Zato i jesam tu, samo sam pokusavao da dodjem do nekog info sta se zapravo desilo jer su u pitanju 2 posiljke sa istom pricom, a porucujem otprilike u jednom ili dva meseca vrednosti po 10-20EUR.
Ako porucujem "regularnim" putem, zar nasa posta ne bi trebalo po sluzbenoj duznosti da preuzme posiljku, isto kao i carina pre toga da stavi na paket nalepnicu "oslobodjeno od carine" ili neku drugu nalepnicu kao i do sad? Ovde ispada da meni paket za koji se placa shipping ide privatnoj firmi koju nisam birao, nije mi ostavljena mogucnost da promenim speditera (za ispod 50E stvarno nisam siguran da li ovo moze ili ne, imam iskustva samo sa preko i punim carinjenjem), i pritom koriste PE za dostavu koji jos nesto doda, a carinske deklaracije i nekog racuna nema.
Nije meni problem da platim PDV kada porucim, placao sam do sad ako je bilo takve "procene", isto kao i za carinu, jos od HobbyKinga pre 15g+. Problem je sto apsolutno nikakvu dokumentaciju ne dobijem o tome sto sam platio i o tome sta zapravo treba da platim, a postari ne znaju da mi objasne. CN je stavio da je VAT toliko i toliko, ali CN ne moze da mi carini paket.
Da ne misli iko da sam usijana glava i da zelim da zaobidjem sva moguca pravila koja se odnose na uvoz robe, ali ovo mi deluje kao suplja prica, jer sa svim dosadasnjim dzabinama je bilo cist racun duga ljubav.