Šta je novo?

Hardver Sestric uzima komp, da li je ovo ok ili moze bolje za te pare?

• Začetnik teme Začetnik teme Ultimo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Ultimo

Čuven
Učlanjen(a)
27.11.2003
Poena
660
Klinac skupio pare i hoce da uzme sebi komp, poslao mi ovaj link i trazi da aminujem: https://ananas.rs/proizvod/the-demo...b-1-tb-nvme-rx9060xt-16-gb-700-w-crni/5113596
Karakteristike:
• Procesor: AMD Ryzen 7 5700X (8 jezgara / 16 threadova, 3.4 GHz, 32 MB cache, 65 W, AM4)
• Matična ploča: Gigabyte B550M K (AM4)
• Radna memorija: 32 GB DDR4 (2×16 GB) 3200 MHz
• Skladište: 1 TB Kingston NVMe M.2 SSD
• Grafička karta: PowerColor AMD Radeon RX 9060 XT 16 GB GDDR6, 128-bit
• Hlađenje procesora: Antec A400i PWM sa RGB osvetljenjem
• Napajanje: IG-MAX Goliath IG7700L 700 W, ATX
• Kućište: Antec AX61

124.999RSD

Ima li sta bolje od toga, ta cena je sa 16% popusta.

Jedini bih napajanje zamenio, ovaj model konkretno spada u losija napajanja.

Да обрадујем љубитеље Phantom Spirita, SE варијанта је стигла код Јоке.
Стога препоручио бих да узмете Phantom Spirit SE у Атому.
Радиће посао и други кулер, али PS je добар и има да се нађе у нашој продавници, па што не искористити.
Тренутно је распродат код Атома па потражите можда га је неко у Србији још набавио.
Или можда треба ускоро да набави Атом.

Vrlo fina konfiguracija, ako čovek već mora da kupuje sa sadašnjim poblesavelim cenama. Možda ne bi bilo žaliti za neko poznatije napajanje, može slobodno i malo slabije, ta mašina neće trošiti mnogo. Takođe, koja PowerColor AMD Radeon RX 9060 XT kartica? Ako je Reaper, ona je dosta mala, pa se prilično greje i manje bustuje. Ne bi bilo zgoreg dodati malo za prvu sledeću, recimo Asrock ili Sapphire, ako nije mnogo skuplja.

To je gotova "brend" ComTrade mašina, nema tu menjanja delova pre kupovine po želji.

ja ne bih dao 125k dinara za racunar koji ima takvo napajanje, ali danas je veoma tesko vreme za kupovinu racunara....

Ja sam tamo negde oko nove godine sastavio ovo iz moja mašina za oko 85.000, grafika je jedina bila polovna. Za 125k bi trebalo da može da se sastavi komp sa krštenim napajanjem. Iskoristio sam na ananasu 2 x 2k + 1 x 3k vaučere.

Edit: ako baš mora gotova konfa pogledajte i u Gigatronu, čini mi se da je nešto slično bilo za manje para, a ako se plaća OTP karticom dobija se mislim 15% popusta na full cenu + 2% na prvu online kupovinu preko giga max naloga.

Poslednja izmena:
AMD Ryzen 7 5700X Tray
Deepcool R-AG400-BKNNMN-G-1 AG400
MSI B550M PRO-VDH
Kingston Fury Beast RGB Heatsink XMP KF432C16BB2A/16
Kingston NV3 Series SNV3S/1000G
Sapphire Pure Radeon RX 9060 XT OC 16GB
LC Power Gaming 717W LC-717W-ON
Be Quiet SYSTEM POWER 11 650W 80 PLUS Bronze BP011EU
Sve ukupno: 125.230,00

Za 1080p igrice taj procesor, ram,maticna i nvme ce biti odlicni.
Napajanje bi trebalo ubaciti nesto iole kvalitetnije i bolje, a ako je ikako moguce da se umesto 9060 XT uzme 9070 XT.
Ako Sestric ima monitor sa 60hz trenutno mu nece znaciti mnogo ali ako ce isti apgrejdovati to ce doneti zaista veliku razliku u fps-u. Narocito na novijim igrama.
Takodje i kuciste prima graficke do 320mm. 9060 XT nece imati tu problema ali nikada se ne zna sta ce se uzimati ubuduce i trebalo bi uzeti u obzir i tu stavku. Narocito sto su 9070 XT kartice 310-320mm i tu bi stale na knap i morala bi se karta te duzine ubacivati ukoso samo da se uglavi i ispravi unutar kucista.

Poslednja izmena:
Ma kakav 9070 XT za takvu mašinu, teški overkill za taj matori procesor. Eventualno ako je baš pasionirani igrač na 4k rezoluciji i 160 Hz i ne žali pare.

Napajanje bi trebalo ubaciti nesto iole kvalitetnije i bolje, a ako je ikako moguce da se umesto 9060 XT uzme 9070 XT.
Takodje i kuciste prima graficke do 320mm.
Je l si ti video cene, nije ti ovo 2016. godina.

Šta li to fali BeQuite napajanjima? Eno lik na Redditu pre neki dan sastavio stvarno dobru mašinu - 7.5k EUR.

Da se ja pitam, sada se uzimaju i3 mašine sa RX 580 iz rudnika, za 150 eur vrh mašine.

Pa nisam rekao da moze da se uklopi u tu cifru, nego ako je ikako moguce doplatiti za malo bolje komponente tipa graficka.
Napajanje iz opisa je IG-MAX Goliath IG7700L, a ne BeQuiet.

Ma kakav 9070 XT za takvu mašinu, teški overkill za taj matori procesor. Eventualno ako je baš pasionirani igrač na 4k rezoluciji i 160 Hz i ne žali pare.
Pricam iz iskustva jer imam slicnu konfiguraciju samo je kod mene 32gb na 3600mhz i umesto Gigabyte K serije MSI B550 A-PRO. Graficka koju koristim je 6900 XT i ok je ali 9070 XT ili 7900 XTX bi tu mnogo bolje nalegla. Uostalom postoje videi sa tim procesorom i tim grafickim kartama na Jutjubu, pa pogledaj koliko je to overkill za taj procesor.

Pa nisam rekao da moze da se uklopi u tu cifru, nego ako je ikako moguce doplatiti za malo bolje komponente tipa graficka.
Napajanje iz opisa je IG-MAX Goliath IG7700L, a ne BeQuiet.

Pricam iz iskustva jer imam slicnu konfiguraciju samo je kod mene 32gb na 3600mhz i umesto Gigabyte K serije MSI B550 A-PRO. Graficka koju koristim je 6900 XT i ok je ali 9070 XT ili 7900 XTX bi tu mnogo bolje nalegla. Uostalom postoje videi sa tim procesorom i tim grafickim kartama na Jutjubu, pa pogledaj koliko je to overkill za taj procesor.
Не може да му се уклопи у буџет ни 9070 а да не говоримо о XT.
Чекај прво да уклопимо боље напајање.
Јел могао неки новији модел BE quiet ? 11 je застарели модел, 13 је сад активан.

Šta god odlučio, treba delovati što pre, jer se trend poskupljenja nastavlja. Ja planirao da dodam neki m2 2TB za storage, kad sam video cene expresno sam odustao. Može neki NAS da se kupi sad za te pare.

Nazad
Vrh Dno