Šta je novo?

Tcl inverter TAC-12CHSD/TPG31I3AH

Odakle sada i filteri s prednje strane? Mislio sam da ima samo onaj filter gore, bar mi tako rekao monter klime.
😂😂
Meni je rekao samo za ove ispred, neke male

Fora je sto ja nisam kuci i nema ko sada to i da proveri, te filtere..
Neka preživi jos 2 nedelje, pa ćemo pogledati šta je i kako je 🙂

U pravu si. Ne mogu da kazem da je moja greska znam da sam se dosta iznervirao sto su izbacili tu opciju vratio na staru verziju sad posle tvoje poruke opet azurirao i sve ok.

Citam i oprsosto ne kapiram neke stvari. Ajd oko buke kapiram. Ne kapiram jel stvarno neko misli da na -5 ili -7 modulacija moze da bude 400W? Pa mislim kako da ugreje nesto sa 400W? Moze da se lazemo samo. Prosto mi nemoguce da neko 35m2 ocekuje da ugreje klimom koja taj prostor greje sa 400W ili 500W na -7. Onda da predjemo na neki stari ATI Radeon da se grejemo ili neku Nvidiu 680. One trose ispade manje id svega. Ja se dogrevam na pelt i citam ljudi pisu greje 100m2 na saku peleta dnevno, a drugi isto to sa 30Kg. Prosto neverovatno. Moja radi kako radi, da sam fasciniran nisam, da greje pa suri ne greje ali i ne kosta 1500e pa da kazem da sam se zaj... Surak se greje na neki Hisens 3 godine i noista taj Hisense nije bolja, a ni ogora od ove TCL. Moja jos stoji skoro u nivou zemlje na zapodnoj strani kuce ,na visini od 30cm od zemlje sto znai da sva vlaga joj je na izvvolte oa se nije pretvarala u sladoled tokom ovvih mrazeva.
500W iz utičnice sa COP 3 je 1500W toplotne energije. Na 35m^2 to dođe ~43W/m^2 što je realno za moderne kuće, stanove da ne spominjem. Dakle ne vidim problem.

Eto, meni je to misaona imenica, zvao sam majstora sto je idradio ugradnju, naravno da se pravi blesav i da kaze da bla bla klima ne moze da zameni neko ozbiljnije grejno telo, da je to za prelazni period itd. ali ce doci da odradi postupak sa vakumiranjem ali kao da nema sanse da nesto to bolje bude 🙂

U principu da je samo jedna klima pomislio bih da je felericna, ali obe sam ugradio u isto vreme i obe su srednje zalosne
Da nije neka cev prelomljena prilikom savijanja, pa postoji veliki otpor strujanja gasa, plus temperatura gasa opada zbog pada pritiska nakon prolaska kroz "uštinuti" deo cevi? Ne daj im da to prođe sa onim "***, tako ti je kako ti je".

Ja ne mogu da verujem koja razlika, bukvalno mi je u sobi na istim podesavanjima 27c posle 15min rada, klima podesena na 29. A da ne pricam da se skoro i ne cuje sad a "duva" . Ali eto, nisam video to za filtere a i majstor mi nije nista rekao da ih cistim na par nedelja. Kod mene i deca i ljubimci, moracu to na 10dana max da cistim.
Sad vidim ovaj post. Zanemari mij prethodni post o lošoj instalaciji. Dobro je da je sve rešeno "lagano" 😁

Bitno je oprati ga ,a kako ko suši manje bitno. Ako ga staviš vlažnog pogotovo što stoje kako stoje brzo će se useliti. Još ako se pusi u prostoriji eto igranke. Ja moj fenom osušim ceo posao gotov za 10 minuta
Ja ih stavim na peškir i samo pokupim vlagu. Ne mora feniranje, to sve osuši klima za minut

Koja vam je Firmware version na modelu

TAC-12CHSD/TPG31I3AH​

Kod mene ova

Prilozi

• Screenshot_2026-02-05-12-16-10-325_com.tcl.tclhome.jpg
    Screenshot_2026-02-05-12-16-10-325_com.tcl.tclhome.jpg
    34.1 KB · Pregleda: 33
Ugrađena TCL TAC12CHSD11UG3AH
Troši prosečno 600 do 700 W na sat
Otkad sam je podesio na 24 stepena i ventilator na 4 nisam čuo defrost.

Prilozi

• 19F12B68-352E-4BF5-AC39-987969865B53.png
    19F12B68-352E-4BF5-AC39-987969865B53.png
    267.4 KB · Pregleda: 22
  • 4670862F-1E30-4DEF-B353-F08F2C171E33.png
    4670862F-1E30-4DEF-B353-F08F2C171E33.png
    206.1 KB · Pregleda: 23
  • 0B01DA3B-8A5A-4BE1-AC53-90B01D08E958.png
    0B01DA3B-8A5A-4BE1-AC53-90B01D08E958.png
    203.6 KB · Pregleda: 25
  • 771ADD6C-7217-4732-94EE-55D6B28DF618.png
    771ADD6C-7217-4732-94EE-55D6B28DF618.png
    205.5 KB · Pregleda: 26
Koliko plaćena ta klima i koju kvadraturu greje?

Ugrađena TCL TAC12CHSD11UG3AH
Troši prosečno 600 do 700 W na sat
Otkad sam je podesio na 24 stepena i ventilator na 4 nisam čuo defrost.
Jel i ona dize potrosnju na 1600w posle DF?I jel i na njoj ventilator na SJ vrti vecinom na vecoj brzini?

Kada se piše potrošnja ako se navede kvadratura prostora a i izolacija i stoalrija i vanjska temperatura ti podaci ne vrijede nista.
P.S. da se služi dobro!
A koji podaci vrede?

A koji podaci vrede?
Ne znam jesi me razumio zasto ovo kazem. Potrosnja klime varira lupam od njene minimalne 200w do njene maksimalne 1700w. Ako stavis klimu u 20 kvadrata a vanjska 10 stepeni ona ce trositi 300w, ako je vani -10 ona ce trositi 800w. Ako je stavis u 50 kvadrata trosice duplo vise. Uz to dodaj objekat sa izolacijom i dobrom stolarijom a objekat gola cigla sa losom stolarijom.
Da bi mi ostali mogli reci e super modulira ili malo troši trebamo otprilike i priblizno znati one 3 stvari koje sam naveo

Ne znam jesi me razumio zasto ovo kazem. Potrosnja klime varira lupam od njene minimalne 200w do njene maksimalne 1700w. Ako stavis klimu u 20 kvadrata a vanjska 10 stepeni ona ce trositi 300w, ako je vani -10 ona ce trositi 800w. Ako je stavis u 50 kvadrata trosice duplo vise. Uz to dodaj objekat sa izolacijom i dobrom stolarijom a objekat gola cigla sa losom stolarijom.
Da bi mi ostali mogli reci e super modulira ili malo troši trebamo otprilike i priblizno znati one 3 stvari koje sam naveo
Razumem te potpuno.I sve mi je jasno.

Naveo sam kvadraturu , oko 30 kvadrata izolacija i stolarija nije baš na najvišem nivou ali aj da kažemo neka sredina.Slikao sam sa aplikacije potrošnju čisto da se ima uvid jer mi se čini da ljude možda to najviše i zanima i naravno kako radi klima.Nisu prevelika odstupanja u potrošnji ni kad je u minusu a ni u plusu . Kad je u plusu potroši petnaestak kw a kad je u minusu recimo 18 kw na dan .Ne znam ima li bilo koji način grejanja da držiš temperaturu na 24 stepena i da potrošiš 600 W Verovatno da sam stavio 21 stepen išlo bi ispod 500W ali to je stvar izbora.

Jel i ona dize potrosnju na 1600w posle DF?I jel i na njoj ventilator na SJ vrti vecinom na vecoj brzini?

A koji podaci vrede?
Nemam čime da merim modulaciju i efikasnost klime ali sam zasad zadovoljan učinkom i potrošnjom jer bukvalno je toplo i noći i danju i ako potroši 15 kw to je 10kw skupe i 5 jeftine jer radi i noću i danju i pošto je noću svakako uvek niža temperatura možda čak tada više i troši.Verovatno su japanske klime bolje ali su sigurno i drastično skuplje. Nije ni TCL za potcenjivanje bar ovaj model jer nije ni bučan i pristojno radi. Vredi sigurno tih para koje sam dao a jedino ne razumem što je podigoše na preko 50000.00 šta se desilo za mesec dana,nije evro skočio?

Nemam čime da merim modulaciju i efikasnost klime ali sam zasad zadovoljan učinkom i potrošnjom jer bukvalno je toplo i noći i danju i ako potroši 15 kw to je 10kw skupe i 5 jeftine jer radi i noću i danju i pošto je noću svakako uvek niža temperatura možda čak tada više i troši.Verovatno su japanske klime bolje ali su sigurno i drastično skuplje. Nije ni TCL za potcenjivanje bar ovaj model jer nije ni bučan i pristojno radi. Vredi sigurno tih para koje sam dao a jedino ne razumem što je podigoše na preko 50000.00 šta se desilo za mesec dana,nije evro skočio?
Vecina klima uredjaja trenutno imaju povecanu cenu.Evo i Beko model koji uzeo badza za 40000,posle dva dana ode na 52000.

Ne odgovorih za ventilator, da vrti se čini mi se stalno i primetio sam da se ponekad desi da za nijansu vrti sporije ali imam osećaj da non stop radi. Ne znam treba li tako ali daje rezultate, ubacuje konstantno topao vazduh u prostoriju.Klima je išla u defrost ranije jer sam šarao sa temperaturom i brzinom ventilatora. Sad imam osećaj da mu je pogođena mera jer mu je zadata temperatura uvek blizu one koju klimin senzor pokazuje +- 1 strpen i neverovatno je da kad se to podesi da je približno onda se defrost ne pali. Probajte i vi kod vaših klima, ne košta vas ništa.U početku sam stavljao na turbo brzinu i menjao temperature i bio defrost ponekad i na svakih pola sata ali možda je tada bila vlažnost veća , nemam objašnjenje kako sad radi bez defrosta uopšte.

jedino ne razumem što je podigoše na preko 50000.00 šta se desilo za mesec dana,nije evro skočio?
Ja sam je u martu prošle godine platio 57k, i zamisli kad joj je pola godine posle pala cena na 35k 🙂 Ali to je tržište i iz nekog razloga joj prilično šeta cena.
Nema veze, neka služi i dalje ovako i potraje bar 5 godina garancije, a ako prebaci i dodatnih 5 godina sve ok nećemo joj zameriti je li tako 🙂

Tcl je ovih dana na spolj tep od 2 do 10° , trosila 300-400w na grejanju...izgleda da samo kad je minus ne ide ispod 550-600w al bolje i to nego ladno da duva...obe klime se indeticno ponasaju...jos im nisam filter cistio od kad sam namestio, mora da se popnem da vidim u kkvom je stanju 😀

Temperatura je takva da može da troši i nula wati jer možete da je iskljucite

Da rezimiram posle 4 meseca rada TCL klimu na grejanju.Zadovoljan odrzavanjem temperature na grejanju i na minusima.Apsolutno nezadoviljan softverom na grejanju.Previse trosi struju u toku DF i veoma cest DF kada ode temperatura ispod 0.Ptebucan ventilator na SJ koji trese celu SJ.Uporedjujem je sa Beko klimom koja je tu negde sa cenom.Beko na -4 tise radi,nego TCL na +10 i nema niti jednog DF.Trosi upola manje struje za 24h.Ako ne poprave nesto nekim apdejtom,ne znam da li ce TCL izdrzati do garancije da ne bude zamenjena drugim modelom.Beko (Midea) je za ovaj TCL,Japanac.

Da rezimiram posle 4 meseca rada TCL klimu na grejanju.Zadovoljan odrzavanjem temperature na grejanju i na minusima.Apsolutno nezadoviljan softverom na grejanju.Previse trosi struju u toku DF i veoma cest DF kada ode temperatura ispod 0.Ptebucan ventilator na SJ koji trese celu SJ.Uporedjujem je sa Beko klimom koja je tu negde sa cenom.Beko na -4 tise radi,nego TCL na +10 i nema niti jednog DF.Trosi upola manje struje za 24h.Ako ne poprave nesto nekim apdejtom,ne znam da li ce TCL izdrzati do garancije da ne bude zamenjena drugim modelom.Beko (Midea) je za ovaj TCL,Japanac.
Mislim da je to nešto do tvoje Tcl klime, jer na moje obe klime kada rade na ovim višim spoljnim temp spoljna jedinica radi skoro nečujno. Jedva je čujem na nekih 2-3 metra.

Mislim da je to nešto do tvoje Tcl klime, jer na moje obe klime kada rade na ovim višim spoljnim temp spoljna jedinica radi skoro nečujno. Jedva je čujem na nekih 2-3 metra.
Cuje se ventilator na SJ jer ne prati rad klime.Vrti u vecini vecom brzinom.Na ovim temperaturama i kod mene se dosta slabije cuje.Ali kad je oko 0 i nize,krece dramaturgija.Kad bi mogao da cujes ovu Beko (Midea) kako radi na -4.Pitao bi se da li je uopste ukljucena.Tisa je na tih -4,nego li TCL na +4.TCL sinoc, preko noci dva DF.Beko ni jedan.Kod Beko nije bilo DF ni na -4.UJ sam prisao do nje da cujem dal uopste radi,jer na srednjoj brzini ventilatora,skoro se i ne cuje.Sa tim apdejtima su izgleda zeznuli softver jos vise na TCL.

Koji model je ta Beko klima?
Ne vidim na internetu da imaju neku saradnju sa Midea

Cuje se ventilator na SJ jer ne prati rad klime.Vrti u vecini vecom brzinom.Na ovim temperaturama i kod mene se dosta slabije cuje.Ali kad je oko 0 i nize,krece dramaturgija.Kad bi mogao da cujes ovu Beko (Midea) kako radi na -4.Pitao bi se da li je uopste ukljucena.Tisa je na tih -4,nego li TCL na +4.TCL sinoc, preko noci dva DF.Beko ni jedan.Kod Beko nije bilo DF ni na -4.UJ sam prisao do nje da cujem dal uopste radi,jer na srednjoj brzini ventilatora,skoro se i ne cuje.Sa tim apdejtima su izgleda zeznuli softver jos vise na TCL.
Moja tcl se nije cula ni na -15 osim ako je mrtva tisina u sobi i tad se cuje blago zujanje, imam 3 komada

Nazad
Vrh Dno