@peja kako si ti jedan pazljiv homo sapiens 😃
evo me, ziva sam – samo sam poslednjih nedelja na relaciji: stan- kuca i dvoriste, vijanje inverter klime (trenutno vodi HISENSE KE35MR0EG Hi-Comfort 12K) , sredjivanje novog audio sistema itd.,audio pauza u zivotnim aktivnostima.
ne javljam se jer stalno imam trip da „dugujem“ post o slusalicama i tehnici koja mi je stigla oko nove godine:
Sennheiser HD 560S + Anker Liberty 4 NC TWS, zacinjeno HP Elitebook-om (obo-zavam izradu, dizajn i tastaturu). bukvalno savrsen novogodisnji paket.
a poslednjih dana se ubih od raznih izbora IEMs, ali sam se na kraju vratila na ono sta sam htela pre godinu dana- Simgot EW300 (iako sam gledala i Truthear Hexa i Pure, Juzear Defient, Aful Explorer i jos jedno 10 modela raznih cena, ali sve super povoljna snizenja na aliju ovih dana).
Pogubila sam se i u silnim Portable Dacs, ali na kraju opet uzela moju opiljenu Sonatu BHD, ovog puta Pro verziju, i onaj mali ibasso Macaroon kakovec.
nisam elnja da pisem, nego.. ja sam u sustini vise muzikant nego tehnicar – mene vise zanima sta se desava u pesmi nego u silnim merenjima. mogu da se zanesem oko FR-a i detalja, ali realno, pre cu da filozofiram o muzici, emociji i prostoru nego o DAC cipovima i ampovima 😅 oprema mi je sredstvo, ne cilj.
no, sto se 560S tice – kapiram potpuno da nekome zvuce dull ili sterilno, flat FR ima taj „colder“ momenat, posebno ako si navikao na warm/fun/V tuning. ali meni je bas suprotno: manjak kolorizacije mi je pozitivan. valjda jer sam se davno navikla na studijske monitore, pa mi klasican „dignut bas i trebl“ na hi-fi sistemima u nekom trenutku pocne da para usi. ispada da vucem ka mesavini analitickog i emotivnog slusanja, (sto je Zeus odlicno objasnio u review za Senn HD560s), makro/mikro detaljima i separaciji, nego ka „fun“ momentu – i iskreno uzivam u tome, iako potpuno razumem tudje drugacije dozivljaje i tog modela i muzicke filozofije.
a Anker Liberty 4 NC definitivno pozitivan utisak za TSW- prijatan zvuk, nemam neki primedbi, realno im je veoma povoljna cena, odlicna baterija, extra ANC.. iako se zna da slabo koristim BT sluske, ali nekad se mora.
ZEUS (HBB) o "kontroverznim momentima" sluski, 2 tipa slusanja muzike i zakljucku da su perfektne na tube ampovima