Šta je novo?

LG Televizori

Istu dilemu sam imao i ja pre pola godine 😊 Lomio se izmedju LG C4 i samsung S90D, i ipak prelomio na C4. U toj dijagonali je u pitanju isti woled panel od LG (vrlo moguće i ove godine), tako da je cena odlučila. Jedini minus mi je software, tj seckanje videa kad delim ekran sa mobilnog, to mi se na prethodnom samsung tv ama bas nikad nije dešavalo, a na LG redovno. Nesto su peglali, poboljšano je, mada i dalje povremeno iritira. Rešenje mi je da delim ekran preko LG aplikacije, mada i ona neki put zeza..

Ja sam se mesecima dvoumio izmedju 65 i 77 i uzeo na kraju C5 77" u Novembru.
Slika predobra, kad se pojaca warm, jer out of the box je previse "plava" barem u filmaker modu.
Cita odlicno sve DV profile bili u mp4 ili mkv kontejneru, probao sam sa jedno 20 DV filmova samo je kod jednog pustao u HDR-u mada nisam proverio detaljno da li je uopste enkodiran u DV ili je u HDR-u.
Mozda uradi fallback na HDR ako ne supportuje taj profil. Morao bih da istrazim vise.
Prethodni tv nano90 je mogao da pusta samo DV profil 5 u mp4.
Inace sve sam pustao preko Plex-a.

Najveca Jedina mana koju imam je taj magic remote i ok/skroll dugme.
Sansa da ne aktiviram skroll je 1 u 2.
Samo kada bi bilo odvojeno play/pause dugme ne bi mi ni to smetalo.
Ili ako bi bila opcija da se iskljuci taj scroll, jer ga ni na prethodnom tv-u nisam nesto koristio.
Daljinski od starog tv-a radi i sa ovim ali samo preko IR-a. Svaki put kad pritisnte OK dugme(pod uslovom da ste ga resetovali) kaze da nije moguce da se upari sa ovim televizorom.
Zaista steta jer taj daljinski je 2 klase bolji od ovog.

DolbyVision profil 7 ne cita, samo profil 8, tako je slucaj sa mojim G5 modelom na poslednjem WebOS-u, verujem da je isto na C5, cak ni neradi fallback na HDR, samo nece da pusti.

Morao sam da radim konverziju profila sa ovim alatom da bih zaobisao problem: https://github.com/cryptochrome/dovi_convert

cija ste "poseavanja " ubacili na filmmaker mode za sliku?

Od pre nekoliko dana sam primetio da tv gubi wifi konekciju. U pitanju je C565. Tv je star 3 meseca. Nisam ranije imao nikakvih problema. Inače ruter je na 1m udaljen od tv. Kada izgubi konekciju posle nekog vremena se sama vrati. Pritom kada se izgubi konekcija tada tv ne prepoznaje niti jedan drugi (komšijski) wifi signal. Lista prazna. Internet je mts optika. Za sve to vreme wifi konekcija sa mobilnim telefonom je dobra.
Da li imate neku ideju?

Mislim da nema,Tidal je ukinuo i za Tizen.

🤔 ovde piše ovo
1000014161.png

Nije dostupan Tidal kada je podešen srpski region. Možeš da promeniš u Settings/General/System/Location/LG Services Country. Dostupan je u UK regionu, ne znam za ostale.

Prelomio i naručio danas G5 65" jedino što ću morati da se strpim jedno desetak dana dok ne stigne pošto je generalno izgleda problem sa dobavljačima i dostupnošću... I cene su nešto više nego što su bile ranije ili što stoje po oglasima (1730+evra) ali šta da se radi, kupujem u nezgodno vreme.

meni stigao C5 77"
blago je reci "odusevljen" sam za sada ... i slika i kvalitet izrade.
cak mi zvuk nije los toliko koliko ga ocrnise na testovima (svaako planiram neki sonos arc ultra kasnije)

Ja sam prvo razmatrao taj zbog vrhunskog kvaliteta ili LG SG10TY jer se vizuelno najbolje uklapa uz G5 ali sam na kraju odlučio da ipak ostanem na matorom Yamaha YSP-2700.

meni stigao C5 77"
blago je reci "odusevljen" sam za sada ... i slika i kvalitet izrade.
cak mi zvuk nije los toliko koliko ga ocrnise na testovima (svaako planiram neki sonos arc ultra kasnije)
Čestitke na kupovini.
A to za zvuk mi meni nikako nije jasno. Nama kući je na C4 (malko veće dijagonale) nakacen risiver sa 5.1 sistemom (gde je subwoofer jedan od vodećih u klasi). Moji ukućani ništa ne primećuju kad neki put zvuk ostane na TV (ne prebaci na risiver). Meni je razlika nebo i zemlja, nema šanse da gledam ni minut bez da prebacim zvuk na risiver, njima ništa ne smeta😆.

Tako da kapiram da je zvuk na C5 vrlo sličan zvuku na C4 (u sličnoj dijagonali), i da utisak zavisi od navika i uha posmatrača 😎

Cekam od Madjara G5 i moram priznam da odavno nisam bio ovako uzbudjen oko tehnike, mislim jos od vremena iPhone 12 Pro.

Nekako jos ne verujem da stize... nadam se da me nece prodavac ispaliti.

Evo prošlo je par meseci. Prihvatio sam to da je WebOS i dalje krš krševa, koristim onn 4k pro box, tako da ne pipam onaj jad i bedu od daljinskog.

E sada, kad to sklonimo po strani, evo avaki pit kad bacim pogled na tv, ja se iznova odusevim.

Ovo je jednostavno pravi nacin za uzivanje u sadrzaju. 77" mi je leglo taman!

Kad po nekada pustim "stari" Hisense u spavacoj, zapitam se kako sam uopste ilada mogao da ga koristim 😂. Salim se, naravno. Taj Hisense je fenenalno posluzio i sjajan je ne-OLED TV.

Sve u svemu, za sada sam prezadovoljan investiranjem u G5. Videcemo kako ce se dugorocno pokazati.

Ja nisam imao nikakvih ocekivanja od webOS-a, imao ga i na starim LG-evima, pa mi je na C2 OK, nit smrdi nit mirise, ali da je katastrofa, meni definitivno nije. Radi OK to sto treba da radi 🙂

Daljinski mi je isto skroz OK, jedino sto su mi se izbrisale maltene sve oznake posle 1 meseca.

Tako da je sve subjektivno...

S obzirom na malu debljinu G5 kao i samog pakovanja, imajući u vidu da ga lično preuzimam, da li može biti neki problem ako se isti prevozi u gepeku sa oborenim zadnjim sedištima (Mondeo Mk5 je u pitanju) i imate li neki konkretan savet u vezi transporta na najbezbedniji način?

U RAV4 kao i Toyota Bz4 staje bez problema sa spustenim sedistima, mada knap. Moraju i prednja malo napred da se pomere. Pricam za TCL 65" cija je kutija 160 cm, znaci 5 cm kraca.

LG C2 stao u Atecu bez problema, malo iskosen.

A ovo kaze Gemini za Mondeo MK5:

1769553322093.png

A nešto o tome kako najbezbednije vršiti prevoz - tipa može horizontalno ali sa ekranom na gore ili slično? Da li je potrebno postaviti nešto mekše ispod ili uglaviti kutiju da se ne pomera etc.

Ako je ravna na podu, i na istom nema nicega, skroz je OK jer je TV uglavljen u stiropor. Ako je iskosen, isto, samo da ti nesto ne probusi kutiju, ili da se ista ne pomeri i osteti. Vibracije i sl nisu nikakav problem, ionako kada ih prevoze garant se svi dovoljno rastresu, i pakovanje to i predvidja.

Screenshot-20260128-042147-Chrome.jpg

A nešto o tome kako najbezbednije vršiti prevoz - tipa može horizontalno ali sa ekranom na gore ili slično? Da li je potrebno postaviti nešto mekše ispod ili uglaviti kutiju da se ne pomera etc.
da, dobro su upakovani, nema da brines ako ga postavis, ekran gore
izmeri auto - imas dimenzije kutije ali mislim da 65" staje bez problema
ja sam za 77" morao kombi od drugara - nema boga da bilo koji automobil to ponese - sirina je problem

Što se dimenzija tiče staće 65" sigurno, čak i 77" bi stao ako bi se kutija ukosila - ono što mi se naročito dopada kod poslednje verzije Modela je baš taj kapacitet gepeka.

Nazad
Vrh Dno