Šta je novo?

Tcl inverter TAC-12CHSD/TPG31I3AH

Ako dosta skuplja prašinu i prljavštinu čisti ga česće na 10-15 dana obavezno.

Ja ne mogu da verujem koja razlika, bukvalno mi je u sobi na istim podesavanjima 27c posle 15min rada, klima podesena na 29. A da ne pricam da se skoro i ne cuje sad a "duva" . Ali eto, nisam video to za filtere a i majstor mi nije nista rekao da ih cistim na par nedelja. Kod mene i deca i ljubimci, moracu to na 10dana max da cistim.

Pa reko sam da sa izduvom od >50c i da je prozor otvoren na kip bi zagrejao tu sobu na 22c laganica i da ti je zbog protoka vazduha.
Jos juce sam ti reko da proveris to, al valjda nisi procitao to 😀

Nemojte susiti fenom jer jako lako se istopi ona mrezica. Samo otresite dobro i vratite u klimu a klima ce ga osusiti strujanjem vazduha. Ne smeta ako kapne koja kap jer unutrasnji izmjenjivac bude mokar kada klima radi na hladjenju, ne moze smetati

I konacno smo dosli do resenja, hvala svima na sugestijama, ispostavilo se da je problem filter koji je skroz gore, sada duva bas dobro, gusio je klimu. Ali bas nisam ocekivao nakon samo mesec dana ovako da bude, ali eto sada znam sta mi je ciniti ubuduce 🙂
Al koja razlika u filteru. Ranije kad sam procitao nije bilo tih slika.
Razlika je ogrnomna, taj filter ti je bio baaas baaas zapusen. I soba dobila vise svetlosti od njega 😆

I konacno smo dosli do resenja, hvala svima na sugestijama, ispostavilo se da je problem filter koji je skroz gore, sada duva bas dobro, gusio je klimu. Ali bas nisam ocekivao nakon samo mesec dana ovako da bude, ali eto sada znam sta mi je ciniti ubuduce 🙂
Ali da se ovoliko zapusi za mesec dana,ja nekad zaboravim pa 3 meseca ne ocistim filtere i nista malo prljavo al ovo kod tebe katastrofa,dal sto je taj filter odozgo ko zna.

Ali da se ovoliko zapusi za mesec dana,ja nekad zaboravim pa 3 meseca ne ocistim filtere i nista malo prljavo al ovo kod tebe katastrofa,dal sto je taj filter odozgo ko zna.
Isti djavo bi bio i sa obicne filtere (unutra)
Covek nije znao ili zaboravio... Kao sto clanovi rekli ---> tepiha, maratonci mala deca, macka/pas itd. i brzo bude prljav/zapusen 🙂
Ja npr. imam naviku da perem u prizemlje na 7 dana, i to vise zbog duvana! A na gornjem spratu, gde se ne dimi na 2 nedelje 🙂

Poslednja izmena:
Isti djavo bi bio i sa obicne filtere (unutra)
Covek nije znao ili zaboravio... Kao sto clanovi rekli ---> tepiha, maratonci mala deca, macka/pas itd. i brzo bude prljav/zapusen 🙂
Ja npr. imam naviku da perem u prizemlje na 7 dana, i to vise zbog duvana! A na gornjem spratu, gde se ne dimi na 2 nedelje 🙂
Upravo to najviše zaorlja filter din duvana.

Nemojte susiti fenom jer jako lako se istopi ona mrezica. Samo otresite dobro i vratite u klimu a klima ce ga osusiti strujanjem vazduha. Ne smeta ako kapne koja kap jer unutrasnji izmjenjivac bude mokar kada klima radi na hladjenju, ne moze smetati
A sta ce biti kada se na vodu nalepi prasina?Blato?Ja evo susim iskljucivo fenom i sve ok.Ko ne zna,ima fenova sa podesavanjem temperature i izduva😉

Za nekoliko minuta su filteri suvi, ako se za to kratko vreme nahvata prašine, to je neki sasvim drugi problem.

Bitno je oprati ga ,a kako ko suši manje bitno. Ako ga staviš vlažnog pogotovo što stoje kako stoje brzo će se useliti. Još ako se pusi u prostoriji eto igranke. Ja moj fenom osušim ceo posao gotov za 10 minuta

A sta ce biti kada se na vodu nalepi prasina?Blato?Ja evo susim iskljucivo fenom i sve ok.Ko ne zna,ima fenova sa podesavanjem temperature i izduva😉
Prasina i blato ? Prasina i nekako ali otkud blato. Susio sam i ja fenom kada sam tek kupio klimu prvih par puta i jednom sam prinjeo malčice bliže i istopila se mrežica kao da je od putera, jako je osjetljiva preko odredjene temperature.
U klimi se osusi za jednu minutu bukvalno kad se otrese dobro i ne bude vode vec bude vlažno... bez potrebe za zezanjem sa fenom. Ali neka svako radi kako mu je lakse, ja ovako radim godinama

I to sam radio ali prestao. Samo otresem i bubnem nazad. 3 godine bez problema tako
Naravno da ne mora ni da se susi...
ali da to radis fenom ili cekas da se osusi ....😁

btw
imali smo i ranije ovde teme gde sam takodje objasnjavao ljudima da je za pranje necega obicno potrebna obicna voda i krpa, na sta su neki ostajali u neverici i soku.

