Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

I meni na Yettel L 2024, iako ne bi smelo jer jasno piše da imam internet po punoj brzini.
Poslaću im sutra poruku jednu.

Zanimljivo je da se od korisnika zahteva da striktno poštuju pravila a provajderi ih krše.
Ćao, tokom prazničnog perioda imao si aktiviranu promotivnu pogodnost – maksimalne 5G brzine, kao dodatnu vrednost uz postojeći paket. Ta promotivna pogodnost je bila vremenski ograničena, bez bilo kakve dodatne naknade i sada je istekla, pa se brzina vraća na standardne parametre paketa shodno zaključenom ugovoru. ~ Dajana

"Shodno ugovoru je neograničeno brzina do 500gb. Ali nema veze, pun mi je... vaseg sibicarenja, do 18.3 cu dopustiti da traje. Malo ste se zaigrali...."

Yettel Mobile L ima 500 GB po punoj brzini. U pitanju je maksimalna 4G brzina na određenoj lokaciji. Promotivne pogodnosti služe upravo tome da korisnici bez obaveza i bez bilo kakve dodatne naknade isprobaju dodatne mogućnosti mreže. Namera nam je bila da tokom praznika obezbedimo maksimalno iskustvo korišćenja, a sada se usluga vraća na redovne uslove paketa. Ukoliko ti je iskustvo bilo odlično tokom promo perioda, možemo da pogledamo koje su mogućnosti na raspolaganju za promenu paketa na 5G postpejd pakete.

Ćao, tokom prazničnog perioda imao si aktiviranu promotivnu pogodnost – maksimalne 5G brzine, kao dodatnu vrednost uz postojeći paket. Ta promotivna pogodnost je bila vremenski ograničena, bez bilo kakve dodatne naknade i sada je istekla, pa se brzina vraća na standardne parametre paketa shodno zaključenom ugovoru. ~ Dajana

"Shodno ugovoru je neograničeno brzina do 500gb. Ali nema veze, pun mi je... vaseg sibicarenja, do 18.3 cu dopustiti da traje. Malo ste se zaigrali...."

Yettel Mobile L ima 500 GB po punoj brzini. U pitanju je maksimalna 4G brzina na određenoj lokaciji. Promotivne pogodnosti služe upravo tome da korisnici bez obaveza i bez bilo kakve dodatne naknade isprobaju dodatne mogućnosti mreže. Namera nam je bila da tokom praznika obezbedimo maksimalno iskustvo korišćenja, a sada se usluga vraća na redovne uslove paketa. Ukoliko ti je iskustvo bilo odlično tokom promo perioda, možemo da pogledamo koje su mogućnosti na raspolaganju za promenu paketa na 5G postpejd pakete.
Netačno, limitirana mi je i 4G iako u ugovoru stoji da imam punu brzinu.

Ja ću zvanično da podnesem prigovor na sajtu, uz sve dokaze koje imam. Od direktnog poredjenja sa yettel 30 paketom, brzina od ranije (pre 5G) i slično pa ćemo videti šta kažu. Ako odbiju onda RATEL. Preporučujem i ostalima, ovo preko X-a i slično očigledno da nema poente. Lažu ko psi.

Meni je biznis paket ograničen. Sramota, kad su i biznis pakete ograničili. Nešto što koristiš za ozbiljne stavi, a čitanje novina i slično... Uložio sam im prigovor, vrteli mi sa 5 emaila i na kraju tražili br. Tel. Model urećaja i lokaciju kao da stručna služba proveri moje tvrdnje... I nikako ne pominju da je svima ograničeno uz vrdanje i mazanje očiju. I postavim im direktno pitanje, a nema direktnog odgovora. Biće posle 20 godina bye bye...

i meni isto tako izbegavaju da napisu direktan odgovor, kao da se dopisujem sa petogodisnjacima. vrte jednu istu pricu i zaobilaze istinu, pocetak recenice im se ne slaze sa krajem, pisu gluposti. da bar imam nekog boljeg operatera pa da i promenim.. i mts je ogranicio brzine, i ima losu pokrivnost kod mene, a A1 ima losu pokrivenost u mom kraju 😀
pisacu im i ja progovor, ali slaba vajda, a tek ratel sto ce da pomogne 😀

Da li redom idu i ograničavaju? Meni je i dalje na 5G 475/90.

Izgleda su te mašili… Uživaj dok traje!

Osima ko nisi na novom XL-u…

Yettel 20, 30 paketi takođe nisu ograničeni. Znaci jeftiniji paket, takođe stari nema ograničenje, dok najskuplji stari paket potpisan pre decembra ima ograničenje.

Ja sam na Yettel 20, potpisan u novembru.

Postavljao sam iznad poredjenje mobile m 2024 i yettel 20 pre decembra

Iako me ograničena brzina interneta i nije Bog zna kako nervirala, to mi je bio glavni razlog što sam prešao u A1 čim mi je istekla ugovorna obaveza.

