Šta je novo?

Merači krvnog pritiska

• Začetnik teme Začetnik teme Zeha
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Odličan izbor, kad sam ja kupovao tog M7 nije bilo... Gledam sad specifikacije, deluje veoma dobro. Ako sam već 2-3 godine zadovoljan sa M3, ti ćeš tek biti zadovoljan sa M7. 🙂

Da malo dignem temu.
Imam Omron M6 comfort aparat već sigurno deceniju celu. Nikakve zamerke nemam. Ali od skoro je počeo da prijavljuje neke greške. Zvao sam Prizmu, odmah su mi rekli da je do manžetne. Naime, nakom dosta godina i korišćenja, manžetna (ona kruta, firmirana) ume da napravi problem. Kako, šta, nemam pojma.
Pitao sam da donesem na servis da ga izbaždare, rekoše da može, al 99% je manžetna.
Elem. Nova manžetna je 4000 dinara, ide i na M3 i M7 modele.
Sad sam u nedouimici, dal uzeti samo novu manžetnu ili ipak nov aparat, jer kapiram da ovaj M6 nakon decenije rada možda malo i lažira ili će u nekom momentu crći nešto drugo.
Svakako, uzeo bih na rate.

Da li si gledao na Aliju? Mozda ima nesto da se nadje za manje novca ako ti nije hitno u smislu cekanja.

Volim ja Ali i Temu, ali za neke ovako bitne stvari, ne bih se zezao. U međuvremenu sam se malo konsultovao sa još nekim korisnicima Omron a i Microlife uređaja, svakako sam prelomio i uzeću nov Omron. Ako je ovaj m6 trajao 10 plus godina, nek i nov potraje još 10 i biću zadovoljan.

Uzet Omron M7. Garancija 5 godina. Dali mi popust 5% i adapter za manžetnu da ako hoću da mogu da je koristim i sa starim M6 modelom.
Sad imam i m6 confort ali bez manžetne, pa ću a vrv staviti na oglase. Kupac nek se otvori za novu manzetnu.
Elem, m6 i posle 10+ godina i dalje ispravan. Uverava me prodavac u radnji da ne pamti kad je neko ima reklamaciju na sam uređaj. Na manžetne ima reklamacija ali tek nakon X godina.

Pitanjce, za neku povremenu kontrolu pritiska, da li bi mi posao radio i najjefitiniji Prizmin uređaj (YE660D)?
Nije mi ni jasna tolika razlika u izboru modela i cena. Ok, kvalitetniji uređaji, više nekih opcija...ali kontam treba mi da izmerim pritisak i to je to.

Ја имам најјефтинији Омрон, купљен пре пар година. За толико одлично ради посао. Иначе, купио сам га реда ради.

Pitanjce, za neku povremenu kontrolu pritiska, da li bi mi posao radio i najjefitiniji Prizmin uređaj (YE660D)?
Nije mi ni jasna tolika razlika u izboru modela i cena. Ok, kvalitetniji uređaji, više nekih opcija...ali kontam treba mi da izmerim pritisak i to je to.
Prizma je valjda kinez a Omron japanac.
Kupis najjeftiniji omron M2+ za nekih 600 din više i miran si.

Izbegavajte Auron, kupio sam digitalni zbog lakseg merenja, ali od starta nije merio dobro imao je ogromna odstupanja uzmedju dva merenja( i do 30 za donji) Dva puta bio na reklamaciji i oba puta rekli da je reklamacija neopravdana. Uporedjivao sam rezultate merenja sa jos dva digitalna aparata i ovaj je definitivno felerican. Sad on stoji, a koristim stari sa pumpicom.

Merači pritiska na zapešću šake (podlaktica nisko) i oni na nadlaktici (na bicepsu) mere uvek razlicit pritisak.
Meni merač Omron R6 (na članku) meri gorinji pritisak 7-10 jedinica niže i donji pritisak barem 4-5 jedinica manje od OMRON M3 Comfort koji meri pritisak na nadlaktici.
Za preciznije merenje pritiska potrebno je mirovati 1 minut, da se umiri puls, pa onda meriti.

Kad kupujete merač pritska uzmite Omron uređaj ako je dostupan, uzmite uvek uređaj sa comfort manžetnom, zaobiđite bilo koji merač bez comfort manžetne, prakticniji i laksi za koristenje jesu merači na zapešću šake ali su ovi sa manžetnom za merenja na nadlaktici precizniji.

Ko ne pazi, visok krvni pritisak je "tihi ubica".

Pitanje za korisnike Omron uredjaja: postoji li neka aplikacija za beleženje izmerenih vrednosti krvnog pritiska? Do sada sam koristio Beurer uredjaj i za njega postoji njihova aplikacija kojom se snimi ekran uredjaja, sama uradi OCR i unese vrednosti. Naravno, čuva istoriju, te se mogu pratiti vrednosti po vremenskim periodima (dan, nedelja,...).
Postoji li tako nešto za Omron - da aplikacija sama očita vrednosti sa aparata, a ne da ja moram da unosim?
Pozdrav

Postoji - pricam konkretno za Omron Evolv. Prenosi podatke preko bluetooth veze. Omron connect je aplikacija za android.

