Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

• Začetnik teme Začetnik teme Broker
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li skroz gasite vaš android box? Ili samo iskljucite sve aktivne apk, i ostavite ga upaljenog?

Ja sam poceo da ga gasim skroz jer se koristi jednom u nedelju-dve dana deci za crtani.

Ne znam da li je vezano za android verziju ili za xiaomi.
mi box s3 ima opciju 3 vrste neradnog režima. Ranije sam ga gasio na dugme na njegovom daljincu pa uvek pretpostavljam da je to onako kako je predviđeno da se uradi.
Sada sam uzeo BT daljinski i on ga odmah gasi skroz

Ja isto samo ugasim TV a box sam posle nekog vremena ode u standby.

Mislim da može da se definiše šta radi power dugme a mislim i kad se zadrži dugme dobiješ više akcija power-restart-sleep ili nešto tako. Ja uglavnom ne gasim. Iščupao sam juče Vontara iz struje nešto pobrljavio. I to je neki podsetnik da androide treba povremeno restartovati

Btw uspeo mi je factory reset iz recoveryja. Digao se F3 Air 2. Nego one led što svetle to mi je radilo na početku i ja ga ugasim kad mi je dosadilo. Kako sam ugasio nikad više nisam uspeo ponovo da uključim. Al nebitno

Mecool je idealan proizvođač za tebe pošto maltene nikad ni za jedan box ne puste firmware update, nakon što box puste u prodaju pa do kraja života 😂😂
Uzeo Mecool km7 plus i ima android 14. Po meni nema povoljnijeg trenutno seetifikovanog boxa, ako izuzmemo Xiaomi box s3 gen, koji ima svoje prednosti, ali i mane, i naravno onn 4k plus koji pa mora da se budzi sa aktiviranjem za nas region i nema usb port.

Poslednja izmena:
Najveci problem koji Onn ima jeste dobavljivost, kako ga nabaviti.
Mecool pretpostavljam da moze sa Alija (plus potencijalnih 20% PDVa ili 32% sa carinom+pdv), ne znam mu ni cenu.
Xiaomi, ima ga po nasim prodavnicama (mogao se skoro uzeti za 5800 dinci sa sve dostavom).

Mozda Xiaomi 2 gen ima za te pare oko 5800, a 3 gen bio je do skoro najpovoljnije oko 6600 din. Mada meni je taj Xiaomi 3gen malo seckao, nije bio ono fliidan, a daljinski mi išao na živce. Onn 4k plus sa ebuy ja porucio, ukupno oko 65 usd, treba da mi stigne. Inace su koliko vidim i na ebuy poskupeli dosta, ja sam moj Onn 4k pro platio oko 70 usd sa transportom, a sad je toliko maltene bez transporta. Ode u 90 usd....Inace sa ebuy nisam imao carinu do sada.
Mecool sam na Aliju platio 6800 ja mislim, a carina zavisi kako pošalju. Ako ide ono preko Madjara proci ce bez carine, a ako ide preko CN....posiljke gde preuzima Feilix logistika, platicete 20% na vrednost robe.

Poslednja izmena:
Gen3, nisi pratio forum... Naravno, nema vise.
Sto se tice carine, ako je niska carina, nebitno kako posalju, ima da ti opale carinu+pdv na taj iznos.
BG carina, 50/50. 😀
A i CN, na taj iznos ne verujem da ce biti samo PDVa, verovatno i carine (jer je preko 50EUR).

Screenshot 2026-02-06 225424.png

Bolji hardver ima Xiaomi TV Box S (3rd Gen), tu je i Dolby Vision i još neke bitne stvari kao WiFi 6, jedino što Mecool ima ethernet ali i on je 100 Mbps 🙂
Okreni obrtni Xiaomi za 5800 din sa fiskalnim i 2 godine garancije za Srbiju ostaje najbolja kupovina.

Bolji hardver ima Xiaomi TV Box S (3rd Gen), tu je i Dolby Vision i još neke bitne stvari kao WiFi 6, jedino što Mecool ima ethernet ali i on je 100 Mbps 🙂
Okreni obrtni Xiaomi za 5800 din sa fiskalnim i 2 godine garancije za Srbiju ostaje najbolja kupovina.
Gde ima za 5800 sada, to mozda bila akcija u nekom trenutku. Al ovako sada nema sanse. Ako bude opet ta cena naravno da je najbolja kupovina, ali tesko za narednih pola godine.

A i CN, na taj iznos ne verujem da ce biti samo PDVa, verovatno i carine (jer je preko 50EUR).
Meni bilo tacno u dinar 20% vec dva puta za iznos preko 50 usd kad ide preko CN..... A generalno sta god ide preko CN....naplacuje se 20%. Neka seciva za brijac 2500 din i naplatili 500 din.

Poslednja izmena:
Ananas 6890 din trenutno - kupon i to mu dođe to 🙂
A i da se plati 6890 din opet je Xiaomi box bolja opcija zbog hardvera, Dolby Vision, WiFi 6, fiskalnog/garancije...

Poslednja izmena:
Ananas 6890 din trenutno - kupon i to mu dođe to 🙂
A i da se plati 6890 din opet je Xiaomi box bolja opcija zbog hardvera, Dolby Vision, WiFi 6, fiskalnog/garancije...
Wifi na Xiaomi 3gen je loš u odnosu na sve što sam probao. Ne prelazi 270Mbps dok Onn 4k pro, Mecool regularno idu preko 400mbps na istoj poziciji, tako da je to minus. Imam i video baš to testiranje. Kakav god Ethernet bolje ikakav nego nikakav, jer nekim ljudima to znači ako im ruter nije u blizini. Daljinski na Xiaomi baš loš, soci. Onda nema AV priključak dok nekima i to znači kao ni SD slot koji možeš da iskoristiš da proširiš memoriju. Pa ti sad daješ cene u idealnom slučaju sa kuponima, a to nije baš realno. Većina kupaca ne uhvati akciju sa kuponima. Za garanciju ok, ali u principu to se teško kvari, a nije vrednost 600 EUR pa da mi garancija prevagne za odluku o kupovini, al ako ima nije na odmet naravno.

