Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

• Začetnik teme Začetnik teme Ddee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Top! Insistiraj na 3m cevi, sve posebno izolovano, vakuumiranje, i pozicija unutrašnje (dovoljno ispod plafona, i dalje od zida sa strane gde su "lampice" na klimi, tj klimino levo tvoje desno. Za ostalo će se pobrinuti Fujitsu 😁
PS: koliko si platio 9-ku, ako nije tajna?

99k sa pdv-om, ali sam uzeo preko firme tako da ce posle povracaja poreza biti 82.5k

9 tka 99k?! Koliko tek kosta 12 tka?! Da li je realno da te klime toliko kostaju?!

Jel 12 KGTF starija ili nova serija, ustvari je ista klima kao KGTE/KGTG
Vidim u hladnoj da ima:
ASYG12KGTE/AOEH12KGCG za 100k
ASYG12KGTE/AOG12KGCA za 120k
A u Viacomu:
ASYG12KGTG/AOYG12KGCG za 120k
Nadam se da nisam nesto pobrkao sa ove oznake u pm 😀

Zadnje slovo u nazivu ( KGT-A-B-E-F-G ) pokazuje koja je novija serija, ide po abecednom redu.
Predzadnje slovo, ako je C-Made in China, T-Tailand.
Prve serije ne dolaze sa wifi, od E ( valjda ) ima.
Od F serije ( ako ne gresim ) su Airstage ( druga app za wifi i pise ti Airstage pored Fujitsu )

Ako izuzmemo ove razlike, i jos po neke sitnice, to je sve generalno ( pa cak i ako je General umesto Fujitsu ) isti uredjaj 🙂

Misljenje o pozicijama spoljasnjih jedinica?

Prilozi

• B74B1ADE-3F0E-4D95-99A2-EE165F612B04.jpeg
    B74B1ADE-3F0E-4D95-99A2-EE165F612B04.jpeg
    161 KB · Pregleda: 104
Rekao bih lose, i treba udaljiti jos od zida. Ima u uputstvu precizirano koliko slobodnog prostora mora biti oko spoljne jedinice.

Rekao bih lose, i treba udaljiti jos od zida. Ima u uputstvu precizirano koliko slobodnog prostora mora biti oko spoljne jedinice.
Ispoštovano je što se tiče udaljenosti sa leve i desne strane. Prostor je takav da ne dozvoljava da se ispoštuje udaljenost od plafona jer ne bih mogao na terasu da izadjem od sj. Ali je spusteno maksimalno koliko je moglo nekih 17,18cm. Zanima me da li je problem L polozaj između dve sj?

Jel moze neko iskustvo sa 07kgtf fujitsu klimom. Treba mi iskljucivo za grejanje sobe od 18 kvadrata, dobra izolacija i pvc. Ako mislite da je ova slaba moze i neka druga preporuka. Pozdrav

Cuj slaba
Ta izolacija i kvadratura taman ti je za tu Fuji, i sa slabijom bi prosao.
Pozdrav i tebi.

Moja Mitsubishi LN je otprilike te snage, grejem 19m2 sa 2 neizolovana spoljasnja zida i 6 pvc prozora, a komsije ispod ne zive vec godinama u stanu i ne greje se, nikada nije radila na preko 50% snage.

Tebi je potaman za tvoju pricu, mislim oberkill ali opet potaman.. Treba snage i na minus 10, iako retko za BG, a imas i te vijetrove koji lom znaju da naprave, iskusio sam kad je bilo.
Cudo moze od vrijemena da nastane.

Meni je dva dana trošila po 20 kw, jer je stan bio hladan pa dok se zagrijao.
Kada je vani od 2 do 7 stepeni, potroši oko 5 kw po danu.
Ispod nule ide od 8 do 10 kw.
Nisam je mogao pravo testirati u januaru, jer kada je bilo najhladnije mene nije bilo u stanu i bila je ugašena.
Od 16 do 24 februara ( nisam bio u stanu) sam je ostavio na 21 stepen a ovo je potrošnja.
Potrošeno je 190 kw, to je oko 35 km ili 18 EUR ( grije se stan od 40 kvadrata)

Prilozi

• Screenshot_20260201_185117_Shelly Smart Control.jpg
    Screenshot_20260201_185117_Shelly Smart Control.jpg
    72.6 KB · Pregleda: 38
Evo je KM u DF, reko sta s desava, klik na rhmz, minus 2.5 Krusevac, pa ok.
Dole llce od 2023 leto kad je postavljena, nisam je evop i dosad zatekao u DF.
Slabo sam silazio do prosle sredine leta, od kad je otac umro ( nismo se bas najbolje slagali ), sad cesto obilazim majku i llce dole, koja, kao sto rekoh, izgleda nisu joj uneli kod za DF 🙂

Na KM kad sam vetreo pre 2-3 sata, spustio na quiet, i od loze zaboravio da vratim na auto.
Vidim 21.5c. i sad eto je na na powerfull

Poslednja izmena:
Za dve sobe jedna 15 druga oko 20 m2 , sta preporucujete do 70-80.000 . Naravno da dobro greje izoöazija 20 cm stiropor , tavan 20 cm vune? I modulacija da je ok .Posto sam 18 kmta narucio za dnevnu sobu.

Sa takvom izolacijim dve sedmice. Probaj da nađeš 07kgtf. Ako nema onda 07kete. Kakva je izolacija u podu? Ako je nema uopšte, onda 9-ka u 20kvm a 7-ca u 15kvm.

Ajd i ja da probam da zamolim za pomoć. Treba mi klima za grejanje i hlađenje sobe veličine 12 kvadrata. Međutim, soba je na ćošku kuće. Dva spoljna zida imaju dvokrilne PVC prozore veličine 130x160 cm, duplo staklo. Spoljni zidovi nemaju izolaciju tipa stiropor, već je blok sa vazdušnim džepom i fasadna cigla. Iznad sobe je grejan prostor. Ispod sobe je podrum, sa unutrašnjih strane sobe su hodnik i kuhinja, oni se ne greju (ne hlade) posebno.
U sobi redovno borave dve osobe.
Ovo sam sve naveo kao opis jer mi je majstor preporučio devetku za prostoriju ove veličine i to Fujitsu ASHG09KGTE/AOHG09KGCB, koja je rasprodata, jer bi se jača non-stop uključivala i isključivala, a ChatGPT me ubeđuje da mi je dvanaestica bolja imajući u vidu ne baš sjajnu izolaciju.

Šta mi vi predlažete?

Pozdrav.

Ajd i ja da probam da zamolim za pomoć. Treba mi klima za grejanje i hlađenje sobe veličine 12 kvadrata. Međutim, soba je na ćošku kuće. Dva spoljna zida imaju dvokrilne PVC prozore veličine 130x160 cm, duplo staklo. Spoljni zidovi nemaju izolaciju tipa stiropor, već je blok sa vazdušnim džepom i fasadna cigla. Iznad sobe je grejan prostor. Ispod sobe je podrum, sa unutrašnjih strane sobe su hodnik i kuhinja, oni se ne greju (ne hlade) posebno.
U sobi redovno borave dve osobe.
Ovo sam sve naveo kao opis jer mi je majstor preporučio devetku za prostoriju ove veličine i to Fujitsu ASHG09KGTE/AOHG09KGCB, koja je rasprodata, jer bi se jača non-stop uključivala i isključivala, a ChatGPT me ubeđuje da mi je dvanaestica bolja imajući u vidu ne baš sjajnu izolaciju.

Šta mi vi predlažete?

Pozdrav.
Devetka ce bit dovoljna cak iako je tako losa izolacija. 12ka bi bila overkill tj radila bi kao on/off klima. Kontaktiraj acs ja sam kod njih uzeo 09kgtf pre 20 dana.

Hvala na odgovoru. Ta Fujitsu 09kgtf je van mog budžeta. Da li imate neku preporuku do 60000?

mozes asyg09keta da nadjes u hladnoj prodavnici za nekih 54K

Било каква изолација је предуслов за елементарни комфор, да ли ће клима да ради пали-гаси кад отопли је мање битно, са потхлађеним зидовима у сваком случају нема угођаја, битно је да клима може да угреје кад је хладно.

Takva prostorija bez izolacije i uz prostorije koje se ne greju nije baš sjajan kandidat za grejanje klimom. U neizolovanom prostorijama treba gledati neku kija nema mali minimum u grejanju, jer se temperatura izduva dodatno pothlađuje hladnim zidovima. Gde su hladni zidovi treba grejati na 25°C da bi se imao ikakav osećaj toplote ako se greje na klimu/fenkojlere. Radijatori/podno su već nešto drugo jer zrače

Hvala na odgovoru. Ta Fujitsu 09kgtf je van mog budžeta. Da li imate neku preporuku do 60000?
Ta 9-ka ima 31kg spoljašnju i kompresor kao u 12-ci

Razumem. Hvala i na ovom odgovoru. Ne mogu reći da kuća ima toliko lošu izolaciju.
Nažalost, moram da kupim dve klime, jednu za ovu, drugu za istu takvu prostoriju iznad, pa mi je 09kgtf baš nedostižna.

Pozdrav svima na forumu vrtio sam se po internetu tražeči odgovor i tako naletih na ovaj forum koji mi djeluje dosta zanimljiv budući da imam ja Fijitsu Klimu malo stariji model: ASYA12LGC sve mi radi dobro grijanje je ok malo me samo mući zvuk koji se javlja na vanjskoj jedinici i to kad kompresor radi u najmanjoj brzini ( čuje se u prilogu da je na minimumu ) zna se proredit a nakon određenog vremena nestat u tim niskim obrtajima. Kad kompresor malo dige obrtaje zvuk potpuno nestane. Uvjek je takav nema pojačavanja da se čuje jače uvjek isti intenzitet. Na unutarnoj jedinici sve je uredu normalno nikakvih dodatnih zvukova. To se najčesče čuje kad recimo spustim temperaturu grijanja sa 23C na 22C na 23C je radilo bez šumova, a na 22C se pojave šumovi. Koje možete čuti ovdje na ovom linku: FUJITSU ako kliknete na njega. Vjerovatno neki istančan sluh če prepoznat što bi to moglo biti dali je opasno ili ništa jako bitno. Hvala unaprijed.

Sve OK, čuje se tok rashladnog fluida i EEV. Nek dopuni neko iz struke ako grešim

Nazad
Vrh Dno