Šta je novo?

Najbolje slusalice za (relativno) malo novca

Sad kad sam usao malo u tematiku, vidim da imaju i senheiser accentum blue na akciji za 16k. Jel se isplati razlika u odnosu na 450?
Nekako bih pre uzeo sennheiser nego anker, iako ne sumnjam u kvalitet istih.
Probao sam baš te Sony520 i slične od JBL520/660 modele, nemam neku veliku glavu i usi, ali su mi nakon par sati baš nekako neudobne.
Nisam imao vecih problema sa udobnoscu, ali su mi klasicne gaming ovrr ear definitivno znacajno udobnije nego ove on ear, pa se vodim tom logikom i za ovu kupovinu.

Jel može preporuka za slušalice u klasi sa Sony XB900N koje trenutno imam, sa kojima sam zadovoljan? Nisam ih koristio par meseci i sinoć da ih napunim i neće da se pune, upali se lampica i tačno posle minut se ugasi. Probao 5-6 kablova i punjača, probao samo na usb port računara da punim, ma ništa. Videh neki thread na redditu gde se stotine ljudi žali na isti problem sa nekoliko Sony slušalica, probao sve savete, ništa. Pa ću morati nove da kupim. Šta preporučujete?

Stigle danas Anker Q20i mogu reći da sam zadovoljan, udobne nema šta, jedino mi zvuk malo drveniji u odnosu na Jbl tune bt570 i vokali malo manje jasniji, e sada ne znam kako da podesim to u EQ na soundcore app, ja šta god da sam promenio zvuči isto 😂...

Sad kad sam usao malo u tematiku, vidim da imaju i senheiser accentum blue na akciji za 16k. Jel se isplati razlika u odnosu na 450?
Nekako bih pre uzeo sennheiser nego anker, iako ne sumnjam u kvalitet istih.

Ne znam kolika je Realna razlika izmedju Obicnog Accentuma i Accentuma Plus koji ja imam. Mnogi kazu da su zvucno gotovo isti modeli a Plus fizicki ima i Usb mod i 3.5 mm za povezivanje dok je obican Accentum BT only
Meni bitna razlika. Ono sto mogu da ti kazem je da je Accentum plus i Stock vs Stock Zvucno bolji u prakticno svakom smislu u odnosu na Anker Q45 , Brzi driver donekle Detaljniji, topliji definisaniji midrange, slojevitiji bass, osetno bolja ekstenzija u visokim, siri soundstage. A tek kad se uradi Sound personalize u Sennheiser App (cuva se u sluskama slicno ko sony)

Just wow, bukvalno je Driver tolko sposoban da mozes napravis kakav oces Signature zvuk uz App, bukvalno tako sto vuces spektrum u strane ili sredinu pod uglovima , tesko obiasniti al Black magic od Dsp efekta bukvalno se nisam susreo sa boljom implementacijom u BT svetu pravi da Sony apps izgledaju ko igracke, cak i od Anker sound Id je bolji
.

Generalno Jako Prijatan soft model koji opet pogadja nerv i ima i zestinu u zvuku u isto vreme, cak mi sluzi neretko kao treci par za Referencu Edm beatova/mixeva (posto radim neke stvari za svoju dusu u Fl Studiu)

Jako udoban takodje i super lagan samo 220 grama model, jedino ima malo veci Clamp/stisak u odnosu na Anker, vecinu Sony-a , Bose Qc... Al opet jako prijatni Earpads i sa strane udobnosti i izolacije.

Ne znam kakav je Hd450 al Accentum bi trebalo da je blizi momentumu 4 u hijerararhiji. A recimo bolje su mi zvucno i od starih Sony Xm3 i Xm4 i sa i bez Eq.

A za drugog Clana @Nabukodonosor

Ako bi da ostanes uz Sony i Bassy liniju, imas Ult Wear model.

Alternativno mozes da razmotris i Momentum 4 recimo ako nadjes na akciji. Uz malo Fine Tjuninga mogu da zvuce ludacko Bassy i Cisto pritom

Poslednja izmena:
U tom slucaju cu ici na accentum (obican). Ne znaci mi 3.5mm, ovo iskljucivo koristim uz telefon/tablet.
Svraticu do 4audia za vikend verovatno da ispazarim pa javljam utiske, ali s obzirom da nisam zahtevan verujem da ce biti odlicno, pogotovo u odnosu na ch520.
Hvala svima za preporuke i savete.

@sale941 Iskreno navikao sam se na one kontrole koje Sony ima preko touch senzora. Ne znam jel ostali brendovi to imaju. Koliko sam video Anker ima samo preko fizičkih testera, što mi je popriličan step back.

A imaš li ideju šta može da bude problem oko ovog punjenja?

U tom slucaju cu ici na accentum (obican). Ne znaci mi 3.5mm, ovo iskljucivo koristim uz telefon/tablet.
Svraticu do 4audia za vikend verovatno da ispazarim pa javljam utiske, ali s obzirom da nisam zahtevan verujem da ce biti odlicno, pogotovo u odnosu na ch520.
Hvala svima za preporuke i savete.
Bitna samo stvar u vezi njih Volume im mozes podesavati na Sluskama nevezano za max na Fonu, Ima nekoliko nivoa iznad lakse je za podesiti ako ti je ukljucen Absolute volume/apsolutna jacina zvuka u Developer options. Korisno pogotovo za tise/high dynamic range snimke.

Cisto da imas u vidu da model ima prodornosti samo manje Linearan nivo podesavanja za razliku od vecine slusalica kad izguglas na netu mnogi su pravili ranije teme Accentum volume too low ili momentum 4 too low isti slucaj pa da te ne buni.

@Nabukodonosor Iskreno ako nece da puni uopste a indikator svetli , mozda je kvar u konektoru ili nesto fizicki generalno.
Do Kabla naravno nije cim si izmenjao nekoliko + probao na Pc.

Jel si probavao Factory reset sluski. Davno sam imao sony Ch500 recimo pa sam tamo to radio , ne secam se kako (dok na Xm3 nikad nisam).
Factory bi eliminisao sumnju na 95% softverskih problema ako je do tog nekog regulatora za bateriju.

Poslednja izmena:
Probao factory reset. Lampica svetli tačno minut i ugasi se. Baterija drži dobro. Nisam ih koristio sigurno 3 meseca, imam druge, i još uvek ima 20% baterije.

Anker Q20i, veoma dobre slušalice za male pare...imami i Q30, ove mi zvuče bolje, za manje novca

Uzete Accentum obicne (blues) varijanta za 16k.
Na prvu sam odusevljen zvukom, pogotovo sto je sve spotify.
Anc radi vrlo lepo, cudno mi je sto ima ili tranparency mode ili anc, pa ili cujem vise spolja ili ne cujem nista, nema 'obican' mod.
Prvi utisak je da stezu malo vise nego gejmerske redragon zeus, ali videcu vremenom kako ce to da ide.

Uzete Accentum obicne (blues) varijanta za 16k.
Na prvu sam odusevljen zvukom, pogotovo sto je sve spotify.
Anc radi vrlo lepo, cudno mi je sto ima ili tranparency mode ili anc, pa ili cujem vise spolja ili ne cujem nista, nema 'obican' mod.
Prvi utisak je da stezu malo vise nego gejmerske redragon zeus, ali videcu vremenom kako ce to da ide.
Svaka Cast mnogo mi je Drago sto ti se Dopadaju tolko 🙂 Izgleda da imamo slican utisak. Btw u Sennheiser App treba da ima Normal mode skroz desno to je Bez Anc .

Updateovo sam firmver, sad se pojavila i opcija off.
Na reditu sam nasao da je neko imao isti utisak/problem, zvanican savet sennheisera je da se ostave preko noci rasirene oko knjiga ili necega u sirini glave. Ljudi prijavljuju da je to resilo sve oko stiska. Svakako ocekujem da ce da se vremenom razrade i nameste na moju glavu.

Sjajan video Hsv jedan od najboljih Audio Poredjenja/snimaka sto sam cuo ikad.

E ovako Imam cisto ako nekog interesuje malo neke utiske nakon preslusavanja u 2 scenaria Desktop Setup Fiio K11 + Simgot EP5 + Deezer predium, i portable setup Simgot Ew300 i Beep Audio Azure + Shanling Up4.

Pesme koje se meni izdvajaju za razlicite razloge su 0.2 Wonders Of Nature Sjajan test za Akustiku/gitaru bez obrade, toplinu vokala, dubinu/layering/stage.
0.5 pesma Trauma podseca dosta na Big Room mesan sa Tech Housom jako dobra stvar za test Bass odziva, separacije izmedju lower midrange i Mid Bass-a, kao i za brzinu koju driver ima u sluskama . I pesma 0.8 I despise mahom zbog onog Gitar Soloa na kraju. U sustini dobar test za Ekstenziju Treble-a pogotovo najvisih tonova.

Sve pesme naravno nema svrhe slusati na YT pogotovo ako se ne iskljuci Audio Normalize. Wonders of nature pogotovo zvuci drasticno drugacije mnogo dublje/jasnije i vise instrumenata neki se cak i ne cuju na YT uopste ne zavisno od pojacanja.

Moj Take Sony Xm6 Vs Sennheiser Hd 630. Na 0.2 pesmi jasan pobednik je Sony jer se glasovi za mojoj ukus cuju pribliznije onome sto ja volim da cujem / i slusam u Realtime pogotovo na Simgot Ep5 (koje su na Harman 2019 Iem targetu stock) Prosto Sony zvuci emocionalnije, prijatnije za nijansu toplije manje plasticno a opet ne ni previse tamno.