Kad krenem da merim brzinu speedtest-om, prvo pokaze oko 200 mbps pa krene lagano da spusta i na kraju testa pokaze oko 115-116 mbps. U pitanju je uredjaj sa 4g+ mrezom.
Telefon sa 5g mrezom se identicno ponasa samo sto brzina na kraju testa bude oko 120 mbps.
Na oba telefona su stari paketi.

Je l to to ogranicenje ili vam je svima merena brzina bas ispod 100 mbps?

Kad krenem da merim brzinu speedtest-om, prvo pokaze oko 200 mbps pa krene lagano da spusta i na kraju testa pokaze oko 115-116 mbps. U pitanju je uredjaj sa 4g+ mrezom.
Telefon sa 5g mrezom se identicno ponasa samo sto brzina na kraju testa bude oko 120 mbps.
Na oba telefona su stari paketi.

Je l to to ogranicenje ili vam je svima merena brzina bas ispod 100 mbps?
To je ograničenje.

Evo samo da napišem da nisam luda kad sam vas pitala kad je jetel počeo mesec dana pred istek ugovora da gasi popust na pretplatu. Meni je danas stigla poruka da mi popust ističe u aprilu a ugovor mi ističe 1 aprila. Znači ja neću platiti punu cenu paketa poslednji mesec. Kod mene je bilo uvek tako.

I meni su poslali sms da mi popust ističe u decmbru (kad mi je i isticao ugovor) pa su opet zaračunali punu cenu za decembar dok nisam obnovio.

Ovo je stvar koja niji bitna za 99% korisnika, ali principi su principi, bas su postali veliki pilicari...Iako ga ne koristim, nemaju pravo da mi uskracuju nesto sto mi ugovorom sleduje...
Bas tako. Da su lepo obavestili i dali mogućnost ljudima da raskinu ugovor ako žele, prvog mene bi mrzelo da se cimam da raskidam i da tražim dobru ponudu na drugim mestima. Vrvt bih samo prešao na Mobile M novi ili čak na novi XL koji nema nikakva ogranicenja a nude mi za 2650. Ili bar da su obavestili pa da osporavaju mogućnost raskida - ne, oni osporavaju da postoji ikakava promena.

Evo sta su mi odgovorili na instagramu kad sam im tražio 12x1 din.+ 12 meseci 50% za mibil m paket

Prilozi

• IMG_2278.png
    IMG_2278.png
    183.7 KB · Pregleda: 158
Odlazak u A1 poslovnicu -> zahtrev za prenos broja u pripejd -> čekati poziv iz Yettela (1-2 dana) -> dolazni poziv. Na uvodno izlaganje operatera odgovor: "Želeo bih X (izabrati po želji) paket po ceni od 12 meseci x 1 din., 12 meseci 50% popust" -> sačekati na potvrdni odgovor, možda nazovu ponovo kasnije za pola sata -> na SMS poruku odgovoriti sa "DA" -> ući u Yettel aplikaciju i sa zadovoljstvom gledati iznos sledećeg računa.

Tako sam ja i uradio za caleta . U petak popodne smo podneli zahtev za prenos broja u A1 a u subotu pre podne su zvali iz yetela i rekao sam im sta hocu izavršili smo za minut

Da li je ikome Yettel odgovorio na onu formu "Zahtevi i molbe"? Ili da se ne nadam odgovoru, ako im ta kontakt forma služi za ukras? Ono jeste da piše da je rok deset dana... Ne mislim da odgovore za popuste, imao sam neko sasvim drugo pitanje, ali pošto je ovo najveća tema, možda neko ima iskustvo.

Da li je ikome Yettel odgovorio na onu formu "Zahtevi i molbe"? Ili da se ne nadam odgovoru, ako im ta kontakt forma služi za ukras? Ono jeste da piše da je rok deset dana... Ne mislim da odgovore za popuste, imao sam neko sasvim drugo pitanje, ali pošto je ovo najveća tema, možda neko ima iskustvo.
Da i meni au odgovorili. Ja im tim putem tražio da mi daju ponudu, pa se onda cenkali... Užasno je, cenkanje na pijaci barem ima nekog stila a ovo sa njima je sramotno. Kao ozbiljne firme...

Tako sam ja i uradio za caleta . U petak popodne smo podneli zahtev za prenos broja u A1 a u subotu pre podne su zvali iz yetela i rekao sam im sta hocu izavršili smo za minut
Kod mene krenuše 6 pa 9 meseci.. Rekoh ajde 12 i 12 po 50% i da nazovete za 10 minuta da razmislimo. Kaže može.

Kod mene krenuše 6 pa 9 meseci.. Rekoh ajde 12 i 12 po 50% i da nazovete za 10 minuta da razmislimo. Kaže može.
Na koji paket? Meni su na M ponudili 50% 24m, ja sam im rekao L 12x1 din, 12x50%, prihvatili posle minut.

Nazad
Vrh Dno