Poslednja izmena:
Pa ti sad daješ cene u idealnom slučaju sa kuponima, a to nije baš realno. Većina kupaca ne uhvati akciju sa kuponima.
Kakvi idealni slučajevi, 6890din je trenutna cena bez ikakvih čekanja ili kupona!? 🙂
Sa kuponima može da bude samo još povoljnije, a i bez kupona za 7000 din je opet najbolja kupovina u Srbiji!

Wifi na Xiaomi 3gen je loš u odnosu na sve što sam probao. Ne prelazi 270Mbps dok Onn 4k pro, Mecool regularno idu preko 400mbps na istoj poziciji, tako da je to minus. Imam i video baš to testiranje. Kakav god Ethernet bolje ikakav nego nikakav, jer nekim ljudima to znači ako im ruter nije u blizini. Daljinski na Xiaomi baš loš, soci. Onda nema AV priključak dok nekima i to znači kao ni SD slot koji možeš da iskoristiš da proširiš memoriju. Pa ti sad daješ cene u idealnom slučaju sa kuponima, a to nije baš realno. Većina kupaca ne uhvati akciju sa kuponima. Za garanciju ok, ali u principu to se teško kvari, a nije vrednost 600 EUR pa da mi garancija prevagne za odluku o kupovini, al ako ima nije na odmet naravno.

Šta se gleda kad 270Mbps nije dovoljno?

16k, Ma bitno je šta piše na ekranu na testu brzine. Nema veze ako i to nije tačno.

Занимљиво поређење RockTec GX1 и Ugoos AM9 од човека који има обадва бокса:

Југос има исто толико грешака колико и Роктек.
Заменио сам лаунчере на обе конзоле са лакшим Пројективити лаунчером, што ми је омогућило да се решим јадног GTV-а и досадног Југос лаунчера.
Да, нисам могао да натерам даљински управљач GX1 да ради са TCL-ом, па сам га упарио са LG OLEDG5. Али даљински управљач никада није отказао.
Не могу да тестирам пролаз до рисивера, али могу са сигурношћу рећи да је слика на проблематичним изворима,
као што су емисије са DRM-Play-а, глађа и природнија на GX1.
Што се тиче стабилности бежичне везе и домета, AM9 са својим антенама од десет центиметара је ненадмашан, али брзине су мање-више исте.
Мој Југос нема Долби Вижн, па је GX1 био упарен са врхунским телевизором. Истовремено, у комбинацији са TCL-ом,
Роктек је произвео веома импресивну слику (и допала ми се чак и више него на LG-ју).
Нисам могао да добијем такву слику на TCL-у са Југосом.
Једина карактеристика која заиста издваја AM9 је његов 64-битни систем. Али коме је то потребно за 99,9% рутинских свакодневних задатака?
По мом скромном мишљењу, GX1 и Ugoos AM9 су упоредиви сет-топ боксови, сваки са својим предностима и манама које нису очигледне обичном кориснику.
Нема смисла замењивати Роктек скупљим Југосом тренутно, осим ако не плаћате још више за потпуно нови АМ9 про.

Gledao sam ovaj novi S, ajde sto nema lan priključak ali nema ni audio izlaz.
To i nije muzicki streamer, nego TV box.
HDMI podrzava sve sto treba, a onda se TV povezuje na soundbar ili streamer/amp...

Zar nema spdif?

To je više nego dovoljno
I jeste muzički streamer zašto ne bi bio, ima chrome(audio)cast
ja sam 2g koristio kao takav i za to je odličan.

Da izbacili su spdif na 3gen ali se može koristiti ili preko risivera ili preko TV optički audio

Suština je potpuno ista
Ovi uređaji (ja sada koristim onn 4k pro) su odlični za audio cast, za to mi najviše koristi

Pominjao sam ja ranije. Android ima ograničenje za audio output i uvek radi kompresiju zvuka.
I bluetooth isto to radi (ldac i slično, nema veze).
Kome je zvuk bitan, to nije najbolje rešenje (JERES) iako je komforno i radi dosta dobro, pogotovo za prosečne zvučnike i prosečne korisnike.
Ja prvi rokam spotify na taj način iako sam uzeo namenski mini streamer poput wiim.

A i ako zanemarimo sve to, meni lično opet nema smisla da box povezujem direktno umesto kroz tv. Ako povežem tv i amp, onda će raditi i za box i za playstation i komp i bilo šta.
Ako vežeš box i amp, onda ti tv zvuk ne ide na te dobre zvučnike na ampu.

Koliko sam izguglao jedino Nvidia vredi, ostalo su manje više kompromisi..

Koliko sam izguglao jedino Nvidia vredi, ostalo su manje više kompromisi..
Nemam lično ali pratim temu pratio sam i jedno vreme oglase da li im novim i polovnim pada cena i da li bi se tad isplatilo ga uzeti umesto nekog android box. Zaključak ako ne igraš igre i negledaš video sadržaj sa svog hard diska ne,uređaj je i danas što se tiče hardvera i karakteristika vrhunski,ali već godinama nema ažuriranje softvera tako koliko sam upratio da su ga i oni koji ga imaju stavili u fioke i zamenili ga nekim novijim android box uređajem.

Nazad
Vrh Dno