Hd630 zvuci Ok ali glasovi su definitivno cudniji od Sony-a ovde, nekako zvuce Nasalno,polu metalno kao da su kroz metalni filter pusteni. Oba modela se muce sa separacijom ovde u poredjenju sa Zicanim modelima ispod, ali *** limiti tehnologije i tjuninga pre svega .

Na 0.5 pesmi Hd630 zvuci primetno Kontrolisanije, ima cistiji Sub bass, bolje odvaja sintisajzere. Sony zvuci previse Boomy i rezonance su opake ovde, bar na snimku, bukvalno deluje kao da je Over Driven to the max u Gain npr ko radi sa produkcijom zna sta pricam. Hd630 pobednik

Na 0.8 pesmi Hd630 takodje pobednik prosto zvuci mnogo vise precizno, cuje se Kick/cinele/pedala sve mnogo brze i definisanije nego sony u ova 3 elementa, Visoki tonovi kad krenu takodje vise dosezu od Sony-a bar Stock vs Stock.

Sto se tice JT7 Vs Fiia Ft1 pro. Mnogo blize zvuce jedan drugom. Ali za moj ukus JT7 pobedjuje na pesmi 0.2 zbog prirodnijeg Timbre-a, nekako tonalitet glasa zvuci organskije, i dublje/opustenije zvuci pesma sto i treba da bude. Na 0.5 su jednaki skoro dok ne Krene Drop a onda JT7 pobedjuje jer prosto za moj ukus Impact je vise correct za ovaj tip pesme,/punch/depth layering sve top. Ft1 pro zvuci isto super al definitivno previse svetlo za ovakav tip pesme, cak vise nego npr Deva Pro sto ja imam.

Na zadnjoj pesmi tj 0.8 taj Rock, Ft1 Pro LAAAGANo odnosi pobedu, Gitare se cuju dosta definisanije i imaju taj Edge dovoljan da zvuce prirodno, JT7 iako isto super zvuci, definitivno je Smoothed Out u najvisim tonovima za ovakvu tip pesme.

Sveukupno moj Glas bi bio Hd630 za Bluetooth al samo kad budu snizene u ceni trenutno su preskupe , ako se sagleda sta se dobija u Wired Over Ear svetu za manje Pare a Tek Iems da ne govorim.

A od Zicanih JT7 mi deluje da bi mi bas legle fino jer mi se dopada ta Blaga doza Topline koje unose u sve , bez da mute zvuk, bile bi Fin Kontrast u odnosu na Devu Pro i Fidelio X3 koje imam.... Neki bi rekli Old School Musical prezentacija ako su takve i uzivo damn warmish Planar sa dobrim Tehnikalijama a da ne kosta bubreg..... Ok pritom iskreno najvise podsecaju na Simgot Ep5 koje su Dynamic al ih najvise koristim otprilike 75-80% vremena.

Jel to Sale opet pritajno implicira da ce biti novotarija.... Maybe but must resist u momentu XD jel i da oces nema se para do Plate za bas toliku investiciju.

Poslednja izmena:
Jeli kupio neko i probao ovde te HDB630? Ako se nađu za malo manje novca, tipa 400eur, nadam se da će biti dobra kupovina...

Treba mi pomoć, nisam nikada koristio slušalice ali u zadnje vreme imam potrebu za njima, najviše bi se koristile kod kuće za muziku, audio knjige i možda nekada u šetnji.
Od kolege sam dobio preporuku za Anker Q20i

Budžet je nekih 70e

Treba mi pomoć, nisam nikada koristio slušalice ali u zadnje vreme imam potrebu za njima, najviše bi se koristile kod kuće za muziku, audio knjige i možda nekada u šetnji.
Od kolege sam dobio preporuku za Anker Q20i

Budžet je nekih 70e
Odlične slušalice za malo novca, Q20i su veoma dobre slušalice

@peja kako si ti jedan pazljiv homo sapiens 😃

evo me, ziva sam – samo sam poslednjih nedelja na relaciji: stan- kuca i dvoriste, vijanje inverter klime (trenutno vodi HISENSE KE35MR0EG Hi-Comfort 12K) , sredjivanje novog audio sistema itd.,audio pauza u zivotnim aktivnostima.

ne javljam se jer stalno imam trip da „dugujem“ post o slusalicama i tehnici koja mi je stigla oko nove godine:
Sennheiser HD 560S + Anker Liberty 4 NC TWS, zacinjeno HP Elitebook-om (obo-zavam izradu, dizajn i tastaturu). bukvalno savrsen novogodisnji paket.

