NightCrawler
Znamenit
- Učlanjen(a)
- 15.03.2005
- Poena
- 1,025
Ima i dva nastavka.Orlovi rano lete je top knjiga🙂
Slavno vojevanje i Bitka u zlatnoj dolini.
Ima i dva nastavka.Orlovi rano lete je top knjiga🙂
Moj otac ima celu njegovu kolekciju knjiga, one što imaju borde korice, ne znam ko je izdavač.Ima i dva nastavka.
Slavno vojevanje i Bitka u zlatnoj dolini.
Eto gledaj, nije tajna 😂😂
Samo odmah da napomenem da 80% pročitanog u prethodnih 10 godina je ili dobilo 3/5 ocenu ili nije ni ocenjeno ( a to je u 90% slučajeva "oko 3, samo me mrzelo da ocenim" / "bzvz mi da dajem manje od 3 za knjigu koju sam pročitao celu").

Из тог бордо комплета сам учио да читам...Moj otac ima celu njegovu kolekciju knjiga, one što imaju borde korice, ne znam ko je izdavač.
Pa šta ću kad sam bio mlađi i neukusniji tamo oko 2011 kad sam to čitao pa sam prevelikodušno ocenjivao. A i eto našao si baš Mistborn #2 i #3 koje nisam ponovo čitao pa nisam buo u prilici da smanjim ocenu kao za #1.а када уђох у твој списак њига, 5 звездица за оригинали Mistborn 🤣

Meni su loši tj nisam čitao jer nisam mazohista da čitam Sarah J. Maas 😂 Harry Potter sam čitao samo poslednju knjigu kad sam čuo informaciju da će film da podele na 2 dela pa me mrzelo da čekam.Али не разумем зашто је он лош, а добри су: J.K. Rowling, Suzanne Collins, Sarah J. Maas или Leigh Bardugo.
Kad sam pročitao 22 izdanja tog autora mora i njemi de zalomi nešto preko 3/5 😅 Plus što i dalje smatram da je ta originalna Mistborn trilogija najbolje što je napisao ( ako možda i ne bih otišao i toliko daleko da kažem i da je jedino što treba / vredi pročitati od njega) a to sam naravno prvo čitao. Pa posle Elantris i Warbreaker.Толико буке око прецењености Сандерсона, а када уђох у твој списак њига, 5 звездица за оригинали Mistborn 🤣
Свака част на толико Чајковског. Прочитао сам онај серијал Деца времена, јесте инстересантно/оригиналан приступ, али превише буба за мој укус. Од Чајковског ми ипак много боље лежи Крцко Орашчић, клавирски концерт #1, виолина у Д-молу, 1812... 🤣A eto zamisli ipak mi nije Sanderson najčitaniji pisac: pročitao sam 23 izdanja od Adrian Tchaikovsky 😉 Pa i pored toga što u proseku je dobio od mene niže ocene ( i ima veći broj totalnih promašaja, čak sam u 2025. po prvi put "did not finish" jednu njegovu knjigu) smatram da je Tchaikovsky 3x bolji pisac od Sandersona i 10x raznovrsniji.
Имао сам несрећу да пробам да читам, хтео да видим зашто се диже толика помпа око њих. Као што рекох класичан chick flick, и то за оне испод 20 година. Епска фантастика у којој је најважније како се неко обукао, нашминкао, кога ће главна јунакиња да пољуби, заљубљена у свог непријатеља (ово само код женских ауторски има)... Чини ми се да женскаћи више форсирају тематику везану за lgbt+- *****е и *****уше, него мушки аутори. Није ми јасно зашто, али сам прилично гадљив на то, скоро све остало могу да сварим.Али не разумем зашто је он лош, а добри су: J.K. Rowling, Suzanne Collins, Sarah J. Maas или Leigh Bardugo.
Meni su loši tj nisam čitao jer nisam mazohista da čitam Sarah J. Maas 😂 Harry Potter sam čitao samo poslednju knjigu kad sam čuo informaciju da će film da podele na 2 dela pa me mrzelo da čekam.
😁😁 Jeste Čajkovski opčinjen insektima i zoologijom generalno.али превише буба за мој укус.
Ovo je pogrešna knjiga za načeti Murakamija, ako je suditi po mom iskustvu. Pročitao sam svaku reč koju je izdao (što se tiče beletristike), ali sam sa ovom udario u zid. Ne ide pa ne ide, uprkos brojnim pokušajima i činjenici da sam očas posla slistio novelu na kojoj je bazirana.Završio 30+ knjiga Shannara - Teri Bruks, a sad za rodjendan dobijem Haruki Murakami - Grad i njegove nestalne zidine.
Iaoo majko moja. Što ovo meni ne ide. Taj stil pisanja, prvo lice, treće lice, pa on priča šta ona progovara. Jako, jako cudno i ne mogu da se uklopio u taj čudni stil.
Nikako mi se ne sviđa. Čitam, al sve na silu. Nit me nešto pogadja, nit mi je zanimljivo.
Prvi put čitam japanske pisce, izgleda i zadnji, ako su svi ovako nastrani.
Ja sam je batalio nakon nekih 60tak strana, jednostavno nije mi legla.Konačno pročitah Autostoperski vodič kroz galaksiju. Iskreno, odavno veću glupost nisam pročitao.
Prethodna, prva knjiga te autorke nije ni blizu tog kvaliteta čisto da znaš odmah.
Na temu stila pisanja, uzmi probaj da čitaš:
Elisa Shua Dusapin - Winter in Sokcho:
![]()
Elisa Shua Dusapin - The Pachinko Parlour:
![]()
Ali baš da čitaš, ne audiobook.
Dodao na listu, hvala!
Još uvek nisam pročitao sve, ali mislim da vredi. Ovo je link ka redosledu kojim autor preporučuje da se čita, a ovo je link za hronološki poređane knjige.Kao tinejdžer sam čitao trilogiju Mač od Šanare u ediciji Plava ptica, vredi li dati šansu silnim nastavcima?
Dejan Ognjanović što se tiče horora.Da li imate za preporuku nešto novo od domaćih autora? Nisam ispratio nešto zadnjih dve - tri godine. Zanima me fantastika i horor
Dejan Ognjanović što se tiče horora.
Od domaćih autora mogu da preporučim Vladu Arsića npr.
Spoj istorije i fikcije.
Od Arsića:Mislim na konkretan naslov
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari