Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Glavno je da je to bila lična odluka radnice, koja stvarno u tom slučaju predstavlja A1, ali jasno ti je koliko je kao pojedinac ipak nevažna u globalu.

da li ste skoro radili speedtest? na starom Mobile M paketu izgleda da mi je ogranicena brzina na 100 mbps. iako ogranicenje nije spominjano za stare pakete. na mestu gde uvek imam 300+ mbps, sada se zaleti na pocetku testa na preko 250 i posle sekunde padne na oko 100 mbps

Screenshot_20260203_163740_Speedtest.jpg

@pajica123 dok nije krenuo 5G nisu bili ograniceni paketi brzinom.
Kako jos uvek imam isti paket kao ti, meni je brzi 4G nego 5G.
Videcemo kako ce to izgledati nakon produzenja ugovora, ali po meni je veoma los marketing da se hvalis sa 5G, a ogranicis ga na 150m/s (sem za najskuplji paket)

@pajica123 dok nije krenuo 5G nisu bili ograniceni paketi brzinom.
ne bi trebali ni sada da su ograniceni oni stari paketi, ogranicenje bi trebalo da se odnosi samo za ove nove pakete koji su se pojavili od kako je uveden 5G

@pajica123
Kako jos uvek imam isti paket kao ti, meni je brzi 4G nego 5G.
ovo mi nema logike. ogranicenje brzine (na onim paketima gde postoji) se odnosi jednako i na 4G i na 5G. jedino ako hvatas 5G signal na nizoj frekvenciji pa je sporiji od 4CA 4G mreze

E sad ne razumem se toliko te mrezne podatke, ali 4G+ i 5G sam testirao na vise lokacija, uvek je isti broj "crtica" signala.
Na svim lokacijama je 4G+ brzi od 5G, i brzina 5G mi ide do oko 80m/s max na nekoj lokaciji, zato mislim da je ograniceno i za nas sa starim paketima.
Za koji dan cu produziti ugovor sa Yettelom, pa cu onda ponovo testirati na svim lokacijama 5G da li su se brzine promenile.
Na sluzbenom A1 imam kod kuce duplo losiji domet (2 crtice, Yettel pun domet), a brzina na 5G ide do 100m/s.

Pre mesec dana smo išli u a1 jer su odlučili da popust na pretplatu ukidaju posle 23 a ne 24 meseca.

Otkad postoji popust od 50% uvek je važio 24 obračunskih perioda, a ne 24 meseca. Kad obnoviš ugovor, ako dobiješ mesece za 1 dinar, račun za ceo mesec će biti 1 dinar, bez obzira kad potpišeš ugovor, pa nećeš platiti punu cenu paketa, tj. nećeš platiti praktično ništa...

da li ste skoro radili speedtest?
Meni na novom Mobile M i dalje nema ograničenja. Dodali su, inače, na sajt Speed Booster. Zvanično ne postoji na osnovnim paketima (Start i Surf), traje dva dana na Yettel 30, pet na Yettel 100, a sedam na Yettel Mobile M i L. Ako neko ima neki skriveni paket, može da javi šta se njemu nudi, a i vi sa starim paketima javite ima li vam ga uopšte u aplikaciji.

ovo mi nema logike. ogranicenje brzine (na onim paketima gde postoji) se odnosi jednako i na 4G i na 5G.
Isprva su to loše definisali kao maksimalnu 5G brzinu, iz nekog razloga se potenciralo na tom 5G, pa otud postoji zabuna. Sad je svakako jasno da se odnosi uopšteno.

Na svim lokacijama je 4G+ brzi od 5G
Ovde imaš mapu pokrivenosti. Na mnogim lokacijama je dostupna samo frekvencija (tj. frekvencijski opseg) 700 MHz, koja baš i ne donosi ubrzanje, pa je 4G+ brži. E, sad, ako si negde gde je dostupna frekvencija 3500 MHz (C-Band na mapi), tu bi ipak 5G trebao biti brži, mada je sve moguće.

Otkad postoji popust od 50%
Da budemo precizni, to se zapravo odnosi na sve popuste, a svako je tokom UO na nekom popustu. Npr. ko danas uzme Yettel 30 po komercijalnoj ceni sa sajta od 2.699 dinara (tako se prikazuje u aplikaciji, pre primene popusta za e-račun), u februaru 2028. će ga sačekati pun iznos od 3.499 dinara, isti koji će sačekati i one sa većim popustima.

Ovde imaš mapu pokrivenosti. Na mnogim lokacijama je dostupna samo frekvencija (tj. frekvencijski opseg) 700 MHz, koja baš i ne donosi ubrzanje, pa je 4G+ brži. E, sad, ako si negde gde je dostupna frekvencija 3500 MHz (C-Band na mapi), tu bi ipak 5G trebao biti brži, mada je sve moguće.

Hvala za mapu, po mapi na 2 od 3 lokacije ima 5G C-band, a brzine su svuda priblizne, mozda razlika do max 10m/s.
Koristim proslogodisnji Honor premijum uredjaj, znaci nije do njega, jedino sim kartica mi je stara 6,7 godina, mozda je do nje taj "problem", uredjaj mi uredno prikazuje 5G kad ga upalim.

Da budemo precizni, to se zapravo odnosi na sve popuste, a svako je tokom UO na nekom popustu. Npr. ko danas uzme Yettel 30 po komercijalnoj ceni sa sajta od 2.699 dinara (tako se prikazuje u aplikaciji, pre primene popusta za e-račun), u februaru 2028. će ga sačekati pun iznos od 3.499 dinara, isti koji će sačekati i one sa većim popustima.

Tačno... Ako obnovi ugovor u februaru 2028. neće platiti 3.499 već cenu koja je definisana za novi ugovor (ako zadrže ista pravila koja sad važe)

Može li ko da mi objasni zašto tražite da predjete u A1 na prepaid,kako bi dobili popust od 1x12 i 50x12, zar nije bolje da podnese zahtev za post paid,mislim da bi tada iz Yettela videli da ste ozbiljni oko prelaska i da bi pre dobili gore navedenu ponudi?

Može li ko da mi objasni zašto tražite da predjete u A1 na prepaid,kako bi dobili popust od 1x12 i 50x12, zar nije bolje da podnese zahtev za post paid,mislim da bi tada iz Yettela videli da ste ozbiljni oko prelaska i da bi pre dobili gore navedenu ponudi?
Kao iznas gore sto je kolega jedan napisao, nudili su mu samo 50%x24 meseca, on je to odbio i sad mora sa bude na post paidu 2 meseca, pa posle moze da trazi zahtev za prelazak u drugu mrezu.
Zar onda nije bolje da se odmah ode u A1 i dobije "maksimalni" popust.

@zillle nisi ti to dobro razumeo druže
Pa zato i tražim da mi neko objasni, do sada sam ovako radio,odem u MTS ili a1,podnesem zahtev za prelazak na post paid,izaberem neki njihov paket,dobiješ od njih karticu i onda čekaš da te pozovu iz Yettela radi dogovora oko produženja ugovora i tako već nekoliko godina u nazad,sad čitam da ljudi prelaze na pre paid,da prelaze na ovo ili ono i na kraju ne dobiju ono što žele

Nemojte me zezati kod telenora nikad nije bilo tako. 5 godina sam bila na telenoru i nikad mi nisu ništa naplatili više.
Kazem ti, gresis, Telenor je uveo taj obracunski period, samo sto se oni tad nisu ovako ciganisali. Znalo se, istice ti ugovor, oni pozovi unapred da ti ponude nesto, tad su paketo bili povoljni i svi su prihvatali, nije bilo ovog prelaska i raskidanja ugovora kao sad kod Yettela...

Kazem ti, gresis, Telenor je uveo taj obracunski period, samo sto se oni tad nisu ovako ciganisali. Znalo se, istice ti ugovor, oni pozovi unapred da ti ponude nesto, tad su paketo bili povoljni i svi su prihvatali, nije bilo ovog prelaska i raskidanja ugovora kao sad kod Yettela...
Moguće da sam zaboravila. Dugo sam bila na a1 pripejdu i ne znam šta mi bi da potpišem ugovor kad ja to ne trošim a plaćam bez veze. Ostalo mi je da samo telenor nije naplacivao i ciganisao se oko tih punih pretplata/popusta. U a1 kao da su mutavi, naplate ti punu cenu pretplate prvi mesec jer nisi počeo prvog u mesecu ili tako neka glupost je bila u pitanju.