fotkaaaa.jpg

a poslednjih dana se ubih od raznih izbora IEMs, ali sam se na kraju vratila na ono sta sam htela pre godinu dana- Simgot EW300 (iako sam gledala i Truthear Hexa i Pure, Juzear Defient, Aful Explorer i jos jedno 10 modela raznih cena, ali sve super povoljna snizenja na aliju ovih dana).
Pogubila sam se i u silnim Portable Dacs, ali na kraju opet uzela moju opiljenu Sonatu BHD, ovog puta Pro verziju, i onaj mali ibasso Macaroon kakovec.

nisam elnja da pisem, nego.. ja sam u sustini vise muzikant nego tehnicar – mene vise zanima sta se desava u pesmi nego u silnim merenjima. mogu da se zanesem oko FR-a i detalja, ali realno, pre cu da filozofiram o muzici, emociji i prostoru nego o DAC cipovima i ampovima 😅 oprema mi je sredstvo, ne cilj.

no, sto se 560S tice – kapiram potpuno da nekome zvuce dull ili sterilno, flat FR ima taj „colder“ momenat, posebno ako si navikao na warm/fun/V tuning. ali meni je bas suprotno: manjak kolorizacije mi je pozitivan. valjda jer sam se davno navikla na studijske monitore, pa mi klasican „dignut bas i trebl“ na hi-fi sistemima u nekom trenutku pocne da para usi. ispada da vucem ka mesavini analitickog i emotivnog slusanja, (sto je Zeus odlicno objasnio u review za Senn HD560s), makro/mikro detaljima i separaciji, nego ka „fun“ momentu – i iskreno uzivam u tome, iako potpuno razumem tudje drugacije dozivljaje i tog modela i muzicke filozofije.

a Anker Liberty 4 NC definitivno pozitivan utisak za TSW- prijatan zvuk, nemam neki primedbi, realno im je veoma povoljna cena, odlicna baterija, extra ANC.. iako se zna da slabo koristim BT sluske, ali nekad se mora.

ZEUS (HBB) o "kontroverznim momentima" sluski, 2 tipa slusanja muzike i zakljucku da su perfektne na tube ampovima

Pa da al i to sto ih on koristi na Tube Ampovima je bas suprotno od onog sto smatras za Transparentno il blizu neutral, Cela poenta lampi je da omeksaju zvuk i da ga donekle dodatno All round Oboje u nekoj meri (zavisno od samih lampi najcesce)
Sto veci Ohm na sluskama to bolje isporucuju output Tubes, skroz kontra od Solid state. Zato npr sto 560s 120 Ohm, Hd800s bese 300 ohm. Beyerdynamic T1 1st gen isto 600 ohm i sva 3 modela ljudi hvale na Tubes. Totalno ima smisla.

Ne znam dal je neko postavljao neku od recenzija al Dt 270 one nove izgleda da su Warm-ish/bassy i vise opustajuce od vecine Beyer modela. Pritom kompaktne i lake za drive.

Bas evo gledam ovde.

Ispada da su vise za Hifi Enjoyment nego mixing i recording.

Riknule mi IEM, a i smorile me nakon duzeg vremena pa ganjam neke over ear.
Izbor pao na HD560s, ali posto mi trebaju i dosta za gaming (mozda cak i primarno), jurim i mikrofon i taman kad se resih za "Ablet Boom" procitam komentare kako se brdo ljudi zali na kvalitet zvuka nakon povezivanja mikrofona. Jel imao neko iskustvo sa tim setupom?

560s su prvenstveno namenjene za audio monitoring i kritičko slušanje, miks i produkciju, nisu "fun" slušalice. Možda bolje da revidiraš izbor, posebno ako imaš takve naznake.

Da, ali su odlične za gaming (posebno uz EQ korekciju basa)
https://diyaudioheaven.wordpress.com/measurements/brands-s-se/hd-560s/

The stereo imaging, which is known to be a bit narrow in the HD 6xx series, is substantially wider but not reaching HD 800S territory. The HD 560S is more dynamic/lively than the HD 6xx and HD 5xx series. Because of the wide stereo image this headphone is quite suited for gaming as well (but is an open headphone without a microphone).

Mada, postoji i logičnija opcija za gaming - npr. Beyerdynamic MMX 300/320 Pro serija, koja nudi bolju izolaciju i mikrofon. Ali ta opcija košta bar 50e više.

Bogme nije 50e vise vec dosta vise u mom slucaju 😄. HD560s sam nasao na amazonu za 115e, a ove sto si poslao su 250-300e.
U principu mikrofon bi mi bio jako bitan, razmatrao sam i PC38X, Epos H6PRO, HyperX Cloud Alpha.. Tesko nabosti ovako na slepo. Generalno volim izrazeniji bass i ne volim puno da se petljam sa EQ.

Edit: Pretpostavljam da bi Epos H6PRO bila zanimljiva kupovina za ispod 100e.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno