S obzirom da je ovde City stalno na tapetu, rekao bih sa razlogom, ajde nešto i u plus. Stiže mi u petak poruka od City, da li želim paket da prebacim na paketomat ili na Shop. Znajući da je bilo problema, preskočim, neka mi donesu na adresu, na poslu uvek ima nekoga. U ponedeljak u 9 ujutru stiže poruka da je kurir zadužio paket I da I dalje mogu da ga prebacim na paketomat. Iskukiram. U 11h kurir doneo paket. S obzirom da ne rade nedeljom, brže nije moglo.
Naručen paket 20-tog Decembra i dodeljen City-ju (SHEIN platforma).
20-tog Januara stiže poruka na Viber "zaduženo za dostavu" i nudi preusmeravanje na paketomat.
Ja u 14:05 preusmeravam na paketomat, u 14:54 se pojavljuje status "Primalac odsutan".
Čekam dva, tri dana i pošto se ništa ne dešava odlazim u meni najbliži City-jev ofis u Vojislava Ilića 10.
Tamo mi zaposlene kažu da vide da je moj paket u magacinu u Surčinu/Radiofaru i da i njima niko iz glavnog ofisa ne odgovara ni na kakve mejlove i upite i da im svaki dan dolaze ljudi i prave scene i svađaju se s njima, a one same nemaju načina da čak ni telefonski dobiju svoj glavni ofis.
Pošto su na reddit-u neki ljudi pisali o tome da su uspevali da direktno u glavnom magacinu u Radiofar-u preuzmu svoj paket, ja rešim da sutradan uzmem slobodan dan i potegnem direktno do Radiofara.
Dve ljubazne devojke tamo odštampaju neki papir sa rutom moje pošiljke i daju svojoj koleginici da pozadi u skladištu proba da ga pronađe.
Nema gde da se sedne, a čekanje se oteglo jedno pola sata.
Dolazi jedan Turčin koji ne zna Engleski i traži svoju pošiljki pritom se sporazumevajući preko prevodioca sa telefona sa devojkom.
Odlazi posle 10 minuta praznih ruku, ja saznajem da je tu po treći put i da nemogu da mu pronađu paket, izlazi pozadi iz magacina jedna histerična usplahirena devojka i viče "nema ga nigde, sto puta smo svuda gledale, sve je to zbog novog softvera, svi statusi su pogrešni, itd".
Meni još uvek niko ništa ne govori za moj paket i ja strpljivo čekam i dalje.
Onda ulaze dve devojke sa psom i isto traže da pokupe svoj paket. Prošlo je još nekih 15 minuta stojećki i ja konačno gubim strpljenje.
Pitam devojku koja je pre 45 minuta dala svojoj koleginici papir sa rutom moje pošiljke da proveri sa njom šta se dešava - da ja sam nisam pitao pustile bi me da i dalje čekam kao *****. Odlazi ona pozadi i vraća se sa nekim klincem po kome se vidi da sa njim nije sve u redu - koji i meni i devojkama sa psom kaže da nisu uspeli nigde da pronađu naše pakete. Onda se odmah iza njega pojavljuje neki matori koji viče na ovu glavnu devojku sa šaltera "Ajde puštaj mi više te stikere za Temu paketomate, to nam je prioritet!". Ja pitam posle kad je otišao tu devojku da li ona uopšte vidi u sistemu da sam ja isto preusmerio pošiljku na paketomat pošto ovi u Vojislava Ilića 10 to nisu mogli da vide - ona mi odgovara da vidi i da ništa ne brinem i da će u nekom trenutku kad dođe na red moj paket biti poslan na naznačeni paketomat.
Odlazim kući praznih ruku i posle par dana nakon kraće back and forth pismene komunikacije sa SHEIN-om dobijam full refund za neisporučeni paket.
Juče me u pola 3 popodne zove kurir City Ekspresa da mi kaže da ima pošiljku za mene (od koje sam se ja inače već oprostio) - ja u tom trenutku nisam kod kuće i kažem mu da je ostavi u naznačeni paketomat - on kaže da u svom sistemu uopšte ne vidi da to treba da ide na paketomat.
Ali kao ostaviće on, samo da mu kažem na koji paketomat, ja se onda setim da sam pre par dana čitao na reddit-u da su im ostavljane pošiljke u pogrešne paketomate ili nisu dobijali Viber/SMS poruke sa kredencijalima za otvaranje istih - i kažem mu ostavi ti to meni u City shop u Vojislava Ilića 10, on kaže ok ostaviće ali moći ću da ga preuzmem tek sutradan. Nije bilo nikakve poruke ni na Viber ni sms-a vezano za taj pokušaj dostave.
I danas odem tamo i 10-tog Februara preuzmem paket naručen 20-tog Decembra za koji sam inače dobio full refund.
Paket je bio prelepljen sa jedno 5-6 stikera koje sam pažljivo oljuštio da bih imao šta da vidim - fake pokušaje dostave npr. 3-ćeg februara i ranije kada me niko nije ni na koji način ni kontaktirao.
Toliko o City Ekspresu!