Pa zato i tražim da mi neko objasni, do sada sam ovako radio,odem u MTS ili a1,podnesem zahtev za prelazak na post paid,izaberem neki njihov paket,dobiješ od njih karticu i onda čekaš da te pozovu iz Yettela radi dogovora oko produženja ugovora i tako već nekoliko godina u nazad,sad čitam da ljudi prelaze na pre paid,da prelaze na ovo ili ono i na kraju ne dobiju ono što žele
Tako je i dalje, osim ako baš neki pojedinac ne insistira da bude stvarno na prepaidu. Druga opcija je da na samom yettelu pređeš na prepaid i onda te pozovu i dobiješ ponudu bolju od one u aplikaciji.

sad čitam da ljudi prelaze na pre paid
Propuštaš ključnu činjenicu da A1 za prenos broja na pripejd daje šest meseci besplatnog Mega plana. I te kako smo (bili) ozbiljni svi koji smo podneli zahtev za prelazak kod njih na pripejd, jer je 6 meseci bez ugovorne obaveze i bez posebne naplate čak i bolje od 24 meseca pod ugovornom obavezom, pod pretpostavkom da Mega plan pokriva potrebe.

Takođe, Speed Boost nije prikazan u aplikaciji (Yettel Mobile M 2024). Brzine su iste kao i do sada, oko 300-400 Mbps (na mestima gde je i ranije bila toliko).
evo od juce par merenja gde inace imam 150-200-300+mbps (zavisi od doba dana i sl..)

Screenshot_20260204_064801_Speedtest.jpg

nemoguce da se ne radi o nekom ogranicenju

Ako nekom treba Gigatron kod ali ograniceno samo na sluske , el bese zabranjeno kod se nevidi ,kome treba saljem u poruke
Slusalice kod.png

evo od juce par merenja gde inace imam 150-200-300+mbps (zavisi od doba dana i sl..)

Pogledajte prilog 526709

nemoguce da se ne radi o nekom ogranicenju
Na screenshot-u je prikazana 4G+ ikona (u gornjem desnom uglu). Izmerene brzine su na 4G mreži. Svi rezultati na listi su LTE.

Takođe, pogledao sam i ugovor za Yettel Mobile M (2024), u kom piše sledeće: "U okviru paketa Yettel Mobile M dostupno je 400GB po najvećoj dostupnoj brzini u Yettel mobilnoj mreži na mesečnom nivou. Nakon potrošenih megabajta iz paketa, moguće je nastaviti korišćenje interneta po brzini do 2Mbps do isteka meseca."

Jedino da nam onemoguće pristup 5G mreži. 😁

znam da su rezultati na 4g mrezi, u selu imam 4G+ 3CA i islo je lagano i preko 300mbps (kada tel stavim na prozor i nemam prepreka prema predajniku), sada ne prelazi 110 mbps.

Ugovor mi istice 1. marta, imam Go data onaj paket, mislim da je to sada Yettel surf ili tako nesto, jel mislite da ce moci da mi prodje 12m po 1din + 12 meseci upola cene za Yettel 30, jer mi se cini da je nekima ovde prolazilo, samo za vece pakete? Jel ce oni pozvati na dan isteka ili malo ranije ili kako? Razmisljam se da predjem u A1, ali nedostajace mi deezer koji doduse koristim sa drugog broja, ali taj broj sigurno prebacujemo u A1.

znam da su rezultati na 4g mrezi, u selu imam 4G+ 3CA i islo je lagano i preko 300mbps (kada tel stavim na prozor i nemam prepreka prema predajniku), sada ne prelazi 110 mbps.
Pozvao sam danas Call centar, definitivno su ograničili 5G brzine na starim paketima. Jedino rešenje za maksimalne brzine je prelazak na Yettel Mobile XL.

Ugovor mi istice 1. marta, imam Go data onaj paket, mislim da je to sada Yettel surf ili tako nesto, jel mislite da ce moci da mi prodje 12m po 1din + 12 meseci upola cene za Yettel 30, jer mi se cini da je nekima ovde prolazilo, samo za vece pakete? Jel ce oni pozvati na dan isteka ili malo ranije ili kako? Razmisljam se da predjem u A1, ali nedostajace mi deezer koji doduse koristim sa drugog broja, ali taj broj sigurno prebacujemo u A1.
Nama su ponudili baš to juče posle drugog odlaska u a1 i drugog poziva od agenta. Da je dan ranije nazvala, kako je rekla da će nazvati u roku od ovih mesec dana, ali je ipak sačekala da ponovo podnesemo zahtev za promenu operatera. Prvo je zvala pre mesec dana, kad smo greškom podneli zahtev ranije i nudila je 6 meseci i yettel 30 za 1600 ili koliko je već bilo 50%. A juče je ponudila 12 meseci za din i jetel 30 za 1400. Jer je u suštini to ovaj stari paket što smo plaćali do sad samo su ga sad malo poskupeli. Tako da čekamo da konačno broj predje u a1.

Nazad
Vrh Dno