Šta je novo?

Xiaomi G pro 27i

• Začetnik teme Začetnik teme vrobec
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam da li ispadne bolji G27Qi, ali sam odlucio da uzmem M27Q3. Siguran sam da ce mi biti mnogo drndanja da non stop rucno prebacujem local diming iz SDR u HRR i obrnutno. Ne zelim da razmisljam o tome uopste.
Da javim da sam pored Gigabyte M27Q3 narucio i G Pro. G pro sam porucio u ponedeljak i stigao je danas, M27Q3 porucen u petak jos nije stigao.

Malo je reci da sam odusevljen razlikom izmedju predjasnjeg Benq koji je bio 1080p i ovog. Boje na ovom monitoru su neverovatne i stvarno mi nije jasno kako sam mogao da igram igre na prethodnom monitoru. Neke cu morati ponovo da prelazim 😀

FW je 1.0.07 i voleo bih ako neko moze da mi da savet kako da proverim tu kalibraciju boja. Usao sam u Dead by Daylight gde ima dosta crne i meni sve deluje kako treba.

Hocu, samo moram da smislim kako da ih stavim jedno pored drugog jer nemam toliko prostora.

Prezadovoljan. Bas me zanima kakva je slika na Gigabyte modelu u poredjenju sa Xiaomi

Stigao danas M27Q3 pa evo nekih slika. Levo je Gigabyte, desno Xiaomi. Oba monitorq su podesena na isti brightness i contrast, stim sto je G Pro 27i dosta svetliji, da ne kazem duplo. Brightness 60 na M27Q3 je otprilike jednak 30 na G Pro.

Nisam neki expert ali ono sto se da primetiti jeste ta izrazena crvena na G Pro 27i. Iskren da budem, nisam primetio dok nisam stavio M27Q3 pored. Doduse na slici je jace izrazena taj razlika, uzivo nije tolika.

Sto se tice crne, ja iskreno ne vidim neku bitnu razliku, mozda neko moze da me demantuje na osnovu slika. Ako imate predloge sta bi jos mogao da proverim ili da promenim u podesavanjima, pisite.

I da, ono sto me nervira kod oba monitora je da oba imaju stuck pixele. Na Gigabyte modelu sam primetio 1, dok na Xiaomi ima cak 4 i vide se samo na potpuno crnoj pozadini. A jednom kad ih primetis…

Prilozi

• IMG_1358.jpeg
    IMG_1358.jpeg
    448.2 KB · Pregleda: 57
  • IMG_1371.jpeg
    IMG_1371.jpeg
    465.5 KB · Pregleda: 59
  • IMG_1370.jpeg
    IMG_1370.jpeg
    402.3 KB · Pregleda: 52
  • IMG_1369.jpeg
    IMG_1369.jpeg
    332.3 KB · Pregleda: 54
  • IMG_1366.jpeg
    IMG_1366.jpeg
    180.2 KB · Pregleda: 52
  • IMG_1359.jpeg
    IMG_1359.jpeg
    424.1 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
Hvala za poređenje.
Razumeo sam da oba imaju mrtve piksele?

Oba. Ne znam dal su mrtvi jer se pojavljuju samo na crnoj pozadini.

Koji po vama izgleda bolje? Ja bih prednost dao M27Q3. Zaboravih da spomenem da je premaz ekrana drugaciji. Na G Pro je mat i drugaciji je osecaj pos rukom u odnosu na M27Q3

Poslednja izmena:
Ne bih primetio uopste da nisam imao monitore jedan pored drugog. Gigabyte je odradio dobar posao iako nije mini led, pritom ima 320Hz, 2.1 HDMI naspram 2.0 kod Xiaomi i usb-c port. Mada razmisljam da ga zamenim za drugi model zbog ovog pixela jer ga konstatno vidim sad na crnoj pozadini.

Ja sam uradio neku kalibraciju u Windowsu, ima prečica u display podešavanjima, samo malo sam smanjio crvenu. U Adrenalinu postoje neke custom opcije ali nisu mi se dopale, kod Nvidije navodno ima više opcija. Inače kod tebe mi crna izgleda previše svetlo ali teško je reći na osnovu slika.

Xiaomi na slikama izgleda kao da je ukljucen Night light, onaj eye protection.

Sad si me naterao da ga ponovo izbadim i proverim sve, a taman sto sam ga spakovao 😆

Elem, ovo su podesavanja slike. Nisam ja tu nesto mnogo cackao, samo sam brightness menjao. Ne znam sto su slike rotirane, na telefonu su normalne.

Inace, G Pro je prvobitno bio povezan na DP, sada sam ga povezao na hdmi da vidim da li ce to promeniti nesto, al naravno da nije al reko cisto da probam

Prilozi

• IMG_1377.jpeg
    IMG_1377.jpeg
    133.4 KB · Pregleda: 25
  • IMG_1378.jpeg
    IMG_1378.jpeg
    140.8 KB · Pregleda: 23
  • IMG_1379.jpeg
    IMG_1379.jpeg
    123.8 KB · Pregleda: 20
  • IMG_1380.jpeg
    IMG_1380.jpeg
    129.2 KB · Pregleda: 25
Nije to po defaultu ukljuceno na monitorima a i u Windowsu onaj njegov takodje nije.

Da je Windowsov Night Light ukljucen Xiaomiju bi i plastika bila crvena koliko je lose a i Gigabyte bi imao drugaciju boju

Koristim f.lux inace ali je bio iskljucen. Da je bio ukljucen, videlo bi se i na Gigabyte. Trazim sad neka podesavanja da vidim moze li to da se promeni, mada svakako cu ga vratiti jer sam nasao i peti mrtav pixel.

Zaboravio sam skroz na f.lux, na Gigabyte GS27QC koristim windowsov i radi ok.

Mislim da ne mozes mnogo da ga poboljsas, takav je kakav je

Ma da, necu da gubim vreme. Ne znam sta je Gigabyte radio sa ovim jer nema puno review-a ali deluje kao jako dobro. Jedino sto cu da vidim i njega da zamenim za neki bez mrtvog pixela.

Ne znam ali meni na mom lenovo thinkpad sa iskalibrisanim displejom, xiaomi izgleda lepse, tj boje su mi prirodnije. Benchmark sajt na xiaomi je siva a na gigabyte neka braon siva. Isto tako cajnik, na xiaomi je siva a na gigabyte braon siva. Kokakola mi je prirodnija i lepsa na xiaomi nego na gigabyte

edit: sad vidim da sam pomesao monitore 😀 xiaomi je krsh

Nazad
Vrh Dno