Omron aplikacija lepo uradjena , jednostavna, sa svim potrebnim informacijama. Sam omron uredjaj pamti sve zapise i onda kad prepozna da je mobilni povezan sa aparatom , odradi sinhronizaciju podataka.
Izvestaje mozes da exportujes u Excelu i CSV formatu.

Čemu praćenje rezultata?

Svaki put kad staviš narukvicu,psiha učini svoje i "nabije" ti pritisak pri merenju.
Uzimaš terapiju redovno,poznaješ svoje telo.

Hvala svima na odgovorima! Pogledaću to što ste naveli, pa odlučiti da li ću preći na Omron ili ostati na Beurer.
Pozdrav

Da li je neko probao ovaj sat i kako mu se pokazao. Cini mi se da sam negde video da je u kini registrovan kao medicinsko pomagalo. Cena mu jeste malo jaca i sam Huawei ekosistem mi nije privlacan, ali sam mislio kada mu malo padne cena da mozda i nije losa kupivina za redovno pracenje krvnog pritiska.

Čemu praćenje rezultata?

Svaki put kad staviš narukvicu,psiha učini svoje i "nabije" ti pritisak pri merenju.
Supruga imala problema sa pritiskom i trebala je na svakih par sati, tokom par dana da meri i belezi pritisak i sa tim podacima da dodje na kontrolu.
Lakse ovako kad aparat sam belezi, doktorka se odusevila sa odstampanim izvestajem, sve hronoloski, po datumu, vremenu...

Moja doktorka zgužvala papir i bacila.
Da li je neko probao ovaj sat i kako mu se pokazao. Cini mi se da sam negde video da je u kini registrovan kao medicinsko pomagalo. Cena mu jeste malo jaca i sam Huawei ekosistem mi nije privlacan, ali sam mislio kada mu malo padne cena da mozda i nije losa kupivina za redovno pracenje krvnog pritiska.
Za nas sa hipertenzijom idealan sat.

NIsam probao.Držao u ruci,bio je vezan pištalicom u A1.

Izlazi D3 krajem godine.To čekam.

Svake 2 godine izlazi nov model.
Ako nije hitno,sačekaj nov model.

Moja doktorka zgužvala papir i bacila.

Za nas sa hipertenzijom idealan sat.

NIsam probao.Držao u ruci,bio je vezan pištalicom u A1.

Izlazi D3 krajem godine.To čekam.

Svake 2 godine izlazi nov model.
Ako nije hitno,sačekaj nov model.
Hvala za info, nije mi hitno, ali Galaxy watch 4 mi je vec star poprilično, a ovo izgleda kao odlična stvar, jer meri u realnom vremenu, a ne kao samsung odprilike u odnosu na kalibraciju.

Čemu praćenje rezultata?

NIsmo svi isti i nemamo svi istu psihu. Ako poznajes svoje telo, šta će ti merač pritiska?
A opet, pišeš da imaš hipertenziju i oslinio bi se na sat da ti prati istu!

Pozdrav. Prvi put u zivotu imao problem sa povisenim pritiskom pa sam se malo aktivirao oko merenja.
Posedujem u kuci Omron m2 .. problem mi je sto mi pokaze prvi rezultat najveci, potom sledeci manji i tako skoro uvek... Poslednji put sam podigao manzetnu iznad lakta nesto vise pa je izmerio cak i nesto vise.
Verujem da je tu problem, prosto sumnjam da bas svaki put kad izmerim visok on pada za po 10 dok ne dodje na normalu... Sta kupiti danas digitalni da je najefikasniji...citao sam malo s pocetka par stranica, ali nisam imao zivaca sve da iscitam, pa se izvinjavam ako je vec sazvakano, mada 2026 je, uvek se nesto novo izbaci...

pa to je normalno čim meriš više puta rezultat pada, samo taj prvi je tačan ako je izmereno u mirovanju barem 5 poželjno 10 minuta bez hodanja pre merenja... nema mahanja rukom ili držanja u vazduhu, ruka se drži opuštena položena uz telo, noge opuštene, čvrsto oslonjene na zemlju, ne pod 90 stepeni, itd.

Hvala ti na odgovoru. Samo to sa nogama, ako sedim na trosedu, a tako merim, noge nekako i dodju u polozaj od 90°?

Generalno, mesto merenja (manžetna ili ono kod zgloba), treba da je u visini srca.

Jos jedno pitanje, dosadsn sam, ali prastajte. Polozaj manzetne, jos bolje, Ako neko poseduju omron m2...kazu propisi 1-2cm iznad "prevoja" na laktu..cak i blago ka unutra... ako se vodim bukvalno, i rub manzetne na kom nema nista podignem za toliko, onaj deo sa senzorom ide daleko vise od ta maximum 2 cm i daje mi cudnd rezultate... Ja merim tako da "gadjam" tu arteriju sa onim delom gde izlazi crevo manzetne , i to bude tih 1-2 cm iznad prevoja lakta... Da li je to ispravno ili ne, moli za odgovor hipohondor u nastajanju.

Nazad
Vrh Dno