i to je bosch "samocisteca"😂
radi ona i dalje, ali ne radi kako treba.

Sve to moze da se sredi, ali toliko delova, toliko nepotrebnog rasturanja samo da bi ocistili masinu.... i posle daj boze da legne sve kako treba.
Koliko covek da naplati takvo ciscenje i gubljenje vremena.... to je tesko u stanu da se uradi, a ako je nosi treba i da je vrati.

E sad ponovo razmislite koliko pomaze onaj filter sundjercic ispred kondenzatora, prasina je ipak svuda zasla.

Isto se prlja i klasicna kondenzaciona,
ali gurnes ruku i ocistis jer je sve siroko, jednostavno i dostupno, nema sta da se zapusi.

Poslednja izmena:
Ta sa snimka je zapušena i sa spoljne strane kondenzatora, kojoj je predviđeno da se pristupa, a stanje je kao da je radila bez filtra. Kod nas nema ni 1% te zapušenosti, tj. izgleda isto prašnjavo kao što je izgledala posle prvih mesec, dva dana, sušenja.

tako otprilike i izgleda svaka masina TP posle 7 godina redovnog koriscenja, i to je bosch "samocisteca"😂
radi ona i dalje, ali ne radi kako treba.
Ако и ти овако згњечиш ламеле и користиш са поцепаним филтером није ни чудо да ти машине изгледају тако.

Nazad
Vrh Dno