Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

U januarskom izvodu vam stoji 4.5% za nove orocene partije?

Ako sam lepo ukapirao ovo vazi za januarske depozite, posto meni za decembar stoji 5.5% pa rekoh kako vidite priliv ako se ne obracunava sad 😀

Da. I meni za decembar stoji 5,5%.

Očigledno imaju izazov, pa su zaboravili da je prvih 15 dana u januaru bilo 5,5% kamate za oročenu na 12 meseci (produžili su bili decembarsku akciju 15 dana), a drugih 15 dana 4,5% kamate za oročenu na 12 meseci. I onda su u izvod stavili 4,5% verovatno svima koji su u januaru oročili na 12 meseci.

Naravno, obračun kamate će biti po ugovoru, a to je 5,5%. Problem je neispravan podatak u izvodu.

Jel vam leglo onih 500rsd kešbeka za Yettel sve? Do sad mi je legalno 5. u mesecu a i februaru još uvek nije...

Da. I meni za decembar stoji 5,5%.

Očigledno imaju izazov, pa su zaboravili da je prvih 15 dana u januaru bilo 5,5% kamate za oročenu na 12 meseci (produžili su bili decembarsku akciju 15 dana), a drugih 15 dana 4,5% kamate za oročenu na 12 meseci. I onda su u izvod stavili 4,5% verovatno svima koji su u januaru oročili na 12 meseci.

Naravno, obračun kamate će biti po ugovoru, a to je 5,5%. Problem je neispravan podatak u izvodu.

Nemoj da zaboraviš i da su akciju koja je trajala do 15. Januara prekinuli 15. Januara, a onda je ponovo aktivirali u drugom delu dana...

Ko zna koliko imaju izazova koje mi ne vidimo...

Gde vidite te % na izvodima? Ja mogu samo da vidim % kada na štednom računu idem na Informacje o računu i tu uredno piše 5.5%.
Kada udjem u Moja dokumenta sa glavnog menija i idem na izvode, tu mi piše samo novac koji je prebačen na štedni račun, ne i % kamate.

Evo da i ja potvrdim, i meni je u izvodu pripisana kamata 4.5% na oročene uloge, iako je novac deponovan tokom trajanja akcije 5.5%.

Uložio sam žalbu, pa ćemo videti šta kažu.

Verovatno će rešavanje ubrzati veći brpj pritužbi., pa proverite svoje izvode.

Danas sam dobio odgovor da je korigovan izvod, kao i da je greška samo u izvodu, a da će pripisana kamata biti kao po ugovoru.

Isto. Sa sve "budite bez brige".

Usput je kao izgleda kao nuspojava njihovog činjenja u aplikaciji volšebno nestao izvod za decembar. 🤣

Srećom pa mi izvodi stižu na mejl. Baš sam juče predavao izvode uz zahtev za kred. karticu u drugoj banci i nikako ne bi bilo dobro da se desilo da ne mogu da pristupim izvodu.

Jutros poljubim vrata na dva različita Yettel bankomata ( Francuska i Knez ).

Definitivno nisu banka na koju može čovek da se osloni kao na solo varijantu. Isključivo backup.

Ne secam se od ranije ali naplatili su mi 300 dinara u posti za naknadu koriscenja kartice, e super, cisto da znate da nosite cash kada idete u postu po pakete

Na koju foru? Poštin POS bi trebalo da radi kao i svaki drugi POS, jedino da je sama pošta cepnula neke astronomske naknade, mada ne bi smelo, van svake pameti je da podižeš keš specijalno za plaćanje kod njih.

Radi kao da dižeš keš na šalteru pošte i skidaju 300rsd...

Poštin POS se tretira kao podizanje na šalteru, a ne kao podizanje na bankomatu. Za podizanje na bankomatu svih banaka u Srbiji nema naknade, međutim za podizanje na šalteru drugih banaka ima i na Bank Max.

Po mom mišljenju, ovo je problem jer se Pošti toleriše da nedovoljno transparentno informiše korisnike. Korisnik mora biti informisan da on podiže novac na šalteru i da za to može biti naplaćena naknada. Odnosno, radnik na šalteru bi u teoriji morao da prvo uruči taj novac klijentu, a onda da klijent uruči taj novac radnik, pošto u pitanju nije plaćanje, već podizanje novca, a zatim plaćanje gotovinom. Dakle, dve operacije, ne jedna.

Poslednja izmena:
Apsolutno van svake pameti, pošto 1) Pošta ima POS na koji prislanjaš karticu i 2) koliko znam Pošta nije banka i koji đavo sad?

Ne secam se od ranije ali naplatili su mi 300 dinara u posti za naknadu koriscenja kartice, e super, cisto da znate da nosite cash kada idete u postu po pakete
Ovo je poznata stvar i, ako me sećanje ne vara, od samog starta je tako.