Danas kod badze riknuo kompresor na Galanz on/off klimi staroj 20 godina.Hoce odmah da uzme novu.Ja mi preporucujem

TCL TAC-12CHSD/UG11V3AH​

Vi koji je imate kako ste zadovoljni na malo vecim minusima?

za pranje necega obicno potrebna obicna voda i krpa, na sta su neki ostajali u neverici i soku.
Ja isperem jacim mlazom tuša sa kontra strane i tako par godina. Bez deterdzenta ili icega. Filteri kao novi.

Pored mene stan, komšija isto uzeo klimu kad je vidio kod mene da se stvarno može grijati na to. On i žena strastveni pušači, minimum 60 cigareta dnevno se ispuši tu gdje je klima. Poslije mjesec dana filteri uljepljeni, bez tople vode i deterdzenta ništa i kad se operu ostali smedji. Plastika od klime nakon mjesec-dva požutila kao neki uredjaj 10 godina star.

A prije godinu-dvije me pozvao kolega da vidim zašto mu klima loše grije u kuhinji od jedne male roštiljnice (manje mjesto pa nema gužve ali prži se par sati svaki dan). FIlter i sva unutrašnja totalno umašćeni i uljepljeni, nekoliko puta se pralo u vrucoj vodi i i natapano odmašćivačem...

Tako da sama prašina je ništa ali gdje se mnogo puši i ako je u kuhinji gdje se mnogo kuha potpuno druga priča. Npr kod mene u dječijoj sobi se bukvalno duplo prije nakupi prašine jer ima tepih i djeca stalno skaču, trču nego u dnevnom boravku

Odakle "vuče" informaciju da je spoljna -1 🤔
Spoljna temperatura je svakako nekoliko stepeni u plusu

Prilozi

• Screenshot_20260124-133248.Home.png
    Screenshot_20260124-133248.Home.png
    83.6 KB · Pregleda: 66
Sa neta.Odakle ni drugo.Koliko vidim i kod mene vec neko duze vreme,ni jedna prognoza ne pogadja ni vreme ni temperaturu.Imam onaj digitalni merac temperature i za sada njemu verujem.

Crkla?

Stigla mi je danas notifikacija da je klima u problemu.
Izlazi ova greška, da li je neko imao iskustva?
Danas je pojavila, probali su moji da je isključe na sat dva, ali se greška pojavila ponovo nakon svega pola sata rada..

Takodje, čitam poruke o filteru, mi smo čistili samo filter sa prednje strane, nismo znali da postoji i gore.. Javiću svojima da očiste u taj gore, možda baš to i stvara problem.

Prilozi

• Screenshot_2026-01-29-13-27-49-523_com.tcl.tclhome.jpg
    Screenshot_2026-01-29-13-27-49-523_com.tcl.tclhome.jpg
    33.7 KB · Pregleda: 43
Crkla?

Stigla mi je danas notifikacija da je klima u problemu.
Izlazi ova greška, da li je neko imao iskustva?
Danas je pojavila, probali su moji da je isključe na sat dva, ali se greška pojavila ponovo nakon svega pola sata rada..

Takodje, čitam poruke o filteru, mi smo čistili samo filter sa prednje strane, nismo znali da postoji i gore.. Javiću svojima da očiste u taj gore, možda baš to i stvara problem.
Moguce da su filteri,koliko nisu cisceni?
Probaj isto izvadi je iz struje i iz daljinskog baterije i neka tako pola sata.

Prilozi

• IMG_8898.png
    IMG_8898.png
    174.8 KB · Pregleda: 35
Odakle sada i filteri s prednje strane? Mislio sam da ima samo onaj filter gore, bar mi tako rekao monter klime.

Ma samo je taj odozgo.Ta dva napred su one gluposti 5x20cm,sto izgleda nicemu i ne sluze.

Nemoj da azurirate TCL app. U novoj 6.x verziji nema mogucnosti podesavanja zakrilaca u odredjenom polozaju nego samo swing pa zaustavljanje u odredjenom polozaju

Nazad
Vrh Dno