Stvarno mi nije jasna poslovna logika operatera (svih, ne samo Yettel-a). Zašto novi korisnik vredi više od postojećeg!?
Juče me zovu iz Yettela da mi nude produžetak ugovora za hipernet+tv (ističe mi ugovor 26.marta). Uz sve to, imam ugovor za mobilni broj koji ističe 01. aprila i plus još dva broja koja su na postpaidu ali nisu na ugovoru (deca, smartić paket). Lepo kažem ženi da sam ok sa kvalitetom usluge, ali daj mi objedinjenu ponudu za internet, tv i sva tri broja. Ne može da mi da takvu ponudu!? Zove me samo zbog interneta i televizije (i tom prilikom mi daje ponudu koja je toliko loša da je uvredljiva)!?
Odem u poslovnicu, tamo me "oduvaju" i upute na contact centar. Ok, svi mi znamo da ljudi koji rade u poslovnicama imaju minimalna ili nikakva ovlašćenja za pregovore, ali ne priliči da budem "oduvan".
Pređem "preko puta" do A1 poslovnice i "na keca" dobijem nepunih 30% bolju ponudu!? Bez pregovora, bez zatezanja - već kao "default" opcija (ponuda iz poslovnice, ne ponuda "specijaliziranog agenta prodaje sa većim ovlašćenjima"). I šta sad? Naravno, kad podnesem zahtev za prenos, zvaće me da pokušaju da me zadrže, ali tad će biti kasno...
Povoljniju ponudu ćeš dobiti onda kad podneseš zahtev za prelazak kod drugog operatera. Do tada možeš računati na "kvazi popust" sa kojim je svakako značajno sve skuplje nego kod prethodnog ugovora. Kapiram ja da imamo nivo inflacije koji zahteva da se cene menjaju (na gore, naravno), ali i dalje ne mogu da skapiram poslovnu logiku. Svaki put, kod svake obnove (isteka) ugovora - ista priča.