Oduvek je tako i tako je u svim bankama kad su u pitanju Postini POS terminali...nego ljudi ne znaju. Tretira se kao podizanje gotovine na salteru druge banke. Do Poste je sto to ne napisu transparentno.
Kad bi samo forum imao FAQ sekciju za svaku temu da se ne djubri tema istim informacijama svakih nekoliko stranica...

Meni u pošti nisu skinuli, samo je morala fizički kartica da se ubaci ne radi im beskontaktno. Šta se dešava sa ovim ponudama za kredit iskaču na svaka 2 sata u prvoj štikliram da nisam zainteresovan posle 2 sata stigne poruka odobren vam je kredit, očigledno neki AI u prevodu (another Indian)🤣

Hahaha i meni svaki mesec šalju da mi je odobren kredit i dozvoljeni minus

Da, moras da im das karticu u ruke pa onda ona ubacuje u aparat i onda kucas pin na odvojenom zicom povezanom numpad-u, pichwajz

I ova informacija i treba da ide na svakih par strana (za ove sto se zale) jer da ide i ja bih to video i zapamtio, ovako 300 dinara za postarinu od 290 dinara 🤬

Ne, nego treba službeni-k/ca u Pošti svaki put da napomene da to nije plaćanje karticom nego podizanje gotovine na šalteru i plaćanje podignutom gotovinom.

U suprotom, ako pitaš da li može da se plati karticom, a on/ona na to kaže da može, to potpada pod obmanu. Kod mene u pošti sam primetio da skrenu pažnju klijentima na to.

Do Poste je sto to ne napisu transparentno.
Po mom iskustvu, ima nalepnica na svakom šalteru. Ali naravno da niko to ne vidi i ne može da vidi, pored još 30 drugih. Od cene akcija NIS-a, do bezbroj drugih gluposti.

Realno, službenik bi trebalo da upozori na dodatne troškove. Još bolje bi bilo da se ova opcija zakonom zabrani.

poste i menjacnice imaju isplatne terminale i tu su provizije svih banaka bas velike minimum 300 dinara. takodje nam (menjacnica i platni promet) ne dozvoljavaju da imamo platni terminal na kojem nebi bilo tih provizija, lopovluk.

• Like
Reagovanja: uji
Naišao sam na još jedan bag u nizu. Kada se generiše nalog za prenos kao dokaz o uplati, pod datumom prijema naloga izlazi datum kada je generisan nalog u aplikaciji, a ne datum kada je dat nalog, odnosno izvršeno plaćanje.

Datum valute je ispravan, tako da ukoliko ne generišete nalog za prenos na dan kada je prenos izvršen ispada kao da ste dali nalog da se izvrši prenos u prošlosti. 🤣

Kada sam pitao savetnika da li banka izdaje potvrde o izvršenom nalogu za prenos sa pečatom banke i parafom, pogledao me je belo rekavši mi da samo to što se preuzme iz aplikacije je validno, ali eto, sada ispada da tako baš i nije.

Validno, ako preuzmeš na dan transakcije. 😂

Da ne pričam da je iznos ispisan nepravilno - ceo broj, tačka, pa jedna decimala. Recimo za 500 dinara stoji 500.0, a moralo bi 500,00. Neko bi na 500.0 mogao da doda 00,00 i ispadne 500.000,00.

Mnogo su aljkavi...

Datum valute je ispravan, tako da ukoliko ne generišete nalog za prenos na dan kada je prenos izvršen ispada kao da ste dali nalog da se izvrši prenos u prošlosti. 🤣
Definitivno trenutno imaju izazov, ali čisto da napomenem da ovo u određenim situacijama čak i ima smisla. Poznat je primer namirivanja duga kreditne kartice. Do 15. u mesecu se kao datum valute računa poslednji dan prethodnog meseca, što znači da je i zvanično datum valute raniji u odnosu na datum predaje naloga i njegovog faktičkog izvršenja.

Hm. Ja se dobro sećam da mi je ugovorena kamatna stopa bila 0,01%, a bonus kamatna stopa 4% i u staroj Mobi Bank aplikaciji na štednju po viđenju i da nije bilo nikakvog ugovora na određeno, nego na neodređeno. I opet sam morao da otvaram novu štednju po viđenju. Mislim da je ipak bila samo prepreka tehničke prirode.
A na ovo nikako da odgovorim. Ne znam što sam bio ubeđen da je postojala neka caka u ugovoru, ali eto, na kraju možda stvarno i jeste bilo do tehničkih okolnosti. Ne bi uopšte čudilo da se nisu snašli da to ispeglaju, pa da su morali da zatvaraju inače okej račune...

Nazad
Vrh Dno