Ја имам неку уградну Electrolux, иде до 300. Савршена за домаћи хлеб 🙂Koja je to klasična rerna koja greje na 300C?
Spominje se u temi...
Ja googlam i ne nalazim.
Uglavnom su 250-275.

Ја имам неку уградну Electrolux, иде до 300.
Ja imam neku AEG koja ide do 300°C.
Uvek se setim ove poslovice kada ogladnim i zbog toga sam se ugojio 🙁Što možeš danas ne ostavljaj za sutra.
Mislio sam na pasirani paradajz ali sam napisao kecap.Кечап на пицу?
Pa probao bih i ja na tvom mestu da li može da se meša tim mikserom ako je iole robustan (tj ima svoje postolje). Klasični misker nema snage za testo. U svakom slučaju probaš po minut-dva mešanje i isto toliko pauze dok sve vreme stojiš pored miksera.@ny555 Ja nemam masinu za mesanje nego rucni mikser sa mesalicama za testo. Moze li to da se koristi? Koliko otprilike treba za dve pice (pravim mami i meni)? Posto vidim da se metalna ploca kupila u inostrastvu kod nas toga nema jedino da gledam kod nekog limara da mi isece komad vel tipa 40 x 40 cm.
Imam neku celicnu tepsiju za picu kupljenu u Metrou. Nije debela ali bih eventualno mogao da je okrenem pa na njoj da pecem picu.

.додао бих и Vincenzo capuano и malatti di pizza (само не знам има ли превод на енгл), ја причам италијански, па ми одговара.
Kada je brasno u pitanju moram da vidim Italijansko ali u Metrou ima od 5 i 25 kila. Nema o kile. Ali i da kupim od 5 kila gde da drzim toliko brasno. Ima Danubius gde pise brasno za picu koje koristim. Ovo za kukuruzno brasno nisam znao. Imam lopatu za unosenje. A sto se tice metalnog lima to jedino da vidim da mi neko izreze. *** u inostranstvu svega ima vise i jeftinije je nego u Srbiji. Ali necu sada o tome jer ce me banovati a svasta imam da napisem na tu temu. 🤬🤬🤬Pa probao bih i ja na tvom mestu da li može da se meša tim mikserom ako je iole robustan (tj ima svoje postolje). Klasični misker nema snage za testo. U svakom slučaju probaš po minut-dva mešanje i isto toliko pauze dok sve vreme stojiš pored miksera.
Onaj recept koji i sam koristim je za cirka 6 pizza od po 30 cm (tj po 300 gr testa). Za nas četvoro pravimo od tog recepta i količine 700gr brašna (pa se sve jelte umanji u tom odnosu).
Koristimo ovo brašno (2.5-3 €/kg)Pogledajte prilog 525064
Razvlačenje testa za pizzu se radi često sa Semulom (Semulinom), ali i obično kukurzno brašno će odlično završiti posao (razvlačenje testa).
Garant ćeš negde u Srbiji naći nekog majstora koji ima mogućnost da seče i napravi ovakvu ili sličnu ploču (u pravu si za inostranstvo). Inače je bila dilema da li uzeti 8mm ili 6mm, pošto klasična tepsija od 1-2mm debljine brzo oslobodi svoju toplotu i ne može (hladno) testo tako da se podigne kao kad je deblja ploča. Ova ploča od 6 mm košta oko 60€. Verujem da sva testa/peciva koja treba da narastu mogu na ovakvoj ploči da ispadnu bolja nego u klasičnoj tepsiji (bez obzira na ventilator i strujanje vazduha okolo). Jedino održavanje čelične ploče je da se premaže tankim slojem ulja pre pečenja (i da ne sme da se pere vodom 😅).
Kao pizza štap koristimo i metalni (40 €) i drveni (10€) za ubacivanje i vadjenje pizzePogledajte prilog 525065Pogledajte prilog 525066.
Ja kupio juce Rosmarino električnu peć za picu. U nedelju je proba pa bacam sliku kako je ispalo.
Pogledajte prilog 525026

Deluje kao da je mogla jos malo da se pece... Jesi generalno zadovoljan aparatom?Kao što sam obećao evo slika pice napravljene u Rosemarino (Vitapur) pekaču. Testo je od danubius brašna za picu sa 65% vode fermentisalo u frižideru 24h i na sobnoj temperaturi nekoliko sati pre pripreme. Nadev je paradajz pelat, kačkavalj, šunka, prsuta, sremska kobasica i šampinjoni. Pre pečenja je poprskana maslinovim uljem i mlevenim biberom. Pekač je 30,5cm pa sam testo od 1kg brašna podelio na 4 komada za 4 pice ali su ispale malo deblje za naš ukus pa će sledeći put ići na 5 dela za 5 pice. Vreme pečenja ovako debele je 7min.
Pogledajte prilog 525228
Pogledajte prilog 525227
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari