Šta je novo?

Za ljubitelje analognih satova

• Začetnik teme Začetnik teme zechs
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Isprati i Remiks sajt. Oni mislim da prodaju satove iz radnje Watch, a cesto imaju neke dnevne popuste od 15-20%. Nekad to vazi i za satove.

Evo ko je zainteresovan jedan retro Steeldive, to jest Steelflier. Isprobani Seiko VH1 mehanizam, (kvarcni sa sweeping sekundarom). Novčići, kuponi i eto pristojnog sata (kod mene prikazuje 45$ bez dodatnih popusta).
A i vlasnici su vrlo zadovoljni, prosečna ocena 4.9 od preko 200 ocena.

Da li možeš da pretpostaviš koliko puta je servisiran za to vreme? Ili čak možda znaš tačno?

To im je baš zanimljiva fora. Ja sam uzeo SRPD u Japanu, očekivao samo Japanske dane.. kad ono ima i na engleskom.

Pre par dana mi drugar pokazuje isto SRPD uzet u Dubaiju, ima Arapski i Engleski

Meni su u bomaru često nudili 10% za keš. Nisam siguran da li na sve modele

Мени је много леп са бордо градијентним цифером и црним казаљкама.

Nije možda vredan novčano ali je dobinen od dragih ljudi 🙂 Lepo služi ovih par dana kako ga nosim bas mi odgovara i lagan je.

EFV-620L CASIO Edifice​

Prilozi

• IMG_20260209_183901751.jpg
    IMG_20260209_183901751.jpg
    231.2 KB · Pregleda: 106
  • IMG_20260209_183908622.jpg
    IMG_20260209_183908622.jpg
    212.5 KB · Pregleda: 92
Malo se tema uspavala… buđenje😉

Dugo, sigurno nekih 10ak godina ima kako mi je Sinn 556a zapao za oko… Ali nikako sebi nisam mogao da opravdam cenu koja sad već dostiže više od 1,5k € (kada sam ga prvi put stavio na imaginarnu listu želja bio je negde oko 800-850€). U ovom periodu života, u ovom okruženju to nije za mene.

Međutim prilika se ukazala, ne zato što sam naleteo na jeftinu ponudu polovnog, već zato što su kinezi napravili omaž (ili kako neki kažu klomaž, meni svejedno) u vidu Milifortic M096. Nije Sinn, ali nije ni toliko daleko, koliko to cena govori.

Malkice veće kućište 39mm naspram Sinn-ovih 38,5mm “dugačak” negde oko 46mm skoro pa idealno za moj zglobić, 20mm razmak između lugova, debeo oko 12mm, safirno staklo, lume više nego solidan za kineza… šta tražiti više za nekih 110€ (+ harač dahija, kako se kome zalomi). Ah da, pokreće ga Seikov NH38 (znači nema datum što je u mom slučaju plus u odnosu na Sinn-a gde taj malecni prozorčić za datum između 4 i 5 samo ruži perfektan cifer) mehanizam koji je očigledno regulisan jer ima odstupanje u zavisnosti od položaja od 3s/d do -1s/d mereno u ovih prvih 7 dana. Takođe ono što mi je lepše nego kod nemačkog sata jeste crvena sekundara koja daje poseban šmek. Kaiš na kome dolazi je od mekane kože, sasvim odgovarajući ko voli kožu.

Ako moram neku manu da mu nađem ivice lugova su nešto oštrije, ništa preterano, ali tu vidim prostor za unapređenje odličnog kućišta.

Danas ga stavih na perlon… ovako na prvu, deluje da će baš svašta od kaiševa moći da iznese.

Evo par sličicaIMG_0941.jpegIMG_0943.jpegIMG_0945.jpeg
ne znam što mi ove dve poslednje slike ovako vodoravno rotira…🤷‍♂️

IMG_3457.jpeg U narednih mesec-dva trebalo bi da mi se desi nešto lepo i od životne važnosti i želeo bih da tad počastim sebe. Ne volim automatike, želim da ga stavim na ruku ne misleći na vreme iako sam za vikend nosio svoje G Shockove pa bih najverovatnije ovu Certinu pa me zanima Vaše mišljenje. Hvala svima. 😊

Kvalitetni satovi, lepi. Moj prijatelj ima takav
Šta znam, nisam ljubitelj kvarcnih mehanizama mada ne sporim njihove prednosti. Kao i sa svakim satom - ako ti se sviđa kupi ga

@Diablo 2 ako kupuješ sat koji ostaje, tj. nije neki prolazni koji želiš kasnije prodati razmisli da li ćeš i za 10 ili 20 i više godina želeti da nosiš takav sat.
Pre 20 godina sam kupio sat koji je trebao da me poteća na nešto važno, prilično sam omašio u izboru…Sad skuplja prašinu u fijoci i potseća me pre svega na brzopletost karakterističnu za mladost.

Ali na kraju krajeva suština je ova poslednja rečenica koju je Boki gore napisao.

Za ljubitelje Gshock-a. Meni bas dobro izgledaju i verujem da cu uzeti neki uskoro.

@Diablo 2 ako kupuješ sat koji ostaje, tj. nije neki prolazni koji želiš kasnije prodati razmisli da li ćeš i za 10 ili 20 i više godina želeti da nosiš takav sat.
Pre 20 godina sam kupio sat koji je trebao da me poteća na nešto važno, prilično sam omašio u izboru…Sad skuplja prašinu u fijoci i potseća me pre svega na brzopletost karakterističnu za mladost.

Ali na kraju krajeva suština je ova poslednja rečenica koju je Boki gore napisao.
Apsolutno. Pa ova Certina ima vanvremenski diver dizajn.
Bitno mi da mogu da ga nosim uz običnu crnu/belu Legend majicu a i da mogu da ga nosim i uz odelo.
Crna je klasika, vanvremenska ali ume biti dosadna tako da ću najverovatnije ovaj sa zelenim brojčanikom.

Mesec dana sam nosio sat na desnoj ruci zbog tetovaže... Uvek na levoj.
Sad kad bih mogao da ga vratim nazad na levu meni se ne da. 😅
Koliko vas nosi sat na desnoj ruci, baš me zanima?
P.S. Pišem desnom ali apsolutno sve ostalo levom rukom. Kašiku, viljušku ili četku za zube nema šanse i ne mogu u desnoj.

Nosim i na levoj i na desnoj… mislim ne istovremeno 😄 ipak nešto češće na levoj, recimo 70% vremena. Inače apsolutna levorukost.

Nazad
Vrh Dno